Dodaj do ulubionych

~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~

• wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 12:39
      O własnie dobrze Sotie prawi materac jest ważny, się szarpnęliśmy na średniej
      twardości, i żaluję, ja polceam twardy, kurcze nie ma jak się porządnie hmmm no
      wiecie, ten sredni jest dla mnie za bujający.
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 12:44
      Ensata sama w domu, to co dziewczyny wpadamy do Niej. He se tu Wiosenke tylko
      zaprasza.
      • noemi27 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 13:14
        Cześc Dziewczynki,

Wreszcie mam chwilke spokoju w pracy, zeby sobie polukać co nabazgroliłyście smile
        Do szału mnie doprowadza ten nasz gazeciak, nie wiem kto takie dziadoswto
        robił. Właśnie chciałam wysłać maila do Mjulki i Martuchy z moja facjata i go
        zeżarło, a załączniki załączałam ze 20 minut! Co za dziadostwo.

Dziękuję za towarzystwo Tessi smile pomogło. Dół przeszedł. Nie wiem co to było,
        ale tak mnie ktoś podk..ł, że se poryczałam. Aż mnie serce bolało do wieczora.

A dzisiaj niespodzianka z moim wykresem. 36,64 - na linie se spadł. FF pierwszy
        raz wyznaczył owu. Ciekawe co to bedzie, bo staranek mało było w tym cyklu.
        Chałupa pełna gości od półtora tygodnia. Wczoraj ostatnich przyjęliśmy i padłam
        jak stówka sad

Echh, próbuje wam napisać posta od godziny, ale ciągle mi tu jakieś mędy
        przeszkadzają! A sio!
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 12:59
      Sorki Megi faktycznie bóle jak na @ moga być, nie wiem czemu jakoś juz o
      zaawansowanej ciąży pomyslałam, nie wiem w sumie czemu. Megi i jak bylas juz u
      lekarza?

Aquita dziekuję za fotkę. Gdzie masz takie drewniane coś?

Megi więc obejrzałam foty, i widzę że masz własny helikopter, fajnego EMA,
      hmmm, i psiuńki małe. Superek.
      • meggii791 Re: ~~ do wiosenki :))) ~~ 27.07.07, 13:11
        wiosenko bylam wczoraj bo nie wytrzymalam
        malenstwo uroslo (przeczytaj moje wypowiedzi z dzis tutaj to bedziesz wiedziec
        co i jak)
        a ten helikopter hahahahha
        co roku we wahrstei'nie jest festiwal balonow i tam czesto stawiaja takie rzeczy
        hahaha
        doloze zdiecie z tego festivalu to zabaczysz jakie piekne baloniki
      • aguita5 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 13:37
        A nie, to zdjecie to jest nie u mnie tylko gdzies we Francji zrobione, jak
        rpzeprowadzalismy mojego ema tutaj do Belgii, spalismy w jakiejs wiejskiej
        chacie, bo my tak lubimy, no i tam byly takowe skosy wink
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 13:10
      Vinga wczoraj właśnie z sąsiadem rozmawiałam, którego kolega ma dom w Stanach,
      więc powiedział że wypasiony dom z basenem kosztuje 100-120 tyś $ (czy to
      prawda?), a u nas wypasiony (pojęcie względne) to juz ok 600tyś do miliona zł,
      czyli znacznie więcej, ha ha, a jaka różnica w położeniu
      obecnie działki budowlane w Polsce są droższe niż we Francji, Niemczech, itp, o
      zgrozo
      a jakież mamy fajne zarobki
      poród w Polsce to ok 3-4 tys prywatny rzecz jasna, NFZ za darmo, to chociaż to
      trochę tansze
      • noemi27 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 13:18
        Wiosenko w Krakowie poród prywatny kosztuje do 2000PLN.

A co do domu w Stanach, to troche tam mieszkałam i 120 tyś to i owszem dom z
        basenem kupi, taki z lat 70-80tych i to w Kentucky, ale na pewno nie w
        Illinois. W IL średnia cen a to była 350 tyś. 2 lata temu.
        Nie wiem w jakiej części mieszka Vinga, może u niej jest taniej.
        • aguita5 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 13:41
          Moja rodzina w New Jersey kupila wypasiony za 900 tys dolcow wiec to chyba
          roznie tam jest ...
          • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 13:51
            No niby mogę zrobic usg.. tylko to jest kolejne 90 zł wywalić a ja już mam
            dość.. usg nie pokaże czy idzie @ i kiedy... A ja nie muszę wiedzieć w tym
            momencie co tam sie święci, chcę tylko @ i rozpocząć nowy cykl...

Jeżeli był bzyk 1 dzień przed owul to wcale nie ugotowałaś jaja na twardo... na
            miękko, a właśnie tak trzeba. Po prostu masz większe szanse na dziewczynkę...
            Pamiętasz co Rhett Butler mówił o posiadaniu córki...? Głowa do góry, w
            najgorszym razie przyjdzie @, ale wiesz kiedy...

Pozdr

Tess.
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 13:24
      Mentafolia spokojnie, sama pisałaś że staranka w owu nie wypadaja, wiesz co
      jest lekarstwem dla Was? hmmm juz pisałam, pakuj się kobieto

Nie ryczeć dziewczynki, nie płakać jeszcze nie pora.
      A ja po łebkach czytam 26 lipiec dopieroooo, buuu

trzymam za Was kciukasym, rety zaczu=yna sie robic gorąco.

Megi cudowna wiadomość, już kocham Twoją fasolkę.
      • gorgonia_m Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 14:01
        O poradę ładnie poproszę.
        Jak mam potwierdzoną owu to czekać z dupkiem do trzeciej wyższej? Czy brać od
        razu? Dzis pierwszy dzień wyższej, a ja juz mam dosyć plamień przed @...Do szału
        mnie doprowadzają!
        • sotie Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 14:09
          aguita, sprawdź skrzynkę wink

gorgonia, tak książkowo to chyba powinno sie odczekać 2 dni po owu z dupkiem.
          a z plamieniami u Ciebie to jak? bez dupka plamisz, a z dupkiem nie?? bo ja
          odwrotnie ;[
        • tessie124 Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 14:10
          Ja nie wiem, ale chyba możesz już brać, jeśli owul potwierdzona monitem to chyba
          jest ok. A co lekarz wymyślił, od którego dc? Od 16 standardowo?
          • gorgonia_m Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 14:47
            Sotie, bez dupka plamienia, i na tej podstawie go własnie dostałam, ale ku
            mojemu zdziwieniu w zeszłym cyklu brałam go precyzyjnie jak trzeba i też
            plamienia miałam (kilka dni przed @)

Tessie, dostałam go standardowo od 16 dc, ale jakoże w ostatnie cykle owu
            wypadała 12dc to było dobrze, a teraz nie wiem....

• ewinka22 W końcu wysłałam zdjęcia:) 27.07.07, 15:03
              Dziewczyny w końcu udało mi się od M wyproić kilka zdjec i jak tylko mi przesłał na skrzynkę posłałam je Wamsmile Jakby cos nie podochodziło, albo ktoraś nie dostała to piszcie a prześle raz jeszczesmilePozdrawiam Ewcia
              • noemi27 Re: W końcu wysłałam zdjęcia:) 27.07.07, 15:26
                Ewinko wysłałam Ci zdjątka na "aniołka".
              • sotie Re: W końcu wysłałam zdjęcia:) 27.07.07, 15:33
                dostałam ewinko, senkju Ci bardzo smile
                moje chyba masz? bo już się pogubiłam wink
                • mercy2 Re: W końcu wysłałam zdjęcia:) 27.07.07, 15:38
                  Evinka ja fotosików nie dostałam sad(((
                • ewinka22 Re: W końcu wysłałam zdjęcia:) 27.07.07, 15:44
                  Sotie tam mam Twoje zdjęciasmile I dzięki za wsyzstkie inne Dziewczynysmile
                  • ewinka22 Re: W końcu wysłałam zdjęcia:) 27.07.07, 15:49
                    Mercy wlasnie Ci posłałam zdjątkasmile
                    • mercy2 Re: W końcu wysłałam zdjęcia:) 27.07.07, 16:01
                      Evinka thanks za fotosy, piękne to zdjecie na plaży - myślami już ma niej
                      leżę ... eh... a ciałkiem będę leżała za tydzień... eh... już się doczekać nie
                      mogę smile
            • sotie Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 15:03
              ja na dupku plamię bardzo, przed i po, nawet do 4 dni, a nigdy wczesniej mi się
              to nie zdarzało.
              to może poczekaj z tym dupkiem choć do jutra i będzie dobrze smile
              • mentafolia Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 15:38
                Hej
                Noemi dzięki za zdjęcia,urocza z Ciebie osóbka smile
                Podesłałam swoje.I AGucie też.
                Sotie,pisząc o I i II fazie nie miałam na myśli ich długości,tylko jakośćsmile
                Czyli,że jaka I faza taka i druga i jeśli I jest złej jakości,to owulacja i II
                faza tez do niczego.
                Ogierowa noc była przebogata,ale w sen ha ha.
                • sotie Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 15:47
                  ale wiem, ze cosik klarowałaś na ten temat smile
                  teraz pozostaje pyatnie czy długość 1 fazy ma wpływ na jej jakość smile
                  jak to w sen??!! skan-dal wink
                  • gorgonia_m Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 15:58
                    przyjrzałam się opisowi USG, i mi się przypomniało, że coś pisałyście o Zatoce
                    Douglasa (pewnie z 500 stron wcześniejwink
                    U mnie jest Zatoka Douglasa wolna (a powinnno chyba coś tam być? Płyn jakiś, co
                    nie?) Ale jajnik jest z ciałkiem zółtym 18 mm.
                    Czyli może faktycznie jakaś nie bardzo ta owu, jak płynu nie ma, a podobno
                    dopiero co się odbyła?
                    • mentafolia Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 16:05
                      Niekoniecznie w w zatoce musi być płyn.a nawet jeżeli jest to wcale nie oznacza
                      100% owu.Zatoka D to taka jama,w której zbiera się większość płynów,jeśli takowe
                      znajdują się w jamie otrzewnowej.
                      • gorgonia_m Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 16:20
                        aaaaaa, no to jak jama, to mógł też wylecieć, ten płynsmile
                        Odczepiam się od tego mojego USG i owu - bo juz się tylko nieprawidłowości
                        doszukuję...
                        To wszystko przez ten poranny szok przy pomiarzewink
                        • sotie Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 18:14
                          płyn mógł być i już się zmyć smile
                          może utrzymywać się ponoć nawet kilka dni,a może zniknąć dużo szybciej. także
                          nie ma się co martwić gorgonia smile
                  • mentafolia Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 16:02
                    O tyle ma wpływ,że jesli pierwsza jest zbyt krótka,to pęcherzyk nie zdąży
                    dojrzeć i pęka przedwcześnie,a taki niedojrzały nie jest zdolny do zapłodnienia.
                    Rzeczywiście skandal,obiecuję poprawę smile...
                    Sotie,masz moze jakies objawy? Poważnie pytam.
                    Ja mam takie,ze jak tylko sobie przypomnę o staraniach,to od razu cyce mnie bolą
                    smile)To dopiero autosugestia ha ha..
                    • sotie Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 18:28
                      trudne pytania zadajesz Mentafolia, z tymi objawami znaczy wink
                      no jak pytasz poważnie to Ci powiem, że ... nie wiem ;D
                      generalnie od owu ciągle mnie coś ciągnie, pobolewa lub kłuje w podbrzuszu, ale
                      stawiam na urojenia li i tylko. nie wiem czy to wystarczający objaw ciązy he he
                      z cyckami w porządku, ale mnie nigdy nie bolą w żaden sposób.
                      a Ty jesteś niezła z tą autosugestią smile))))
                      ogólnie to jest we mnie żelazne przekonanie, że naturalnie nie zajdę. poniewaz
                      to mój 25 cykl, no ze 4 można odjąć, bo zmarnowane przez różne zabiegi. to i
                      tak 21 pełnych cykli, z czego dobrych parę razy seksik by dokadnie kiedy trzeba
                      i i tak nic z tego nie wyszło. aa jeszcze do tego można dodać 7 cykli
                      wcześniejszych, kiedy się nie staralismy, ale byłam po odstawieniu antyków i
                      mierzyłam tempkę, ale źle interpretowałam owu i 100 razy mogłam zajść. blokady
                      psychicznej pewno jeszcze wtedy nie miałam, to tym bardziej.
                      to tak celem wynurzeń z głębi duszy wink

w ogóle to dzisiejsza lektura forum jakoś lekko mnie zdołowała, sama nie wiem
                      czemu...
                      • mentafolia Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 18:43
                        Z tymi bólami brzucha to rzeczywiście jest zmyłka niesamowita.W pierwszej i
                        drugiej ciąży to miałam.Co chwilę latałam do kibla zaglądać sobie w majtki,czy @
                        już przyszła.
                        Z tym,ze w pierwszej dość szybko podrosły i stwardniały mi cyce i po tym własnie
                        podejrzewałam ciążę,juz na kilka dni przed terminem @.Matko,pamiętam jak się
                        wtedy bałam...
                        A w drugiej cycki nic,brzuch tylko napieprzał i miałam odrzut od kawy.Aha,i tez
                        się bałam ha ha.
                        A teraz to tylko się boję smile)
                        • ivinka275 Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 20:52
                          Rybki
                          widzę, że piszecie o niedomodze estrogenów.
                          No i ja ją mam, bo mi pęcherzyki rosną baaardzo leniwie i dostałam od gina
                          estrofem mite i sytuacja rozwinęła się tak. Na usg w 22 dc miałam pęcherzyk
                          18.5mm, potem estrofem codziennie rano i trzy dni póżniej miałam już
                          przerośnięty 26mm. Więc jak wcześniej bez estronegów pęcherzyk rósł z tempie 1-
                          1.5 mm na dzień tak po estrofemie rósł prawie 3 mm na dzień.
                          Tobie Ewinko nie wiem czy ta info pomocna, Ty pewnie miałaś już do czynienia z
                          tym specyfikiem, ale Wiosence może cosik pomoże. Nie mówię, że trzeba, ale przy
                          niedomodze często się go stosuje.
                          Buźka, lecę do gości.
                          • ewinka22 Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 21:42
                            Ivinko nie miałam z nim do czynienia. Od razu dostalam cyclo-progynove po ym jak lekarka zobaczyla wyniki moich hormonów. Narazie biorę 2 opakowanie, jeszcze mama 3 kupione i skończę je jakoś w październiku. Do tego czasu mam nadzieję, ze w Gdańsku znajdę już jakiegoś lekarza który sie w końcu za mnie weźmie i coś konkretnego będzie ze mna robił, bo narazie to takie jedno wielkie nic. Juz 16 cykli się staramy i nic z tego nie wychodzisad Licze, że moze ta cyclo coś wskorasmile
                            Dobrej nocki Dziewczyny
                            • wiosenka1 Re: ~~ Wiosenko 27.07.07, 22:09
                              Sotie okna tez myjesz, ja wczoraj dwa umyłam, i dzis miałam, ale jakoś nie
                              umyłam.

