Gość: mała000222 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 21:31 Jakie macie zdanie na temat invickty w Gdańsku?? Jestescie zadowolone?Kogo możecie polecić z lekarzy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beania15 Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 12.01.07, 21:43 ja jestem baardzo zadowolona!Polecam doc.ŁUKASZUKA!Mam córkę po invitro z Gdańskiej INVICTY!Pozdrawiam! Odpowiedz Link
karkarkar Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 19.01.07, 14:19 Poziom zadowolenia zwykle wynika z tego czy wizyty w klinice uwieńczone są sukcesem czy nie Ja jestem po 3 nieudanych iui w invicta - więc sukcesu nie ma ale mimo tego złego słowa na temat lekarzy czy obsługi powiedzieć nie mogę. Odpowiedz Link
Gość: aga Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 14:33 ja tez w invikcie sukcesu nie odnioslam, leczylam poronienia i inestety bnie znaja sie tam na tym! Odpowiedz Link
Gość: myszka Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.petrus.pl 21.09.08, 14:57 Polecam dr Śliwińskiego miły,chętnie odpowiada na dręczące mnie pytania.Polecam Odpowiedz Link
Gość: załamana Re: nie jestesmy zadowolone/nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.13, 01:34 Dla mnie rok leczenia bez sensu!!!!!!!!!!! zostawienie masakrycznej kasy tam i zero rezultatu!!!!!!!!!! byłam po dwuch inseminacjach i nic tylko pani doktor wychodowała mi torbiela takie leczenie zastosowała ze teraz jestem gruba i pełno rozstępów od leków!!!!!! pojechałam do innej kliniki z tymi wynikami z gdańska z invikty i poprostu lekarze byli przerażeni wprost mi powiedzieli że bezsensu mnie tam leczyli! doprowadzili mnie do stanu depresyjnego i tyle mam z leczenia w invicta.... a lekarze tam pożal się boze zero zainteresowania wogóle traktowanie ludzi jak śmiecia.... dla mnie ten rok spędzony tam to porażka..... długi i kredyty spłacać bedziemy przez 9 lat jeszcze.. Odpowiedz Link
Gość: czarnulka Re: nie jestesmy zadowolone/nt IP: *.146.114.67.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.05.13, 14:53 to nie wiesz, że inseminacja ma w ogóle małą skuteczność (i to w każdej klinice - to normalne), a skad pewność że torbiele się wytworzyły po wizytach w invikcie? hah takie tłumaczenia mnie nie przekonują. Jak doktor może wyhodować torbiela? a co to za lekarz? pisz personalnie a nie tak o. Rozstępów też ci lekarz nie zrobił..Kobieto wiesz skąd się rozstępy biorą? Odpowiedz Link
Gość: zadowolona Re: jestem zadowolona w 100% IP: *.180.150.181.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.05.13, 15:32 złego słowa nie moge powiedzieć, wszyscy mili, fakt czasem poczekam sobie w jakiejś kolejce, ale to i tak znikome w porównaniu do przychodni państwowych. poza tym, lekarze bardzo wyrozumiali i cierpliwi no i znają się na rzezy. na zwykłej wizycie przeprowadzają ze mną szczegółowy wywiad. Odpowiedz Link
Gość: coracora Re: jestem zadowolona w 100% IP: *.31.253.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.05.13, 14:39 a ja jestem zadowolona bo udało mi się zaoszczędzić kasy dzięki wizytom na nfz, w gamecie sie nie spotkałam z tym, poza tym tam nie mają tylu lekarzy i specjalistów. Odpowiedz Link
Gość: alex_78 Re: jestem zadowolona w 100% IP: *.158.216.62.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.06.13, 13:51 ja też jestm zadowolona, dość długo się leczyłam ale w końcu udało się zrobić bobaska i to minimalnym kosztem, lekarz też już na pewne rzeczy przymykał oko i nie musiałam dopłacać. Wyrozumiały Pan dr! Odpowiedz Link
Gość: migotka Re: jestem zadowolona w 100% IP: *.30.83.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.08.13, 22:04 ja też jestem zadowolona! dopisuję się! nigdzie nie kierowali mnie na badania genetyczne, a dzięki tym badaniom doktor wiedział gdzie jest przyczyna moich problemów!dzieki Odpowiedz Link
