wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 12:39 O własnie dobrze Sotie prawi materac jest ważny, się szarpnęliśmy na średniej twardości, i żaluję, ja polceam twardy, kurcze nie ma jak się porządnie hmmm no wiecie, ten sredni jest dla mnie za bujający. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 12:44 Ensata sama w domu, to co dziewczyny wpadamy do Niej. He se tu Wiosenke tylko zaprasza. Odpowiedz Link
noemi27 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 13:14 Cześc Dziewczynki, Wreszcie mam chwilke spokoju w pracy, zeby sobie polukać co nabazgroliłyście Do szału mnie doprowadza ten nasz gazeciak, nie wiem kto takie dziadoswto robił. Właśnie chciałam wysłać maila do Mjulki i Martuchy z moja facjata i go zeżarło, a załączniki załączałam ze 20 minut! Co za dziadostwo. Dziękuję za towarzystwo Tessi pomogło. Dół przeszedł. Nie wiem co to było, ale tak mnie ktoś podk..ł, że se poryczałam. Aż mnie serce bolało do wieczora. A dzisiaj niespodzianka z moim wykresem. 36,64 - na linie se spadł. FF pierwszy raz wyznaczył owu. Ciekawe co to bedzie, bo staranek mało było w tym cyklu. Chałupa pełna gości od półtora tygodnia. Wczoraj ostatnich przyjęliśmy i padłam jak stówka Echh, próbuje wam napisać posta od godziny, ale ciągle mi tu jakieś mędy przeszkadzają! A sio! Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 12:59 Sorki Megi faktycznie bóle jak na @ moga być, nie wiem czemu jakoś juz o zaawansowanej ciąży pomyslałam, nie wiem w sumie czemu. Megi i jak bylas juz u lekarza? Aquita dziekuję za fotkę. Gdzie masz takie drewniane coś? Megi więc obejrzałam foty, i widzę że masz własny helikopter, fajnego EMA, hmmm, i psiuńki małe. Superek. Odpowiedz Link
meggii791 Re: ~~ do wiosenki :))) ~~ 27.07.07, 13:11 wiosenko bylam wczoraj bo nie wytrzymalam malenstwo uroslo (przeczytaj moje wypowiedzi z dzis tutaj to bedziesz wiedziec co i jak) a ten helikopter hahahahha co roku we wahrstei'nie jest festiwal balonow i tam czesto stawiaja takie rzeczy hahaha doloze zdiecie z tego festivalu to zabaczysz jakie piekne baloniki Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 13:37 A nie, to zdjecie to jest nie u mnie tylko gdzies we Francji zrobione, jak rpzeprowadzalismy mojego ema tutaj do Belgii, spalismy w jakiejs wiejskiej chacie, bo my tak lubimy, no i tam byly takowe skosy Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 13:10 Vinga wczoraj właśnie z sąsiadem rozmawiałam, którego kolega ma dom w Stanach, więc powiedział że wypasiony dom z basenem kosztuje 100-120 tyś $ (czy to prawda?), a u nas wypasiony (pojęcie względne) to juz ok 600tyś do miliona zł, czyli znacznie więcej, ha ha, a jaka różnica w położeniu obecnie działki budowlane w Polsce są droższe niż we Francji, Niemczech, itp, o zgrozo a jakież mamy fajne zarobki poród w Polsce to ok 3-4 tys prywatny rzecz jasna, NFZ za darmo, to chociaż to trochę tansze Odpowiedz Link
noemi27 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 13:18 Wiosenko w Krakowie poród prywatny kosztuje do 2000PLN. A co do domu w Stanach, to troche tam mieszkałam i 120 tyś to i owszem dom z basenem kupi, taki z lat 70-80tych i to w Kentucky, ale na pewno nie w Illinois. W IL średnia cen a to była 350 tyś. 2 lata temu. Nie wiem w jakiej części mieszka Vinga, może u niej jest taniej. Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 13:41 Moja rodzina w New Jersey kupila wypasiony za 900 tys dolcow wiec to chyba roznie tam jest ... Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 13:51 No niby mogę zrobic usg.. tylko to jest kolejne 90 zł wywalić a ja już mam dość.. usg nie pokaże czy idzie @ i kiedy... A ja nie muszę wiedzieć w tym momencie co tam sie święci, chcę tylko @ i rozpocząć nowy cykl... Jeżeli był bzyk 1 dzień przed owul to wcale nie ugotowałaś jaja na twardo... na miękko, a właśnie tak trzeba. Po prostu masz większe szanse na dziewczynkę... Pamiętasz co Rhett Butler mówił o posiadaniu córki...? Głowa do góry, w najgorszym razie przyjdzie @, ale wiesz kiedy... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 13:24 Mentafolia spokojnie, sama pisałaś że staranka w owu nie wypadaja, wiesz co jest lekarstwem dla Was? hmmm juz pisałam, pakuj się kobieto Nie ryczeć dziewczynki, nie płakać jeszcze nie pora. A ja po łebkach czytam 26 lipiec dopieroooo, buuu trzymam za Was kciukasym, rety zaczu=yna sie robic gorąco. Megi cudowna wiadomość, już kocham Twoją fasolkę. Odpowiedz Link
gorgonia_m Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 14:01 O poradę ładnie poproszę. Jak mam potwierdzoną owu to czekać z dupkiem do trzeciej wyższej? Czy brać od razu? Dzis pierwszy dzień wyższej, a ja juz mam dosyć plamień przed @...Do szału mnie doprowadzają! Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 14:09 aguita, sprawdź skrzynkę gorgonia, tak książkowo to chyba powinno sie odczekać 2 dni po owu z dupkiem. a z plamieniami u Ciebie to jak? bez dupka plamisz, a z dupkiem nie?? bo ja odwrotnie ;[ Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 14:10 Ja nie wiem, ale chyba możesz już brać, jeśli owul potwierdzona monitem to chyba jest ok. A co lekarz wymyślił, od którego dc? Od 16 standardowo? Odpowiedz Link
gorgonia_m Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 14:47 Sotie, bez dupka plamienia, i na tej podstawie go własnie dostałam, ale ku mojemu zdziwieniu w zeszłym cyklu brałam go precyzyjnie jak trzeba i też plamienia miałam (kilka dni przed @) Tessie, dostałam go standardowo od 16 dc, ale jakoże w ostatnie cykle owu wypadała 12dc to było dobrze, a teraz nie wiem.... Odpowiedz Link
ewinka22 W końcu wysłałam zdjęcia:) 27.07.07, 15:03 Dziewczyny w końcu udało mi się od M wyproić kilka zdjec i jak tylko mi przesłał na skrzynkę posłałam je Wam Jakby cos nie podochodziło, albo ktoraś nie dostała to piszcie a prześle raz jeszczePozdrawiam Ewcia Odpowiedz Link
noemi27 Re: W końcu wysłałam zdjęcia:) 27.07.07, 15:26 Ewinko wysłałam Ci zdjątka na "aniołka". Odpowiedz Link
sotie Re: W końcu wysłałam zdjęcia:) 27.07.07, 15:33 dostałam ewinko, senkju Ci bardzo moje chyba masz? bo już się pogubiłam Odpowiedz Link
mercy2 Re: W końcu wysłałam zdjęcia:) 27.07.07, 15:38 Evinka ja fotosików nie dostałam ((( Odpowiedz Link
ewinka22 Re: W końcu wysłałam zdjęcia:) 27.07.07, 15:44 Sotie tam mam Twoje zdjęcia I dzięki za wsyzstkie inne Dziewczyny Odpowiedz Link
ewinka22 Re: W końcu wysłałam zdjęcia:) 27.07.07, 15:49 Mercy wlasnie Ci posłałam zdjątka Odpowiedz Link
mercy2 Re: W końcu wysłałam zdjęcia:) 27.07.07, 16:01 Evinka thanks za fotosy, piękne to zdjecie na plaży - myślami już ma niej leżę ... eh... a ciałkiem będę leżała za tydzień... eh... już się doczekać nie mogę Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 15:03 ja na dupku plamię bardzo, przed i po, nawet do 4 dni, a nigdy wczesniej mi się to nie zdarzało. to może poczekaj z tym dupkiem choć do jutra i będzie dobrze Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 15:38 Hej Noemi dzięki za zdjęcia,urocza z Ciebie osóbka Podesłałam swoje.I AGucie też. Sotie,pisząc o I i II fazie nie miałam na myśli ich długości,tylko jakość Czyli,że jaka I faza taka i druga i jeśli I jest złej jakości,to owulacja i II faza tez do niczego. Ogierowa noc była przebogata,ale w sen ha ha. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 15:47 ale wiem, ze cosik klarowałaś na ten temat teraz pozostaje pyatnie czy długość 1 fazy ma wpływ na jej jakość jak to w sen??!! skan-dal Odpowiedz Link
gorgonia_m Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 15:58 przyjrzałam się opisowi USG, i mi się przypomniało, że coś pisałyście o Zatoce Douglasa (pewnie z 500 stron wcześniej U mnie jest Zatoka Douglasa wolna (a powinnno chyba coś tam być? Płyn jakiś, co nie?) Ale jajnik jest z ciałkiem zółtym 18 mm. Czyli może faktycznie jakaś nie bardzo ta owu, jak płynu nie ma, a podobno dopiero co się odbyła? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 16:05 Niekoniecznie w w zatoce musi być płyn.a nawet jeżeli jest to wcale nie oznacza 100% owu.Zatoka D to taka jama,w której zbiera się większość płynów,jeśli takowe znajdują się w jamie otrzewnowej. Odpowiedz Link
gorgonia_m Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 16:20 aaaaaa, no to jak jama, to mógł też wylecieć, ten płyn Odczepiam się od tego mojego USG i owu - bo juz się tylko nieprawidłowości doszukuję... To wszystko przez ten poranny szok przy pomiarze Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 18:14 płyn mógł być i już się zmyć może utrzymywać się ponoć nawet kilka dni,a może zniknąć dużo szybciej. także nie ma się co martwić gorgonia Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 16:02 O tyle ma wpływ,że jesli pierwsza jest zbyt krótka,to pęcherzyk nie zdąży dojrzeć i pęka przedwcześnie,a taki niedojrzały nie jest zdolny do zapłodnienia. Rzeczywiście skandal,obiecuję poprawę ... Sotie,masz moze jakies objawy? Poważnie pytam. Ja mam takie,ze jak tylko sobie przypomnę o staraniach,to od razu cyce mnie bolą )To dopiero autosugestia ha ha.. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 18:28 trudne pytania zadajesz Mentafolia, z tymi objawami znaczy no jak pytasz poważnie to Ci powiem, że ... nie wiem ;D generalnie od owu ciągle mnie coś ciągnie, pobolewa lub kłuje w podbrzuszu, ale stawiam na urojenia li i tylko. nie wiem czy to wystarczający objaw ciązy he he z cyckami w porządku, ale mnie nigdy nie bolą w żaden sposób. a Ty jesteś niezła z tą autosugestią )))) ogólnie to jest we mnie żelazne przekonanie, że naturalnie nie zajdę. poniewaz to mój 25 cykl, no ze 4 można odjąć, bo zmarnowane przez różne zabiegi. to i tak 21 pełnych cykli, z czego dobrych parę razy seksik by dokadnie kiedy trzeba i i tak nic z tego nie wyszło. aa jeszcze do tego można dodać 7 cykli wcześniejszych, kiedy się nie staralismy, ale byłam po odstawieniu antyków i mierzyłam tempkę, ale źle interpretowałam owu i 100 razy mogłam zajść. blokady psychicznej pewno jeszcze wtedy nie miałam, to tym bardziej. to tak celem wynurzeń z głębi duszy w ogóle to dzisiejsza lektura forum jakoś lekko mnie zdołowała, sama nie wiem czemu... Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 18:43 Z tymi bólami brzucha to rzeczywiście jest zmyłka niesamowita.W pierwszej i drugiej ciąży to miałam.Co chwilę latałam do kibla zaglądać sobie w majtki,czy @ już przyszła. Z tym,ze w pierwszej dość szybko podrosły i stwardniały mi cyce i po tym własnie podejrzewałam ciążę,juz na kilka dni przed terminem @.Matko,pamiętam jak się wtedy bałam... A w drugiej cycki nic,brzuch tylko napieprzał i miałam odrzut od kawy.Aha,i tez się bałam ha ha. A teraz to tylko się boję ) Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 20:52 Rybki widzę, że piszecie o niedomodze estrogenów. No i ja ją mam, bo mi pęcherzyki rosną baaardzo leniwie i dostałam od gina estrofem mite i sytuacja rozwinęła się tak. Na usg w 22 dc miałam pęcherzyk 18.5mm, potem estrofem codziennie rano i trzy dni póżniej miałam już przerośnięty 26mm. Więc jak wcześniej bez estronegów pęcherzyk rósł z tempie 1- 1.5 mm na dzień tak po estrofemie rósł prawie 3 mm na dzień. Tobie Ewinko nie wiem czy ta info pomocna, Ty pewnie miałaś już do czynienia z tym specyfikiem, ale Wiosence może cosik pomoże. Nie mówię, że trzeba, ale przy niedomodze często się go stosuje. Buźka, lecę do gości. Odpowiedz Link