Mjulka czy moja face nie wydaje Ci się znajoma, może na jakiejś koloni byłysmy,
                              albo mi kogos przypominasz? Jak kamyczki cicho siedzą, czy pomrukuja?
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 17:11
      Poppy dowiedziałam się. Sorki ale zaraz mnie szlag trafi z tymi reklamami
      wjezdzają mi na edycję i kurcze jeszcze krzyzyka nie ma żeby wyłączyć!!!
      Diabelstwo jedne.

Jak napisałas na skrzynke to sobie przypomniałam całą sprawę, mi głównie
      chodziło o to czy trzeba złuszczać mechanicznie (endo które narasta do 18mm i
      nie ma @ lub słabe i po złuszczeniu prg znów narasta). W sumie o wyniczki nie
      pytałam bo skoro są stare, i skoro masz na usg stwierdzone pco, więc tu nie ma
      czego podważać. Natomiast jesli chodzi o endo to absolutnie nie robi sie
      łyżeczkowania u kobiety która nie rodziła, gdyz jest to zabieg "na czuja" i
      wiecej szkody niż pożytku moze przynieść. To że endo samo się nie złuszcza to
      za mało prg, ale to jasne w sumie. Tylko i wyłącznie mądre leczenie wskazane.
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 17:14
      I dla Ensata Ciebie sie wywiedziałam, castagnusa po poronieniu na "wyrównanie"
      cyklu nie wolno przyjmować. Do pierwszej @ nic się nie podaje, organizm sam
      musi wrócic do normy. Hormonki ciążowe wydalaja się do 63 dni od poronienia,
      trzeba czekać.
      • ensata Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 17:52
        > I dla Ensata Ciebie sie wywiedziałam, castagnusa po poronieniu na "wyrównanie"
        > cyklu nie wolno przyjmować. Do pierwszej @ nic się nie podaje, organizm sam
        > musi wrócic do normy. Hormonki ciążowe wydalaja się do 63 dni od poronienia,
        > trzeba czekać

Oo, kochana jesteświnkja dizsiaj dostałam @ i zamierzam solidnie zabrac sie za
        pomiary od 5 dc
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 17:17
      a u mnie słychac tyle co nic, a jednak lewy jajnik cos wyprodukował, jakies
      małe gówienko, pęcherzyk ok 6mm w 15dc, ciężko wyczuc czy owu będzie, w poniedz
      kolejne usg. Być może tylko z prawego mam owu, ale to juz dopowiadam sama.
      Miałam jakiś płyn jeszcze w zatoce, i gin powiedział, że jak zaczne plamic, to
      mam dać znać, pytam czego to objaw ewentualnie, odparł że niedomoga
      estrogenów,. sobie dopowiadam, że może to przyczyna że w niektórycgh cyklach
      nie mam owu. Ciekawa co mi gin doradzi jesli w tym cyklu owu nie bedzie? Czy
      jeszcze jeden monit czy clo?

No nic poczytam Was.
      • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 17:30
        mało mało sie popisałyście
        Aguita fotki wysle i to zaraz. Masz racje Tesi kaski szkoda, trzeba czekać, nic
        nie zdziałasz.
        • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 17:49
          Nuluska jeszcze od Ciebie fotek nie mam. bardzo proszę. Ewcia od Ciebie juz
          mam, ale wysyłam do Agity i jeszcze nie obejrzałam, bo komp sie spali. Bardzo
          dziekuje wszystkim za fotki, fajnie miec was w pliku.
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 18:15
      Ewcia M wyglada b. powaznie, a jakie cudne slubne, włoski prostowałaś chyba?
      • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 18:32
        no, dziwna sprawa u Cebie Wiosenko z tym nierosnącymi, ciekawe co wykaże
        poniedziałkowe usg. myślę, ze w kolejnym cyklu pojedziesz na clo.
        • ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 18:43
          No Wiosenko mojemu M zawsze dawali wiecej niż masmile Na zdjęciach to ma 25 lat a na ślubnym 24smile) Tak włosy wyprostowane mialam wtedy, a zdjęcie szwagier nam zrobil w parku u mnie w miasteczku, bo wujek fotorgaf w dniu ślubu napisał smsa ze nie przyjedziesmileFajnie niesmile I tak zostalismy na lodziesmile Mamy trochę fotek od znajomych co nam na weselu porobili swoimi aparatamismile

Ciekawa też jestem co z tymi Twoimi pęcherzykami, wiesz ja mam niedomogę estrogenów i mi wcale nie rosną pęcherzyki, no chyba, ze coś na tych lekach się rusy niebawemsmile

Pozdrówkasmile
          • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 21:57
            znowu puchy? wszystkie szkalną pułapkę oglądają czy jak??
            mnie się zebrało na porządki i właśnie skończyłam rozmrażać lodówkę, a na jutro
            mam postanowienie - okna ha smile o ile pogoda dopisze smile
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 21:58
      Sotie a czemu po lekturze forum masz doła? czy ja cosik nie doczytałam, co sie
      stało?
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:03
      Dzieki Ivinko pewnie że info sie przyda, niech tam gin mysli, co ze mna później
      robic, ale jeszcze zobaczymy.
      Ależ pustkami zasiało.

Sotie wybacz ja juz nie pamietam, ale gdzie przyczyna tych długich starań, czy
      coś Ci wiadomo? Robiłas kiedys monit?
      • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:12
        nie wiem skąd dołek, może dlatego, że się naczytałam mało optymistycznych postów
        ale już go nie ma wink

przyczyny jak dotąd żadnej nie znaleźliśmy. monitorowany miałam jeden cykl,
        wszystko pięknie rośnie i pęka. nasienie wręcz boskie. hormony w porządku, choć
        niskie przysadkowe. drożność jest.
        teraz chyba zaczniemy się przygotowywać do insemnacji.
        • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:27
          faktycznie nie wiadomo o co chodzi? kurcze taka niewiedza, jak ja tego nie
          lubie, a czy nie skusisz się na powtorzenie monitoringu?

dziewczynki oj chyba śpiochy jesteście

jutro wybieram się z rodzinka nad morze, wyjazd ok 10, powrót ok 18, teskmno
          bedzie mi za Wami, ale na takim spacerku bedzie przecudownie, szkoda tylko że
          bez M, ma pracę w domu, oby tylko spożytkował ten czas, nie siedząc przy tv
          • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:35
            sam monit teraz dla mnie jest bez sensu, tak myślę. niczego nowego się nie
            dowiem. dzieki wykresom i Wam jakoś sobie radę z wyznaczeniem owu.
            zobaczymy co teraz lekarz mi zaproponuje, jaką stymulację i tak dalej, wtedy
            chyba monitoring będzie potrzebny. zobaczymy
            no niewiedza i brak przyczyny jest bardzo niekomfortowy, delikatnie mówiąc.
            czasami mną szarpie żeby robić jakies dodatkowe badania, jakeś ASA, antyTpo,
            przeciwciała antyplemnikowe czy coś tam, ale nie wiem z czym to się je, a mój
            gin uważa że nic więcej niż to co mam badać nie muszę. póki co mu ufam, więc
            nie szaleję, tym bardziej, że na kasie nie śpimy i zawsze jej za mało.

ja jutro po obiedzie tez sobie jadę, ale nad malownicze jeziorko smile
            • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:45
              Sotie ja rozumiem, ale zobacz gdyby u mnie zrobic jeden monit w zeszłym cyklu
              to tez mogłabym stwierdzić że mam super cykle, pęcherzyk urósł i pękł. A
              poprzedni cykl nie było pęcherzyka a wykres był ok.
              A przypomnij mi czy to Ty teraz badałaś prl i prg czy cos pomieszałam? Ja mam
              obecnie prl ok 20, sprzed roku widziałam że miałas w normie,a czy robiłaś prl
              po obciążeniu, w sumie na to dostaniesz skierowanie. Nie gniewaj się tylko że
              tak drążę, ten typ tak ma.
              • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:49
                Sotie jak Ty pisałaś plamisz przed @ jak bierzesz prg? a jak nie bierzesz to
                nie plamisz? a stałą masz lutealną? pisz pisz zaraz na spytki gina wezmę
                • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:02
                  dokładnie tak Wiosenko, plamię z dupkiem, bez - nie.
                  lutealna u mnie bez wspomagaczy raczej krótka i bynajmniej nie stała, na dupku
                  ok 15-16 dni, a bez to i do 5-ciu zeszłam, ale zwykle koło 10 dniu.
                  może i masz rację z monitem, miło sobie popatrzeć na pęcherze. ale mój gin
                  oblegany i tak sobie nie wlecę na monit, musiałabym się mocno nagimnastykować,
                  a nie bardzo mi się chce szczerze mówiąc ;]
                  ide do niego teraz pewno w 1dc nowego cyklu i zobaczę co mi zaproponuje, jak mi
                  się to spodoba, to pójdę za nim, a jak nie to wtedy zacznę kombinować.

mjulka, przetrzymaj jajo!!! wink
                  • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:05
                    sotie, weź i je utrzymajsmile co najwyżej miotając się w swej złości-bezsilności
                    mogę pianę ubić z jaja, a w niedzielę eMa.

Swoją drogą, Ty dziewczyno strasznie dłuuugo się staraszsad
                    • aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:14
                      teledyski.onet.pl/10172,1830351,teledyski.html
                      Dzieki za kciuki. Badania na dziś wyszły super w październiku wizyta zobaczymy.
                    • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:16
                      i stara jestem w dodatku. ide się upić
                      dobranoc.
                  • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:13
                    oddalam się owulować w samotności...chli chlipsad
                    że tesz o tej porze nawet na listonosza nie mam co liczyćsad
              • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:52
                ja monitoring raczej traktuje jako obserwację pecherzyków, nie żeby wiedzieć
                kiedy współżyc
                Sotie ja Cie namawiam na monitoring, jak zobaczysz kolejna ładną owu to tylko
                utwierdzisz się, że inseminacja czy inne działania mają sens

powodzonka
                • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:56
                  ha teraz ja sama z soba sobie gadu gadu, oj dziewczynki juz nasz watek źle
                  chodzi, a szkoda, czekamy do pierwszej testującej, czy do 1000, co proponujecie?
                  pa pa
                • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:56
                  a dziewczynkom za fotosy podziękował, podziękowałbig_grin
                  muszę plik se stworzyć na pulpicie razem ze skrotami do ffsmile
              • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:55
                Wiosenko, nie bez przyczyny powiedziałam chyba, ze własnie tak sobie Ciebie
                wyobrażałambig_grin. No i znajomo na mnie z kompa lukasz jak sie maszsmile
                To gdzie na kolonie jeździłaś?
                Z moimi kamyczkami to tera spokój będzie. Mam jeden w kielichu w nerce i lekarz
                stwierdził, że na rękach musiałabym chodzić, żeby wypadł. Także może go
                rozpuszczą zanim zaprzeczy grawitacji i ruszy w długą i bolesną drogęsmile

A ja mam takiego doła, że ryczeć mi się chce. Poleciałam na monit. Piekny
                pęcherzol 22 mm w 12 dc. I siedze sobie tu przed kompem właśnie i czytam Was i
                sobie tak bezproduktywnie owulujęsad(((( Normalnie czuję, jak mi jajo pęka, a
                mój palantino M będzie dopiero w niedziele. Zawsze mu coś wypadnie. Załamka. I
                czekaj teraz cały miesiąc, i nie wiadomo czy w kolejnym cyklu taka pikna owu
                będzie. I jak tu się starać?!!! Może i plemniory 3 dni zyją, ale nie jajasad(((
              • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:56
                a dąż sobie drąż wink)
                teraz akuratnio tarczycowe badałam - pikne wyszły.
                nie robiłam prl z obciążeniem, choć też mna kiedyś szarpnęło w tę stronę smile
                teraz będąc w labie dowiadywałam się jak to dokładnie wygląda, i okazało się,
                że nie ma tabletek, więc gin musiałby dać mi receptę. no a on uważa, że nie ma
                takiej potrzeby. zresztą zahaczę go o to na wizycie.
                • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:24
                  No przecie Wiosenko ja w taki jeden dół wpadłam szukać @. Skubana w chowanego
                  się bawi ze mną.. Małpa jedna. Nie radzę szukać mnie, bo ciężko sie wydostać..
                  oj ciężko.... bezkresne dno... A tak naprawdę to oglądałam zabójczą broń 3, no
                  i M siedział przy kompie...wink A moja deprecha osiąga szczyty Everestu.