malinaimieta Re: jestem zadowolona w 100% 29.08.13, 11:21 ja też póki co jestem zadowolona Odpowiedz Link
Gość: andrewm Re: jestem zadowolona w 100% IP: *.205.68.92.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.09.13, 15:26 My polecamy dr Zielińskiego z gdańska z invikty Odpowiedz Link
Gość: martusia Re: jestem zadowolona w 100% IP: *.205.108.174.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.09.13, 15:31 ja mam dwójke dzieci z in vitro dzięki invicta zadowolona! Odpowiedz Link
Gość: bebe Re: jestem zadowolona w 100% IP: *.181.123.64.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.01.14, 13:05 ja też jestem zadowolona póki co na razie mam tylko porównanie z invimedem i myślę, że więcej nie będę musiała porównywać z innymi na prawdę widzę w tej klinice opiekę i wsparcie ( w Gdyni w invicta), badania podglądam na internecie, wszystko wiem o programach i badaniach przed wpłaceniem pieniedzy. W przypadku gdy nie mogłam się dodzwonić do kliniki napisałam do nich na facebooku i odzew natychmiastowy. Odpowiedz Link
Gość: izak28 Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: 153.19.183.* 27.02.07, 14:45 A ja mam pytanie, nie wiecie jak się tam mają ostatnio koszty ivi? Bo kiedyś coś mi się obiło o uszy, ale to było dawno... Odpowiedz Link
Gość: gosc Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.p3.InterArena.pl 27.02.07, 17:02 www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=43606 Popytaj tu : Odpowiedz Link
miloszkowa4 Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 12.04.07, 14:25 Jestem bardzo zadowolona z tego że trafiłam do invicty po 4 latach leczenia przez lekarzy którzy mieli bladego pojęcie o leczeniu niepłodności. Trafiłam do doktora Krzysztofa Łukaszuka i w listopadzie 2005 roku miałam in vitro - udało się za pierwszym razem (z 7 komórek tylko jedna się zapłodniła). Teraz jestem mamą 20 miesięcznego Miłoszka Pozdrawiam Odpowiedz Link
pszczolkamaja78 Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 18.04.08, 18:55 witam w takim razie bardzo prosze miloszkowa4 zebys trzymala za nas kciuki, w maju in vitro w inviccie nadzieja jest )))) Odpowiedz Link
jlo2 Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 15.04.07, 20:54 mimo, ze narazie bez efektu, jestem zadowolona. Odpowiedz Link
Gość: ola nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 11:21 zle mnie zdiagnozowali, pomoc uzyskalam dopiero w bialymstoku! nie polecam dr Piątkowskiego! Odpowiedz Link
Gość: Magda Re: dr Piątkowski IP: *.cust.tele2.pl 19.05.08, 19:43 Ja jestem zadowolona z prowadzenia przez dr Piatkowskiego. Jest bardzo dokładny i precyzyjny. Trafiłam do niego z przypadku i z własnego doświadczenia moge go każdemu polecić. Odpowiedz Link
pszczolkamaja78 Re: nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.04.08, 18:57 zgadzam sie z ola ja tez nie polecam tego dr. jest bardzo niesympatyczny i wydaje nam sie malo kompetentny, niestety Odpowiedz Link
Gość: tato Re: nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 83.238.44.* 16.07.08, 00:04 nie i nie , dr Puzio nie zdiagnozował w małej ZD Odpowiedz Link
Gość: malwina Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 14:19 tak, polecam dr. lewczuk Odpowiedz Link
Gość: mirek Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: 212.2.100.* 07.06.07, 19:22 byłbym zadowolony gdyby było taniej Odpowiedz Link
Gość: marcelmo Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: 212.2.99.* 19.06.07, 17:57 Fachowa obsługa,chodziliśmy do Invicty 2 lata teraz moja żona jest w 5 miesiącu. A co do złego co moge powiedzieć na temat Invikty to że lekarze nie mówią wszystkiego do końca,co na fundusz a co prywatnie. Odpowiedz Link