ewinka22 Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 21:42 Ivinko nie miałam z nim do czynienia. Od razu dostalam cyclo-progynove po ym jak lekarka zobaczyla wyniki moich hormonów. Narazie biorę 2 opakowanie, jeszcze mama 3 kupione i skończę je jakoś w październiku. Do tego czasu mam nadzieję, ze w Gdańsku znajdę już jakiegoś lekarza który sie w końcu za mnie weźmie i coś konkretnego będzie ze mna robił, bo narazie to takie jedno wielkie nic. Juz 16 cykli się staramy i nic z tego nie wychodzi Licze, że moze ta cyclo coś wskora Dobrej nocki Dziewczyny Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 22:09 Sotie okna tez myjesz, ja wczoraj dwa umyłam, i dzis miałam, ale jakoś nie umyłam. Mjulka czy moja face nie wydaje Ci się znajoma, może na jakiejś koloni byłysmy, albo mi kogos przypominasz? Jak kamyczki cicho siedzą, czy pomrukuja? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 17:11 Poppy dowiedziałam się. Sorki ale zaraz mnie szlag trafi z tymi reklamami wjezdzają mi na edycję i kurcze jeszcze krzyzyka nie ma żeby wyłączyć!!! Diabelstwo jedne. Jak napisałas na skrzynke to sobie przypomniałam całą sprawę, mi głównie chodziło o to czy trzeba złuszczać mechanicznie (endo które narasta do 18mm i nie ma @ lub słabe i po złuszczeniu prg znów narasta). W sumie o wyniczki nie pytałam bo skoro są stare, i skoro masz na usg stwierdzone pco, więc tu nie ma czego podważać. Natomiast jesli chodzi o endo to absolutnie nie robi sie łyżeczkowania u kobiety która nie rodziła, gdyz jest to zabieg "na czuja" i wiecej szkody niż pożytku moze przynieść. To że endo samo się nie złuszcza to za mało prg, ale to jasne w sumie. Tylko i wyłącznie mądre leczenie wskazane. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 17:14 I dla Ensata Ciebie sie wywiedziałam, castagnusa po poronieniu na "wyrównanie" cyklu nie wolno przyjmować. Do pierwszej @ nic się nie podaje, organizm sam musi wrócic do normy. Hormonki ciążowe wydalaja się do 63 dni od poronienia, trzeba czekać. Odpowiedz Link
ensata Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 17:52 > I dla Ensata Ciebie sie wywiedziałam, castagnusa po poronieniu na "wyrównanie" > cyklu nie wolno przyjmować. Do pierwszej @ nic się nie podaje, organizm sam > musi wrócic do normy. Hormonki ciążowe wydalaja się do 63 dni od poronienia, > trzeba czekać Oo, kochana jesteśja dizsiaj dostałam @ i zamierzam solidnie zabrac sie za pomiary od 5 dc Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 17:17 a u mnie słychac tyle co nic, a jednak lewy jajnik cos wyprodukował, jakies małe gówienko, pęcherzyk ok 6mm w 15dc, ciężko wyczuc czy owu będzie, w poniedz kolejne usg. Być może tylko z prawego mam owu, ale to juz dopowiadam sama. Miałam jakiś płyn jeszcze w zatoce, i gin powiedział, że jak zaczne plamic, to mam dać znać, pytam czego to objaw ewentualnie, odparł że niedomoga estrogenów,. sobie dopowiadam, że może to przyczyna że w niektórycgh cyklach nie mam owu. Ciekawa co mi gin doradzi jesli w tym cyklu owu nie bedzie? Czy jeszcze jeden monit czy clo? No nic poczytam Was. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 17:30 mało mało sie popisałyście Aguita fotki wysle i to zaraz. Masz racje Tesi kaski szkoda, trzeba czekać, nic nie zdziałasz. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 17:49 Nuluska jeszcze od Ciebie fotek nie mam. bardzo proszę. Ewcia od Ciebie juz mam, ale wysyłam do Agity i jeszcze nie obejrzałam, bo komp sie spali. Bardzo dziekuje wszystkim za fotki, fajnie miec was w pliku. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 18:15 Ewcia M wyglada b. powaznie, a jakie cudne slubne, włoski prostowałaś chyba? Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 18:32 no, dziwna sprawa u Cebie Wiosenko z tym nierosnącymi, ciekawe co wykaże poniedziałkowe usg. myślę, ze w kolejnym cyklu pojedziesz na clo. Odpowiedz Link
ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 18:43 No Wiosenko mojemu M zawsze dawali wiecej niż ma Na zdjęciach to ma 25 lat a na ślubnym 24) Tak włosy wyprostowane mialam wtedy, a zdjęcie szwagier nam zrobil w parku u mnie w miasteczku, bo wujek fotorgaf w dniu ślubu napisał smsa ze nie przyjedzieFajnie nie I tak zostalismy na lodzie Mamy trochę fotek od znajomych co nam na weselu porobili swoimi aparatami Ciekawa też jestem co z tymi Twoimi pęcherzykami, wiesz ja mam niedomogę estrogenów i mi wcale nie rosną pęcherzyki, no chyba, ze coś na tych lekach się rusy niebawem Pozdrówka Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 21:57 znowu puchy? wszystkie szkalną pułapkę oglądają czy jak?? mnie się zebrało na porządki i właśnie skończyłam rozmrażać lodówkę, a na jutro mam postanowienie - okna ha o ile pogoda dopisze Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 21:58 Sotie a czemu po lekturze forum masz doła? czy ja cosik nie doczytałam, co sie stało? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:03 Dzieki Ivinko pewnie że info sie przyda, niech tam gin mysli, co ze mna później robic, ale jeszcze zobaczymy. Ależ pustkami zasiało. Sotie wybacz ja juz nie pamietam, ale gdzie przyczyna tych długich starań, czy coś Ci wiadomo? Robiłas kiedys monit? Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:12 nie wiem skąd dołek, może dlatego, że się naczytałam mało optymistycznych postów ale już go nie ma przyczyny jak dotąd żadnej nie znaleźliśmy. monitorowany miałam jeden cykl, wszystko pięknie rośnie i pęka. nasienie wręcz boskie. hormony w porządku, choć niskie przysadkowe. drożność jest. teraz chyba zaczniemy się przygotowywać do insemnacji. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:27 faktycznie nie wiadomo o co chodzi? kurcze taka niewiedza, jak ja tego nie lubie, a czy nie skusisz się na powtorzenie monitoringu? dziewczynki oj chyba śpiochy jesteście jutro wybieram się z rodzinka nad morze, wyjazd ok 10, powrót ok 18, teskmno bedzie mi za Wami, ale na takim spacerku bedzie przecudownie, szkoda tylko że bez M, ma pracę w domu, oby tylko spożytkował ten czas, nie siedząc przy tv Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:35 sam monit teraz dla mnie jest bez sensu, tak myślę. niczego nowego się nie dowiem. dzieki wykresom i Wam jakoś sobie radę z wyznaczeniem owu. zobaczymy co teraz lekarz mi zaproponuje, jaką stymulację i tak dalej, wtedy chyba monitoring będzie potrzebny. zobaczymy no niewiedza i brak przyczyny jest bardzo niekomfortowy, delikatnie mówiąc. czasami mną szarpie żeby robić jakies dodatkowe badania, jakeś ASA, antyTpo, przeciwciała antyplemnikowe czy coś tam, ale nie wiem z czym to się je, a mój gin uważa że nic więcej niż to co mam badać nie muszę. póki co mu ufam, więc nie szaleję, tym bardziej, że na kasie nie śpimy i zawsze jej za mało. ja jutro po obiedzie tez sobie jadę, ale nad malownicze jeziorko Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:45 Sotie ja rozumiem, ale zobacz gdyby u mnie zrobic jeden monit w zeszłym cyklu to tez mogłabym stwierdzić że mam super cykle, pęcherzyk urósł i pękł. A poprzedni cykl nie było pęcherzyka a wykres był ok. A przypomnij mi czy to Ty teraz badałaś prl i prg czy cos pomieszałam? Ja mam obecnie prl ok 20, sprzed roku widziałam że miałas w normie,a czy robiłaś prl po obciążeniu, w sumie na to dostaniesz skierowanie. Nie gniewaj się tylko że tak drążę, ten typ tak ma. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:49 Sotie jak Ty pisałaś plamisz przed @ jak bierzesz prg? a jak nie bierzesz to nie plamisz? a stałą masz lutealną? pisz pisz zaraz na spytki gina wezmę Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:02 dokładnie tak Wiosenko, plamię z dupkiem, bez - nie. lutealna u mnie bez wspomagaczy raczej krótka i bynajmniej nie stała, na dupku ok 15-16 dni, a bez to i do 5-ciu zeszłam, ale zwykle koło 10 dniu. może i masz rację z monitem, miło sobie popatrzeć na pęcherze. ale mój gin oblegany i tak sobie nie wlecę na monit, musiałabym się mocno nagimnastykować, a nie bardzo mi się chce szczerze mówiąc ;] ide do niego teraz pewno w 1dc nowego cyklu i zobaczę co mi zaproponuje, jak mi się to spodoba, to pójdę za nim, a jak nie to wtedy zacznę kombinować. mjulka, przetrzymaj jajo!!! Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:05 sotie, weź i je utrzymaj co najwyżej miotając się w swej złości-bezsilności mogę pianę ubić z jaja, a w niedzielę eMa. Swoją drogą, Ty dziewczyno strasznie dłuuugo się starasz Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:14 teledyski.onet.pl/10172,1830351,teledyski.html Dzieki za kciuki. Badania na dziś wyszły super w październiku wizyta zobaczymy. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:16 i stara jestem w dodatku. ide się upić dobranoc. Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:13 oddalam się owulować w samotności...chli chlip że tesz o tej porze nawet na listonosza nie mam co liczyć Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:52 ja monitoring raczej traktuje jako obserwację pecherzyków, nie żeby wiedzieć kiedy współżyc Sotie ja Cie namawiam na monitoring, jak zobaczysz kolejna ładną owu to tylko utwierdzisz się, że inseminacja czy inne działania mają sens powodzonka Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:56 ha teraz ja sama z soba sobie gadu gadu, oj dziewczynki juz nasz watek źle chodzi, a szkoda, czekamy do pierwszej testującej, czy do 1000, co proponujecie? pa pa Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:56 a dziewczynkom za fotosy podziękował, podziękował muszę plik se stworzyć na pulpicie razem ze skrotami do ff Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:55 Wiosenko, nie bez przyczyny powiedziałam chyba, ze własnie tak sobie Ciebie wyobrażałam. No i znajomo na mnie z kompa lukasz jak sie masz To gdzie na kolonie jeździłaś? Z moimi kamyczkami to tera spokój będzie. Mam jeden w kielichu w nerce i lekarz stwierdził, że na rękach musiałabym chodzić, żeby wypadł. Także może go rozpuszczą zanim zaprzeczy grawitacji i ruszy w długą i bolesną drogę A ja mam takiego doła, że ryczeć mi się chce. Poleciałam na monit. Piekny pęcherzol 22 mm w 12 dc. I siedze sobie tu przed kompem właśnie i czytam Was i sobie tak bezproduktywnie owuluję(((( Normalnie czuję, jak mi jajo pęka, a mój palantino M będzie dopiero w niedziele. Zawsze mu coś wypadnie. Załamka. I czekaj teraz cały miesiąc, i nie wiadomo czy w kolejnym cyklu taka pikna owu będzie. I jak tu się starać?!!! Może i plemniory 3 dni zyją, ale nie jaja((( Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:56 a dąż sobie drąż ) teraz akuratnio tarczycowe badałam - pikne wyszły. nie robiłam prl z obciążeniem, choć też mna kiedyś szarpnęło w tę stronę teraz będąc w labie dowiadywałam się jak to dokładnie wygląda, i okazało się, że nie ma tabletek, więc gin musiałby dać mi receptę. no a on uważa, że nie ma takiej potrzeby. zresztą zahaczę go o to na wizycie. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:24 No przecie Wiosenko ja w taki jeden dół wpadłam szukać @. Skubana w chowanego się bawi ze mną.. Małpa jedna. Nie radzę szukać mnie, bo ciężko sie wydostać.. oj ciężko.... bezkresne dno... A tak naprawdę to oglądałam zabójczą broń 3, no i M siedział przy kompie... A moja deprecha osiąga szczyty Everestu. Co do starań to myślę, że ja to całe życie się staram i mi nie wychodzi... 5 lat jesteśmy po ślubie... z tego starań było z początku bardzo intensywnie a później zaczęły się schody... tak naprawdę to będzie 2,5 do 3 lat starań... nie wiem ile cykli... przestałam je liczyć. U mnie to rodzinne - moja mama o pierwsze dziecko starała się 8 lat, o drugie 6... Ja nie mam tyle czasu... i coraz gorzej się z tym czuję. Każdy nieudany cykl to dla mnie urasta do rangi tragedii... Podziwiam Was, że wciąż macie nadzieję, wciąż walczycie... Sorki, to ten brak @... Ewinka dzięki za fotki, trochę jesteś podobna do mojej dentystki... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:31 Mjulka, spokojnie... owul możesz czuć, ale nigdy tak do końca nie wiesz kiedy jest... Może ja nie doczytałam dokładnie, ale poza monitem to coś jeszcze innego obserwujesz... tempka, śluz, testy owul??? Jaka tempka, robiłaś testy owul? Ostatnio obserwuję, że te nasze jaja to jakieś złośliwe się zrobiły... u Ciebie może być owul jutro a może i po jutrze. Mi lekarz po badaniu usg prawie tydzień mówiła owul tuż tuż (jutro).. Nast badanie za 2 dni i ta sama śpiewka (jutro owul) a ta owulacja była w czwartek a nie w niedzielę czy wtorek... Także spoko, z piany świetne bezy wychodzą.... a M nie trzep tylko .... wiadomo bzyk bzyk bzyk... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:40 No tak, zanim ja coś skrobnęłam to żeście już wszystkie spa;-(( poszły Mjulka nie chlipaj w samotności... mój dół jest baaaardzo głęboki i trudno z niego wyjść, ale jesteś dorosła, jak chcesz to zapraszam... będziemy chlipać razem ;-((( Zobaczysz za tydzień to wejdziesz do mojej czarnej stajni... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 00:22 tessie, ja jeszcze tutaj pokutuje, ale juz zaraz ide spac. Dzieki Wam za fotki, jestescie piekne, chociaz w zasadzie chyba tylko Ivinke wyobrazalam sobie podobnie ... Sotie myslalam, ze jestes ciemnowlosa, ale jakas inna, ale masz meza przystojniaczka ) Mentafolia, czym Ty sie smarujesz, zeby byc taka mloda?? Wiosenko, na zdjeciach sie nie usmiechasz, ale przeciez wiemy, ze nie jestes taka powazna, nie wiem co one od CIebie chca. A juz na pewno nie wygladasz tak jakby Ci nie rosly pecherzyki Ewinka, Ty mi wygladasz na romantyczna istotke ... Ciekawe jak Wy sobie wyobrazalyscie mnie Jesli moje fotki do kogos nadal nie dotarly to prosze pisac! DObranoc!!! Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 08:43 nie mogłam wczoraj zasnać i dziś wcześnie wstałam przez tę owu. Tempka w górę - 36,8 - charakterystyczna dla mojej 2 fazy. Kłucie w jajniku ustąpiło, także nie mam złudzeń, już po wszystkim. Teraz przede mną 16 długich dni lutealnej i nawet się nie powkręcam((( Tess, u mnie cykle jak w zegareczku, niestety. Niestety, bo mnie nie sa w stanie pozytywnie zaskoczyć. 12 dc owu +16 lutelana, zawsze 28 dni. I ten cykl potwierdza tę regułę. No przecież ja Go zabije, jak tylko próg przkroczy, a Ty mi Tess o bzyk bzyk piszesz. Pobzykać to w nagrodę można. A On pobzyka za m-c najwcześniej. Oj będzie kara długa i uciążliwa Już ja dam mu poplalić. Chetnie wpadnę do Twojego dołka, muszę tylko wygrzebać sie ze swojego wilczego. Aguitko, thx za fotki. Strasznieś subtelna na tych zdjęciach. I taka do siebie w mojej głowie nie podobna. No może w w ydaniu "syrenki" troszkę Dziewuchy !! wstawać ! nie spać! i pokrzepiać zdołowane!!! Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 08:55 bry dziś melduję, że nie śpię, ale większość z Was pewnie tak, bo wykresy niepoaktualizowane aquita, dzięki za fotki no, subtelna syrenka jesteś a okoliczności przyrody mniam Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:29 Tesi czemu cisza z Twojej strony, przeciez jeszcze nie wyjechałaś. Aguita czy fotki doszły? dobrej nocki skoro Was nie ma Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 08:51 Sotie, jaka stara? Stara, to ja, bo nawet śluzu przy owu nie mam. Jedyny znak to kłucie w jajniku i w krzyżu łupie mnie bardziej niż zwykle. Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 08:52 hihihi, każda na tym forum musi mieć swoje 5 minut i gadać do siebie teraz widocznie przylazła moja kolej Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 08:55 aha! mam jeszcze pytanko kto tym razem strzela nowy wątek? Zaczyna już słabo hulać, nie odświeża, ogólnie robi się uciążliwy... No wstawać proszę! Pewnie jak Wy do kompów dojdziecie, to ja już będę w zoo pawaiany straszyć. A potem znów sama do sie gadać. Nic to. Idę z psiną na spacera, bo ją widzę już skręca. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 09:05 stara jak na pierwsze dziecko. idę sprzątać, chociaż taki użytek z siebie zrobię ;P Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 09:29 Witajcie, No to Mjulka wskakuj do mojego doła... jest przepastny i dużo w nim miejsca. Jedyny problem, że jak obie zaczniemy się łzami zalewać, to potopimy się... Możemy zrobić sekretne przejście z jednego doła do drugiego i będziemy się odwiedzać...;-(((, chlipać raz u jednej raz u drugiej... Kto chce do nas dołączyć zapraszamy - zrobimy krętą sieć dołów i przejść jak w rezydencjach surykatek... A swoją drogą to zazdroszczę Ci zegarka, ja nigdy nie wiem kiedy @ przyjdzie i czy w ogóle przyjdzie...;-((( Dziewczyny, czy z tego durnego wykresu naprawdę wynika, że jest 5 dpo? Tylko nie łudźcie mnie niepotrzebnie...Ta dzisiejsza tempka ni przypiął ni wypiął... Ja chcę @ jak najszybciej, wiecie o tym... Wszystko mi się rypie... na wyjazd pewnie będzie @ i dupa ze staranek... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 09:42 Tess, moim zdanie zadna tam owu. FF durny jest i tyle. Zobacz 2 tempki na granicy. I ta wyższa, co była wcale nie za wysoka. Zadaniem FF jest wyznaczyc owu. Więc wyznaczył ją w momencie najbardziej owu przypominającym. Ale Tess, Twoje cykle inne niż wszystkie (moje), nieprzewidywalne, a przeze mnie to już chyba śmierdzące jajo przemawia((( Chyba jeszcze piżmaki w takich korytarzach sobie żyją? Taka dobranocka kiedyś była. Dawaj adresa doła i już pędzę. Może jak się zajmiemy kopaniem tunelików, to nam głupie myśli wyjdą z głowy Odpowiedz Link
ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 09:49 A no dzień dobry dla wsystkich Dzisiaj też chyba przed kompem nie posiedzę w ciągu dnia bo przyjeżdża ciotka z kuzynką i pewnie czasu jakoś nie bedzie Ale wieczorkiem zaglądnę na pewno Kurcze moja tempka to nawet dzisiaj niska mimo tego progesteronu w tabletkach,ehh... No ale nic to czekam na @ a przyszly cykl już z M wiec się zobaczy, oby tylko mi8 pecherzyki zaczęły rosnąć i raczyly pekać a i endo żeby też jako takie było, już nie wspomnę o śluzie bo u mnie to chyba by byl cud Trzymajcie sie Dziewczyny Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 09:57 Tessie, na moje oko to tam owu raczej nie bylo, ja juz nie wiem, czy ty chcesz zeby byla czy nie, bo wiem ze chcesz @ jak najszybciej, ale z drugiej lepiej byloby ogolnie zeby organizm jednak owulowal, nie? Zobaczymy jak dalej te tempki, ale jak dla mnie to jakos malo przekonujaco wygladaja te dwie ostatnie, nie wiem ... Tesi glowa do gory, wiesz ze @ zawsze przylazi na slub, impreze, wyjazd itp Ja tez mam jak ty, ze nigdy nie wiem, kiedy owu przylezie, wiec nigdy nie wiadomo, kiedy sie spodziewac @ jesli sie nie wyczai owu dzieki tempkom. Ty chociaz masz ostrzegawcze gluty, a ja nic (ostatnio mialam, ale to wyjatek). Nie topcie mi sie tam, bo bede musiala jako syrenka Was ratowac Ja moze tez wskocze w dola ale to po wakacjach, teraz nie bede ich sobie psuc siedzeniem w dole, ale ogolnie nie jest dobrze miedzy mna i emem ... Takze chyba w wakacje nie bede go napastowac. Syrenka mowicie? Mam nadzieje, ze morska, a nie samochodowa A, jak jestem rybka to moge byc i syrenka, a co Kurcze, jak to sobie ludzie wyobrazaja wszystkich inaczej ... Ja wczoraj przy sprzataniu pozegnalam sie z termometrem do wrzesnia No moze przesadzilam, bo wroce z wakacji 12 sierpnia jak bedzie moj zdaje sie 22dc, wiec pewnie sobie potem pomierze, zeby zobaczyc czy tempki juz z 2 fazy są - normalnie juz powinny byc, ale podrozy to czort wie, jak bedzie. Ja bym chciala zeby juz bylo po owu, bo wtedy @ przylezie przed nastepnym wyjazdem, kurcze nawet sobie tego tak nie planowalam, ale wyglada na to, ze moze mi sie calkiem dobrze udac @ miedzy wyjazdami O ile jak zwykle mnie nie przerobi paskudna malpa ... albo w ogole nie przyjdzie, hihi, ale to malo prawdopodobne z moim obecnym nastawieniem do staranek ... Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 09:45 włączcie sobie tvn style w mieście kobiet mówią o długich staraniach Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 09:47 pooglądałam wykresy. No nie powiem, niektóre imponujące, do pozazdraszczania. Sotie i Twój mam na myśli, i Aneczki i Mentafoliowy. A i Sil.bi tyż fajny. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:00 a ja Ci mjulka zazdraszczam zegarka Tess, to żadna owu, mówię Ci. mjulka dobrze tłumaczy, ff wywiązał się po prostu z zadania i tyle. program do bani był, powierzchowny i krótki. pointa taka, że trza wyluzować... umyłam okno w kuchni, chyba jeszcze machnę w salunie Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:08 sotie i u mnie zabryzgane kuchenne nie wpadłabyś czasem? muszę pomyśleć o jakimś abonamencie w private clinic. Ja taki schorowany człowiek jestem, że fortune starcę, jak czegoś nie wykombinuje. A jak wiadomo na NFZ nie ma co liczyć(((. Ciekawe, czy taki monit wszedłby w rachubę przy abonamencie, hmmm. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:14 Szukałam @ a znalazłam gluty ;-(((((((((((((( kremowe, nieprzezroczyste, nie wiem czy ciągnące, bo tyle tego, że utopić się można;-((( @ ani śladu. W mojej norze jest już jeden basen... nie trzeba jeździć nad Morze Martwe... Jeśli to nie była owul to na 2 mogę czekać i 2 tygodnie i 5... ;-(((((((((( Czasem mam wrażenie, że walczę z całym światem, i już nie mam siły... Co do programu w tvn styl to włączyłam i wyłączyłam (akurat się kończył), zobaczyłam jedną gębę, która mnie przyprawia o mdłości... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:23 Oglądałam wczoraj ten progran w tvn style, chodziło to kobitki, ktore sie starają dlugo a blokują się raczej psychicznie, bo badania miały ok. Pierwsza 10 lat się stara a nic, a badania wszystkie dobre. Drugia miala usunięty jajowód i cos tam jesczez i lekarz powiedfzial, ze nigdy nie bedzie mieć dzieci. Po kilku latach zdecydowali sie na in vitro i wyluzowali no bo mieli już termin wyznaczony w klinice. Nie doczekali bo kobitka zaszła w ciążę Potem byl lekarz od nieplodności, który stwierdzil ze okolo 20% niepowodzeń spowodowanych jest właśnie przez blokady psychiczne. Powiedzial też że wyluzowanie mimo ze trudne to pomocne. W sumie nic nowegohihi No to taki skrot ale pewnie któraś z Was to tez oglądala Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:24 u mnie tvn style niet Zapomniałam Wam powiedzieć na jakiego gina wczoraj trafiłam przy monicie Usiłował mi wmówić, ze można zajść w ciążę i 3 dpo)). Dobre sobie. Dacie wiarę w takie cuda? Myślał chyba, że na idiotkę ciemną trafił. Zbystrzał dopiero, jak zapytał czy opis endo i jajników doktorowi wystarczy, a ja mu odparowałam, że żaden doktor tego wyniku na oczy oglądał nie będzie, że to dla mnie samej, bo jam domorosły gin przeca, nie Odpowiedz Link