Co do starań to myślę, że ja to całe życie się staram i mi nie wychodzi... 5 lat
                  jesteśmy po ślubie... z tego starań było z początku bardzo intensywnie a później
                  zaczęły się schody... tak naprawdę to będzie 2,5 do 3 lat starań... nie wiem ile
                  cykli... przestałam je liczyć. U mnie to rodzinne - moja mama o pierwsze dziecko
                  starała się 8 lat, o drugie 6... Ja nie mam tyle czasu... i coraz gorzej się z
                  tym czuję. Każdy nieudany cykl to dla mnie urasta do rangi tragedii... Podziwiam
                  Was, że wciąż macie nadzieję, wciąż walczycie... Sorki, to ten brak @...

Ewinka dzięki za fotki, trochę jesteś podobna do mojej dentystki...

Pozdr

Tess.
                  • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:31
                    Mjulka, spokojnie... owul możesz czuć, ale nigdy tak do końca nie wiesz kiedy
                    jest... Może ja nie doczytałam dokładnie, ale poza monitem to coś jeszcze innego
                    obserwujesz... tempka, śluz, testy owul??? Jaka tempka, robiłaś testy owul?
                    Ostatnio obserwuję, że te nasze jaja to jakieś złośliwe się zrobiły... u Ciebie
                    może być owul jutro a może i po jutrze. Mi lekarz po badaniu usg prawie tydzień
                    mówiła owul tuż tuż (jutro).. Nast badanie za 2 dni i ta sama śpiewka (jutro
                    owul) a ta owulacja była w czwartek a nie w niedzielę czy wtorek... Także spoko,
                    z piany świetne bezy wychodzą.... a M nie trzep tylko .... wiadomo bzyk bzyk bzyk...

Pozdr

Tess.
                    • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 23:40
                      No tak, zanim ja coś skrobnęłam to żeście już wszystkie spa;-(( poszły

Mjulka nie chlipaj w samotności... mój dół jest baaaardzo głęboki i trudno z
                      niego wyjść, ale jesteś dorosła, jak chcesz to zapraszam... będziemy chlipać
                      razem ;-(((
                      Zobaczysz za tydzień to wejdziesz do mojej czarnej stajni...

Pozdr

Tess.
                      • aguita5 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 00:22
                        tessie, ja jeszcze tutaj pokutuje, ale juz zaraz ide spac.
                        Dzieki Wam za fotki, jestescie piekne, chociaz w zasadzie chyba tylko Ivinke
                        wyobrazalam sobie podobnie ... Sotie myslalam, ze jestes ciemnowlosa, ale jakas
                        inna, ale masz meza przystojniaczka wink) Mentafolia, czym Ty sie smarujesz, zeby
                        byc taka mloda?? Wiosenko, na zdjeciach sie nie usmiechasz, ale przeciez wiemy,
                        ze nie jestes taka powazna, nie wiem co one od CIebie chca. A juz na pewno nie
                        wygladasz tak jakby Ci nie rosly pecherzyki wink Ewinka, Ty mi wygladasz na
                        romantyczna istotke ... wink
                        Ciekawe jak Wy sobie wyobrazalyscie mnie wink Jesli moje fotki do kogos nadal nie
                        dotarly to prosze pisac! DObranoc!!!
                        • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 08:43
                          nie mogłam wczoraj zasnać i dziś wcześnie wstałam przez tę owu. Tempka w górę -
                          36,8 - charakterystyczna dla mojej 2 fazysmile. Kłucie w jajniku ustąpiło, także
                          nie mam złudzeń, już po wszystkim. Teraz przede mną 16 długich dni lutealnej i
                          nawet się nie powkręcamsad(((
                          Tess, u mnie cykle jak w zegareczku, niestety. Niestety, bo mnie nie sa w
                          stanie pozytywnie zaskoczyć. 12 dc owu +16 lutelana, zawsze 28 dni. I ten cykl
                          potwierdza tę regułę.
                          No przecież ja Go zabije, jak tylko próg przkroczy, a Ty mi Tess o bzyk bzyk
                          piszeszbig_grin. Pobzykać to w nagrodę można. A On pobzyka za m-c najwcześniej. Oj
                          będzie kara długa i uciążliwasmile Już ja dam mu poplalić.
                          Chetnie wpadnę do Twojego dołkasmile, muszę tylko wygrzebać sie ze swojego
                          wilczego.

Aguitko, thx za fotki. Strasznieś subtelna na tych zdjęciach. I taka do siebie
                          w mojej głowie nie podobnabig_grin. No może w w ydaniu "syrenki" troszkębig_grin

Dziewuchy !! wstawać ! nie spać! i pokrzepiać zdołowane!!!
                          • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 08:55
                            bry dziś smile

melduję, że nie śpię, ale większość z Was pewnie tak, bo wykresy
                            niepoaktualizowane

aquita, dzięki za fotki smile no, subtelna syrenka jesteś smile a okoliczności
                            przyrody mniam smile
        • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 27.07.07, 22:29
          Tesi czemu cisza z Twojej strony, przeciez jeszcze nie wyjechałaś.
          Aguita czy fotki doszły?
          dobrej nocki skoro Was nie ma
    • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 08:51
      Sotie, jaka stara?
      Stara, to ja, bo nawet śluzu przy owu nie mam. Jedyny znak to kłucie w jajniku
      i w krzyżu łupie mnie bardziej niż zwyklebig_grin.
    • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 08:52
      hihihi, każda na tym forum musi mieć swoje 5 minut i gadać do siebiesmile
      teraz widocznie przylazła moja kolejsmile
    • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 08:55
      aha! mam jeszcze pytankosmile
      kto tym razem strzela nowy wątek? Zaczyna już słabo hulać, nie odświeża,
      ogólnie robi się uciążliwybig_grin...
      No wstawać proszę! Pewnie jak Wy do kompów dojdziecie, to ja już będę w zoo
      pawaiany straszyćsmile. A potem znów sama do sie gadaćbig_grin. Nic to. Idę z psiną na
      spacera, bo ją widzę już skręca.
      • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 09:05
        stara jak na pierwsze dziecko.
        idę sprzątać, chociaż taki użytek z siebie zrobię ;P
        • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 09:29
          Witajcie,

No to Mjulka wskakuj do mojego doła... jest przepastny i dużo w nim miejsca.
          Jedyny problem, że jak obie zaczniemy się łzami zalewać, to potopimy się...
          Możemy zrobić sekretne przejście z jednego doła do drugiego i będziemy się
          odwiedzać...;-(((, chlipać raz u jednej raz u drugiej... Kto chce do nas
          dołączyć zapraszamy - zrobimy krętą sieć dołów i przejść jak w rezydencjach
          surykatek...
          A swoją drogą to zazdroszczę Ci zegarka, ja nigdy nie wiem kiedy @ przyjdzie i
          czy w ogóle przyjdzie...;-((( Dziewczyny, czy z tego durnego wykresu naprawdę
          wynika, że jest 5 dpo? Tylko nie łudźcie mnie niepotrzebnie...Ta dzisiejsza
          tempka ni przypiął ni wypiął... Ja chcę @ jak najszybciej, wiecie o tym...
          Wszystko mi się rypie... na wyjazd pewnie będzie @ i dupa ze staranek...

Pozdr

Tess.
          • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 09:42
            Tess, moim zdanie zadna tam owu. FF durny jest i tyle. Zobacz 2 tempki na
            granicy. I ta wyższa, co była wcale nie za wysoka. Zadaniem FF jest wyznaczyc
            owu. Więc wyznaczył ją w momencie najbardziej owu przypominającym.
            Ale Tess, Twoje cykle inne niż wszystkie (moje), nieprzewidywalne, a przeze
            mnie to już chyba śmierdzące jajo przemawiasad(((

Chyba jeszcze piżmaki w takich korytarzach sobie żyją? Taka dobranocka kiedyś
            była. Dawaj adresa doła i już pędzę. Może jak się zajmiemy kopaniem tunelików,
            to nam głupie myśli wyjdą z głowybig_grin
            • ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 09:49
              A no dzień dobry dla wsystkichsmile Dzisiaj też chyba przed kompem nie posiedzę w ciągu dnia bo przyjeżdża ciotka z kuzynką i pewnie czasu jakoś nie bedziesad Ale wieczorkiem zaglądnę na pewnosmile
              Kurcze moja tempka to nawet dzisiaj niska mimo tego progesteronu w tabletkach,ehh... No ale nic to czekam na @ a przyszly cykl już z M wiec się zobaczy, oby tylko mi8 pecherzyki zaczęły rosnąć i raczyly pekać a i endo żeby też jako takie było, już nie wspomnę o śluzie bo u mnie to chyba by byl cudsmile

Trzymajcie sie Dziewczynysmile
          • aguita5 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 09:57
            Tessie, na moje oko to tam owu raczej nie bylo, ja juz nie wiem, czy ty chcesz
            zeby byla czy nie, bo wiem ze chcesz @ jak najszybciej, ale z drugiej lepiej
            byloby ogolnie zeby organizm jednak owulowal, nie? Zobaczymy jak dalej te
            tempki, ale jak dla mnie to jakos malo przekonujaco wygladaja te dwie ostatnie,
            nie wiem ... Tesi glowa do gory, wiesz ze @ zawsze przylazi na slub, impreze,
            wyjazd itp Ja tez mam jak ty, ze nigdy nie wiem, kiedy owu przylezie, wiec nigdy
            nie wiadomo, kiedy sie spodziewac @ jesli sie nie wyczai owu dzieki tempkom. Ty
            chociaz masz ostrzegawcze gluty, a ja nic (ostatnio mialam, ale to wyjatek).
            Nie topcie mi sie tam, bo bede musiala jako syrenka Was ratowac wink
            Ja moze tez wskocze w dola ale to po wakacjach, teraz nie bede ich sobie psuc
            siedzeniem w dole, ale ogolnie nie jest dobrze miedzy mna i emem ... Takze chyba
            w wakacje nie bede go napastowac.
            Syrenka mowicie? Mam nadzieje, ze morska, a nie samochodowa wink A, jak jestem
            rybka to moge byc i syrenka, a co wink Kurcze, jak to sobie ludzie wyobrazaja
            wszystkich inaczej ...
            Ja wczoraj przy sprzataniu pozegnalam sie z termometrem do wrzesnia wink No moze
            przesadzilam, bo wroce z wakacji 12 sierpnia jak bedzie moj zdaje sie 22dc, wiec
            pewnie sobie potem pomierze, zeby zobaczyc czy tempki juz z 2 fazy są -
            normalnie juz powinny byc, ale podrozy to czort wie, jak bedzie. Ja bym chciala
            zeby juz bylo po owu, bo wtedy @ przylezie przed nastepnym wyjazdem, kurcze
            nawet sobie tego tak nie planowalam, ale wyglada na to, ze moze mi sie calkiem
            dobrze udac @ miedzy wyjazdami wink O ile jak zwykle mnie nie przerobi paskudna
            malpa ... albo w ogole nie przyjdzie, hihi, ale to malo prawdopodobne z moim
            obecnym nastawieniem do staranek ...
        • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 09:45
          włączcie sobie tvn style w mieście kobiet mówią o długich staraniach
    • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 09:47
      pooglądałam wykresy. No nie powiem, niektóre imponujące, do pozazdraszczania.
      Sotie i Twój mam na myślibig_grin, i Aneczki i Mentafoliowy. A i Sil.bi tyż fajny.
      • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:00
        a ja Ci mjulka zazdraszczam zegarka smile
        Tess, to żadna owu, mówię Ci. mjulka dobrze tłumaczy, ff wywiązał się po prostu
        z zadania i tyle.

program do bani był, powierzchowny i krótki. pointa taka, że trza wyluzować...

umyłam okno w kuchni, chyba jeszcze machnę w salunie smile
        • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:08
          sotie i u mnie zabryzgane kuchennesmile nie wpadłabyś czasem?tongue_out
          muszę pomyśleć o jakimś abonamencie w private clinic. Ja taki schorowany
          człowiek jestem, że fortune starcę, jak czegoś nie wykombinuje. A jak wiadomo
          na NFZ nie ma co liczyćsad(((. Ciekawe, czy taki monit wszedłby w rachubę przy
          abonamencie, hmmm.
        • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:14
          Szukałam @ a znalazłam gluty ;-(((((((((((((( kremowe, nieprzezroczyste, nie
          wiem czy ciągnące, bo tyle tego, że utopić się można;-((( @ ani śladu. W mojej
          norze jest już jeden basen... nie trzeba jeździć nad Morze Martwe... Jeśli to
          nie była owul to na 2 mogę czekać i 2 tygodnie i 5... ;-(((((((((( Czasem mam
          wrażenie, że walczę z całym światem, i już nie mam siły...

Co do programu w tvn styl to włączyłam i wyłączyłam (akurat się kończył),
          zobaczyłam jedną gębę, która mnie przyprawia o mdłości...