jutrzenkaa Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 27.06.07, 08:07 Dzieki Invikcie jestem teraz mama dwoch 10,5 - miesiecznych chlopakow. Trzy lata leczenia, 6 IUI (w tym 1 podwojna)bez powodzenia i udalo sie przy pierwszym podejsciu do ICSI. Bardzo dobrze wspominam dr Piatkowskiego - poczatkowo sprawia wrazenie niedostepnego, pozniej sie rozkreca, rzeczowy, konkretny z pomyslem na leczenie. Po 3 nieudanej IUI stwierdzil, ze nie tedy droga, gdybym go wtedy posluchala to pewnie bylabym mama juz duzo wczesniej Odpowiedz Link
Gość: melcia Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 30.09.07, 12:34 dr Czech WIELKI ŚMIECH!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
Gość: izis Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 18:04 dziewczyny a jakie macie teraz spostrzeżenia odnośnie doktora Czecha Odpowiedz Link
Gość: gość Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.era.pl 05.02.08, 15:59 Ja również poproszę o opinię na temat dr Czecha. jestem po 5 inseminacjach, przed in-vitro i mocno się zastanawiam czy aby na pewno robić je w Invikcie. Odpowiedz Link
makowiec3 Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 08.02.08, 18:47 Gość portalu: gość napisał(a): > Ja również poproszę o opinię na temat dr Czecha. > jestem po 5 inseminacjach, przed in-vitro i mocno się zastanawiam > czy aby na pewno robić je w Invikcie. Bardzo wątpię czy ktoś wyrazi opinie, a na pewno nie negatywna.Powodów jest kilka, ale najważniejszy jest fakt ze personel kliniki również tutaj zagląda. Ktoś kiedyś tutaj powiedział "Doktor Chech to śmiech!!" Poszukaj wśród starych postów...Niestety, sporo prawdy w tym jest,przekonałam się na osobiście. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 12.02.08, 08:40 dziewczyny czy mam szansę w Invikcie zrobić laparoskopię na NFZ, mam skierowanie, na Kliniczna miałam termin, ale się nie dostałam czy jeśli wybrałabym jakiegoś lekarza w Invikcie to zrobią mi powyższe? pytam, bo zupełnie nie orientuję się, dziekuję za pomoc Odpowiedz Link
Gość: kp Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 13:59 w Invikcie laparo nie robią Odpowiedz Link
Gość: kp Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 14:02 dzięki Invikcie jestem mamą rocznej córeczki po ICSI, miałam do czynienia z niemal wszystkimi lekarzami tam pracującymi, szczególnie jednak polecam dr Śliwińskiego, Czech też jest OK, Łukaszuk tylko od in vitro Odpowiedz Link
Gość: kiki Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.105.192.213.cable.satra.pl 20.08.08, 13:13 a co powiecie o Dok Śliwińskim? Odpowiedz Link
Gość: andz.a Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.159.31.78.cable.morena.jarsat.pl 27.08.08, 19:51 ja osobiscie nie polecam invicty ani dr.śliwińskiego leczyłam sie tam 2 lata i stwierdzam że najlepiej zrobic ful badan nie potrzebnych,inseminacje lub in. vitro bez znalezienia przyczyny.DZieki bogu pojechałam w czerwcu do Białegostoku na konsultacje profesor na pierwszej wizycie podejrzewał endometrioze ,dał skierowanie na laparoskopie dzisiaj juz wiem że mam ta chorobe z ktora mozna jeszcze walczyć szkoda że w klinice invicta nie ma specjalistow tylko naciągacze Odpowiedz Link
moonia77 Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 09.02.09, 20:36 Hej. Własnie zaczełam leczenie w Invikcie w Gdańsku u dr.Joanny Szczyptańskiej-Pałki. ma któras z was wyrobione o niej zdanie. Prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link
karaimka Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 10.02.09, 14:11 Hej Monia, Mam znajomą, która po latach starań o dziecko trafiła do Invikty. I udało się. Jej córa rośnie jak na drożdżach. Podpytam ją u kogo się leczyła - może uda mi się do jutra. odezwę się. Odpowiedz Link