ensata Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 17:43 > Szukałam @ a znalazłam gluty ;-(((((((((((((( kremowe, nieprzezroczyste, nie > wiem czy ciągnące, bo tyle tego, że utopić się można;-((( @ ani śladu. W moje > j A mnie @ sama znalazła. Nie spodziewałam się zupełnie, bo wczoraj zabalowałam z dziewczynami i tempka dzisiaj 37 z rana, ale cieszę się. Nowy cykl Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:35 z tym luzem to każdy gin wyskakuje mój wczorajszy toże. Szkoda, że recepty na to nie dają((( Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:52 Tess, której gęby nie trawisz? Rogalskiej, Maruszeczko, czy Niemoczyńskiego? a w programie jeszcze zjechali neta, że babki się naczytają, powymieniają informacjami, a potem do lekarza idą z gotowym programem leczenia jakbym o nas słyszała he he Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:52 Jak głąby sami nie wiedzą co jest i co zrobić to wciskają kit o wyluzowaniu... To się tak mówi wyluzuj, wyluzuj... Kobieta 'wyluzuje', przestaje o tym myśleć to i czas sie nie dłuży w oczekiwaniu i jak w końcu zajdzie to wymyślają, że to wyluzowanie pomogło... Czasem pomaga a czasem nie, a konowały by chciały, żeby im ślepo wierzyć i patrzeć jak w Alfa i Omegę. Bo przecież kobieta, pacjentka to za głupia jest, żeby pojąć mechanizm owulacji, ciałka żółtego, zależności między progesteronem a owulacją i fazą lutealną... to po co to wszystko wyjaśniać... to tylko kolejny przypadek chorobowy i po co to wszystko tłumaczyć... To głupie jest nic nie wie nic nie zrozumie... Uważam, że przeceniane jest to całe wyluzowanie... jak kobieta pragnie tylko jednego, i tylko dla tego żyje, to nie może, nie potrafi wyluzować. Równie dobrze można położyć się i czekać na śmierć, w końcu i tak przyjdzie prędzej czy później... Bo niby dlaczego trzeba o wszystko wypytywać lekarza, żeby się czegoś dowiedzieć, a i to robią wielką łaskę jak odpowiedzą... A nie daj Boże jak będzie kwestionować konieczność przyjmowania jakichś leków i ich terminów... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:54 Był tam taki jeden dupek co jako androlog sie ogłasza... Odpowiedz Link
poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 12:09 No i kiedy ja to wszystko przeczytam, no kiedy? Cholera, uzupelnilam moj wykres, cos mi sie z temp stalo, w dole siedzi Wczoraj z nici z bzykanka, bo padlam, ledwo glowe do poduszki przylozylam, po 21.30 i przespalam ponad 12 godzin, z przerwa na mierzenie temp Jaja niet, dalej mokro, ale to bardziej creamy.... mam dosc tego cyklu. Tess, spojrzalam na Twoj wykresior, ta twoja owu to raczej nie owu, ale kto wie... Trzymaj sie kobieto, ja wiem, co takie durne cykle znacza Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:51 poudzielałam się juz chyba na wszystkich możliwych wątkach i forach, a tu ciiiisza. I u mnie ciiiisza, bo Julka śpi - ma melodie swoją drogą dziewuszka, w końcu to 11 godzina. Ja bym się może i wzięła za robote jakąś, ale nie chcę jej obudzić. I nudzę się jak mops. Juz nie pamiętam kiedy mnie taka nuda dopadła. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:53 heh mjula, a ja jeszcze w polu ze sprzątaniem. obrobiłam wielkie okno i mam przerwę na śniadanko Odpowiedz Link
nuluska Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 13:09 Nie było mnie tu przez tydzień i chyba nie nabrobię zaleglości, ale będę się starać. Niestety do HSG nie mogłam podejść. Warunkiem dopuszczenia były dobre wyniki cytologii, OB i wymazu z szyjki. No i dupa w szyjce wyszła mi bakteria: streptoccocus b haemol. z gr. B. Najpierw muszę to wyleczyć, co oznacza z tego co się orientuję przerwę w starankach. Czy któraś z was leczyła u siebie jakieś bakterie? Ile to trwało? Bo czytam, że jest to bakteria strasznie oporna do leczenia. Pocieszcie mnie proszę, na bocianie dziewczyny piszą, że leczą się np. rok. Bo nawet jeśli jedną bakterię wyleczą to pojawia się następna Odpowiedz Link
poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 14:31 nuluska, z bakteriami nie pomoge, bo sie nie znam Zupelnie i wcale tess, przyszlo mi do glowy, zmien moze sposob wyznaczania owu z advanced na Fertility Awareness (FAM). To ta starsza metoda, opisywana przez npr, czyli 6 nizszych itd. Moze cos sie zmieni, jak bawilam sie z poprzednimi wykresami, to czasem sie zmienialo. W niektorych przypadkach to lepsza metoda. mam w koncu wolny weekend, hurraaaaa!!! Bylismy dzis na targu, wrocilismy obladowani owocami i warzywami! najbardziej cieszy mnie seler naciowy z nacia, bo zazwyczaj to sa tylko z lodygami, i arbuz!!!! Bede dzis robic pyszne soki warzywno- owocowe Wiosenko, dzieki za info, czyli dobrze, ze zapieram sie nogami i rekoma przed lyzeczkowaniem!!! Co do tego pcos, to moja gp twierdzi, ze moze i jest, moze i nie ma, ale ona na niczym za bardzo sie nie zna. Moja polska gin twierdzi, ze na bank mam, poprzedni gin, ze absolutnie nie, a z kolei jak mialam kiedys usg ok 7lat temu w uk-jowym szpitalu, to angielski gin tez twierdzil, ze to pcos i to byla pierwsza diagnoza tego typu, ale zaraz potem i tak wrocilam do naszego kraju i sobie odpuscilam, bo moj byly gin mnie zapewnial, ze nie. Cholera Odpowiedz Link
poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 14:36 I chyba tym razem ja bede sama ze soba gadac:0 Aguita, ja wyslalam do Ciebie zdjecie, ale zabraklo '5'. Wysylam wiec jeszcze raz! Chyba tez sobie zaloze folder z waszymi zdjeciami, bedzie mi latwiej Odpowiedz Link
poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 14:42 Ewinko i Noemi, Wasze buzki dojechaly Sliczne jestescie Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 14:39 Nie wiem jaka jest przyczyna, że dziewczyny tak długo sie leczą, ale w takiej sytuacji to warto zrobić posiew. Wtedy wiadomo co działa na tę bakterię i jest to leczenie celowane i najlepiej rokujące. Mimo, że na początek trzeba wydać te parę złotych na to badanie, to chyba lepsze to niż wypróbowywanie po kolei różnych specyfików na które bakteria może być oporna. Wtedy to rozumiem, że leczenie może się przedłużać a po co bawić się w kotka i myszkę. Wytępić to paskudztwo raz na zawsze. I co ważniejsze nie przerywać leczenia zbyt wcześnie, mimo ustąpienia objawów. Później pobrać jeszcze lactowaginal na odbudowanie flory bakteryjnej w pochwie. Po skończonym leczeniu trzeba ponowić badania po ok. 2 tygodniach od przyjęcia ost dawki. Poza tym co jest bardzo ważne należy przebadać męża, bo Ty się wyleczysz a za chwilę On Cię znów zarazi. Musicie leczyć się jednocześnie, bo Ty będziesz zarażać jego a on Ciebie... No i chyba dopóki nie wyleczycie się oboje to bez seksu, chyba, że w gumce. Zapytaj o to lekarza, ale wydaje mi się, że jest to jedyna sensowna opcja. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 14:43 Poppy a jak to się zmienia na ten ff awareness??? Mogłabyś mi cos podpowiedzieć dokładniej??? Zanim ja to znajdę to mnie krew zaleje... ale może to i lepiej.... hurra będzie wtedy.... Całym UK zatrzęśnie )) Odpowiedz Link
poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 14:52 Musisz wejsc w tuning/ovverride, tam gdzie sama mozesz zmienic date owu i potem pojawia sie ona niebiesko najpierw musisz znalezc pod wykresem ovulation detector, klikasz w nie, potem dopiero w tuning. Mam nadzieje, ze znajdziesz Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 19:37 to ok Sotie, ja miałam skierowanie z poradni K na prl z obciążeniem i tableteczke dali mi w labie Sotie zawsze jest jakies wyjście, a ja i tak się podpytam gina, jaka to może byc przyczyna że plamisz z dupkiem ale jest ładna lutealna, a bez dupka nie plamisz ale za to krotka lutealna, ale tak wogóle to łykasz dupka? od ilu cykli? ja juz 6 cykl będę z nim!!! buuuu Mjulka najczęściej do Sępulna Krajeńskiego jeździłam na kolonie, ale równie dobrze mogłysmy byc w Zawoji lub innych miejscach na wczasach z rodzicami, mój tata w Dalmorze pracował, kiedys to takie wczasy były organizowane. Twarz bardzo znajoma mi się wydaje. Nie ubolewaj że M nie ma, za to wiesz że masz piekne owu. Mnie dzis lewy jajnik bolał i to mocno, ból wygląda mi znów na owu bez owu. Ale patrz Tesi jak mama dobrze miała, zabezpieczać się nie musiała. Mi sie te starania podobaja coraz bardziej. tesi to nie brak @, Twoje żale to objaw nadchodzacej @. Kobito równaj do pionu. Mjulka jak M jutro wpadnie do dom, to szybko jeszcze w drzwiach się "witajcie" żeby zdążyć. Aqqquita ja sobie Was raczej nie wyobrażałam, ha ha, to mówisz że z oczu mozna wyczytać czy pęcherzyki rosną. Mam nadzieje, że urośnie, ale to jeszcze 5-6 dni może potrwać. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 19:41 Tesi owu nie było, może coos tam próbowało zaistnieć. Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 19:54 w Zawoji, to byłam na obozie tanecznym. Ze 3 dni pewno i się kazałam rodzicom zabrać do dom. Tak mi źle tam byłoKolonie w świdrze i Wildze pod Wawą mam w pamięci... A wczasy z rodzicami? Hmmm, może Władysławowo, raczej śmy pod namioty jeździli Ale fakt, gębula Twa znajoma mi Już wiem Aneczko skąd te boćki do nas słałaś toż one gromadnie w warszawskim zoo sobie po błocku brodzą. A wiecie, że co 4 bociek na świecie to Polak. Uff, jakie to szczęście, że w kraju w boćki obfitym przyszło nam mieszkać)) Na M, to sie rzucę, jak przez próg przejdzie tylko, ale bynajmniej nie czule. Już ja mu WELCOME przygotuje. Spóźnić się na owu!! Oj spotka go za to sroga kara. A tak swoją drogą, to jajnik boli mnie i dziś. Przydałby się monit. Ja chyba sobie utrasonograf w kredycie wezmę. I jak holter na 24 podłączę. A i w naszej klinice, którą wkrótce otworzymy (bo przecież personel juz mamy) nam sprzęcior posłuży. Tess, czys Ty sie czasem w swoim dole nie zgubiła, a może przy kopaniu tuneli coś się zawaliło i utknęłaś tam na dobre, bo cisza od Cię? Wygrzebiemy Cie nic się nie bój. ja już ze swojego dołka nas wyściubiłam i zaraz przyjedzie do mnie kumpela na winkowanie Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:00 ja na wyjazd termometr biorę, pewnie że nie będę się stresowac mierzeniem, bede po owu, ale chce widzieć jak tempki sie układają, a zahaczymy o Bułgarie Wegry i Słowacje, wszystko na wariata, gdzies się odnajdziemy Mjulka taki abonament to fajna sprawa, nie wiem jak monity, myslałam o tym, ale mam zaufanie do gina, on zna mnie juz od 8 lat i tego mi szkoda w sumie. A ja nie kumam tej blokady psychicznej, jesli jest monit owu to jak mozna przyblokować połaczenie się i zagnieżdżenie, nie kumam? Czy możecie wyjaśnic mi tę kwestie. Chyba że to chodzi o blokadę owu. Dobre Mjulka z domorosłym ginem, ha. Fajnie masz z owu w 12dc super wcelujesz monit, ja mam albo 17 albo 21, i zawsze musze zaczac wczesniej, czyli 3 razy usg to minimum. Wg mnie teoria ginów o wyluzowaniu, to tak jak na forum, ida dziewczyny do gina i mówia że właśnie w tym cyklu wyluzowały, tylko ciekawe czy to prawda do końca. Może to jakaś banialuka. Popatrzcie na naszą Megii z Niemiec czy ona cos pisała, że wyluzowała, chyba nie pisała nic o tym? Dla mnie te monity sa bardzo stresujące, w sumie nie wiem czemu, ale cała dygoczę na początku, jakos dzień płynie za dniem, tu z Wami sobie gawożę, najgorzej jest po owu, bo sie łudzę i tyle. $ Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:03 Nuluska ja po porodzie na skutek infekcji łozyska miałam full bakterii, to nie jest tak że jedną wyleczysz pojawia się druga, one są wszystkie, tylko że laby podaja tę bakterie której jest najwiecej, przyjmujesz antybiotyk, leczenie jest droga eliminacji, po przeleczeniu robisz kolejny wymaz i wychodzi kolejna bakteria, ja przeszłam dwie kuracje antybiotykowe, a w macicy miałam podobno gnuj/gnój? nie mart sie raz dwa się uporasz, pamietauj że kolejny wymaz to chyba tydzień po antybiotyku Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:05 Poppy to dziwne przecież pco widać na usg. Nuluska ja miałam posiewy nie wymazy, z antybiogramem Odpowiedz Link
ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:14 Jestem po dniu na działeczceSkosiłam tacie pół dfziałki recznie zrobioną kosiarka z pralki "Frania")hihi Naprawde niezły wynalazekhihi Jutro idę oddać krew bo akurat akcja jest, wiec po kościółki z krewką, a niech biorą co tam, czekoladki się przydadza)) A psychiczna blokada, hmmm....no może i jest coś takiego, aler ja nie wiem jak to wyglada Tak jak pisze Wiosenka, chyba to raczej można sie tak stresować saraniami, ze stres powstały (wiadomo, ze wpływa na prace organizmu) poprostu blokuje owulację i wtedy nici z dzidzi. Bo jesli jest owu i wszystko inne to chyba psychika nie sprawi, że jajko się nie zagnieździ co nie? No ja nie wiem Ja bym to na ten stres zwaliła jesli chodzi o te psychike, ale to moja teoria Odpowiedz Link
ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:28 Bry wieczór dziewczęta Tak Mjuleczko, ordnung muss sein! Wpadłam z rana, ciach ciach, chyba mój dyżur dziś był, hehe Ewinko, kto taki spec, że z frani kosiarę zrobił? Nagroda mu się należy, dobrree Wiosenko, dla mnie monit to toże stres, może nie wtedy jak sobie pęcherzyk rósł, ale wtedy jak miał pęc, koszmar. Może na forum hojraka grałam, hmm, nie pamiętam, ale szłam wtedy do gina z zaciśnietym gardłem. Jakbym się czegoś obawiała, no i stało się, nie pęcł gagatek i koniec. Ensata, gratuluję @, chyba zmieściła się w terminie, super. Akuita, hihi, zdjątka doszły, Ty też kawałek cyca pokazałaś, jak Mjulka, modelki, że hohoho Jestem na dobrej drodze rozpoznawania Was z pamięci, odpisuję i wizualizuję, fantastyczna rzecz. Jeszcze tylko nie potrafię zatrybić z wykresami, nie umiem na podstawie nicku skojarzyć który to dc, hehe, ale to będzie wyzwanie, którego się podejmuję Nie ma to jak ćwiczyć pamięć No i byłam nad wodą. Kajaki, siatkówka, rowerki, sen na leżaczku, tego mi było trza, a dzień wcale nie zapowiadał się tak pięknie, bo plan był malować ogrodzenie na działce Ale olewka, relaks ważniejszy Jutro pewnie też mój dyżur z listą, spoczko, mam Was przecież na pulpicie, hehe. Aaa, no i zauważyłam, że na naszym wątku są nocne marki i ranne ptaszki, ja chyba jestem sama w tej drugiej drużynie, hmmm Idę na "Rozgrywkę" na tvn, a potem dobranoc Odpowiedz Link
ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:37 Ivinko ta kosiarka to taki skret mojego taty i jego znajomego, ale cichutko kosi i o to chodziło, bo na działkach się ludzie burzą, ze im kosiary za glosno chodza i przeszkadzają w odpoczynku. Mamy zakaz koszenia w soboty! No a jak ktoś pracuje cały tydzień i w soboty też (jak moi rodzice) to kiedy mają koić? Dlatego jest Frania i kosi po cichutkuhihi Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:40 a nad morzem zimno teraz ok 15-18 st sniło mi sie chyba z Enstay @ ale jaja Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:58 Dzięki Poppy, znalazłam tego turninga czy co tam... zmieniłam i już mi nie wyznacza owul...;-( tzn, że teraz sama będę musiała wyznaczyć owul...? To jeszcze gorzej.... Moja nora podtopiona niemal jak środkowa Anglia ;-((( muszę pogłębić basen, bo mi się bajoro zrobi... jeszcze trochę to do chin się dokopię... niestety nie zawsze mam zasięg... i dlatego czasem mnie nie słychać.... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
ensata Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:57 > Ensata, gratuluję @, chyba zmieściła się w terminie, super. A, dziekuje dziękuje, wyglada ze w termin iePowiedz, dlaczego masz czesto zakłócona tempkę? Odpowiedz Link
ivinka275 Refleksja moja... 28.07.07, 21:07 Przerwa na reklame... Przyszłam podzielić się z Wami moją refleksją nt mierzenia tempek. Ale najpierw, Ensatko, tempka z 17dc nie mierzona, zaspałam jak nic, druga, z 23dc, piffo w przeddzień się strumieniami lało, a nie wiem jak działa alkohol na moją tempkę więc wolałam discarded zaznaczyć, a potem jak się dowiedziałam, że niteczki z mojej owu to już mało sumienna jestem, ale staram się jak moge A teraz ta refleksja. Dziewczęta... Do momentu rozpoczęcia mierzenia cykle miałam regularne, jak owu z prawego jajnika to cykl liczył 32 dni, a jak z lewego to 36, i tak w kółko i w kółko. A jak zaczęłam mierzyć to dopiero mi się wszystko rozjechało, cykle prawie 40-dniowe, teraz się okazuje, że owu w ogóle nie było przez ten niepęknięty pęcherzyk. Czy to zakrawa o psychologię? Czy ten termometr mógł tak na mnie zadziałać? Kurcze, mam mieszane uczucia. Niby nic strasznego, ale jednak myślenie o tempce i prawie jej zaklinanie przy każdym pomiarze mogło mi w baniaku namieszać? Odpowiedz Link
tessie124 Re: Refleksja moja... 28.07.07, 21:39 Kurka wodna coś w tym jest. Jak brałam bromek bez mierzenia tempki to cykl miałam 28- 32 dni a teraz jak uczciwie mierze tempkę to dupa z tego wychodzi.. Dodatkowy stres jak nie ma owulacji. A tak była nie była @ przychodziła... Mam depreche jak stąd na księżyc... M zgadza się, że to wygląda jak PMS bo warczę na niego bez powodu (ja uważam, że słusznie) co więcej mówi, że ja dość regularnie się go czepiam... Nie obserwował tego dokładnie, ale może to jest tak co miesiąc... Dziewczyny, jak ja nie miałam owul to znaczy, że na @ i tak muszę czekać po zwyżce tempki... Może ona przyjść tak po prostu bez lutealnej??? Bo może szybciej będzie jak wezmę luteinę przez 5 dni to coś wreszcie się ruszy..? Bo przecież ja tu zajoba dostanę... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
poppy76 Re: Refleksja moja... 28.07.07, 22:20 Dziewczyny, nie wiem, czy mierzenie ma jakis wplyw na mnie... Hmm, juz wiem, kiedy mam sie spodziewac @, a jak mnie zaskoczy, to jest to krwawienia srodcykliczne. I hmmm, tak czekam na ta owu, i mnie od bzykania 'odrzucilo', i sie stresuje, ze nic z tego Ale to dopiero ostatnie pare dni, wczesniej tak nie bylo Cholera jasna. A moze to cos innego, moze po prostu zmeczona jestem i mam dola. Odpowiedz Link
poppy76 Re: Refleksja moja... 28.07.07, 22:24 Tess, zawsze mozesz wrocic do poprzedniego wyznaczania owu. Skoro Wiosenka twierdzi,ze owu nie bylo, to znaczy, ze raczej nie,a ja jej ufam Aha, i zerknij na moj pierwszy wykres na samym dole. Tez szalony, a jednak owu przylazla, przynajmniej na wykresie. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Refleksja moja... 28.07.07, 23:03 tak Poppy, cykl bezowulacyjny to cykl w którym owu jest ale nieprawidłowa ale ze wzwyzka tempki, lub taka bez wzwyzki ale wówczas tez przychodzi @, ale kiedy itd to moja wiedza jest znikoma, bo moje cykle od 15 lat są dwufazowe z małymi przerwami kiedy wogóle nie mierzyłam, po porodach jesli chodzi o mierzenie tempek i wpływ na psychike, to nie wiem jak sie przekłada u innych, ja mierze tempki odkąd skończyłam 19 lat, to dla mnie jak mycie zębów, mi się to zupełnie nie kojarzy z zachodzeniem w ciążę ale zobaczcie Mjulki cykle zawsze 12 plus 16, w sumie to Invinko teraz Ci wyjdzie 34dc, może to nie wina pomiarów, tylko wina nerwów jakie nam przysparza sama niemoc zajścia w ciążę i te zwichrowane pecherzyki? spadam dziewczynki mam cichą nadzieje na seksik Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Refleksja moja... 28.07.07, 23:07 tak Poppy przyszła do Ciebie w tym długasnym cyklu owu, ale dłuuugo czekałaś, i u tesi tez tak się skończy cykl jeśli zaczeka jesli nie zaczeka wywoła @ sztucznie a każdy cykl bezowulacyjny ma w srodku własnie mi sie przypomniało to krwaiwenie srodcykliczne ktore nie jest @, wiec w sumie każdy cykl kończy sie @ po przebytej owu ale zdrarza sie że kobiety @ nie maja wogole, albo cykle ciągną się po 100 dni Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Refleksja moja... 28.07.07, 21:39 Dziewczyny a która mi powie co to za funkcja w FF "Research", bo jak ja zaznaczylam to mo owu na 17 dzien cyklu przesunelo. Odpowiedz Link
poppy76 Re: Refleksja moja... 28.07.07, 22:15 Research to najnowsza wersja wyznaczania owu na ff. advanced to ta polecana przez ff, bo research jest w trackcie badan i testow. a ta, ktora polecilam Tess, to opiera sie na npr-rze i jest 'stara' Do wyboru, do koloru Odpowiedz Link
ewinka22 Re: Refleksja moja... 29.07.07, 09:12 Dziewczynki ja miewałam cykle ponad 100dniowe i musialam wywoływać okres bo oczywiscie tempki caly czas nisko i nic nie zapowiadało na wzrost, a na jajnikach się torbiele tworzyły Co do wydłuzenia czy "rozregulowania" cyklu przy pomiarach to slyszałam wiele razy, że jak dziewczyna zaczęla mierzyć to sie jej wydłużyl znacznie cykl. Moja przyszła szwagierka tak ma. Zawsze cykle 28-29 dni od 12 już lat, a kiedy zarazilam ja mierzeniam jakieś 10 miesiecy temu na poczatku wszystko oki. Po kilku miesiacach cykle ponad 30 dnioweehh.... No ja nie twierdzę, że od mierzenia bo niby w jaki sposób??? Ale ciekawe to zjawisko swoja drogą ciekawe, zwłaszcza, że niejednokrotnie spotykane Pozdrwka Odpowiedz Link