Pozdr

Tess.
          • ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:23
            Oglądałam wczoraj ten progran w tvn style, chodziło to kobitki, ktore sie starają dlugo a blokują się raczej psychicznie, bo badania miały ok. Pierwsza 10 lat się stara a nic, a badania wszystkie dobre. Drugia miala usunięty jajowód i cos tam jesczez i lekarz powiedfzial, ze nigdy nie bedzie mieć dzieci. Po kilku latach zdecydowali sie na in vitro i wyluzowali no bo mieli już termin wyznaczony w klinice. Nie doczekali bo kobitka zaszła w ciążęsmile

Potem byl lekarz od nieplodności, który stwierdzil ze okolo 20% niepowodzeń spowodowanych jest właśnie przez blokady psychiczne. Powiedzial też że wyluzowanie mimo ze trudne to pomocne. W sumie nic nowegosmilehihi

No to taki skrot ale pewnie któraś z Was to tez oglądalasmile
          • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:24
            u mnie tvn style nietsad

Zapomniałam Wam powiedzieć na jakiego gina wczoraj trafiłam przy moniciebig_grin
            Usiłował mi wmówić, ze można zajść w ciążę i 3 dposmile)). Dobre sobie. Dacie
            wiarę w takie cuda?smile Myślał chyba, że na idiotkę ciemną trafił. Zbystrzał
            dopiero, jak zapytał czy opis endo i jajników doktorowi wystarczy, a ja mu
            odparowałam, że żaden doktor tego wyniku na oczy oglądał nie będzie, że to dla
            mnie samej, bo jam domorosły gin przeca, niebig_grin
          • ensata Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 17:43
            > Szukałam @ a znalazłam gluty ;-(((((((((((((( kremowe, nieprzezroczyste, nie
            > wiem czy ciągnące, bo tyle tego, że utopić się można;-((( @ ani śladu. W moje
            > j

A mnie @ sama znalazła. Nie spodziewałam się zupełnie, bo wczoraj zabalowałam z
            dziewczynami i tempka dzisiaj 37 z rana, ale cieszę się. Nowy cykl
    • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:35
      z tym luzem to każdy gin wyskakujesad mój wczorajszy toże. Szkoda, że recepty na
      to nie dająsad(((
      • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:52
        Tess, której gęby nie trawisz? Rogalskiej, Maruszeczko, czy Niemoczyńskiego? wink
        a w programie jeszcze zjechali neta, że babki się naczytają, powymieniają
        informacjami, a potem do lekarza idą z gotowym programem leczenia smile jakbym o
        nas słyszała he he
      • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:52
        Jak głąby sami nie wiedzą co jest i co zrobić to wciskają kit o wyluzowaniu...
        To się tak mówi wyluzuj, wyluzuj... Kobieta 'wyluzuje', przestaje o tym myśleć
        to i czas sie nie dłuży w oczekiwaniu i jak w końcu zajdzie to wymyślają, że to
        wyluzowanie pomogło... Czasem pomaga a czasem nie, a konowały by chciały, żeby
        im ślepo wierzyć i patrzeć jak w Alfa i Omegę. Bo przecież kobieta, pacjentka to
        za głupia jest, żeby pojąć mechanizm owulacji, ciałka żółtego, zależności między
        progesteronem a owulacją i fazą lutealną... to po co to wszystko wyjaśniać... to
        tylko kolejny przypadek chorobowy i po co to wszystko tłumaczyć... To głupie
        jest nic nie wie nic nie zrozumie... Uważam, że przeceniane jest to całe
        wyluzowanie... jak kobieta pragnie tylko jednego, i tylko dla tego żyje, to nie
        może, nie potrafi wyluzować. Równie dobrze można położyć się i czekać na śmierć,
        w końcu i tak przyjdzie prędzej czy później... Bo niby dlaczego trzeba o
        wszystko wypytywać lekarza, żeby się czegoś dowiedzieć, a i to robią wielką
        łaskę jak odpowiedzą... A nie daj Boże jak będzie kwestionować konieczność
        przyjmowania jakichś leków i ich terminów...

Pozdr

Tess.
        • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:54
          Był tam taki jeden dupek co jako androlog sie ogłasza...
          • poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 12:09
            No i kiedy ja to wszystko przeczytam, no kiedy?

Cholera, uzupelnilam moj wykres, cos mi sie z temp stalo, w dole siedzisad
            Wczoraj z nici z bzykanka, bo padlam, ledwo glowe do poduszki przylozylam, po
            21.30 i przespalam ponad 12 godzin, z przerwa na mierzenie tempsad
            Jaja niet, dalej mokro, ale to bardziej creamy....
            mam dosc tego cyklu.

Tess, spojrzalam na Twoj wykresior, ta twoja owu to raczej nie owu, ale kto
            wie... Trzymaj sie kobieto, ja wiem, co takie durne cykle znaczasad
    • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:51
      poudzielałam się juz chyba na wszystkich możliwych wątkach i forach, a tu
      ciiiisza. I u mnie ciiiisza, bo Julka śpi - ma melodie swoją drogą dziewuszka,
      w końcu to 11 godzina. Ja bym się może i wzięła za robote jakąś, ale nie chcę
      jej obudzić. I nudzę się jak mops. Juz nie pamiętam kiedy mnie taka nuda
      dopadła.
      • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 10:53
        heh mjula, a ja jeszcze w polu ze sprzątaniem. obrobiłam wielkie okno i mam
        przerwę na śniadanko smile
        • nuluska Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 13:09
          Nie było mnie tu przez tydzień i chyba nie nabrobię zaleglości, ale będę się
          starać.
          Niestety do HSG nie mogłam podejść. Warunkiem dopuszczenia były dobre wyniki
          cytologii, OB i wymazu z szyjki. No i dupa w szyjce wyszła mi bakteria:
          streptoccocus b haemol. z gr. B. Najpierw muszę to wyleczyć, co oznacza z tego
          co się orientuję przerwę w starankach.
          Czy któraś z was leczyła u siebie jakieś bakterie? Ile to trwało?
          Bo czytam, że jest to bakteria strasznie oporna do leczenia. Pocieszcie mnie
          proszę, na bocianie dziewczyny piszą, że leczą się np. rok. Bo nawet jeśli
          jedną bakterię wyleczą to pojawia się następnasad
          • poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 14:31
            nuluska, z bakteriami nie pomoge, bo sie nie znamsad Zupelnie i wcalesad

tess, przyszlo mi do glowy, zmien moze sposob wyznaczania owu z advanced na
            Fertility Awareness (FAM). To ta starsza metoda, opisywana przez npr, czyli 6
            nizszych itd. Moze cos sie zmieni, jak bawilam sie z poprzednimi wykresami, to
            czasem sie zmienialo. W niektorych przypadkach to lepsza metoda.

mam w koncu wolny weekend, hurraaaaa!!!
            Bylismy dzis na targu, wrocilismy obladowani owocami i warzywami! najbardziej
            cieszy mnie seler naciowy z nacia, bo zazwyczaj to sa tylko z lodygami, i
            arbuz!!!!
            Bede dzis robic pyszne soki warzywno- owocowesmile

Wiosenko, dzieki za info, czyli dobrze, ze zapieram sie nogami i rekoma przed
            lyzeczkowaniem!!! Co do tego pcos, to moja gp twierdzi, ze moze i jest, moze i
            nie ma, ale ona na niczym za bardzo sie nie zna. Moja polska gin twierdzi, ze
            na bank mam, poprzedni gin, ze absolutnie nie, a z kolei jak mialam kiedys usg
            ok 7lat temu w uk-jowym szpitalu, to angielski gin tez twierdzil, ze to pcos i
            to byla pierwsza diagnoza tego typu, ale zaraz potem i tak wrocilam do naszego
            kraju i sobie odpuscilam, bo moj byly gin mnie zapewnial, ze nie.
            Cholerasad
            • poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 14:36
              I chyba tym razem ja bede sama ze soba gadac:0

Aguita, ja wyslalam do Ciebie zdjecie, ale zabraklo '5'. Wysylam wiec jeszcze
              raz!

Chyba tez sobie zaloze folder z waszymi zdjeciamismile, bedzie mi latwiejsmile
              • poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 14:42
                Ewinko i Noemi, Wasze buzki dojechalysmile Sliczne jestesciesmile
          • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 14:39
            Nie wiem jaka jest przyczyna, że dziewczyny tak długo sie leczą, ale w takiej
            sytuacji to warto zrobić posiew. Wtedy wiadomo co działa na tę bakterię i jest
            to leczenie celowane i najlepiej rokujące. Mimo, że na początek trzeba wydać te
            parę złotych na to badanie, to chyba lepsze to niż wypróbowywanie po kolei
            różnych specyfików na które bakteria może być oporna. Wtedy to rozumiem, że
            leczenie może się przedłużać a po co bawić się w kotka i myszkę. Wytępić to
            paskudztwo raz na zawsze. I co ważniejsze nie przerywać leczenia zbyt wcześnie,
            mimo ustąpienia objawów. Później pobrać jeszcze lactowaginal na odbudowanie
            flory bakteryjnej w pochwie. Po skończonym leczeniu trzeba ponowić badania po
            ok. 2 tygodniach od przyjęcia ost dawki. Poza tym co jest bardzo ważne należy
            przebadać męża, bo Ty się wyleczysz a za chwilę On Cię znów zarazi. Musicie
            leczyć się jednocześnie, bo Ty będziesz zarażać jego a on Ciebie... No i chyba
            dopóki nie wyleczycie się oboje to bez seksu, chyba, że w gumce. Zapytaj o to
            lekarza, ale wydaje mi się, że jest to jedyna sensowna opcja.

Pozdr

Tess.
            • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 14:43
              Poppy a jak to się zmienia na ten ff awareness??? Mogłabyś mi cos podpowiedzieć
              dokładniej??? Zanim ja to znajdę to mnie krew zaleje... ale może to i lepiej....
              hurra będzie wtedy.... Całym UK zatrzęśnie wink))
              • poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 14:52
                Musisz wejsc w tuning/ovverride, tam gdzie sama mozesz zmienic date owu i potem
                pojawia sie ona niebieskosmile

najpierw musisz znalezc pod wykresem ovulation detector, klikasz w nie, potem
                dopiero w tuning.

Mam nadzieje, ze znajdzieszsmile
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 19:37
      to ok Sotie, ja miałam skierowanie z poradni K na prl z obciążeniem i
      tableteczke dali mi w labie
      Sotie zawsze jest jakies wyjście, a ja i tak się podpytam gina, jaka to może
      byc przyczyna że plamisz z dupkiem ale jest ładna lutealna, a bez dupka nie
      plamisz ale za to krotka lutealna, ale tak wogóle to łykasz dupka? od ilu
      cykli? ja juz 6 cykl będę z nim!!! buuuu

Mjulka najczęściej do Sępulna Krajeńskiego jeździłam na kolonie, ale równie
      dobrze mogłysmy byc w Zawoji lub innych miejscach na wczasach z rodzicami, mój
      tata w Dalmorze pracował, kiedys to takie wczasy były organizowane. Twarz
      bardzo znajoma mi się wydaje. Nie ubolewaj że M nie ma, za to wiesz że masz
      piekne owu.

Mnie dzis lewy jajnik bolał i to mocno, ból wygląda mi znów na owu bez owu.

Ale patrz Tesi jak mama dobrze miała, zabezpieczać się nie musiała. Mi sie te
      starania podobaja coraz bardziej. tesi to nie brak @, Twoje żale to objaw
      nadchodzacej @. Kobito równaj do pionu.

Mjulka jak M jutro wpadnie do dom, to szybko jeszcze w drzwiach się "witajcie"
      żeby zdążyć.

Aqqquita ja sobie Was raczej nie wyobrażałam, ha ha, to mówisz że z oczu mozna
      wyczytać czy pęcherzyki rosną. Mam nadzieje, że urośnie, ale to jeszcze 5-6 dni
      może potrwać.
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 19:41
      Tesi owu nie było, może coos tam próbowało zaistnieć.
      • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 19:54
        w Zawoji, to byłam na obozie tanecznym. Ze 3 dni pewno i się kazałam rodzicom
        zabrać do dom. Tak mi źle tam byłosadKolonie w świdrze i Wildze pod Wawą mam w
        pamięci...
        A wczasy z rodzicami? Hmmm, może Władysławowo, raczej śmy pod namioty jeździlismile
        Ale fakt, gębula Twa znajoma mismile

Już wiem Aneczko skąd te boćki do nas słałaśsmile toż one gromadnie w warszawskim
        zoo sobie po błocku brodząsmile. A wiecie, że co 4 bociek na świecie to Polak.
        Uff, jakie to szczęście, że w kraju w boćki obfitym przyszło nam mieszkaćsmile))

Na M, to sie rzucę, jak przez próg przejdzie tylko, ale bynajmniej nie czule.
        Już ja mu WELCOME przygotujesmile. Spóźnić się na owu!! Oj spotka go za to sroga
        kara.
        A tak swoją drogą, to jajnik boli mnie i dziś. Przydałby się monit. Ja chyba
        sobie utrasonograf w kredycie wezmębig_grin. I jak holter na 24 podłączęsmile. A i w
        naszej klinice, którą wkrótce otworzymy (bo przecież personel juz mamy) nam
        sprzęcior posłuży.

Tess, czys Ty sie czasem w swoim dole nie zgubiła, a może przy kopaniu tuneli
        coś się zawaliło i utknęłaś tam na dobre, bo cisza od Cię? Wygrzebiemy Cie nic
        się nie bój. ja już ze swojego dołka nas wyściubiłam i zaraz przyjedzie do mnie
        kumpela na winkowaniesmile
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:00
      ja na wyjazd termometr biorę, pewnie że nie będę się stresowac mierzeniem, bede
      po owu, ale chce widzieć jak tempki sie układają, a zahaczymy o Bułgarie Wegry
      i Słowacje, wszystko na wariata, gdzies się odnajdziemy

Mjulka taki abonament to fajna sprawa, nie wiem jak monity, myslałam o tym, ale
      mam zaufanie do gina, on zna mnie juz od 8 lat i tego mi szkoda w sumie.

A ja nie kumam tej blokady psychicznej, jesli jest monit owu to jak mozna
      przyblokować połaczenie się i zagnieżdżenie, nie kumam? Czy możecie wyjaśnic mi
      tę kwestie. Chyba że to chodzi o blokadę owu.

Dobre Mjulka z domorosłym ginem, ha. Fajnie masz z owu w 12dc super wcelujesz
      monit, ja mam albo 17 albo 21, i zawsze musze zaczac wczesniej, czyli 3 razy
      usg to minimum.