karaimka Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 10.02.09, 23:01 Hej Moonia, Obiecałam Ci podpytać moją znajomą kto ją leczył w Invikcie. Nie wiem ile masz lat, ale moja znajoma z racji wieku (40 la) trafiła do samego profesora Łukaszuka. Dla niej niezmiernie ważne było to, że w klinice przeprowadza się badanie PDG, wykluczjące szereg chorób genetycznych. Jak coś jeszcze uda mi się dowiedzieć to się odezwę. Trzymaj się ciepło. Odpowiedz Link
elcia83 Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 19.03.09, 21:22 ja jestem po drugiej insyminacji u pani dr.szczeptanskiej jest bardzo mila i opowiada wszystko szczegolowo!czekam na wynik drugiej dopiero minelo 6dni bardzo jestem ciekawa co bedzie Odpowiedz Link
Gość: agatj Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 14:56 Mam pytanie do ciebie. U mnie też lekarze podejrzewają endometroioze. Za miesiąc bedę miała lapoaroskopie. Czy po laparo od razu starałaś sie o dzidziusia, czy musiałaś leczyc najpierw endometriozę? Odpowiedz Link
Gość: madri Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: 83.8.156.* 25.08.08, 23:04 Ja chodzę do Invicty od roku do prof. Łukaszuka i coś mi się wydaje, że Pan Profesor już ma chyba dość kontaktów z pacjentkami, bo coraz gorzej się z nim porozumieć. Nie ujmując mu napewno wielkiej wiedzy i wielu sukcesów, to o kontaktach miedzyludzkich powinien się jeszcze dużo nauczyć. Moźe już mu się znudziło i woli pracę naukową, bo po ostatniej wizycie, to się popłakałam, zero życzliwosci, ciepłego słowa, wyjaśnienia. I tylko strasznie się zgrymasił jak zasugerowałam, ze wolałabym najpierw spróbować inseminacji, a nie od razu in vitro. Przecież dla kazdej z nas to jest wilekie przeżycie, każda z nas czeka pod gabinetem jak na zbawienie. Wchodzimy, pełne nadzieji,a tu jak młotem o ściane, ani słowa, tylko wzrok ślepo w komputer wpatrzony, a jak już się zada pytanie, to z łaską odpowiedź. A to tak nie da rady, każda z nas ma masę pytań, i przecież oczywiste jest, że na każde pytanie nie ma jasnych odpowiedzi, ale mozna przecież spokojnie życzliwie wytłumaczyc, wysłuchać. To nie jest piekarnia, tam nie powinno być pospiechu, żadna z nas nie jest kolejną sztuką mięsa. Przecież chcemy czuć, że jesteśmy w dobrych rekach i czy ma sie zakończyć sukcesem czy nie, to musimy być pewne ( a przynajmkniej mieć poczucie), że zrobiono wszytstko w tym kierunku. Takie moje drobne spostrzeżenia Odpowiedz Link
marta3482 Re: Invicta Gdańsk- dr Gniadek ? ? 03.09.08, 11:24 mam pytanie czy któraś z was chodziła do Gniadka i czy on jest położnikiem jeśli tak to w jakim szpitalu można go znaleźć ? ? ! ! Odpowiedz Link
dorootka-beauty Re: Invicta Gdańsk- dr Gniadek ? ? 07.09.08, 22:20 Slyszalam ze invicta otwiera tez klinike w Warszawie - od wrzesnia podobno? BYloby mi blizej, slyszalam duzo pochlebnych opini na temat Gdanskiej Invicty, doorotka Odpowiedz Link
Gość: gość Re: Invicta Gdańsk- dr Gniadek ? ? IP: *.eranet.pl 10.09.08, 21:22 INVICTA w Warszawie działa od 8 września Odpowiedz Link
Gość: gosiuk Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: 213.192.75.* 11.09.08, 12:32 Slyszalam wiele pochlebny opini na temat Invicty w Gdansku, ciekawe jak bedzie w Warszawie???? Invicta w Warszawie juz dziala ciekawe tylko czy jakosc usług będzie na takim poziomie jak w Gdańsku... Odpowiedz Link
Gość: cieżarna :)) Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 14:15 Gniadka jak najbardziej polecam jestem zadowolona. Odpowiedz Link