tessie124 Re: Refleksja moja... 29.07.07, 09:53 Witajcie, Nie będę czekać trzech miesięcy, wczoraj wzięłam luteinę. Powinnam była wziąć dawno temu... jakbym wzięła po pierwszym usg to już dawno bym zaczęła nowy cykl. Nawet jakbym zaczęła brać bo drugim usg też by było dobrze... Miałabym owul na urlopie... a teraz to... eh szkoda słów... Jeśli @ miała przyjść samoistnie to już by przyszła... żałuję, że zwlekałam tak długo. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: Refleksja moja... 29.07.07, 09:56 U mnie tempka w miejscu nawet ciutke nie drgnie. Hmmm ciekawe. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Refleksja moja... 29.07.07, 10:43 No Aneczko oby to był dobry zwiastun. Tesi mądry Polak po szkodzie, nie stresaj sie z tegoi powodu, nie mogłas przewidziec jak i co bedzie, nie żałuj niczego, nie ma tego złego co by na dobre nbie wyszlo. A ja wczoraj śliski sluzik, tempka w 17dc nie skoczyła, więc jestem pełna nadzieji, że pęcherzyk rosnie i dojrzeje, jutrzejsze usg chyba odpuszczę pójde w poniedz, ale z drugiej strony jak cos przeoczymy? ale w zeszłym cyklu wolno rosły dopiero w 20dc wystartował, sama nie wiem, w sumie to żałuje 40zł, było by na posiew bo chce zrobić sobie. Pozdrawiam, jedziemy dzis całą rodzinką do Koscierzyny do muzeum starych pociągów, dobra kończę bo mamy wychodzić i dra się tu na mnie, paaaa. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:10 Ensata rety wczoraj juz widziałam Twoją @ i zapomniałam pogratuylować, cieszę się rewelacja. Odpowiedz Link
ensata Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:15 > Ensata rety wczoraj juz widziałam Twoją @ i zapomniałam pogratuylować, cieszę > się rewelacja. Jasnowidz, jak nic z Ciebie))bo ja dzisiaj dostałam Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:16 Mjulka mam zagwozdke, sobowtór jaki czy co? Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 11:11 heloł wiosenko, dupka biorę też jakichś 6 cykli. zamęczysz Twojego gin pytaniami dzięki. o blokadzie psychcznej chyba coś wiem... to jest wiedy jak bardzo zależy i nie wychodzi. a teoretycznie jest wszystko ok. i to siedzi głęboko w głowie i nijak sie tego pozbyć. monity dla mnie nie stresujące, po prostu podglądam pęherzyk i tyle. ivinko, termometr też podobno działa na psychę, słyszałam gdzieś zalecenie, że nie powinno się mierzyć dłużej niż kilka miesięcy... u mnie i tak cykle nieregularne, każdy był inny, więc nie zauważyłam jakiejś dysharmonii od mierzenia. Tess, zobaczymy ile jeszcze potrwa do @ na tej luteince. Mentafolię gdzieś nam wcięło... może się byczy nad jakimś jeziorkiem. my wczoraj byliśmy i się w deszczu wieczornym kąpaliśmy mmhmmm.. ale woda super była, potem imprezka i dziś nas główki trochę bolą. idę polukać na wykresy. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 11:44 no i znowu pomór, wszystkie wywiało? sama do siebie nawijac nie będę buu Odpowiedz Link
poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 11:54 ja jestem, ale juz w sumie uciekam,bo czas cos zjesc jakies sniadanko, albo cus. Uzupelnilam temp, poleciala odrobine w gore, ale to jeszcze nie to. Cosik mi skacza temp w tym cyklu Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 12:02 Jestem dziewczyny,tylko coś czasu nie mam pisać i smutno mi. Wieczorem M wyjeżdża to sobie spokojnie Was poczytam. Co do blokad psychicznych,to ja jakos nie do końca w nie wierzę.No ale ze mnie zawsze niewierny Tomasz był i na wszystko musiałam mieć dowody. M powiedział,ze mi cycki pojędrniały i tak mnie tym wkręcił,że z rana testa pierdyknęłam.Ni i nic.Naiwne i niecierpliwe babsko ze mnie,na co liczyłam? Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 12:13 smacznego Poppy no jesteś Mentafolia, przyznam że się nieco martwiłam o Ciebie cycków gratuluję i zazdraszczam a test, no cóż, może wadliwy był heh sorki, na gópie żarty się mnie zebrało ;] przytulam i nie smuć się. ja testuję za 4 dni i mnie trza będzie ukochać Odpowiedz Link
nuluska Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 12:57 Ja też tylko troszkę wierzę w tę blokadę. Pamiętam jak było u mnie gdy robiłąm testy owu. Przez 3 cykle. Tak się tym stresowałam, że owu przychodziła dopiero gdy się testy kończyły. I niestety tak zostało. Wcześniej owu miałam ok. 15 dc, w czasie robienia testów przychodziła ok. 30 dc. Teraz po testach mam w okolicach 18-21dc. Odnośnie tych moich bakterii to oczywiście antybiogram mam bo zapomniałam tego napisać wcześniej. Aha i jeszcze pytałam w labie jak jest różnica między wymazem a posiewem. Babeczka mi powiedziała, że zawsze jest robiny wymaz żeby z niego zrobić posiew. Może dla was to jest oczywiste, ale dla mnie nie było. I jeszcze dowiedziałam się, że można sobie zrobić wymaz z pochwy lub z szyjki. Generalnie lepiej by było gdyby ani tu ani tu nie było bakterii, ale gorzej gdy są na szyjce, tylko nie pamiętam dlaczego. I jest też możliwe coś takiego, że np na szyjce są bakterie a w pochwie nie ma lub na odwrót. To taka moja nowa wiedza. Może wam się do czegoś przyda. Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 13:17 M w dom....i powiało chłodem.... Przywitał mnie słowami: "aż sie boję" A jaka riposta?: równie dobrze już teraz mogłeś przyjechać za miesiąc Wiecie co zrobiłam w tej depresji swojej. Założyłam konto na sympatii) Chyba nadszedł czas na zmianę partnera życiowego. Z obecnym szanse na dzidzię są bliskie 0 (( Tess, widzisz to jest dopiero dół i czarna rozpacz. Szukać ojca dziecięcia w necie. mentafolia nie smuć się, że sama zostaniesz. Można przywyknąć. ja z samotnościa już za pan brat. idę dalej rżnąć obrażoną i wściekłą Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 13:23 a jeśli chodzi o blokadę, to nie wierzę. Znaczy wierzę, że można sobie przez psyche coś tam w cyklu poprzestawiać, owu wstrzymać np., czy cholera wie co jeszcze. Ale przy wszystkich warunkach spełnionych tzn. owu potwierdzonej, dobrych wynikach nasienia i bzykanku o czasie, nie ma opcji by się zblokować. tak jak mówiła Wiosenka. No jaki wpływ mozemy mieć na niezagnieżdżoną zygotkę? Przecież ona żyje swoim życiem i albo sie wczepi albo nie. Zresztą, gdyby blokada była barierą, to żadna laska na tym forum by nie zaciążyła. Tu się przecież nie trafia dlatego, że się ciąży nie chce, nie? Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 13:40 o matko, mjulka! no przesadziłaś z tą sympatią!!! czy Twój M naprawdę taki zły???? ja w blokadę wierzę święcie. myślę, że w naszych głowach jest moc, z której sobie sprawy nie zdajemy... Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 13:44 może nie aż tak zły chodzi raczej o to, że mało dostępny, co znacznie starania utrudnia a sympatia to był strzał w dziesiątkę. Adoratorów moc, ubaw mam po pachy, hahaha. Niezła jazda Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 13:59 Mjulka, pogniewaj się trochę na M, ale bez przesady... Pozwól niech Cię ponosi na rękach trochę... niech Cię porozpieszcza... Ja kiedyś powiedziałam mojemu M (ślubnemu), że będę miała dziecko z nim lub bez niego... jego wybór. łatwiej jest pogodzić się z porażką gdy są obiektywne przeszkody tj. medyczne, ale najbardziej frustrujący jest brak bzykanek o czasie... wiem coś o tym... Do mojego M chyba wreszcie dotarło... Ja chyba trafiłam na wyjście z mojej nory... nie jestem pewna... Zrobiłam test owulacyjny dzisiaj, a właściwie 2 różne testy, żeby porównać.... i... kreska testowa ciemniejsza od kontrolnej... na obu testach!!! Poszłam do M, żeby sam interpretował wynik... i widzi to samo. No to mam nadzieję na bzyk dzisiaj Może wtedy humor będzie lepszy... Sotie dzięki Ci za wsparcie, kochana z Ciebie osóbka... Pozdr Tess. P.S. Wiem, że te testy to o d.... potłuc, ale przynajmniej jest jakaś nadzieja, jakieś światło w tunelu... Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 15:07 Tess, oblukałam Twój wykres, i sądząc po dzisiejszej tempce i testach, to faktycznie wygląda na owu sprawy przybrały niespodziewany obrót więc zyczę przyjemnego bzykanka, trzeba to wykorzystać Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 12:31 Ja też jestem... pojawiam sie i znikam... na ogól w mojej przepastnej norze... Wszystko już pada mi na przysadkę i nie tylko... boli mnie głowa i brzuch i jestem wykończona... głowa boli mnie na ogół 2 dni przed @... Wczoraj zrobiłam sobie gorącą kąpiel, bardzo gorącą... czy to pomaga na oporną @? Nie wiem już czy to macica, jajniki czy po prostu skurcze jelit...;-((( To chyba nie jest zwykła schiza z braku @, to chyba autentyczna depresja;-((( Jest mi źle, czuję, że się duszę, mam ochotę krzyczeć, płakać i jestem taka zmęczona... Nawet nie chce mi się za bardzo pisać, nie mam siły...;-( Boże mój czemuś mnie opuścił??? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 12:36 Tessie, kcohana.... widzę że sięgasz dna.. ściskam Cę bardzo mocno i mam cichą nadzieję, że Twój podły nastrój, to nic innego jak zwiastun @. życzę Ci tego baaardzo mocno. głowa do góry!!! Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 16:16 Oh,Sotie,Ty zawsze znajdziesz wytłumaczenie ) Wadliwy test powiadasz? )Niech i tak będzie,za dwa dni znowu spróbuję. Mjulka ,ja to się samotności nie boję.Nawet ja lubię.Tak ogolnie mi do dupy. Boję sie przyszłości,jak mam stąd wyjechać i opuścić córkę,przyjaciół,jak ???... Jeszcze żeby jej ojciec był jakiś do rzeczy,a to nieodpowiedzialny dupek jest.(i nie idzie mi o duphaston ha ha ).Niedawno zabrał córkę na weekend do leśniczówki,to po powrocie znalazłam w jej plecaku butelkę po ballantines`ie.Pustą dodam.Zadzwoniłam do niego z awanturą,to powiedział że się czepiam i że przynajmniej Mała ma dobry gust,nie pije badziewia.Generalnie ubawiony był bardzo.Uważa ,że 17-latka to już super dojrzała kobieta i pilnować jej nie należy,bo i tak zrobi co będzie chciała... Mnie to wszystko wcale nie śmieszy,wręcz przeciwnie.Boje się o nią. No trochę mi ulżyło.. Sotie,ładny wykres. Mercy tez nieźle wyglada,tylko z tego co pamiętamto u niej owu w piatek,a bzykli się dopiero w niedzielę.Ja tam w bajki z mchu i paproci nie wierzę,ale kto wie.Może co z tego sie wykluje... Tess,kochana,ja też Cię ściskam.Zobaczysz,wkrótce przyjdzie @ i wróci Ci dawny humor. Ogier poszedł spać,ok.18 wyjeżdża,więc ja znowu sama i znowu jutro początek tygodnia.Jak ja tego nie znoszę... Sotie,jedziecie do Gruzji czy gdzie w końcu? Bo chyba przeoczyłam. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 16:39 Chyba przyszła moja kolej na pogadanie do siebie ) Aguita,myślałam żeś Ty ognista latynoska,a tu subtelne blondi patrzy na mnie ze zdjęcia ) Fajnie wiedzieć jak wyglądacie,niezła z Was ferajna ) Mjulka,na Sympatię to podobno sami nieudacznicy przychodzą i faceci,ktorym żony nie dają. Wiem,że Ty inteligentna kobita i nie dasz sie nabrać,ale ciocia mentafolia dobrze radzi - uważaj ) Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 16:46 ja jestem z doskoku, kotlety smażę i próbuję chleb wiosenkowy zrobić, tylko cholera coś mi nie idzie. ciasto niewiele wyrosŁo i poza tym mam tylko 1 podłużną formę, a tu dwie tzreba i siedzę i myśle co zrobić Mentafolia, ja byłam pewna, że Ty córę z sobą byś brała... powiem Ci, że ciężki orzech faktycznie. jej tatuś rozkoszniak z tym łiskaczem, no pod jego opieką to ja bym jej zostawiła, a samej też nie bardzo. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 16:48 nie do Gruzji, choć był taki plan początkowo. na Ukrainę jedziemy, za Krym, nad m. Azowskie. też nie cierpię kończącej się niedzieli i poniedziałków.. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 16:57 Na Krymie jest ponoc pieknie.Ja nie byłam,ale wiele słyszałam i piekne foty ogladała. Idę sprawdzic gdzie to Morze Azowskie,bo nie wiem ) Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 17:13 pewno nasza noga na Krymie też postanie, przynajmniej bym chciała, ale to tylko przejazdem, skoro już będziemy w okolicy. generalnie miejsca wypełnione turystami po brzegi nas nie pociągają, ale że Krym piękny wiemy kupiliśmy opasły przewodnik po ukranie i tam słowem o tym regionie w który chcemy dotrzeć, nie wspomnieli... chyba mało kto tam dociera, bo wszyscy walą na krym rozumiem Twoje zwlekanie w takim razie, jak dla mnie jest w pełni uzasadnione. córki priorytety też nie bez znaczenia, szanuję. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 18:44 hop hop, gdzie jesteście?? ale u mnie leje... zrobiłam chlebek, pachnie pięknie w domu Odpowiedz Link
poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 19:01 Hop hop, tutaj jestesmy:0 Odpoczywamy Tess, dzis 1sza wyzsza!!! mam nadzieje,ze to nie luteina, ktora wzielas! No i te testy owu. Mam nadzieje, ze czujesz sie juz lepiej, kochana, wszystko bedzie dobrze, zobaczysz! jejku, fajnie piszecie o wakacjach... tez bym sobie pojechala, nawet na Krym! Nigdy nie bylam w tamtych rejonach, a zawsze chcialam Mentafolia, to z kim core zostawisz? Rozumiem, to trudne rozterki... Powiem Ci, ze ja wyprowadzilam sie od rodzicow, gdy mialam 15 lat, ze wzgledu na szkole. I raczej nie zdazylo mi sie zachowac baaardzo nieodpowiedzialnie, no chyba, ze chodzi o chodzenie na wagary od czasu do czasu Sotie, chlebka zazdroszcze M dzis tez upiekl, ale to raczej cos w rodzaju placka, pycha! no, ale to nie chlebek, musze forme kupic i wtedy sie skusze Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 19:05 hej, poppy mój chlebek to raczej tylko z nazwy bo ma jakieś całe 3 cm wysokości )) i chyba go trochę przesoliłam ale taki ciepły z masłem jest pycha Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 19:13 Poppy,nawet nie wiesz ile dla mnie znaczą takie opowieści jak Twoja o wyprowadzce od rodziców ) Córka zostałaby z dziadkami i ojcem.Mieszkają razem w duzym domu,Mała od zawsze ma tam swój pokój,od czasu do czasu pomieszkuje z nimi. Aha,babcia i dziadek sa odpowiedzialni ) Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 19:32 dzięki Mentafolia za chwilę uwagi nad mym losem tak się czasem trochę miotam, bo ileż można czekać. narazie nic nie robię, dużą wagę przywiązuję do najbliższej wizyty u gina. a jeżeli podejdziemy do IUI, to i tak śluz, jaki by nie był, ominiemy. to jak z dziadkami i we własnym pokoju, choć z szurniętym ojcem za ścianą, to nie jest tak źle Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 19:39 Kiedy dokładnie masz tę wizytę? A ewentualna IUI kiedy? Ja tam trzymam kciuki za ten cykl,a jesli nie teraz to może nad Azowskim? ) Sprawdziłam gdzie ono i coś mi podpowiada,że tam się łatwo zaciąża Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 19:56 wizyta 2-go sierpnia. IUI nie wiem kiedy, mam nadzieję, że się właśnie dowiem. ale pewno po wakacjach... hehe zobaczymy jaki wpływ na moją płodność będzie miało to morze za kciuki serdeczne dzięki, zawsze się przydają. a jak tam Twoje objawy?? Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 20:01 a, i jak bys chciała deszczu, to służę uprzejmie, u nas od samego ranka leje równo i ani myśli przestać. z tego powodu jakoś tak jesiennie jest i smutnawo. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 20:13 Sotie,po porannym teście moje objawy szlag trafił ha ha.. Ale że ja dość szybko się otrząsam z porażek,to cos jakby mam ich nawrót ) Cyc pobolewa,brzuch też i nawet od czasu do czasu mam ochotę rzygnąć Pewnie to @ juz się czai,znam ją ) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 21:02 Sotie chlebek mniam mniam, czemu tylko 3cm? forma za duża, czy zakalec? oby to pierwsze, ja sobie kupiłam foremki w ikei takie podłużne, za jednym rzutem piekę 3 chlebki, bo mieszczą sie w piekarniku na jednym poziomie Mentafolia czemus nam wczesniej nie mówiła, ja strasznie sie dziwiłam, że nie wyjeżdżasz. Powiem Ci że córa jest juz dużą panną, rodzice co mieli do przekazania juz przekazali, myslę, że poradzi sobie sama i jest na tyle rozsądna, że głupstw nie popełni ja tez w jej wieku alkoholu próbowałam, więc to chyba nic strasznego $ Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 21:12 Dzięki Wiosenko,dobra kobieto ) Nie pisałam,bo myslałam,że pisałam ) A Wy nie pytałyście ha ha. No ja tez alkoholu próbowałam,pierwszy raz wódki sie napiłam jak miałam 16 lat.Ale bardziej chodzilo mi o stosunek do całego wydarzenia jej ojca.Że zbyt pobłażliwy. Takimi historiami mogłabym sypać jak z rękawa,tylko nie chcę sobie ciśnienia podnosić. Spać przez to wszystko nie mogę.Ani jeść. Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 21:25 Mentafolia, to brzuch Cię pewno z głodu boli biedaku, strasznie to przeżywasz.. spać i jeść musisz przeca, szczególnie w kontekście starań! czy Twój M bardzo naciska na wyjazd? bo może Ci trochę więcej czasu potrzeba, żeby sobie to wszystko w głowie poukładać? poza tym obecność sensowych dziadków zupełnie zmienia postac rzeczy, będą mieli wnuczkę na oku. nie pisałaś o nich, więc byłam pewna, że ona na paswę losu i ojca zostawiona będzie. Wiosenko, jak tam Twoje wojaże? udane? chlebek mały, bo jedna blaszka wysoka, ale druga szeroka płaska, za mało w nich ciasta było, bo nie wiedziałam ile ono w pieczeniu urośnie. ale następnym razem będzie lepiej mam nadzieję. przepis fajny Odpowiedz Link
mercy2 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 21:46 Wróciłąm po weekendzie z działeczki i nadrobiłam lekturę z weekendu Wczoraj mnie tak w krzyżu połamało, ze ruszyć się nawet o milimetr nie mogłam, bo bolał jak jasna ch...... Na szczęście, rano czułam się jak nowo narodzona, beż ani odrobinki bólu Mentafolia, rozpracowałaś mój wykresik i nie pozostawiłaś mi złudzeń Ale uważam, że wolę zostać przyjemnie zaskoczona niż się nakręcać nie potrzebnie. Pozda tym na twarzy już pojawiły mi się pryszczole takie jak na nadchodzącą @, więc tym bardziej jest mi smutniutko Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 22:27 Mercy,przynajmniej częściej będziecie się bzykać ) Odpowiedz Link
tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 22:46 I tak Wam zazdroszczę tych @... Wróciliśmy z kościółka, bzyknęliśmy się i trochę mi lepiej... ale zobaczymy czy to chwilowe czy też nie... ale już zdecydowanie lepiej... mogę się nakręcić)) tak obliczałam ile testów ciążowych mam zabrać ze sobą do Portugalii)) no po tym dzisiejszym bzyku... (wolę się głupio łudzić po dzisiejszym teście owul i bzyku niż w beznadziei czekać na @). Tak czy inaczej będzie dobrze bo albo przyjdzie wreszcie @, albo 2 kreski ciążowe... Sprytnie to wymyśliłam no nie??? Mentafolia, sprawdź pocztę... Pozdr Tess. J&P Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 23:13 no dziewczynki, konflikt chwilowo zażegnany bzyk jednak robi dobrze, nawet jeśli z lekka spóźniony. Robię jeszcze nadąsaną minę, a co. Niech M nie myśli, ze mnie tak łatwo udobruchać Mentafolia, testa powtórz za 2 dni, wadliwy był na bankno i dylematy pokapowałam, fakt nie jest łatwo. Moja Mała ma dopiero 9 latek, ale myślę, że o 17-stkę wcale się człowiek mniej nie martwi Sotie, o tej IUI, to Ty tak na poważnie myślisz? Tess, gratuluję powrotu do siebie, nie wspomnę już o owu! I jeszcze słówko o blokadzie...czemu mi się owu nie przyblokowała??: (((wystarczyłyby 24h, bym mogła chociaż się łudzić. A tak ominą mnie wszystkie bolączki oczekującej na wynik testu(( Eh,.. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 23:29 Mentafolia test napewno był jakiś lewy, mój zresztą też. Może jutro kupię taki z apteki - niewiem poczekam jeszcze. Chociaż jeżeli moje dzisiejsze samopoczucie to nie ciąża to ja niewiem - pewnie mnie wrzody znowu dopadły. Tylko o tej porze roku mało możliwe. Zobaczymy. Men trzymam kciuki, powtórz test za dwa dni. A tempka od 5 dni stoi nam w miejscu. Wczoraj nawet jak ogladałam galerie wykresów to do 10 dni po natrafiłam na taki sam jak mój nawet bzyk, bzyk było w tym samym czasie - może to jakiś znak?? Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 23:37 Ha ha Aneczka,tez teściłas dzisiaj? ) Mój wykres niestety w niczym szczególnym nie odbiega od poprzednich. Odpowiedz Link
poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 00:27 Aneczka, szkoda, ze nie mierzysz termometrem z dwoma miejscami po przecinku, wtedy nie byloby tak rowno, tylko wyrownanie Trzymam kciuki za Was, moje drogie, mam przeczucie, ze sie kreski podwojne posypia raz dwa, i to u tych najbardziej watpiacych Mentafolia, mieszkalam z dziadkami. Wszystko mi teoretycznie bylo wolno, samodzielna bylam, na zla droge nie zeszlam. Chyba Mysle, ze sporo wlozylyscie obie pracy w wasze relacje, cora juz dorosla, powinno byc dobrze. M Cie tak szybko kantem nie pusci, nie ma tak dobrze A on sie nie moze do Ciebie przeniesc? Trzymam kciuki za dobre decyzje! Sotie, ten nasz mial 2cm, he he, lepsza jestes! M piekl go na 'plasko' na blasze, tak jak spod do pizzy. Ale sie zdziwi, jak mu ktoregos dnia podsune chlebek z waszego przepisu Cycki mi urosly. Od wczoraj wieczor. Ot, sila sugestii. Jeszcze owu nie bylo, a ja mam juz objawy ciazowe Wiecie, z reguly plaska jestem, wiec najdrobniejsze zmiany sa baaardzo widoczne. Hmmm. Efekt bzykanka? I o dziwo dzis sucho raczej, caly sluz wyparowal jak jutro bedzie 36.3 to sie chyba zaplacze. Cos mi sie widzi, ze cykl dluuugi bedzie znowu. I bezowocny Odpowiedz Link
poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 00:40 Ah, poogladalam sobie wasze wykresy, niech mnie dunder scisnie, jesli ktoras nie bedzie nam tu wkrotce baby dust rozsiewac, czy tez fluidki Chyba zaczne obstawiac!!! Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 08:36 Met to kiedy znowu testujemy?? Może okazać się szczęsliwe Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 22:25 Sotie,M nie naciska.Od czasu do czasu pyta kiedy,ja odpowiadam wkrótce i tak lata lecą. Rok temu na wiosnę jak zaszłam w ciążę zapadła nieodwołalna decyzja,w wakacje miałam sie przeprowadzać,niestety poroniłam i od tamtej pory wyjeżdżam ) Córka juz wtedy powiedziała,że nie jedzie.Cieszyła się z rodzeństwa,wszystko było ok,ale jechac nie chciała. To uparte stworzenie,poza tym nie jest to dziecko wychuchane i prowadzone za rączkę,ale bardzo ,bardzo samodzielne.Ja zawsze dużo pracowałam,Mała wychowała się z przysłowiowym kluczem na szyi. Jak miała 12 lat sama poleciała za ocean,z przesiadką na dodatek.Zgubiła walizę,ale ogolnie sobie poradziła. Rzadko tez bywam w szkole,sama chodzi do lekarza jak trzeba. Tak to z grubsza wygląda.Ale to wrazliwa dziewczyna i bardzo się kochamy,bo tak naprawdę to mamy tylko siebie. A ja czekam nie wiem na co...chyba aż mi M w końcu powie sorry kochanie,możesz juz nie przyjeżdżać Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 19:09 Jestem.M już pojechał,a ja zostałam z dołem. U mnie znowu to wstrętne słońce,a ja chcę żeby lało i żeby wszystkim było smutno,nie tylko mnie Sotie,przeczytałam o Twoich cyklach i ewentualnych badaniach.Robi się badania na wrogość śluzu,ale czy one są miarodajne tego nie wiem.Mozna gdzieś pogrzebać.Aagniesi z innego watku to badanie wyszło źle,w jej śluzie plemniki M zdychały jeden po drugim,a kilka miesięcy po diagnozie zaciążyła... Badania w kierunku przeciwciał tez raczej niczego nie wniosą,bo przecież układu immunologicznego się nie leczy .Jak już się zaciąży to mozna przyjmować aspirynę,sterydy i leki p/zakrzepowe,ale tak na wyrost to nie co. Wy po prostu trochę dłużej musicie na swoja latorośl poczekać.) Odpowiedz Link
mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 16:53 Mała za żadne skarby nie chce ze mną jechać.Nie chodzi o M,bo akurat się lubią,ale o kolezanki,przyjaciół,szkołę itd.To są priorytety dla nastolatek i ja to rozumiem. Za dwa lata zdaje maturę, a plany sa takie,ze na studia by do nas przyjechała. A ja własnie z tego powodu wszystko odwlekam.Gdyby córka ze mną jechała już dawno siedziałabym z M. Formę pożycz od sąsiadów. Odpowiedz Link
sotie Re: poniedziałek 30.07.07, 08:40 bry eh, tempka mi leci! buu 11dpo, 28 dc, z dupkiem.. no nie mam już siły. co jest ze mną nie tak???? mjulka, no poważnie myślę o IUI, na co mam czekać? sorki, Tess że czarny koń cię zawiódł.. Odpowiedz Link
mentafolia Re: poniedziałek 30.07.07, 09:08 Sotie Jakby co to jestem Może w następnym cyklu zbadałabyś poziom progesteronu? Widziałyście wykres Noemi? Ona to chyba chora,bo skok odnotowała,że hej ) U mnie nareszcie leje i też zrobiło sie jesiennie. Odpowiedz Link
sotie Re: poniedziałek 30.07.07, 09:18 widziałam skok noemi i wasze wykresy również, ale ciut osłabłam i nie mam siły komentować. jednakowoż trzymam kciuki za was wszystkie pooglądałam wykresy na ff, ciązowe of course i tak się jeszcze do jutra mogę trochę połudzić, że to jednak implantacja heh tak mnie kusiło, żeby prog zrobić w tym cyklu, ale latałam do labu z tą tarczyca i później juz mi się nie chciało tzreci dzień z rzędu lecieć na prog. a w przyszłym cyklu, to daj Boże już będę na wakacjach, więc raczej nie zrobię. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: poniedziałek 30.07.07, 09:25 Ment tempka idzie w górę U mnie dziś poszła w dół, nieznacznie ale jednak. Odpowiedz Link
mentafolia Re: poniedziałek 30.07.07, 09:29 Idzie w górę,tylko co z tego ? ( Jutro pójdzie w dół,znam te numery. Sotie,to bedziemy sie martwić po wakacjach,tak ? Odpowiedz Link
tessie124 Re: poniedziałek 30.07.07, 09:45 Witajcie, Sotie, z Ciebie to szczęściara tak czy inaczej... 28dc i jak w zegarku... A ja co mam powiedzieć? Tempka u mnie spadła i dupa z tej owul... czy co to miało byc i ani @ ani owul ani niczego.... Mentafolia, czy u Ciebie w 26dc tempka zawsze idzie do góry??? Zobaczymy... Może Twój M powinien zbadać nasienie... bo kurcze to nigdy nic nie wiadomo.... A przecież Ty masz trochę stresów obecnie... więc może to jest przyczyna... A ja już nie wiem... mam takie huśtawki nastrojów, że sama ze sobą nie mogę wytrzymać....ale to chyba raczej na @ wskazuje a nie na owul no nie??? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mjulka Re: poniedziałek 30.07.07, 09:33 Sotie Trza sie łudzić...a jeśli to @, to już my Ci damy kopa, co by Cie do pionu wznieść A mi ff nawet owu nie wyznaczył. Idiot. Aneczka, Mentafolia wywalcie te lewe teściory Odpowiedz Link
sotie Re: poniedziałek 30.07.07, 09:49 hehe ale mnie rozbawiłaś mjulka ))) no idiot kompletny no oj kopa mi trzeba, bom rozgoryczona. ale poczekajmy do jutra z tym ustawianiem do pionu. coś mi tu kurczę nie gra, za wcześnie na ten spadek i na @. na dupku 2 faza u mnie to 14-15 dni, a pierwszy spadek 12-13dc. dobra, wiem, że jestem naiwna 11dc czy 12dc co za różnica w sumie. ale nigdy też mi pod linię podstawową nie zeszło... łudzę się, łudzę... wczoraj zamówiłam testy na allegro, szkoda że musze na nie parę dni poczekać, bo bym sobie chyba strzeliła jednego Odpowiedz Link
poppy76 Re: poniedziałek 30.07.07, 09:55 Sotie, no widzsz, widzisz, sama mowisz, ze za wczesnie! <kopniak stawiajacy do pionu> Tess, moze byc i na owu. Ja mam okropmny pms, a to przeciez niemozliwe. Jestem drazliwa, placze, hustawka nastrojow. Do lutealnego pms, to mi sporo brakuje, Bog raczy wiedziec, ile... Nawet nie wiesz, jak Ci zycze tej @! Z calgo serca, chociaz olalabym Ci zyczec odwrotnie. Odpowiedz Link
sotie Re: poniedziałek 30.07.07, 09:59 dzięki Poppy, kochana jesteś Twój wykres nieco dziwny, jak długie masz cykle zwykle? może właśnie szykujesz się do skoku? Odpowiedz Link
poppy76 Re: poniedziałek 30.07.07, 09:49 Sotie, sciskam mocno, jesli @ nie przyjdzie, to zawsze jest nadzieja! Metafolia i Aneczka - trzymam dalej kciuki! Mjulka, ja bym sobie sama wyznaczyla owu, niech sie ff na drzewo buja U mnie dalej nic, temp poleciala znowu w dol. Znalazlam dzis odrobine jaja. I to chyba tyle. Odpowiedz Link
sotie Re: poniedziałek 30.07.07, 09:56 Tess, to że spadło teraz nieco, to chyba nic nie znaczy. ja stawiam jednak, że to była owu. i nie zazdrosć mi takiego zegarka, bo co to za zegarek co ma lutealną 11 dni na wspomagaczu???? Mentafolia, ładny wykres, kiedy następny teścior? Odpowiedz Link
mjulka Re: poniedziałek 30.07.07, 10:00 no tak nie pozostaje mi nic innego jak se w overridzie owu zaznaczyć u nas tez pada i zimno jak diabli. I w ten sposób nici z moich szczytnych zamiarów mycia okien i bryki Chyba cały dzień przed kompem spędzę Odpowiedz Link
tessie124 Re: poniedziałek 30.07.07, 10:50 Sotie, mam nadzieję, że @ nie przyjdzie... hm bardziej z egoistycznych powodów hehehe bo ja bym chciała tę Twoją @. A lutealna jest dobra, ja bym zaznaczyła Ci owul 1 dzień wcześniej i już masz 12dni... zresztą lutealna krótsza niż 9 dni to chyba jest źle... No i jeśli nigdy nie miałaś takiego wykresu to może to jest to... oddaj mi @ a sobie weź 2 kreski... ok??? A zresztą ff jest gópi i źle zaznacza... Mentafolia i Aneczka, kiedy ponawiacie testy...? Czekacie na @? Ja chcę wiedzieć przed sobotą.... Muszę wiedzieć z jakimi intencjami wrzucać figurki... no nie? Poppy, Tobie i mnie to teraz jednego potrzeba... cierpliwości... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
sotie Re: poniedziałek 30.07.07, 11:05 Tess, proszę Cię bardzo, bierz sobie moją @, nawet Ci dopłacę ) lutealna podejrzana jest już krótsza od 12, a na pewno zła krótsza od 10. ale ja biorę dupka!!! powinnam mieć lutealnej z 16 dni lekko. owu chyba nie ma co przesuwać, bo wg monitu 2 wyższa była, więc i teraz obstawiam ten 17dc. a w ogóle to mi jakoś niedobrze ha ha wkręcam się chyba jak ja bym chciała żeby już rano było, zmierzę tempkę i wszystko będzie jasne... Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: poniedziałek 30.07.07, 11:09 A mnie cały czas zastanawia ta owu. Bo jak bym testów nie robiła to owu wg FF byłaby wczesniej (i pamietam ten śluz, że było mokrow - pisałam wam), jak zaznaczam testy owu wychodzi pozniej jakieś dwa dni. Ale nijak to sie ma do poprzednich regularnych owu (tak mi sie wydaje po moich obserwcjach i tempce - zawsze było w 17 dniu). Zobaczymy bez zaznaczania testow owu dzis 13 dpo czyli jutro @ powinna nadejsc, z zaznaczeniem testow owu za 3 dni. A zaznaczajac testy i zmieniajac na "Research" to @ dopiero za 6 dni. JEjku po co mi te testy owu byly w tym miesiacu i w co wierzyć. Wiem, wiem niepotrzebnie mieszam i gdybam a co ma byc to i tak bedzie. Ale to chyba jakis kiepski czas nadszedl bo widze, że nie tylko ja w takim humorku Ide do synka położymy sie i obejrzymy bajeczkę Odpowiedz Link
aguita5 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 15:20 Hehe, widzisz Mentafolia, wszyscy sie po Tobie tez spodziewali ognistej latynoski i tez jestes male blondi ) Ale za to mamy charakterki, co? Tylko sie tak maskujemy ... Dziewczyny, mam tyle pracy, ze nie mam Was kiedy czytac, a jutro jade na urlop wiec juz w ogole!!!! Dlugo mnie nie bedzie, bo prawie 2 tygodnie, mam nadzieje, ze Wasze wykresiki zamienia sie na zielone jak wroce ) Mentafolia, moj czarny koniu .... mialam nic nie mowic, ale cos widze, ze dobrze stawialam hehehehe Trzymajcie sie, jakbym juz jutro nie wpadla do Was! buziaczki i do zobaczenia za 2 tyg Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 11:07 czesc dziewczynki ogladam sobie wykresy Sotie jesli moge troche pomieszac to chetnie to zrobie, nie spodobala mi sie u Ciebie rozna faza lutaealna, i ja widze to innym okiem niz ff, 14.01-ok, 02.02- 17dc-pierwsza wyzsza, 03.03- 17dc pierwsza wyzsza, ostatni -16dc -pierwsza wyzsza to takie dzialanie troche na nosa, ale jak juz kiedyś wspomianałam, nigdy sluzu nie obserwowalam, bo i nie mam go za duzo, tempka byla u mnie wyrocznia, czekalam zawsze do pierwszej wyzszej od calej reszty i przy powyzszym masz w miare stala lutealna 12-13 dniową Odpowiedz Link
sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 11:52 no, wiosenko kochana, rzeczywiście namieszałaś tylko dlaczego w ostatnim cyklu podoba Ci się 1 wyższa z 16dc, a w cyklu 2.02. pomijasz skok w 14dc, i bierzesz 1 wyższą w 17dc? poza tym w tym cyklu miałam monit i owu była 15dc. czyli w drugim dniu wyższej (przyjmuję to za stałą rzecz w każdym cyklu) po mojemu jest tak: 14.01. - owu 11dc, lutealna 8 dni (bez dupka) 2.02. - owu 15dc (potwierdz. monitem), lutealna na dupku 14 dni 3.03. - owu 14dc, lutealna na dupku 13 dni no czyli lutealna na dupku 13-14 dni, ale to sa tylko dwa cykle przeanalizowane... Odpowiedz Link
mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 11:54 Halo?! Dziewczynki, gdzieście się podziały? Skoro tu cisza, może pogadam z chopakami z sympatii) Wczoraj dostałam ofertę matrymonialną) Ale jaja, mówię Wam. Nie sądziłąm, że się tam tak ubawię Odpowiedz Link