Wg mnie teoria ginów o wyluzowaniu, to tak jak na forum, ida dziewczyny do gina
      i mówia że właśnie w tym cyklu wyluzowały, tylko ciekawe czy to prawda do końca.
      Może to jakaś banialuka.
      Popatrzcie na naszą Megii z Niemiec czy ona cos pisała, że wyluzowała, chyba
      nie pisała nic o tym?
      Dla mnie te monity sa bardzo stresujące, w sumie nie wiem czemu, ale cała
      dygoczę na początku, jakos dzień płynie za dniem, tu z Wami sobie gawożę,
      najgorzej jest po owu, bo sie łudzę i tyle.
      $
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:03
      Nuluska ja po porodzie na skutek infekcji łozyska miałam full bakterii, to nie
      jest tak że jedną wyleczysz pojawia się druga, one są wszystkie, tylko że laby
      podaja tę bakterie której jest najwiecej, przyjmujesz antybiotyk, leczenie jest
      droga eliminacji, po przeleczeniu robisz kolejny wymaz i wychodzi kolejna
      bakteria, ja przeszłam dwie kuracje antybiotykowe, a w macicy miałam podobno
      gnuj/gnój? nie mart sie raz dwa się uporasz, pamietauj że kolejny wymaz to
      chyba tydzień po antybiotyku
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:05
      Poppy to dziwne przecież pco widać na usg.

Nuluska ja miałam posiewy nie wymazy, z antybiogramem
      • ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:14
        Jestem po dniu na działeczcesmileSkosiłam tacie pół dfziałki recznie zrobioną kosiarka z pralki "Frania"smile)hihi Naprawde niezły wynalazeksmilehihi
        Jutro idę oddać krew bo akurat akcja jest, wiec po kościółki z krewką, a niech biorą co tam, czekoladki się przydadzasmile))
        A psychiczna blokada, hmmm....no może i jest coś takiego, aler ja nie wiem jak to wygladasmile Tak jak pisze Wiosenka, chyba to raczej można sie tak stresować saraniami, ze stres powstały (wiadomo, ze wpływa na prace organizmu) poprostu blokuje owulację i wtedy nici z dzidzi. Bo jesli jest owu i wszystko inne to chyba psychika nie sprawi, że jajko się nie zagnieździ co nie? No ja nie wiemsmile
        Ja bym to na ten stres zwaliła jesli chodzi o te psychike, ale to moja teoriasmile
        • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:28
          Bry wieczór dziewczęta smile
          Tak Mjuleczko, ordnung muss sein! Wpadłam z rana, ciach ciach, chyba mój dyżur
          dziś był, hehe smile
          Ewinko, kto taki spec, że z frani kosiarę zrobił? Nagroda mu się należy, dobrree
          smile
          Wiosenko, dla mnie monit to toże stres, może nie wtedy jak sobie pęcherzyk
          rósł, ale wtedy jak miał pęc, koszmar. Może na forum hojraka grałam, hmm, nie
          pamiętam, ale szłam wtedy do gina z zaciśnietym gardłem. Jakbym się czegoś
          obawiała, no i stało się, nie pęcł gagatek i koniec.
          Ensata, gratuluję @, chyba zmieściła się w terminie, super.
          Akuita, hihi, zdjątka doszły, Ty też kawałek cyca pokazałaś, jak Mjulka,
          modelki, że hohoho smile
          Jestem na dobrej drodze rozpoznawania Was z pamięci, odpisuję i wizualizuję,
          fantastyczna rzecz. Jeszcze tylko nie potrafię zatrybić z wykresami, nie umiem
          na podstawie nicku skojarzyć który to dc, hehe, ale to będzie wyzwanie, którego
          się podejmuję smile Nie ma to jak ćwiczyć pamięć smile
          No i byłam nad wodą. Kajaki, siatkówka, rowerki, sen na leżaczku, tego mi było
          trza, a dzień wcale nie zapowiadał się tak pięknie, bo plan był malować
          ogrodzenie na działce smile Ale olewka, relaks ważniejszy smile
          Jutro pewnie też mój dyżur z listą, spoczko, mam Was przecież na pulpicie, hehe.
          Aaa, no i zauważyłam, że na naszym wątku są nocne marki i ranne ptaszki, ja
          chyba jestem sama w tej drugiej drużynie, hmmm smile
          Idę na "Rozgrywkę" na tvn, a potem dobranoc smile
          • ewinka22 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:37
            Ivinko ta kosiarka to taki skret mojego taty i jego znajomego, ale cichutko kosi i o to chodziło, bo na działkach się ludzie burzą, ze im kosiary za glosno chodza i przeszkadzają w odpoczynku. Mamy zakaz koszenia w soboty! No a jak ktoś pracuje cały tydzień i w soboty też (jak moi rodzice) to kiedy mają koić?
            Dlatego jest Frania i kosi po cichutkusmilehihi
          • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:40
            a nad morzem zimno teraz ok 15-18 st

sniło mi sie chyba z Enstay @ ale jaja
            • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:58
              Dzięki Poppy, znalazłam tego turninga czy co tam... zmieniłam i już mi nie
              wyznacza owul...;-( tzn, że teraz sama będę musiała wyznaczyć owul...? To
              jeszcze gorzej....

Moja nora podtopiona niemal jak środkowa Anglia ;-((( muszę pogłębić basen, bo
              mi się bajoro zrobi... jeszcze trochę to do chin się dokopię... niestety nie
              zawsze mam zasięg... i dlatego czasem mnie nie słychać....

Pozdr

Tess.
          • ensata Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:57
            > Ensata, gratuluję @, chyba zmieściła się w terminie, super.
            A, dziekuje dziękuje, wyglada ze w termin iewinkPowiedz, dlaczego masz czesto
            zakłócona tempkę?
            • ivinka275 Refleksja moja... 28.07.07, 21:07
              Przerwa na reklame...
              Przyszłam podzielić się z Wami moją refleksją nt mierzenia tempek.
              Ale najpierw, Ensatko, tempka z 17dc nie mierzona, zaspałam jak nic, druga, z
              23dc, piffo w przeddzień się strumieniami lało, a nie wiem jak działa alkohol
              na moją tempkę więc wolałam discarded zaznaczyć, a potem jak się dowiedziałam,
              że niteczki z mojej owu to już mało sumienna jestem, ale staram się jak moge smile
              A teraz ta refleksja.
              Dziewczęta... Do momentu rozpoczęcia mierzenia cykle miałam regularne, jak owu
              z prawego jajnika to cykl liczył 32 dni, a jak z lewego to 36, i tak w kółko i
              w kółko. A jak zaczęłam mierzyć to dopiero mi się wszystko rozjechało, cykle
              prawie 40-dniowe, teraz się okazuje, że owu w ogóle nie było przez ten
              niepęknięty pęcherzyk. Czy to zakrawa o psychologię? Czy ten termometr mógł tak
              na mnie zadziałać? Kurcze, mam mieszane uczucia. Niby nic strasznego, ale
              jednak myślenie o tempce i prawie jej zaklinanie przy każdym pomiarze mogło mi
              w baniaku namieszać?
              • tessie124 Re: Refleksja moja... 28.07.07, 21:39
                Kurka wodna coś w tym jest. Jak brałam bromek bez mierzenia tempki to cykl
                miałam 28- 32 dni a teraz jak uczciwie mierze tempkę to dupa z tego wychodzi..
                Dodatkowy stres jak nie ma owulacji. A tak była nie była @ przychodziła...

Mam depreche jak stąd na księżyc... M zgadza się, że to wygląda jak PMS bo
                warczę na niego bez powodu (ja uważam, że słusznie) co więcej mówi, że ja dość
                regularnie się go czepiam... Nie obserwował tego dokładnie, ale może to jest tak
                co miesiąc... Dziewczyny, jak ja nie miałam owul to znaczy, że na @ i tak muszę
                czekać po zwyżce tempki... Może ona przyjść tak po prostu bez lutealnej??? Bo
                może szybciej będzie jak wezmę luteinę przez 5 dni to coś wreszcie się ruszy..?
                Bo przecież ja tu zajoba dostanę...

Pozdr

Tess.
                • poppy76 Re: Refleksja moja... 28.07.07, 22:20
                  Dziewczyny, nie wiem, czy mierzenie ma jakis wplyw na mnie...
                  Hmm, juz wiem, kiedy mam sie spodziewac @, a jak mnie zaskoczy, to jest to
                  krwawienia srodcykliczne.
                  I hmmm, tak czekam na ta owu, i mnie od bzykania 'odrzucilo', i sie stresuje,
                  ze nic z tegosad Ale to dopiero ostatnie pare dni, wczesniej tak nie bylosad
                  Cholera jasna.
                  A moze to cos innego, moze po prostu zmeczona jestem i mam dola.
                • poppy76 Re: Refleksja moja... 28.07.07, 22:24
                  Tess, zawsze mozesz wrocic do poprzedniego wyznaczania owu.
                  Skoro Wiosenka twierdzi,ze owu nie bylo, to znaczy, ze raczej nie,a ja jej
                  ufamsmile
                  Aha, i zerknij na moj pierwszy wykres na samym dole. Tez szalony, a jednak owu
                  przylazla, przynajmniej na wykresie.
                  • wiosenka1 Re: Refleksja moja... 28.07.07, 23:03
                    tak Poppy, cykl bezowulacyjny to cykl w którym owu jest ale nieprawidłowa ale
                    ze wzwyzka tempki, lub taka bez wzwyzki ale wówczas tez przychodzi @, ale kiedy
                    itd to moja wiedza jest znikoma, bo moje cykle od 15 lat są dwufazowe z małymi
                    przerwami kiedy wogóle nie mierzyłam, po porodach

jesli chodzi o mierzenie tempek i wpływ na psychike, to nie wiem jak sie
                    przekłada u innych, ja mierze tempki odkąd skończyłam 19 lat, to dla mnie jak
                    mycie zębów, mi się to zupełnie nie kojarzy z zachodzeniem w ciążę

ale zobaczcie Mjulki cykle zawsze 12 plus 16, w sumie to Invinko teraz Ci
                    wyjdzie 34dc, może to nie wina pomiarów, tylko wina nerwów jakie nam przysparza
                    sama niemoc zajścia w ciążę i te zwichrowane pecherzyki?

spadam dziewczynki mam cichą nadzieje na seksik
                  • wiosenka1 Re: Refleksja moja... 28.07.07, 23:07
                    tak Poppy przyszła do Ciebie w tym długasnym cyklu owu, ale dłuuugo czekałaś, i
                    u tesi tez tak się skończy cykl jeśli zaczeka

jesli nie zaczeka wywoła @ sztucznie

a każdy cykl bezowulacyjny ma w srodku własnie mi sie przypomniało to
                    krwaiwenie srodcykliczne ktore nie jest @, wiec w sumie każdy cykl kończy sie @
                    po przebytej owu

ale zdrarza sie że kobiety @ nie maja wogole, albo cykle ciągną się po 100 dni
              • aneczka_78 Re: Refleksja moja... 28.07.07, 21:39
                Dziewczyny a która mi powie co to za funkcja w FF "Research", bo jak ja
                zaznaczylam to mo owu na 17 dzien cyklu przesunelo.
                • poppy76 Re: Refleksja moja... 28.07.07, 22:15
                  Research to najnowsza wersja wyznaczania owu na ff.
                  advanced to ta polecana przez ff, bo research jest w trackcie badan i testow.
                  a ta, ktora polecilam Tess, to opiera sie na npr-rze i jest 'stara'
                  Do wyboru, do kolorusmile
                  • ewinka22 Re: Refleksja moja... 29.07.07, 09:12
                    Dziewczynki ja miewałam cykle ponad 100dniowe i musialam wywoływać okres bo oczywiscie tempki caly czas nisko i nic nie zapowiadało na wzrost, a na jajnikach się torbiele tworzyłysad
                    Co do wydłuzenia czy "rozregulowania" cyklu przy pomiarach to slyszałam wiele razy, że jak dziewczyna zaczęla mierzyć to sie jej wydłużyl znacznie cykl. Moja przyszła szwagierka tak ma. Zawsze cykle 28-29 dni od 12 już lat, a kiedy zarazilam ja mierzeniam jakieś 10 miesiecy temu na poczatku wszystko oki. Po kilku miesiacach cykle ponad 30 dniowesmileehh....
                    No ja nie twierdzę, że od mierzenia bo niby w jaki sposób??? Ale ciekawe to zjawisko swoja drogą ciekawe, zwłaszcza, że niejednokrotnie spotykanesmile

Pozdrwkasmile
                    • tessie124 Re: Refleksja moja... 29.07.07, 09:53
                      Witajcie,

Nie będę czekać trzech miesięcy, wczoraj wzięłam luteinę. Powinnam była wziąć
                      dawno temu... jakbym wzięła po pierwszym usg to już dawno bym zaczęła nowy cykl.
                      Nawet jakbym zaczęła brać bo drugim usg też by było dobrze... Miałabym owul na
                      urlopie... a teraz to... eh szkoda słów... Jeśli @ miała przyjść samoistnie to
                      już by przyszła... żałuję, że zwlekałam tak długo.

Pozdr

Tess.
                      • aneczka_78 Re: Refleksja moja... 29.07.07, 09:56
                        U mnie tempka w miejscu nawet ciutke nie drgnie. Hmmm ciekawe.
                        • wiosenka1 Re: Refleksja moja... 29.07.07, 10:43
                          No Aneczko oby to był dobry zwiastun.

Tesi mądry Polak po szkodzie, nie stresaj sie z tegoi powodu, nie mogłas
                          przewidziec jak i co bedzie, nie żałuj niczego, nie ma tego złego co by na
                          dobre nbie wyszlo.