Gość: angelab Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: 89.108.200.* 25.10.08, 19:12 Dziewczyny, my startujemy do in vitro lub icsi. dzis bylam na wizycie u prof. Lukaszuka w Warszawie i przez ponad godzine odpowiadal na wszystkie nasze watpliwosci i pytania. Nastepna wuizyta w polowie listopada i wtedy bedziemy juz mna bardzo powazne sie zajmowac.Dzis mialam badania na rezerwe jajnikowa. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
Gość: mimi Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 22:08 Ja polecam - mimo kilku nieprzyjemnych wpadek, po 5 latach leczenia i trzech próbach ISCI jestem mamą 2 letniego synka. I obecnie w drugiej ciąży naturalnej ) Odpowiedz Link
Gość: mimi Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 22:09 aha - Piątkowskiego odradzam - gbur wszechwiedzący. Za to Śliwiński złoty człowiek i ma rękę do zabiegów ISCI Odpowiedz Link
Gość: abc150 Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 13:36 tz odradzam piatkowskiego! wydaje mu sie ze wszystkie rozumy zjadl!!!! Odpowiedz Link
Gość: myszka Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: 80.51.212.* 04.12.08, 17:21 Ja polecam dr.Śliwińskiego. Odpowiedz Link
Gość: aga Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.chello.pl 02.12.08, 11:12 oo to super, że nie tylko ja sie dałam naciągnąć na to badanie, i jeszcze dopłacenie 6 zł za czynność pobrania krwi!!! Prof. Łukaszuk, rzeczywiście powinien pojść zna szkolenie z komunikacji. nie polecam nikomu tego "fachowca". Jest sie fajnym pacjentem jak sie jest gotowym iść na invitro i płacić za wszystko co potrzebne i nie. Odpowiedz Link
andziabuzka1 Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 03.12.08, 13:47 WitamJa byłam wczoraj na pierwszej wizycie w Inviccie u dr.Śliwińskiego(miły i chetnie odpowiadał na nasze pytania)i narazie jest ok!...no poza tym,ze dostałam na dzień dobry skierowanie na 12badań(koszt ok 300zł)co trochę mnie podłamało,gdyz te wyniki ktore mu przywiozłam(hsg,bad nasienie,prolaktyna na czczo i z MTC,testosteron,Ca-125)sa dobre.Nie rozumiem troche po co od razu tyle badań Odpowiedz Link
inko_gnito Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 05.12.08, 21:05 bo to taki standart u nich. inne badania sie nie licza chocby byly robione dzien wczesniej bo nie sa robione u nich. jestem na nie. Odpowiedz Link
Gość: wd Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 23:05 Nie zgodzę się z wami ja chodzę do dr Śliwińskiego i te badania, które miałam zrobione, mimo że mają 5 miesięcy ( hormony) powiedział, że nie trzeba powtarzać. Po za tym powiedział, że od stycznia klinika będzie miała kontakt na kariotyp więc lepiej poczekać z tym badaniem. Odpowiedz Link
eva5 Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 07.12.08, 18:34 ja też słyszałam, ze mogę robić badania u siebie, nie muszę u nich. a co do ilości badań uważam że lepiej zrobić więcej niż pożniej żałować że się nie zrobiło. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 08.12.08, 22:26 no a ja uslyszalam co innego to co inco_gnito. ale ja nie chodzilam do Sliwinskiego. pzdr. p.s. ilosci badan nie zaluje, kasy na nie wydanej tez nie- przynajmniej okazalo sie ze jestem zdrowa po byku. zaluje tylko ze z tego nic nie wyniknelo. na moim przypadku sie nie znaja za bardzo, nie przecze ze na innych tak..ale na moim nie za bardzo. Odpowiedz Link
Gość: Kaś Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.09, 21:20 No, jak to po co? Aby wyciągnąć jak najwięcej mamony. Odpowiedz Link
malinka505 Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 14.01.09, 20:36 Gość portalu: mała000222 napisał(a): > Jakie macie zdanie na temat invickty w Gdańsku?? Jestescie zadowolone?Kogo > możecie polecić z lekarzy? Witam wszystkich czytających to forum.Z ręką na sercu mogę polecić dr.Czecha,fachowiec pod każdym względem.Chodzę do niego od października 2008r.i jestem bardzo pozytywnie nastawiona.Robił mi badanie HSG,bezboleśnie i fachowo.Fakt-ceny usług są dosyć wysokie,ale nieprawdą jest,że na pierwszej wizycie proponują invitro.Osobiście uważam,że leczenie niepłodności,to bardzo trudna specjalizacja i na razie trzymam się dzielnie.Pozdrawiam wszystkich czekających na dzidziusia. Odpowiedz Link
Gość: marcelina Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.elb.vectranet.pl 17.01.09, 19:54 Hej! Ja leczyłam się w Invikcie od maja 2008 roku najpierw u dra Czecha i Śliwińskiego, a potem całą procedurą zajął się dr Łukaszuk. Razem z mężem zdecydowaliśmy się na in vitro. We wrześniu udało mi się zajść w ciążę. Obecnie jestem w piątym miesiącu, a termin porodu wyznaczono na koniec maja. Jeśli chodzi o podejście lekarzy do pacjenta, to bywało różnie- dr Czech i Śliwiński rozmawiali z nami, natomiast dr Łukaszuk, który przejmuje pacjentów przed pobraniem komórek i transferem zarodków, był bardzo małomówny(choć za wizytę płaci sie u niego najwięcej). Dlatego najlepiej przed wizytą u niego zastanowić się, o co chce się zapytać i śmiało prosić o wyjaśnienie np. niezrozumiałych skrótów na podpisywanej umowie. Wydaje mi się, że czasami warto zdecydować się od razu na zabieg in vitro bez podchodzenia do inseminacji, jeśli się wcześniej kobieta leczyła i dostawała leki na prawidłową owulację. Tak było w moim przypadku-lekarz namawiał nas na inseminacje, ale wymieniając nazwy leków, które ja już wcześniej miałam podawane sama stwierdziłam, ze byłaby to strata czasu i pieniędzy na zabiegi, które dają 10-12% szans na ciążę.Pobrano mi podczas in vitro 7 komórek, do etapu blastocysty udało się wyhodować tylko jeden zarodek.Byłam zdenerwowana, kiedy się o tym dowiedziałam,że tylko jeden, ale starałam się być dobrej myśli, no i udało się.Już podczas 2 weryfikacji lekarz powiedział, że jestem w ciąży.Badania do weryfikacji najpierw przesyłałam faksem ,ale były kłopoty w Invikcie z przekazaniem ich z sekretariatu bezpośrednio do lekarza, więc podczas 2 weryfikacji wysłałam badania sms-em.Wtedy dr Pałka zadzwoniła o wyznaczonej godzinie.Podczas 4weryfikacji dr Pałka stwierdziła prawidłowy rozwój zarodka, a podczas 5 weryfikacji okazało się, że "dorobiliśmy" sobie z mężem w sposób naturalny jeszcze jednego dzidziusia, który był młodszy o półtora tygodnia. Byliśmy w szoku! Nikt nas nie informował o tym, że może dojść do zapłodnienia już po stwierdzeniu ciąży po3 weryfikacji i po zgodzie na współżycie. Dr powiedziała w dodatku,że jest 98% szans na to, ze drugi maluch się będzie prawidłowo rozwijał. Jednak w 7 tygodniu ciąży okazało się, że ten drugi zarodek był zbyt słaby i został wchłonięty przez organizm.Tak więc spodziewam się jednego dzidziusia.A Wam radzę powstrzymać się od współżycia aż do czasu 5 weryfikacji, żebyście tak jak i my nie mieli zdziwionych min widząc dwa pęcherzyki na monitorze.Trzymam kciuki i życzę z całego serca powodzenia! Odpowiedz Link
Gość: marcelina Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone IP: *.elb.vectranet.pl 17.01.09, 19:59 Chciałam jeszcze dodać, że badania kariotypu można wykonać bezpłatnie(lekarze o tym nie informują)-trzeba tylko umówić się na wizytę u genetyka, który wystawi skierowanie na badania. My dowiedzieliśmy się o tym przez przypadek od jednej miłej pielęgniarki, ze co jesteśmy jej z mężem wdzięczni(takie badania kosztują prywatnie około700 zł). Odpowiedz Link