A ja wczoraj śliski sluzik, tempka w 17dc nie skoczyła, więc jestem pełna
                          nadzieji, że pęcherzyk rosnie i dojrzeje, jutrzejsze usg chyba odpuszczę pójde
                          w poniedz, ale z drugiej strony jak cos przeoczymy? ale w zeszłym cyklu wolno
                          rosły dopiero w 20dc wystartował, sama nie wiem, w sumie to żałuje 40zł, było
                          by na posiew bo chce zrobić sobie.

Pozdrawiam, jedziemy dzis całą rodzinką do Koscierzyny do muzeum starych
                          pociągów, dobra kończę bo mamy wychodzić i dra się tu na mnie, paaaa.
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:10
      Ensata rety wczoraj juz widziałam Twoją @ i zapomniałam pogratuylować, cieszę
      się rewelacja.
      • ensata Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:15
        > Ensata rety wczoraj juz widziałam Twoją @ i zapomniałam pogratuylować, cieszę
        > się rewelacja.

Jasnowidz, jak nic z Ciebiewink))bo ja dzisiaj dostałamwink
      • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 28.07.07, 20:16
        Mjulka mam zagwozdke, sobowtór jaki czy co?
        • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 11:11
          heloł smile

wiosenko, dupka biorę też jakichś 6 cykli. zamęczysz Twojego gin pytaniami smile
          dzięki.

o blokadzie psychcznej chyba coś wiem... to jest wiedy jak bardzo zależy i nie
          wychodzi. a teoretycznie jest wszystko ok. i to siedzi głęboko w głowie i nijak
          sie tego pozbyć.
          monity dla mnie nie stresujące, po prostu podglądam pęherzyk i tyle.

ivinko, termometr też podobno działa na psychę, słyszałam gdzieś zalecenie, że
          nie powinno się mierzyć dłużej niż kilka miesięcy... u mnie i tak cykle
          nieregularne, każdy był inny, więc nie zauważyłam jakiejś dysharmonii od
          mierzenia.

Tess, zobaczymy ile jeszcze potrwa do @ na tej luteince.

Mentafolię gdzieś nam wcięło...crying może się byczy nad jakimś jeziorkiem.

my wczoraj byliśmy i się w deszczu wieczornym kąpaliśmy mmhmmm.. ale woda super
          była, potem imprezka i dziś nas główki trochę bolą.

idę polukać na wykresy.
          • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 11:44
            no i znowu pomór, wszystkie wywiało?
            sama do siebie nawijac nie będę buu
            • poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 11:54
              ja jestem, ale juz w sumie uciekam,bo czas cos zjescsmile
              jakies sniadanko, albo cus.

Uzupelnilam temp, poleciala odrobine w gore, ale to jeszcze nie to. Cosik mi
              skacza temp w tym cyklusad
              • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 12:02
                Jestem dziewczyny,tylko coś czasu nie mam pisać i smutno mi.
                Wieczorem M wyjeżdża to sobie spokojnie Was poczytam.
                Co do blokad psychicznych,to ja jakos nie do końca w nie wierzę.No ale ze mnie
                zawsze niewierny Tomasz był i na wszystko musiałam mieć dowody.
                M powiedział,ze mi cycki pojędrniały i tak mnie tym wkręcił,że z rana testa
                pierdyknęłam.Ni i nic.Naiwne i niecierpliwe babsko ze mnie,na co liczyłam?
                • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 12:13
                  smacznego Poppy smile

no jesteś Mentafolia, przyznam że się nieco martwiłam o Ciebie smile
                  cycków gratuluję i zazdraszczam wink a test, no cóż, może wadliwy był heh sorki,
                  na gópie żarty się mnie zebrało ;] przytulam i nie smuć się.
                  ja testuję za 4 dni i mnie trza będzie ukochać
                  • nuluska Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 12:57
                    Ja też tylko troszkę wierzę w tę blokadę. Pamiętam jak było u mnie gdy robiłąm
                    testy owu. Przez 3 cykle. Tak się tym stresowałam, że owu przychodziła dopiero
                    gdy się testy kończyły. I niestety tak zostało. Wcześniej owu miałam ok. 15 dc,
                    w czasie robienia testów przychodziła ok. 30 dc. Teraz po testach mam w
                    okolicach 18-21dc.
                    Odnośnie tych moich bakterii to oczywiście antybiogram mam bo zapomniałam tego
                    napisać wcześniej.
                    Aha i jeszcze pytałam w labie jak jest różnica między wymazem a posiewem.
                    Babeczka mi powiedziała, że zawsze jest robiny wymaz żeby z niego zrobić
                    posiew. Może dla was to jest oczywiste, ale dla mnie nie było.
                    I jeszcze dowiedziałam się, że można sobie zrobić wymaz z pochwy lub z szyjki.
                    Generalnie lepiej by było gdyby ani tu ani tu nie było bakterii, ale gorzej gdy
                    są na szyjce, tylko nie pamiętam dlaczego. I jest też możliwe coś takiego, że
                    np na szyjce są bakterie a w pochwie nie ma lub na odwrót.
                    To taka moja nowa wiedza. Może wam się do czegoś przyda.
                    • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 13:17
                      M w dom....i powiało chłodem....
                      Przywitał mnie słowami: "aż sie boję"
                      A jaka riposta?: równie dobrze już teraz mogłeś przyjechać za miesiąc

Wiecie co zrobiłam w tej depresji swojej. Założyłam konto na sympatiismile) Chyba
                      nadszedł czas na zmianę partnera życiowego. Z obecnym szanse na dzidzię są
                      bliskie 0 sad((
                      Tess, widzisz to jest dopiero dół i czarna rozpacz. Szukać ojca dziecięcia w
                      neciebig_grin.

mentafolia nie smuć się, że sama zostaniesz. Można przywyknąć. ja z samotnościa
                      już za pan brat.

idę dalej rżnąć obrażoną i wściekłą
                    • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 13:23
                      a jeśli chodzi o blokadę, to nie wierzę. Znaczy wierzę, że można sobie przez
                      psyche coś tam w cyklu poprzestawiać, owu wstrzymać np., czy cholera wie co
                      jeszcze. Ale przy wszystkich warunkach spełnionych tzn. owu potwierdzonej,
                      dobrych wynikach nasienia i bzykanku o czasie, nie ma opcji by się zblokować.
                      tak jak mówiła Wiosenka. No jaki wpływ mozemy mieć na niezagnieżdżoną zygotkę?
                      Przecież ona żyje swoim życiem i albo sie wczepi albo nie. Zresztą, gdyby
                      blokada była barierą, to żadna laska na tym forum by nie zaciążyła. Tu się
                      przecież nie trafia dlatego, że się ciąży nie chce, nie?big_grin
                      • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 13:40
                        o matko, mjulka! no przesadziłaś z tą sympatią!!! wink
                        czy Twój M naprawdę taki zły????

ja w blokadę wierzę święcie.
                        myślę, że w naszych głowach jest moc, z której sobie sprawy nie zdajemy...
                        • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 13:44
                          może nie aż tak złysmile
                          chodzi raczej o to, że mało dostępny, co znacznie starania utrudniasad

a sympatia to był strzał w dziesiątkębig_grin. Adoratorów moc, ubaw mam po pachy,
                          hahaha. Niezła jazdasmile
                        • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 13:59
                          Mjulka, pogniewaj się trochę na M, ale bez przesady... Pozwól niech Cię ponosi
                          na rękach trochę... niech Cię porozpieszcza... Ja kiedyś powiedziałam mojemu M
                          (ślubnemu), że będę miała dziecko z nim lub bez niego... jego wybór. łatwiej
                          jest pogodzić się z porażką gdy są obiektywne przeszkody tj. medyczne, ale
                          najbardziej frustrujący jest brak bzykanek o czasie... wiem coś o tym... Do
                          mojego M chyba wreszcie dotarło...

Ja chyba trafiłam na wyjście z mojej nory... nie jestem pewna... Zrobiłam test
                          owulacyjny dzisiaj, a właściwie 2 różne testy, żeby porównać.... i... kreska
                          testowa ciemniejsza od kontrolnej... na obu testach!!! Poszłam do M, żeby sam
                          interpretował wynik... i widzi to samo. No to mam nadzieję na bzyk dzisiajwink
                          Może wtedy humor będzie lepszy...

Sotie dzięki Ci za wsparcie, kochana z Ciebie osóbka...wink

Pozdr

Tess.
                          P.S. Wiem, że te testy to o d.... potłuc, ale przynajmniej jest jakaś nadzieja,
                          jakieś światło w tunelu...
                          • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 15:07
                            Tess, oblukałam Twój wykres, i sądząc po dzisiejszej tempce i testach, to
                            faktycznie wygląda na owu smile sprawy przybrały niespodziewany obrót smile
                            więc zyczę przyjemnego bzykanka, trzeba to wykorzystać smile
                • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 12:31
                  Ja też jestem... pojawiam sie i znikam... na ogól w mojej przepastnej norze...
                  Wszystko już pada mi na przysadkę i nie tylko... boli mnie głowa i brzuch i
                  jestem wykończona... głowa boli mnie na ogół 2 dni przed @... Wczoraj zrobiłam
                  sobie gorącą kąpiel, bardzo gorącą... czy to pomaga na oporną @? Nie wiem już
                  czy to macica, jajniki czy po prostu skurcze jelit...;-((( To chyba nie jest
                  zwykła schiza z braku @, to chyba autentyczna depresja;-((( Jest mi źle, czuję,
                  że się duszę, mam ochotę krzyczeć, płakać i jestem taka zmęczona... Nawet nie
                  chce mi się za bardzo pisać, nie mam siły...;-(

Boże mój czemuś mnie opuścił???

Pozdr

Tess.
                  • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 12:36
                    Tessie, kcohana.... widzę że sięgasz dna.. ściskam Cę bardzo mocno i mam cichą
                    nadzieję, że Twój podły nastrój, to nic innego jak zwiastun @. życzę Ci tego
                    baaardzo mocno. głowa do góry!!!
                    • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 16:16
                      Oh,Sotie,Ty zawsze znajdziesz wytłumaczenie smile)
                      Wadliwy test powiadasz? smile)Niech i tak będzie,za dwa dni znowu spróbuję.

Mjulka ,ja to się samotności nie boję.Nawet ja lubię.Tak ogolnie mi do dupy.
                      Boję sie przyszłości,jak mam stąd wyjechać i opuścić córkę,przyjaciół,jak ???...
                      Jeszcze żeby jej ojciec był jakiś do rzeczy,a to nieodpowiedzialny dupek jest.(i
                      nie idzie mi o duphaston ha ha ).Niedawno zabrał córkę na weekend do
                      leśniczówki,to po powrocie znalazłam w jej plecaku butelkę po
                      ballantines`ie.Pustą dodam.Zadzwoniłam do niego z awanturą,to powiedział że się
                      czepiam i że przynajmniej Mała ma dobry gust,nie pije badziewia.Generalnie
                      ubawiony był bardzo.Uważa ,że 17-latka to już super dojrzała kobieta i pilnować
                      jej nie należy,bo i tak zrobi co będzie chciała...
                      Mnie to wszystko wcale nie śmieszy,wręcz przeciwnie.Boje się o nią.
                      No trochę mi ulżyło..smile

Sotie,ładny wykres.
                      Mercy tez nieźle wyglada,tylko z tego co pamiętamto u niej owu w piatek,a bzykli
                      się dopiero w niedzielę.Ja tam w bajki z mchu i paproci nie wierzę,ale kto
                      wie.Może co z tego sie wykluje...
                      Tess,kochana,ja też Cię ściskam.Zobaczysz,wkrótce przyjdzie @ i wróci Ci dawny
                      humor.
                      Ogier poszedł spać,ok.18 wyjeżdża,więc ja znowu sama i znowu jutro początek
                      tygodnia.Jak ja tego nie znoszę...
                      Sotie,jedziecie do Gruzji czy gdzie w końcu? Bo chyba przeoczyłam.
                      • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 16:39
                        Chyba przyszła moja kolej na pogadanie do siebie smile)
                        Aguita,myślałam żeś Ty ognista latynoska,a tu subtelne blondi patrzy na mnie ze
                        zdjęcia smile)
                        Fajnie wiedzieć jak wyglądacie,niezła z Was ferajna smile)

Mjulka,na Sympatię to podobno sami nieudacznicy przychodzą i faceci,ktorym żony
                        nie dają.
                        Wiem,że Ty inteligentna kobita i nie dasz sie nabrać,ale ciocia mentafolia
                        dobrze radzi - uważaj smile)
                        • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 16:46
                          ja jestem z doskoku, kotlety smażę i próbuję chleb wiosenkowy zrobić, tylko
                          cholera coś mi nie idzie. ciasto niewiele wyrosŁo i poza tym mam tylko 1
                          podłużną formę, a tu dwie tzreba i siedzę i myśle co zrobić wink

Mentafolia, ja byłam pewna, że Ty córę z sobą byś brała... powiem Ci, że ciężki
                          orzech faktycznie. jej tatuś rozkoszniak z tym łiskaczem, no pod jego opieką to
                          ja bym jej zostawiła, a samej też nie bardzo.
                          • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 16:48
                            nie do Gruzji, choć był taki plan początkowo. na Ukrainę jedziemy, za Krym, nad
                            m. Azowskie.
                            też nie cierpię kończącej się niedzieli i poniedziałków..
                            • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 16:57
                              Na Krymie jest ponoc pieknie.Ja nie byłam,ale wiele słyszałam i piekne foty
                              ogladała.
                              Idę sprawdzic gdzie to Morze Azowskie,bo nie wiem smile)
                              • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 17:13
                                pewno nasza noga na Krymie też postanie, przynajmniej bym chciała, ale to tylko
                                przejazdem, skoro już będziemy w okolicy. generalnie miejsca wypełnione
                                turystami po brzegi nas nie pociągają, ale że Krym piękny wiemy smile
                                kupiliśmy opasły przewodnik po ukranie i tam słowem o tym regionie w który
                                chcemy dotrzeć, nie wspomnieli... chyba mało kto tam dociera, bo wszyscy walą
                                na krym wink

rozumiem Twoje zwlekanie w takim razie, jak dla mnie jest w pełni uzasadnione.
                                córki priorytety też nie bez znaczenia, szanuję.
                                • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 18:44
                                  hop hop, gdzie jesteście?? ale u mnie leje...
                                  zrobiłam chlebek, pachnie pięknie w domu smile
                                  • poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 19:01
                                    Hop hop, tutaj jestesmy:0
                                    Odpoczywamysmile