maasazystka Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 24.06.14, 14:13 Ja do Invicty w Gdańsku trafiłam już będąc w ciąży. I mam bardzo negatywne doświadczenia. Zostałam tam skierowana w celu zrobienia amniopunkcji z uwagi na to, że wykryto u mnie zwiększone ryzyko trisomii 21. W pierwszej kolejności kazano mi iść do genetyka - za konsultację zapłaciłam 140zł gdzie nie siedziałam nawet 5min i lekarz tylko zapytał o dzień ostatniej miesiączki i przejrzał wyniki poprzednich badań. Nie powiedział nic nowego. Nawet nie powiedział kiedy będzie najlepszy czas na to, żeby na taką amniopunkcję się zapisać. Gdyby nie to, że dużo czytałam na ten temat to nic bym nie wiedziała. Sama wcześniej już zarejestrowałam się na najlepszy okres i tylko zapytałam genetyka czy ta data będzie ok. Na koniec wizyty lekarz wystawił mi skierowanie na badanie amniopunkcji ale usłyszałam że może mi wystawić tylko skierowanie na badanie prywatne (odpłatne) bo jestem u niego prywatnie. Zrobiłam wielkie oczy ponieważ wcześniej uzyskałam informację, że mogę przyjść na konsultację prywatnie ale badanie i tak będę miała na NFZ. Na szczęście po długim "zawracaniu głowy" Paniom w recepcji uzyskałam dokument (Skierowanie na program badań prenatalnych w ramach NFZ), który po wypełnieniu przez mojego lekarza prowadzącego ciążę (spoza Invicty) będzie upoważniał mnie do wykonania amniopunkcji w ramach NFZ. Pojechałam do mojego lekarza, załatwiłam wszystko i zadowolona wracam do domu (amniopunkcję miałam mieć 1,5tyg później). Na wszelki wypadek zadzwoniłam żeby się zapytać czy jeśli przyjadę z tym skierowaniem w dniu badania to będzie dobrze i przy okazji zapytałam również czy jeśli w tym roku byłam w szpitalu i miałam wykonywane badanie na grupę krwi, to czy to wystarczy czy muszę mieć osobne badanie. Uzyskałam odpowiedź że z niczym nie ma problemu, mogę przywieźć skierowanie tego samego dnia co badanie i badanie ze szpitala wystarczy. Nie muszę opisywać ile nerwów było przez półtora tygodnia. W końcu ważyły się losy mojego dziecka - czy ma zesp. Downa czy nie... 2 dni przed badaniem dostaję telefon z kliniki Invicta, z informacją że badanie będę miała jednak prywatnie (odpłatnie) pytam dlaczego, JEDYNĄ odpowiedzią jaką uzyskałam to to, że dyrektor nie wyraził zgody na badanie w ramach NFZ.. zbita z tropu ale z myślą że najważniejsze jest dobro dziecka pytam ile kosztuje w takim razie badanie prywatnie. Uzyskałam odpowiedź że 300zł... nie należę do osób majętnych ale stwierdziłam że taka kwota to jeszcze nic strasznego i się zgodziłam. 2 dni później przyjeżdżamy z partnerem na badanie. W rejestracji przedstawiam dokument ze szpitala mówiący o mojej grupie krwi. Kobieta w recepcji spojrzała na niego z pogardą i mówi że dla niej to nie jest żaden dokument, bo ja go mogłam podrobić poza tym jest to kopia a nie oryginał (pomijam fakt że od 2011 roku szpitale już nie wydają oryginałów dokumentów pacjentom, a jedynie kopie). Wkurzona od samego początku pytam, czy w takim razie nie wykonają mi tego badania czy co teraz? Usłyszałam, że jak najbardziej wykonać badanie mogą ale muszę najpierw zrobić badanie grupy krwi u nich w laboratorium za dodatkową opłatą. Zgodziłam się, bo co miałam zrobić. Gdy przyszedł czas na płacenie usłyszałam kwotę 1335zł! czyli 1000zł więcej niż mi mówiono kilka razy! Wtedy spytałam za co taka kwota przecież mówili mi że ma być 300zł za badanie, a kobieta odpowiedziała mi z lekkością w głosie, że owszem, badanie kosztuje 300zł zł, ale wyniki 1000zł... O czym to świadczy? że jawnie wprowadzają pacjenta w błąd. Wiedzą o tym, że nam jako przyszłym rodzicom zależy na posiadaniu dzieci i posiadaniu ich zdrowych i starają się wyłudzić jak najwięcej pieniędzy. Poprosiłam o wniosek reklamacyjny. Wypisałam go, oczywiście nie omieszkałam napisać że sprawę przedstawię w mediach. Po jakimś czasie oddzwonił do mnie Pan który stwierdził że wniosek jest jak najbardziej zasadny i w ramach wynagrodzenia mi szkód są w stanie opłacić za mnie badanie amniopunkcji... Fajnie tylko że to już było po najlepszym terminie do wykonania badania i im dziecko wieksze, tym ryzyko poronienia się zwiększa... poza tym nie darzyłam zaufaniem już tej kliniki. Odmówiłam podając właśnie te dwa argumenty. Zażądałam jedynie zwrotu pieniędzy za konsultację z genetykiem, która do niczego mi nie była już potrzebna. Pan z którym rozmawiałam się zgodził, powiedział że zadzwoni na początku przyszłego tygodnia (dzwonił do mnie w czwartek) żeby poprosić o numer konta i ustalić szczegóły reklamacji. Od tamtej pory czekam na telefon a minęły już prawie 2 tygodnie... Przez Invictę nie wykonałam badania amniopunkcji i nie mam pewności czy dziecko jest zdrowe... dowiem się dopiero po porodzie... NIE POLECAM NIKOMU TEJ KLINIKI!! Odpowiedz Link
abrakadabraxyz Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 24.05.16, 15:46 W gdańsku ok, obsługa wzorowa. Procedury idą w dobrym tempie i też wszystko się dzieje bez zarzutu. NIE POLECAM ODDZIAŁU WE WROCŁAWIU, obsługa i stosunek do pacjentów, bałagan - są skandaliczne! Odpowiedz Link
aga61983 Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 04.11.17, 12:33 Bylam z mezem na badaniach w Invicta. Powiedzieli nam ze naturalna ciaza jest niemozliwa i podali ceny za In vitro. Nie uwierzylam i znalazlam innego lekarza ktory po pierwszym usg stwierdzil ze mam cukrzyce. Dostalam zakaz jedzenia cukru i tabletki. Po trzech miesiacach zaszlam w ciaze. Teraz mamy piekna coreczke i jestesmy bardzo szczesliwi. Chce was tylko przestrzec przed Invicta bo to co oni robia to czysty biznes. Zanim postanowicie z nimi wspolpracowac poradzcie sie jeszcze innego lekarza. Duzo przykrosci kosztowala mnie i mojego meza wizyta u Nich. Powodzenia Odpowiedz Link
daria.zegrzycka Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 24.11.17, 14:21 No ja na gdańską Invicte złego słowa nie powiem. Gdyby nie dr Hajdusinek pewnie już bym się poddała i nie miałabym mojego Maksia. A teraz jeszcze jak dowiedziałam się, że są realizatorem tego nowego projektu o dofinansowaniu in vitro to myślę czy się nie zgłosić. Jak się uda dostac dofinansowanie to może to znak, że powinnam zostać mama razu dwa? Odpowiedz Link
lakea3 Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 13.01.18, 10:45 A ja dzięki dr Zielinskiemu- jego ogromnego zaangażowania i opieki przez całą ciążę mam wspaniałego Synka. To cud że Go mamy. Odpowiedz Link
julia.julka.girl Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 07.11.19, 13:40 A ja trafiłam (w sumie przez przypadek) do dr Izabeli Wawrzyniak.Dodam tylko, że jestem ze Słupska. Piszę, bo jak sama szukałam godnego polecenia lekarza to oprócz tych gdańskich nic nie mogłam na forach znaleźć. Zdecydowałam się na badanie, które pomaga rozpoznać ryzyko przeniesienia chorób genetycznych na dziecko, jeszcze zanim kobieta zajdzie w ciążę. Osobiście wważam, że każda kobieta powinna to zrobić.Dzięki temu zyskałam spokój.Pani dr super się mną zajęła. Oby takich lekrzy było więcej... Odpowiedz Link
annamaria_wesierska Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 07.04.20, 13:03 Myślałam, że podczas tej epidemii wizyta u lekarza będzie niemożliwa. Moja siostra jest w ciąży, poddała się in vitro w invikcie i teraz kilka dni temu miała konsultację online. To znaczy wcześniej miała USG normalnie, potem zdjęcia z badania pojawiły się online i potem umówiła się na spotkanie online z lekarzem. Wiadomo, wprowadzili restrykcyjne zasady higieny. Pacjentom mierzona jest też temperatura, a nawet w gabinetach są lampy UV, które chyba mają oczyszczać to powietrze. Odpowiedz Link
nowalicja Re: Invicta Gdańsk- jesteście zadowolone 07.04.20, 20:01 przestańcie spamować Odpowiedz Link