Tess, dzis 1sza wyzsza!!! mam nadzieje,ze to nie luteina, ktora wzielas! No i
                                    te testy owu. Mam nadzieje, ze czujesz sie juz lepiej, kochana, wszystko bedzie
                                    dobrze, zobaczysz!

jejku, fajnie piszecie o wakacjach... tez bym sobie pojechala, nawet na Krym!
                                    Nigdy nie bylam w tamtych rejonach, a zawsze chcialamsmile

Mentafolia, to z kim core zostawisz? Rozumiem, to trudne rozterki... Powiem Ci,
                                    ze ja wyprowadzilam sie od rodzicow, gdy mialam 15 lat, ze wzgledu na szkole. I
                                    raczej nie zdazylo mi sie zachowac baaardzo nieodpowiedzialnie, no chyba, ze
                                    chodzi o chodzenie na wagary od czasu do czasuwink

Sotie, chlebka zazdroszczesmile M dzis tez upiekl, ale to raczej cos w rodzaju
                                    placka, pycha! no, ale to nie chlebek, musze forme kupic i wtedy sie skuszesmile
                                    • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 19:05
                                      hej, poppy mój chlebek to raczej tylko z nazwy wink bo ma jakieś całe 3 cm
                                      wysokości wink)) i chyba go trochę przesoliłam wink
                                      ale taki ciepły z masłem jest pycha smile
                                    • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 19:13
                                      Poppy,nawet nie wiesz ile dla mnie znaczą takie opowieści jak Twoja o
                                      wyprowadzce od rodziców smile)
                                      Córka zostałaby z dziadkami i ojcem.Mieszkają razem w duzym domu,Mała od zawsze
                                      ma tam swój pokój,od czasu do czasu pomieszkuje z nimi.
                                      Aha,babcia i dziadek sa odpowiedzialni smile)
                                      • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 19:32
                                        dzięki Mentafolia za chwilę uwagi nad mym losem wink
                                        tak się czasem trochę miotam, bo ileż można czekać. narazie nic nie robię, dużą
                                        wagę przywiązuję do najbliższej wizyty u gina. a jeżeli podejdziemy do IUI, to
                                        i tak śluz, jaki by nie był, ominiemy.

to jak z dziadkami i we własnym pokoju, choć z szurniętym ojcem za ścianą, to
                                        nie jest tak źle smile
                                        • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 19:39
                                          Kiedy dokładnie masz tę wizytę?
                                          A ewentualna IUI kiedy?
                                          Ja tam trzymam kciuki za ten cykl,a jesli nie teraz to może nad Azowskim? smile)
                                          Sprawdziłam gdzie ono i coś mi podpowiada,że tam się łatwo zaciąża smile
                                          • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 19:56
                                            wizyta 2-go sierpnia. IUI nie wiem kiedy, mam nadzieję, że się właśnie dowiem.
                                            ale pewno po wakacjach...
                                            hehe zobaczymy jaki wpływ na moją płodność będzie miało to morze wink
                                            za kciuki serdeczne dzięki, zawsze się przydają.

a jak tam Twoje objawy??
                                            • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 20:01
                                              a, i jak bys chciała deszczu, to służę uprzejmie, u nas od samego ranka leje
                                              równo i ani myśli przestać. z tego powodu jakoś tak jesiennie jest i smutnawo.
                                              • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 20:13
                                                Sotie,po porannym teście moje objawy szlag trafił ha ha..
                                                Ale że ja dość szybko się otrząsam z porażek,to cos jakby mam ich nawrót smile)
                                                Cyc pobolewa,brzuch też i nawet od czasu do czasu mam ochotę rzygnąć smile
                                                Pewnie to @ juz się czai,znam ją smile)
                                                • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 21:02
                                                  Sotie chlebek mniam mniam, czemu tylko 3cm? forma za duża, czy zakalec? oby to
                                                  pierwsze, ja sobie kupiłam foremki w ikei takie podłużne, za jednym rzutem
                                                  piekę 3 chlebki, bo mieszczą sie w piekarniku na jednym poziomie

Mentafolia czemus nam wczesniej nie mówiła, ja strasznie sie dziwiłam, że nie
                                                  wyjeżdżasz. Powiem Ci że córa jest juz dużą panną, rodzice co mieli do
                                                  przekazania juz przekazali, myslę, że poradzi sobie sama i jest na tyle
                                                  rozsądna, że głupstw nie popełni

ja tez w jej wieku alkoholu próbowałam, więc to chyba nic strasznego
                                                  $
                                                  • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 21:12
                                                    Dzięki Wiosenko,dobra kobieto smile)
                                                    Nie pisałam,bo myslałam,że pisałam smile)
                                                    A Wy nie pytałyście ha ha.
                                                    No ja tez alkoholu próbowałam,pierwszy raz wódki sie napiłam jak miałam 16
                                                    lat.Ale bardziej chodzilo mi o stosunek do całego wydarzenia jej ojca.Że zbyt
                                                    pobłażliwy.
                                                    Takimi historiami mogłabym sypać jak z rękawa,tylko nie chcę sobie ciśnienia
                                                    podnosić.
                                                    Spać przez to wszystko nie mogę.Ani jeść.
                                                  • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 21:25
                                                    Mentafolia, to brzuch Cię pewno z głodu boli wink
                                                    biedaku, strasznie to przeżywasz.. spać i jeść musisz przeca, szczególnie w
                                                    kontekście starań! czy Twój M bardzo naciska na wyjazd? bo może Ci trochę
                                                    więcej czasu potrzeba, żeby sobie to wszystko w głowie poukładać? poza tym
                                                    obecność sensowych dziadków zupełnie zmienia postac rzeczy, będą mieli wnuczkę
                                                    na oku. nie pisałaś o nich, więc byłam pewna, że ona na paswę losu i ojca
                                                    zostawiona będzie.

Wiosenko, jak tam Twoje wojaże? udane?
                                                    chlebek mały, bo jedna blaszka wysoka, ale druga szeroka płaska, za mało w nich
                                                    ciasta było, bo nie wiedziałam ile ono w pieczeniu urośnie. ale następnym razem
                                                    będzie lepiej mam nadzieję. przepis fajny smile
                                                  • mercy2 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 21:46
                                                    Wróciłąm po weekendzie z działeczki i nadrobiłam lekturę z weekendu wink
                                                    Wczoraj mnie tak w krzyżu połamało, ze ruszyć się nawet o milimetr nie mogłam,
                                                    bo bolał jak jasna ch......sad Na szczęście, rano czułam się jak nowo narodzona,
                                                    beż ani odrobinki bólu smile
                                                    Mentafolia, rozpracowałaś mój wykresik i nie pozostawiłaś mi złudzeń crying Ale
                                                    uważam, że wolę zostać przyjemnie zaskoczona niż się nakręcać nie potrzebnie.
                                                    Pozda tym na twarzy już pojawiły mi się pryszczole takie jak na nadchodzącą @,
                                                    więc tym bardziej jest mi smutniutko smile
                                                  • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 22:27
                                                    Mercy,przynajmniej częściej będziecie się bzykać smile)
                                                  • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 22:46
                                                    I tak Wam zazdroszczę tych @... Wróciliśmy z kościółka, bzyknęliśmy sięwink i
                                                    trochę mi lepiej... ale zobaczymy czy to chwilowe czy też nie... ale już
                                                    zdecydowanie lepiej... mogę się nakręcićwink)) tak obliczałam ile testów
                                                    ciążowych mam zabrać ze sobą do Portugaliiwink)) no po tym dzisiejszym bzyku...
                                                    (wolę się głupio łudzić po dzisiejszym teście owul i bzyku niż w beznadziei
                                                    czekać na @). Tak czy inaczej będzie dobrze bo albo przyjdzie wreszcie @, albo 2
                                                    kreski ciążowe... Sprytnie to wymyśliłam no nie???

Mentafolia, sprawdź pocztę...

Pozdr

Tess.
                                                    J&P
                                                  • mentafolia Tess,odpisałam... 29.07.07, 23:06
                                                  • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 23:13
                                                    no dziewczynki, konflikt chwilowo zażegnanysmile bzyk jednak robi dobrze, nawet
                                                    jeśli z lekka spóźnionysmile. Robię jeszcze nadąsaną minę, a co. Niech M nie
                                                    myśli, ze mnie tak łatwo udobruchaćbig_grin
                                                    Mentafolia, testa powtórz za 2 dni, wadliwy był na banksmileno i dylematy
                                                    pokapowałam, fakt nie jest łatwo. Moja Mała ma dopiero 9 latek, ale myślę, że o
                                                    17-stkę wcale się człowiek mniej nie martwisad

Sotie, o tej IUI, to Ty tak na poważnie myślisz?

Tess, gratuluję powrotu do siebiebig_grin, nie wspomnę już o owu!big_grin

I jeszcze słówko o blokadzie...czemu mi się owu nie przyblokowała??:
                                                    (((wystarczyłyby 24h, bym mogła chociaż się łudzić. A tak ominą mnie wszystkie
                                                    bolączki oczekującej na wynik testusad(( Eh,..
                                                  • aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 23:29
                                                    Mentafolia test napewno był jakiś lewy, mój zresztą też.
                                                    Może jutro kupię taki z apteki - niewiem poczekam jeszcze.
                                                    Chociaż jeżeli moje dzisiejsze samopoczucie to nie ciąża to ja niewiem - pewnie
                                                    mnie wrzody znowu dopadły. Tylko o tej porze roku mało możliwe.
                                                    Zobaczymy.
                                                    Men trzymam kciuki, powtórz test za dwa dni. A tempka od 5 dni stoi nam w
                                                    miejscu. Wczoraj nawet jak ogladałam galerie wykresów to do 10 dni po natrafiłam
                                                    na taki sam jak mój nawet bzyk, bzyk było w tym samym czasie - może to jakiś znak??
                                                  • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 23:37
                                                    Ha ha Aneczka,tez teściłas dzisiaj? smile)
                                                    Mój wykres niestety w niczym szczególnym nie odbiega od poprzednich.
                                                  • poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 00:27
                                                    Aneczka, szkoda, ze nie mierzysz termometrem z dwoma miejscami po przecinku,
                                                    wtedy nie byloby tak rowno, tylko wyrownaniesmile

Trzymam kciuki za Was, moje drogie, mam przeczucie, ze sie kreski podwojne
                                                    posypia raz dwa, i to u tych najbardziej watpiacychbig_grin

Mentafolia, mieszkalam z dziadkami. Wszystko mi teoretycznie bylo wolno,
                                                    samodzielna bylam, na zla droge nie zeszlam. Chybabig_grin Mysle, ze sporo
                                                    wlozylyscie obie pracy w wasze relacje, cora juz dorosla, powinno byc dobrze. M
                                                    Cie tak szybko kantem nie pusci, nie ma tak dobrzetongue_out A on sie nie moze do
                                                    Ciebie przeniesc?
                                                    Trzymam kciuki za dobre decyzje!

Sotie, ten nasz mial 2cm, he he, lepsza jestes! M piekl go na 'plasko' na
                                                    blasze, tak jak spod do pizzy. Ale sie zdziwi, jak mu ktoregos dnia podsune
                                                    chlebek z waszego przepisusmile

Cycki mi urosly. Od wczoraj wieczor. Ot, sila sugestii. Jeszcze owu nie bylo, a
                                                    ja mam juz objawy ciazowebig_grin Wiecie, z reguly plaska jestem, wiec najdrobniejsze
                                                    zmiany sa baaardzo widoczne. Hmmm. Efekt bzykanka? I o dziwo dzis sucho raczej,
                                                    caly sluz wyparowalsad jak jutro bedzie 36.3 to sie chyba zaplacze.
                                                    Cos mi sie widzi, ze cykl dluuugi bedzie znowu. I bezowocnysad
                                                  • poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 00:40
                                                    Ah, poogladalam sobie wasze wykresy, niech mnie dunder scisnie, jesli ktoras
                                                    nie bedzie nam tu wkrotce baby dust rozsiewac, czy tez fluidkismile
                                                    Chyba zaczne obstawiac!!!
                                                  • aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 08:36
                                                    Met to kiedy znowu testujemy?? Może okazać się szczęsliwesmile
                                                  • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 22:25
                                                    Sotie,M nie naciska.Od czasu do czasu pyta kiedy,ja odpowiadam wkrótce i tak
                                                    lata lecą.
                                                    Rok temu na wiosnę jak zaszłam w ciążę zapadła nieodwołalna decyzja,w wakacje
                                                    miałam sie przeprowadzać,niestety poroniłam i od tamtej pory wyjeżdżam smile)
                                                    Córka juz wtedy powiedziała,że nie jedzie.Cieszyła się z rodzeństwa,wszystko
                                                    było ok,ale jechac nie chciała.
                                                    To uparte stworzenie,poza tym nie jest to dziecko wychuchane i prowadzone za
                                                    rączkę,ale bardzo ,bardzo samodzielne.Ja zawsze dużo pracowałam,Mała wychowała
                                                    się z przysłowiowym kluczem na szyi.
                                                    Jak miała 12 lat sama poleciała za ocean,z przesiadką na dodatek.Zgubiła
                                                    walizę,ale ogolnie sobie poradziła.
                                                    Rzadko tez bywam w szkole,sama chodzi do lekarza jak trzeba. Tak to z grubsza
                                                    wygląda.Ale to wrazliwa dziewczyna i bardzo się kochamy,bo tak naprawdę to mamy
                                                    tylko siebie.
                                                    A ja czekam nie wiem na co...chyba aż mi M w końcu powie sorry kochanie,możesz
                                                    juz nie przyjeżdżać sad
                                  • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 19:09
                                    Jestem.M już pojechał,a ja zostałam z dołem.
                                    U mnie znowu to wstrętne słońce,a ja chcę żeby lało i żeby wszystkim było
                                    smutno,nie tylko mnie wink
                                    Sotie,przeczytałam o Twoich cyklach i ewentualnych badaniach.Robi się badania na
                                    wrogość śluzu,ale czy one są miarodajne tego nie wiem.Mozna gdzieś
                                    pogrzebać.Aagniesi z innego watku to badanie wyszło źle,w jej śluzie plemniki M
                                    zdychały jeden po drugim,a kilka miesięcy po diagnozie zaciążyła...
                                    Badania w kierunku przeciwciał tez raczej niczego nie wniosą,bo przecież układu
                                    immunologicznego się nie leczy .Jak już się zaciąży to mozna przyjmować
                                    aspirynę,sterydy i leki p/zakrzepowe,ale tak na wyrost to nie co.
                                    Wy po prostu trochę dłużej musicie na swoja latorośl poczekać.smile)
                          • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 29.07.07, 16:53
                            Mała za żadne skarby nie chce ze mną jechać.Nie chodzi o M,bo akurat się
                            lubią,ale o kolezanki,przyjaciół,szkołę itd.To są priorytety dla nastolatek i ja
                            to rozumiem.
                            Za dwa lata zdaje maturę, a plany sa takie,ze na studia by do nas przyjechała.
                            A ja własnie z tego powodu wszystko odwlekam.Gdyby córka ze mną jechała już
                            dawno siedziałabym z M.

Formę pożycz od sąsiadów.
                            • sotie Re: poniedziałek 30.07.07, 08:40
                              bry smile
                              eh, tempka mi leci! buu
                              11dpo, 28 dc, z dupkiem.. no nie mam już siły. co jest ze mną nie tak????
                              mjulka, no poważnie myślę o IUI, na co mam czekać?
                              sorki, Tess że czarny koń cię zawiódł..
                              • mentafolia Re: poniedziałek 30.07.07, 09:08
                                Sotie sad
                                Jakby co to jestem smile
                                Może w następnym cyklu zbadałabyś poziom progesteronu?
                                Widziałyście wykres Noemi? Ona to chyba chora,bo skok odnotowała,że hej smile)

U mnie nareszcie leje i też zrobiło sie jesiennie.
                                • sotie Re: poniedziałek 30.07.07, 09:18
                                  widziałam skok noemi i wasze wykresy również, ale ciut osłabłam i nie mam siły
                                  komentować. jednakowoż trzymam kciuki za was wszystkie smile
                                  pooglądałam wykresy na ff, ciązowe of course i tak się jeszcze do jutra mogę
                                  trochę połudzić, że to jednak implantacja heh
                                  tak mnie kusiło, żeby prog zrobić w tym cyklu, ale latałam do labu z tą
                                  tarczyca i później juz mi się nie chciało tzreci dzień z rzędu lecieć na prog.
                                  a w przyszłym cyklu, to daj Boże już będę na wakacjach, więc raczej nie zrobię.
                                  • aneczka_78 Re: poniedziałek 30.07.07, 09:25
                                    Ment tempka idzie w góręsmile
                                    U mnie dziś poszła w dół, nieznacznie ale jednak.
                                    • mentafolia Re: poniedziałek 30.07.07, 09:29
                                      Idzie w górę,tylko co z tego ? sad(
                                      Jutro pójdzie w dół,znam te numery.

Sotie,to bedziemy sie martwić po wakacjach,tak ? smile
                                      • tessie124 Re: poniedziałek 30.07.07, 09:45
                                        Witajcie,

Sotie, z Ciebie to szczęściara tak czy inaczej... 28dc i jak w zegarku... A ja
                                        co mam powiedzieć? Tempka u mnie spadła i dupa z tej owul... czy co to miało byc
                                        i ani @ ani owul ani niczego....

Mentafolia, czy u Ciebie w 26dc tempka zawsze idzie do góry??? Zobaczymy... Może
                                        Twój M powinien zbadać nasienie... bo kurcze to nigdy nic nie wiadomo.... A
                                        przecież Ty masz trochę stresów obecnie... więc może to jest przyczyna...

A ja już nie wiem... mam takie huśtawki nastrojów, że sama ze sobą nie mogę
                                        wytrzymać....ale to chyba raczej na @ wskazuje a nie na owul no nie???

Pozdr

Tess.
                                    • mjulka Re: poniedziałek 30.07.07, 09:33
                                      Sotiesad
                                      Trza sie łudzić...a jeśli to @, to już my Ci damy kopa, co by Cie do pionu
                                      wznieśćsmile

A mi ff nawet owu nie wyznaczył. Idiot.

Aneczka, Mentafolia wywalcie te lewe teściorysmile
                                      • sotie Re: poniedziałek 30.07.07, 09:49
                                        hehe ale mnie rozbawiłaś mjulka wink))) no idiot kompletny no smile

oj kopa mi trzeba, bom rozgoryczona. ale poczekajmy do jutra z tym ustawianiem
                                        do pionu. coś mi tu kurczę nie gra, za wcześnie na ten spadek i na @. na dupku
                                        2 faza u mnie to 14-15 dni, a pierwszy spadek 12-13dc.
                                        dobra, wiem, że jestem naiwna 11dc czy 12dc co za różnica w sumie. ale nigdy
                                        też mi pod linię podstawową nie zeszło...
                                        łudzę się, łudzę...
                                        wczoraj zamówiłam testy na allegro, szkoda że musze na nie parę dni poczekać,
                                        bo bym sobie chyba strzeliła jednego wink
                                        • poppy76 Re: poniedziałek 30.07.07, 09:55
                                          Sotie, no widzsz, widzisz, sama mowisz, ze za wczesnie! <kopniak stawiajacy do
                                          pionu>

Tess, moze byc i na owu. Ja mam okropmny pms, a to przeciez niemozliwe. Jestem
                                          drazliwa, placze, hustawka nastrojow. Do lutealnego pms, to mi sporo brakuje,
                                          Bog raczy wiedziec, ile...
                                          Nawet nie wiesz, jak Ci zycze tej @! Z calgo serca, chociaz olalabym Ci zyczec
                                          odwrotnie.
                                          • sotie Re: poniedziałek 30.07.07, 09:59
                                            dzięki Poppy, kochana jesteś wink
                                            Twój wykres nieco dziwny, jak długie masz cykle zwykle?
                                            może właśnie szykujesz się do skoku?
                                      • poppy76 Re: poniedziałek 30.07.07, 09:49
                                        Sotie, sciskam mocno, jesli @ nie przyjdzie, to zawsze jest nadzieja!

Metafolia i Aneczka - trzymam dalej kciuki!
                                        Mjulka, ja bym sobie sama wyznaczyla owu, niech sie ff na drzewo bujabig_grin

U mnie dalej nic, temp poleciala znowu w dol. Znalazlam dzis odrobine jaja.
                                        I to chyba tyle.
                                        • sotie Re: poniedziałek 30.07.07, 09:56
                                          Tess, to że spadło teraz nieco, to chyba nic nie znaczy. ja stawiam jednak, że
                                          to była owu.
                                          i nie zazdrosć mi takiego zegarka, bo co to za zegarek co ma lutealną 11 dni na
                                          wspomagaczu????

Mentafolia, ładny wykres, kiedy następny teścior?
                                          • mjulka Re: poniedziałek 30.07.07, 10:00
                                            no tak nie pozostaje mi nic innego jak se w overridzie owu zaznaczyćsad

u nas tez pada i zimno jak diabli. I w ten sposób nici z moich szczytnych
                                            zamiarów mycia okien i brykisad
                                            Chyba cały dzień przed kompem spędzęsmile
                                            • tessie124 Re: poniedziałek 30.07.07, 10:50
                                              Sotie, mam nadzieję, że @ nie przyjdzie... hm bardziej z egoistycznych powodów
                                              hehehe bo ja bym chciała tę Twoją @. A lutealna jest dobra, ja bym zaznaczyła Ci
                                              owul 1 dzień wcześniej i już masz 12dni... zresztą lutealna krótsza niż 9 dni to
                                              chyba jest źle... No i jeśli nigdy nie miałaś takiego wykresu to może to jest
                                              to... oddaj mi @ a sobie weź 2 kreski... ok??? A zresztą ff jest gópi i źle
                                              zaznacza...

Mentafolia i Aneczka, kiedy ponawiacie testy...? Czekacie na @? Ja chcę wiedzieć
                                              przed sobotą.... Muszę wiedzieć z jakimi intencjami wrzucać figurki... no nie?

Poppy, Tobie i mnie to teraz jednego potrzeba... cierpliwości...

Pozdr

Tess.
                                              • sotie Re: poniedziałek 30.07.07, 11:05
                                                Tess, proszę Cię bardzo, bierz sobie moją @, nawet Ci dopłacę wink)
                                                lutealna podejrzana jest już krótsza od 12, a na pewno zła krótsza od 10. ale
                                                ja biorę dupka!!! powinnam mieć lutealnej z 16 dni lekko.
                                                owu chyba nie ma co przesuwać, bo wg monitu 2 wyższa była, więc i teraz
                                                obstawiam ten 17dc.
                                                a w ogóle to mi jakoś niedobrze ha ha wkręcam się chyba wink
                                                jak ja bym chciała żeby już rano było, zmierzę tempkę i wszystko będzie jasne...
                                              • aneczka_78 Re: poniedziałek 30.07.07, 11:09
                                                A mnie cały czas zastanawia ta owu.
                                                Bo jak bym testów nie robiła to owu wg FF byłaby wczesniej (i pamietam ten śluz,
                                                że było mokrow - pisałam wam), jak zaznaczam testy owu wychodzi pozniej jakieś
                                                dwa dni. Ale nijak to sie ma do poprzednich regularnych owu (tak mi sie wydaje
                                                po moich obserwcjach i tempce - zawsze było w 17 dniu). Zobaczymy bez
                                                zaznaczania testow owu dzis 13 dpo czyli jutro @ powinna nadejsc, z zaznaczeniem
                                                testow owu za 3 dni. A zaznaczajac testy i zmieniajac na "Research" to @ dopiero
                                                za 6 dni.
                                                JEjku po co mi te testy owu byly w tym miesiacu i w co wierzyć. Wiem, wiem
                                                niepotrzebnie mieszam i gdybam a co ma byc to i tak bedzie.
                                                Ale to chyba jakis kiepski czas nadszedl bo widze, że nie tylko ja w takim
                                                humorku sadsadsadsadsad
                                                Ide do synka położymy sie i obejrzymy bajeczkęsmile
                        • aguita5 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 15:20
                          Hehe, widzisz Mentafolia, wszyscy sie po Tobie tez spodziewali ognistej
                          latynoski i tez jestes male blondi wink) Ale za to mamy charakterki, co? Tylko
                          sie tak maskujemy ...
                          Dziewczyny, mam tyle pracy, ze nie mam Was kiedy czytac, a jutro jade na urlop
                          wiec juz w ogole!!!! Dlugo mnie nie bedzie, bo prawie 2 tygodnie, mam
                          nadzieje, ze Wasze wykresiki zamienia sie na zielone jak wroce wink) Mentafolia,
                          moj czarny koniu .... mialam nic nie mowic, ale cos widze, ze dobrze stawialam
                          hehehehe
                          Trzymajcie sie, jakbym juz jutro nie wpadla do Was!
                          buziaczki i do zobaczenia za 2 tyg wink
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 11:07
      czesc dziewczynki ogladam sobie wykresy

Sotie jesli moge troche pomieszac to chetnie to zrobie, nie spodobala mi sie u
      Ciebie rozna faza lutaealna, i ja widze to innym okiem niz ff, 14.01-ok, 02.02-
      17dc-pierwsza wyzsza, 03.03- 17dc pierwsza wyzsza, ostatni -16dc -pierwsza
      wyzsza

to takie dzialanie troche na nosa, ale jak juz kiedyś wspomianałam, nigdy sluzu
      nie obserwowalam, bo i nie mam go za duzo, tempka byla u mnie wyrocznia,
      czekalam zawsze do pierwszej wyzszej od calej reszty

i przy powyzszym masz w miare stala lutealna 12-13 dniową
      • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 11:52
        no, wiosenko kochana, rzeczywiście namieszałaś wink
        tylko dlaczego w ostatnim cyklu podoba Ci się 1 wyższa z 16dc, a w cyklu 2.02.
        pomijasz skok w 14dc, i bierzesz 1 wyższą w 17dc? poza tym w tym cyklu miałam
        monit i owu była 15dc. czyli w drugim dniu wyższej (przyjmuję to za stałą rzecz
        w każdym cyklu)

po mojemu jest tak:
        14.01. - owu 11dc, lutealna 8 dni (bez dupka)
        2.02. - owu 15dc (potwierdz. monitem), lutealna na dupku 14 dni
        3.03. - owu 14dc, lutealna na dupku 13 dni
        no czyli lutealna na dupku 13-14 dni, ale to sa tylko dwa cykle
        przeanalizowane...
    • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 11:54
      Halo?!
      Dziewczynki, gdzieście się podziały?
      Skoro tu cisza, może pogadam z chopakami z sympatiismile)
      Wczoraj dostałam ofertę matrymonialnąsmile) Ale jaja, mówię Wam. Nie sądziłąm, że
      się tam tak ubawiębig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka