Dodaj do ulubionych

~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~

• wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 12:08
      Mentafolia Ty kobitko jedz, bo oddam Ci swojego ciałka, haha, nie
      zamartwiaj sie, naprawdę nie ma czym, zobaczysz sama jak to będzie "w praniu",a
      bedzie dobrze, do dzis się zastanawiam czy moi rodzice nie widzieli, czy nie
      chcieli widzieć, a rekę na pulsie trzymali, kiedy młoda byłam, ale miałam ciut
      oleju w głowie i w sumie wyrosłam na pożądną obywatelkę, więc główka do góry.
      Myślę że córka już widzi co jest grane, jęsli chodzi o "zachowanie się" taty,
      nie zadręczaj sie. Wiem łatwo się mówi, ale spróbuj. I właśnie dziadki są,
      telefony również bedziesz dzwonić, a raz na dwa tygodnie pojedziesz, hej,
      dobrze bedzie. Naprawdę nie widzę całej sytuacji w ciemnych barwach.
      Oj tempka ładnie idzie Ci w górę, ale nie nakrecam.

Sotie ten przepis chlebkowy jest na dwie porcje, 2 długie standardowe foremki.

Sotie dziewczynki wojaże super, wyslę fotki na dniach i dam znać, byliśmy w
      Kościerzynie w skansenie starych ciuchci, super sprawa dla dzieci, i równiez
      zajechaliśmy do Szymbarka tam jest ogromny plac na którym firma Danmark
      wystawia swoje domy drewniane, i m.in. był dom na głowie, ten do góry nogami, w
      tv była kiedyś wzmianka, kolejka żeby wejść do tego domku była na 3-4 godziny,
      pojedziemy kiedys w tygodniu bo obecnie stać to masakra.
      • meggii791 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 12:17
        witam z poniedzialku
        wiosenko jak to jest w koncu z ta tempka
        dzis sie zaczal u mnie 7tc a tempka 36,8 36,9 czyzby cosik bylo nie tak
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 12:20
      Oj Mentafolia grzej do ukochanego, córusię kochaj, ale wiesz jak to jest,
      dzieci odchodzą nie wiadomo kiedy i zostajesz z M, dla siebie musicie żyć.

Tesi główka do góry co ma być to będzie, ja dzis nawet monit odpuszczam, nie
      będę łazić sie rozkraczać, a pęcherzyk i tak mały, pojde we srode pod warunkiem
      ze tempka nie skoczy, taka dzielna jestem.

Mentafolia pytanie techniczne, sama juz nie wiem czy działa to moje
      przeliczanie, mam na wykresie dwie tempki 36.6 czy tam jedna chyba 36.65, i ta
      dzisiejsza to efekt przeliczenia, zmierzylam o 5:30 było 36.45 i przeliczyłam
      na 7 rano wyszlo 36.6, wstałam zrobiłam siusiu i zmierzyłam po godzinnym spaniu
      o 7 rano i na termometrze było 36.6 równo. Sama nie wiem co o tym mysleć, mam
      wrażenie że gdybym się obudziła o 7 rano i mierzyła po raz pierwszy miałabym
      nizszą. Testowałaś tak kiedyś, wiem że troche przysmucam, pisałaś że tylko
      bierzesz pod uwagę pomiar właściwy. Sama już nie wiem.
      • mercy2 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 12:28
        Witajcie poniedziałkowo, deszczowo, szaroburo i ponuro i jakby jesiennie sad
        Widzę, że tu ruch z rana smile Poczytam sobie, co naskrobałyście.
        Lukałam już w wykresiki i chyba o ile dobrze pamiętam to mentafolia ma piękny
        wykresik smile
        • gorgonia_m Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 12:59
          też się witam w to... hmmm... listopadowe przedpołudniewink
          Wiadomo juz skąd takie humory: dostosowały się do pogodysad Ale spoko jutro
          będzie pięknie!
          Też oblookałam wykresy - rany, chyba mnie to powoli wciąga, mój to za mało,
          musze na Wasze popatrzećsmile Ja tam nie wiem, nie chcę zapeszać, ale sierpień się
          chyba dobrze zacznie!
      • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 12:54
        Wiosenko,pisałam kiedyś ,że ja nie przeliczam,bo to trochę taka
        nadinterpretacja.
        Przecież nie wiadomo jak zachowa się organizm kazdej z nas,więc sztywne
        trzymanie się takiego przelicznika nie moze być dokładne a jak wiadomo liczą
        się dziesiąte części.
        Ale to taka teoria na mój własny użytek smile)
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 13:19
      Mjulka w sumie może zdążyliście, owu nawet do drugiej tempki wyzszej może być,
      może jednak.

Ja ciążowych nie podglądam, eee nie bedę się wkręcać. Sotie ja walnę prosto z
      mostu, się nie gniewaj, nie wzięłabym się za IUI czy jak sie to zowie, gdybym
      na bank nie wiedziała czy mam owu co cykl, bo może w tym jest sedno sprawy, że
      masz co którys cykl i wówczas wiadomo nie jest łatwo. Przepraszam Cie
      najmocniej, wiem ze monitoring jest kosztowny, w sumie jak sie dobrze wstrzelic
      to dwa usg wystarcza, a przeciez IUI też kosztuje i te badania przed nim itd?
      Po "30" znacznie spada płodność, może to właśnie się wiąże z tym że nie zawsze
      mamy owu.
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 13:19
      Sotie i tak jak Mentafolia pisze, prg tez daje obraz owu.
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 13:22
      I w sumie dobrze że odetchniesz na wakacjach, Sotie korzystaj ile wleziesz,
      zobaczysz kochana że na dobre Ci to wyjdzie, odreagujesz, ile mozna mysleć o
      jednym, ja wierzę że Ci się uda nie może być inaczej.
      • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 13:33
        Wiosenko, ja w cuda nie wierzęsad W piatek monit i pecherzyk 22 mm, nie wyrobił
        do niedzieli, nie miał szans. Wieczorem bolał jajnior jak diabli, więc se
        słodko pękał. No moze jeszcze w sobotę byłyby szanse, ale niedziela to już
        musztarda po obiedziesad

Sotie, Wiosenka ma rację. Może owu nie co cykl? A IUI tak na prawdę niewiele
        zwiększa szanse...Ja też radzę, korzystaj z urlopu, po powrocie zrób badania i
        spróbuj jeszcze naturalniesmile Ale myślę, sobie, że juz nie będzie takiej
        potrzebysmile

Umyłam okno w kuchni i właśnie nadciągnęły gradowe chmurzyska. Ja to mam pecha.
        W nocy zarąbali mi halogeny z bryczkisad. Kurczę, nie pamiętam, żebym ostatnio
        jakieś lustereczko potłukłasad
      • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 13:35
        Dzięki Wiosenko, ja się absolutnie nie gniewam i cenię prosto z mostu smile
        z tym, że ja się nawet nie łudzę, że mam owu co cykl, tak jak piszesz po 30.
        płodność spada i o tym wiem. mogłabym w nieskończoność latać na monity i co tak
        naprawde to by wniosło w moje zycie? chyba niewiele. dowiedziałabym się, że co
        któryś cykl mam bezowulacyjny zapewne.
        zresztą tyle co podglądałam pęcherzyki, to nigdy z nimi problemu nie było.
        wydaje mi się, że problem lezy zupełnie gdzie indziej, ale pojecia nie mam
        gdzie..
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 13:25
      Wiem co przeżywacie, jak ja nie lubię tej lutealnej, tego gdybania i cuiągłego
      myslenia, oj nie lubię. Trzymajcie się dziewczyny.

A widzisz Mjulka masz skok taki nie za duzy i brakuje 6 przedwzrostowych to ja
      popatrzyłam jak na I fazę czyli jak ff, ha ha. Oj z tego cos może jeszcze byc,
      Ty tu nie krikaj na M.
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 13:33
      Hej Sotie biorę dupka od 6 cykli i zobacz z 11 dni mam 12, to żadna eureka,
      ilość dni lutealnej 11-12 jest wystarczajaca, toż mam dwie ciąże z 11 dni
      lutealnej, dupek bardziej pomaga na zagnieżdżenie. Piszesz o monicie, teraz go
      robilas? czy ja coś kurcze nie doczytalam?

Aneczka przed nie @ czyli kiedy wyczekujemy to każda z nas tworzy historie, a
      mogłam tak a tak, niestety im wiecej testujemy sprawdzamy gmeramy tym gorzej.
      • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 13:49
        nie teraz nie robiłam monitu wiosenko.
        no ok, 12 lutealnej to dobry wynik.
        mjulka, jakie Twoim zdaniem badania powinnam jeszcze zrobić? i dlaczego uważasz
        że IUI nie zwiększa szans? nie omija śluzu? nie podaje się najlepszych
        wyselekcjonowanych chłopaków, na dodatek podkręconych? nie podaje ich się
        dokładnie we właściwym czasie?
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 14:07
      Sotie pierwsza sprawa to owu jak wiesz moze byc do drugiej wyzszej jak rowniez
      do2-3 dni przed skokiem, i wg mnie nie jest to stałe kiedy, przypisane
      konkretnej kobiecie, bo to gra hormonów, czyli raz pęcherzyk peknie w dniu
      pierwszej wyzszej, a raz peknie wieczorem przed wzrostem. Kolejna sprawa
      lutealna przyjmujemy jako iilosc wszystkich dni od skoku, więc w 14.01.-
      lutealna trwa 10 dni i tu byłaś chyba bez dupka? 02.02-skoro owu w 15dc na
      monicie, oki, ale tempka skoczyla dopiero w 17dc czyli byla potwierdzeniem
      przebytej owu i dlugosc lutealnej 13dni, w sumie masz tu rację że i w 14dc już
      była pierwsza wyższa, no ale 9dc? zagadka nie wiadomo co było? ale tak na dobre
      tempka podniosła się w 17dc, w marcowym na oko inaczej mi sie układa, a tu też
      był monit i w 14dc owu? i patrzyłam na opis ff a u niego inaczej jest, w
      obecnym cyklu w 16dc pierwsza wyższa i rośnie dlatego ona mi pasuje, tak samo w
      02.02 skok w 17dc i rosnie

Sotie no w sumie to nieważne poprostu chciałam jakiegos pomysła podsunąć. To
      tylko działanie na oko ciut z teoria i zupełnie na sucho bez sluzu i mozna
      wnioski wyciągać po zakończonych cyklach bo łatwiej. Ja z uporem maniaka wierzę
      że lutealna jest stała, tylko raz w życiu miałam 12 dni, zawsze 11 dni, bez
      dupka oczywiście i szukałam pierwszej wyższej tempki, jak nie zapomnę to wrzucę
      Wam teskst z mojej broszurki. Ja zaczęłąm czytać NPR to miałam ostry mętlik, bo
      moja metoda nie pokrywa się dokładnie z nowym roetzerem, moja to stary roezter.

A jak miałam monitorowany to: w piatek był pęcherzyk a w pon już peknięty, w
      sumie nie wiem kiedy pękł dokładnie, w sob albo niedziele, żeby dokładnie
      wiedzieć to by trzeba było codziennie chodzić
      pozdrówka
      • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 14:23
        zwieksza szanse IUI wg mnie bo jest tak jak piszesz Sotie, tylko ciekawe czy to
        problem śluzu? jesteś dobry rocznik taki jak mój, więc kobieto dobrze bedzie,
        ja Ci to mówię

ja myslę o clo, jeśli się okaże że nie mam owu co cykl, u Ciebie faktycznie owu
        jest skoro byłóo tak na monicie, hmmm, kwesita czasu, zobaczymy co Ci gin
        powie, idziesz na dniach, tak?

zresztą Sotie @ nie przyszła jeszcze
        • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 14:31
          Wiosenko, miej tylko świadomość, że clo na endo źle działa. A u Ciebie chyba z
          tym fantem problemmosad
          • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 14:40
            Oj Mjulko Ty bestyjko!
            Ja tam jak trza będzie 3 cykle na clo polecę, eee jak szaleć to szaleć.
      • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 14:36
        Sotie odnośnie jeszcze tego jednego wykresu, zdaża się skok termiczny, ktorego
        nie bierzemy pod uwagę, ale tylko wowczas jesli wystepuje on w dniu szczytu
        sluzu lub w przeddzien, chodzi mi o ten podskok w 14dc
        • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 14:53
          Wiosenko dzięki za analizę, wiem, że szukałaś pomysła. ja szczerze mówiąc nie
          mam zadnej pewności, tylko przypuszczenia. a im więcej myślę, tym jestem
          głupsza crying
          w każdym razie śmiem przypuszczać, ze właśnie lutealne u mnie to każda innej
          długości była, postaram się w domu wrzucić kilka jeszcze starszych wykresów,
          zeby udokumentować wink wiem, ze powinna być w miarę stała, no ale była bardzo
          rozchwiana.
          idę do gina na dniach 2-go dokładnie i zobaczymy co powie.
          @ jeszcze nie przyszła.
          mjulka, ja wiem, że IUI żadnej gwarancji nie daje i przy pierwszej to w ogółe
          mało prawdopodobne. do 6-ściu chyba się robi. no, ale jest to jakaś szansa,
          może maleńka, ale zawsze. i co? mam nie spóbować???
          a czy jest problem śluzu nie wiem, nie badałam.
          mój em armię badał rok temu i była wzorcowa - 385mln w 7ml, chyba 80% A o ile
          dobrze pamiętam. ale teraz pewno powtórzymy badanie.

mam kiepski nastrój, sorki że Wam tak smęcę, wybaczcie.
          • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 15:18
            Sotie smęć i wygaduj wszystkie żale, jeszcze nic nie przesądzonego, ale tempka
            spadła, no cóż.
            Ciesz się, bo pewnie na urlopie będziesz mieć owu, a wiesz jak to jest,
            wszystkie tu z wakacji wracają z dwoma kreseczkami, Ola wlodarczyk na watku
            sąsiednim nam zaskoczyła, fuksiara jedna. Ależ fajnie by było, dziewczynki
            zaskoczymy zobaczycie.
            Ja też bym chiała teraz zlać brzydko mówię, całą sprawę owu, ale muszę
            podejrzeć ten pęcherzyk i chciałabym żeby więcej sie nie monitować, żebym miała
            na tyle siły żeby to odpuścić.
            Do wieczorka dziewczyny,pa.
          • gorgonia_m Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 15:22
            Sotie, wybacz, że się wtrącę, ale przed UIU może spróbujesz jeszcze paru rzeczy?
            Ja tez tak zawsze miałam, że owu była, a mimo to nie zachodziałm w ciążę i też
            myślałam o inseminacji. Ale gin mi powiedział, że najpierw trzeba spróbować
            poprawic JAKOŚĆ jajeczka, dostałam CLO - jakśą małą dawkę, bo przecież owu u
            mnie była i zalecenie diety dla cukrzyków (wahania insuliny barrrdzo pogarszają
            jakość jajeczka, a potem 7 dni po owu (potwierdzonej monitem) dostałam pregnyl,
            żeby ułatwić zagnieżdzenie się jajeczka.

Do tej pory nie wiem co u mnie podziałało, czy poprawienie jakości czy
            wspomaganie zagnieżdżenia, ale wtedy właśnie się udało! A samo UIU bez rzeczy by
            nie wyszło, o!

Aha, i ja juz nawet dostałam skierowanie na badanie na wrogość śluzusmile Ale nie
            zdążyłam zrobić, więc nie wiem ile kosztuje. Ale pewnie mniej niż UIU. Może tego
            spróbujesz?
            • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 15:31
              gorgonia, wybaczam smile)) wtrącaj się ile wlezie smile
              ja sobie IUI nie wyobrażam bez wczesniejszej stymulacji...
              po prostu prtzygotowuję się psychicznie, dlatego tyle o tym gadam. a sprawa
              wygląda tak, że jak byłam u gina i zapytałam ile czasu mi daje po hsg (do końca
              lipca) i co dalej robimy, to mi odpowiedział, ze stymulację i pomyślimy o IUI,
              więc ja na to całe IUI jutro nie idę wink
              pregnyl 7 dni po owu? myślałam, ze on tylko na pęknięcie jest podawany.
              mam dobrego lekarza i mu ufam. powiedział, ze póki co nic więcej mam nie badać,
              więc nie szaleję.
              • gorgonia_m Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 15:45
                Też byłam zdziwiona tym pregnylem, dlatego się wypytałam.
                Faktem jest, że 7 dni po owu byłam na wizycie, 8go dnia zrobiłam najpierw betę,
                a potem dostałam pregnyl. Beta wyszła negatywna, a ja po kolejnych 10 dniach się
                naprawdę mocno, acz pozytywnie zdziwiłamsmile
                Szczerze mówiąc boję się, czy tym razem też nie będę się musiałam w ten sposób
                pofaszerować, bo mi tak totalnie na naturalsa nie wyjdzie.

Aha, mój gin bardzo zwracał uwagę na tą insulinę (chyba i ja się teraz przejmę)
                Móglby już wrócić z tych wojaży....ech...

W każdym razie Sotie, może po hsg jeszzce sobie badanie śluzu zrobisz?To nie
                może dużo kosztować. Ot biorą śluz i patrzą w monitor czy sie chłopaki ruszają
                czy niesmile
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 14:09
      Meggi Ty mnie nie nerwuj wszystko dobrze z Twoją tempką!!! czy łykasz
      duphaston, od owu czy jak? tak przez cioekawośc pytam

no Mjulka fotki wyslij tam chłopakom, to się nie opędzisz, oj żeby M nie był
      zazdrosny
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 14:13
      Mentafolia pomęczę dłużej, to w takim razie jak sobie radzić jak o 5 30 chce
      się siusiu, to co wstrzymać i zasnąc i zmierzyć o 7, czasami chyba nie da rady,
      pewnie że jak dobrych parę dni przed owu to żaden problem, ale jak tu ważne dni
      akurat? pewnie masz to w nosie i omijasz ten dzień i cześć pieśni, wiem że tak
      najlepiej. Rozumiem że odpuszczasz taki dzień i jest stracony?
      $
      • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 14:29
        Sotie, swego czasu siedziałam trochę na niepłodności, tam o IUI co i ruszsad
        I moje statystyki mówią, że to nie złoty środeksad
        Mam przyjaciółę po 5 inseminacjach, skończyło się in vitro - szczęśliwie na
        szczęście. Gin jej powiedział, że in vitro daje 30% powodzenie, więc logicznie
        rzecz biorąc IUI proporcjonalnie mniejszesad Sotie nie chcę Cię podłamywać Boze
        broń!, oczywiście są przypadki zaciążenia przy pierwszym podejściu. Ale zobacz
        to jak z clo. Niektórym dziewczynom wystarcza 1 cykl, inne (patrz ja) kilka m-
        cy się bezowocnie pasąsad A niby zwiększa szanse, bo co 3 jajka to nie jedno. A
        Twój M sie przebadał w te i nazad? Nie kojarzęsmile

Wiosenko, ja chcę co by M zazdrosny był. Nic tak nie podsyca namietności jak
        zazdrości szczypta, nie?
      • meggii791 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 15:23
        wiosenko nie lykam nic a nic poza foljakiem i materna ach no i czasem zelazo i
        magnez
        a tampka juz 37,2 smile))))))))
        • mercy2 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 15:28
          Meggi oby tak tak dalej z tą tempką u mnie też rośnie i tak sie zastanawiam, do
          ilu może urosnąć, bo przecież nie może być chyba zbyt wysoka....jak uważacie?
    • malutka1939 mentafolia 30.07.07, 16:58
      kiedy testujesz??
      • wiosenka1 dziewczynki 30.07.07, 18:13
        widzisz Megi i tempka ładna i wszystko ok, nie ma co na zapas się martwic, od
        na zapas jestem ja, ha ha

Mercy chyba Ty pisałaś że tempka czy zjadzie za wysoko, prosze nastepna
        martwiaca się na zapas, otóż jak tempka idzie za wysoko to choróbsko lub
        infekcja, a po cóż ma iść wysoko, dla ciąży to i 38 dobrze, a 39 to juz nie

Gorgonia bardzo fajnie nam napisalas, to mam kilka pytanek, dietka czyli zero
        smażonego i cukrów, prawda? może to dla mnie zgubne i moich owulacji? hmmm czas
        o tym pomysleć, ja ze słodyczami mam tak jak palacze, koszmar istny, tydzień
        nie jem a później hura wszystko jak leci, szlag by trafił i mam pytanko wrogość
        sluzu, patrza jak chłopaki pływają, a skąd biora chłopaków?

Aguita udanego urlopu, ja wy jeżadząm 4 sirpnia pewnie razem tu dobijemy bo
        wracam 13.08. pa pa, trzymmaj sie

co Ty Ivinko taaaaka zajęta dzisiaj?

dziewczyny warto zrobic drozność przed clo prawda?
        • wiosenka1 Re: dziewczynki 30.07.07, 18:19
          Gorgonia rozumiem że zaszłaś w ciążę po tych całych procesach tak? ale czemu u
          nas forumki pisza że pregnyl na pęknięcie pęcherzyka, a Ty dostałaś w 7dpo na
          co? powiedział Ci lekarz? rozumiem ze brałaś clo, a pęcherzyk sam pekł tak?
        • sotie Re: dziewczynki 30.07.07, 18:24
          wiosenko, wrogość śluzu to inaczej test po stosunku, czyli iles tam godzin po
          seksie (chyba ok 8h) w dniach płodnych, i bez mycia oczywiście lecisz do gina
          (w zasadzie to nie wiem czy to gin robi) i pobierają próbkę i sprawdzają jak
          sobie chłopaki w śluzie radzą.
          • kamaz84 Re: dziewczynki 30.07.07, 19:04
            Dzień dobry czy można z Wami troszkę podyskutować??
          • ivinka275 Re: dziewczynki 30.07.07, 19:29
            Uff, troszkę mi się nagromadziło pracy, ale już jestem smile
            Zacznę od apelu i gorącej prośby do Meggii, mogłabyś załozyć nam w środę
            całkiem nowiuśki sierpniowy wątek? Ja będziemy pod skrzydłami cieżarnej to może
            mniej oporu będzie smile I nie martw się swoją tempką, jest iście ciążowa!!! smile
            Wpadłam rano, żeby listę zaktualizować, ale Ania wyprzedziła mnie o włos,
            dziękuję smile
            Wiosenko, a gdzie Ty będziesz urlopować? To już niedługo, super, choć jak
            patrzę w kalendarz to chyba się miniemy smile Widzisz, tak nieuważnie czytam te
            wątki, że dopiero dziś z rana nasunęło mi się Twoje zdanie, coby zdjęcia
            mebelkom zrobić. Zrobię, jak tylko będzie wsjo gotowe, teraz to ani półeczki
            nie wiszą jeszcze (stoją sobie dumnie na podłodze, całe w kwiatach smile) ani
            aparatu nie mam, idzie już do mnie nówka canonek smile
            Widzę, że Viinga ma swój wykres na ff, jak jutro uda mi się pierwszej w listę
            wejść to wstawię go do kolekcji smile
            Sil, zaliczasz niebezpieczny spadek, ale tylko wczoraj było plamienie, dziś
            spokój?
            Sotie, Ty też pikujesz? Ale @ nie ma, czyli jeszcze dobra nasza!
            Myślałam, że Mentafolii i Aneczce popsuły się termometry, a tu dziś jedna w dół
            druga w górę, ciekawe odbicie.
            Anetka na urlopie, ona już wie co się święci, a ja umieram z ciekawości!
            Noemi, Twój wykres sugeruje jakąś weekendową chorobę, jak zdrówko?
            Mercy, czy mogę przy jutrzejszej aktualizacji listy zostawić tam tylko Twój
            efef-owy wykres? Swoją drogą wygląda bardzo obiecująco smile Bo teraz są dwa,
            drugi to nmpr.
            Wiosenko, chyba zbliżasz się do ważnego momentu, kiedy idziesz na usg? Czy może
            już byłaś a ja gapa nie doczytałam?
            Poppy też szykuje się do skoku, pewnie nie nudzicie się wieczorami z M smile
            Mjulcia, nie sądziłam, że mogę liczyć na Twe tempki w tym cyklu, a tu masz, już
            6 kolejnych, ciekawe czym mnie jeszcze zaskoczysz smile
            Gorgonia, prawie doganiasz z długością cykli Aregiec, ależ ja Wam zazdroszczę smile
            U Nuluski chyba jeszcze trzeba poczekać na rozwój sytuacji, to czekamy
            czekamy smile

Zdziwił i mnie pregnyl 7dpo, ale widocznie nie jest on tylko na pękanie smile
            Oho, widzę, że czeka nas przebrnięcie przez wrogość śluzu, hsg i iui, Mjulka,
            czy Ty całkiem przypadkiem nie robiłaś wrogości? Bo, że hsg to wiem.
            • ivinka275 Re: dziewczynki 30.07.07, 19:35
              Mentafolia testowałaś? Ominęło mnie to?
              Nie szykuj się jeszcze do @, skoczyłaś dziś ładnie. A test trzeba powtórzyć.
              Swoją drogą progesteron i u mnie tak szaleje, że aż sciska za gardło.

Kamaz, witaj i się rozgość smile))
              • kamaz84 Re: dziewczynki 30.07.07, 19:39
                No wkońcu znalazłam forum gdzie dziewczyny mają podobne problemy.Mówicie,że
                mierzenie tempki coś pomaga w zajściu w ciążę??
                • mentafolia Re: dziewczynki 30.07.07, 19:49
                  Cześć Kamaz
                  Samo mierzenie temperatury w ciążę zajść raczej nie pomaga smile,ale daje niezły
                  obraz co tam się w naszych hormonach dzieje.
                • ivinka275 Re: dziewczynki 30.07.07, 19:51
                  Hmm, czy pomaga smile))
                  Raczej pokazuje czy wszystko jest ok w moim organizmie.
                  Od samego mierzenia zajść się nie da smile
                  Skad jesteś? Może poszukaj na białej liście ginekologów jakiegoś dobrego w
                  swojej okolicy. Tu linek:
                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090
              • tessie124 Re: dziewczynki 30.07.07, 19:54
                No dziewczynki, mój dół to jakaś czarna dziura, wystarczy w nią zajrzeć i już
                cię wsysa;-((( Wy chyba po kolei chcecie mnie tam wepchnąć... to każda już na @
                się szykuje a ja to co? Mnie @ szerokim łukiem okrąża... Ale coś Wam powiem...
                to ostatni mój taki długi cykl, nigdy więcej... będę brać luteinę najpóźniej od
                22dc i tyle w dupie mam to. Skoro nie ma owul to po co czekać? W końcu to nie
                może być byle jaka owul tylko dobra, wystarczająca do poczęcia... Niby już
                gdzieś czytałam o ciąży co owul była w 28dc, ale ja nie mam siły tyle czekać...

Teraz z innej beczki... wyczytałam gdzieś, że testy owul są niemiarodajne przy
                pco. Wiecie coś o tym???

Następna sprawa, jeżeli mam owulację wiadomo od przypadku do przypadku to po co
                robić laparoskopię i nakłuwać jajniki. Nie można zrobić samej hsg? Przy hsg to
                wiem co mi tam robią (no powiedzmy), a jak uśpią mnie do laparoskopi to bo ja
                wiem z czym się później obudzę? Wiem to kwestia zaufania do lekarzy... no ale
                nie mam ochoty obudzić się i usłyszeć: miała pani wodniaka jajowodu i niestety
                musieliśmy go usunąć razem z jajowodem albo coś takiego...

Co myślicie o tym... chyba znowu zaczynam bzdury pleść...

Pozdr

Tess.
                P.S. Zostawcie jedną @ dla mnie, no nie bądźcie takie no...
                • malutka1939 tessie 30.07.07, 20:07
                  przy PCO podczas laparoskopii wykonują tzw. kauteryzację jajników, co jest jedną
                  z metod leczenia PCO, natomiast podczas HSG sprawdzaja tylko droznośc i tyle.
                  Warto chyba zrobić laparo.
                • mentafolia Re: dziewczynki 30.07.07, 20:15
                  Tess,coś znowu wymyśliła???..wodniaka jajowodu? ;zaczynasz przesadzać kochana.
                  Dobrze wiem co znaczy być w czarnej dziurze,ale błagam,przestań wymyslać.Jesli
                  tak sie boisz tego wodniaka,to przed zabiegiem zrobisz zastrzeżenie,ze nie
                  wyrażasz zgody na usunięcie jajowodu i po bólu.
                  Co do kauteryzacji,to mozesz pogadać o tym z Darcią.Ona miała i na pewno chętnie
                  podzieli się wiedzą.
                  O testach owu był interesujący watek na npr,jak znajde to Ci wkleję.
                  Nie daj się kobieto i wyłaź juz z tej dziury!
                • ensata Re: dziewczynki 30.07.07, 20:50
                  o dziewczynki, mój dół to jakaś czarna dziura, wystarczy w nią zajrzeć i już
                  cię wsysa;-((( Wy chyba po kolei chcecie mnie tam wepchnąć... to każda już na @
                  się szykuje a ja to co? Mnie @ szerokim łukiem okrąża

Tessie, ja dostałam @ jak wytrabiłam 5 win z kolezankami 3wink))Na drugi dzien
                  juz byławink

Moja mama miała usuniety jajnik z jajowodem, a......ja urodziłam sie taka
                  fajnawink)))))Głowa do góry, zobaczysz bedzie dobrze, ja wiem, gadanie, ale ja po
                  kościach czuję, ze to własnie Ty pochwalisz dwoma kreseczkami. Nie wiem,
                  dlzczego, ale tak własnie czujęwink)Dzisiaj, jutro, ale zobaczysz sama
              • mjulka Re: dziewczynki 30.07.07, 20:47
                Dziewczynki (Sotie i Wiosenka przede wszyskim) ja Was nie chce odciągac od
                Waszych przyszłych planów ni huhuhu. Sama zdesperowana jestem i nad iui
                myślałam intensywnie. Nie wykluczone, że się poddam. Clo niczym dropsy wcinałam
                przez 4 miechysmile. A pregnyl działa na endo niczym dupekbig_grin. Moja gin tak mi
                gadałasmile

Ivinko aleś przekrojowego posta strzeliłabig_grin wszystki do tablicy wezwane
                zostałybig_grin
                Ja wrogości nie zdążyłam zrobić, zresztą i tak się tego właściwie nie leczy, to
                po co mi świadomość, że chłopaki padają w nim jak muchismile

czytam Was dalejsmile
                • sotie Re: dziewczynki 30.07.07, 21:04
                  mjula smile no to odetchnęłam wink
                  ja najbardziej się przy ins. obawiam reakcji ema, jak się dowie, że musi
                  wydobyć chłopaków w kanciapie u gina smile do badania nasienia pobieraliśmy w
                  domu, to nie było problemu.
                  clo też się boję i innych leków. już raz się wybroniłam u gina, jak po monicie
                  na samym początku naszej znajomości, dał nam trochę czasu na starania, i nic,
                  polazłam z zapytaniem co dalej. zaczął mówić o stymulacji, to zapytałam po co,
                  skoro pęcherze są i ładnie rosną, a na dodatek pękają. to się wycofał i zalecił
                  HSG. no ale teraz to już się chyba nie obronię.
    • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 19:28
      Wiosenko,sen to jakby stan hibernacji,podczas której śpiącemu spada
      temperatura.Każde wybudzenie,a tym bardziej wstanie tę temperaturę lekko podnosi.
      Nie wiem,być może pójście na szybki sik i powtórne zaśnięcie,ale takie
      szybkie,bez pomiarów i marudzenia nie ma żadnego wpływu na wysokość
      temperatury.Chociaż szczerze wątpię,bo przecież liczą sie dziesiąte części
      stopnia.W sumie to niezła zagadka,bo rzecz nie do zbadaniasmile)
      Dziewczyny,dzięki za słowa otuchy.Nawet nie wiecie ile dla mnie znaczą.
      Malutka,wczoraj testowałam.Była I.
      Tess,mój progesteron na 2-3 dni przed @ jeszcze potrafi nieźle podrygiwać.
      Nic z tego nie będzie,juz mnie brzuch zaczyna małpowo pobolewać,no wiem,że nic z
      tego i już.
      Pralka mi się zepsuła,chyba na amen.I co mam kupić nową?Będziemy mieli dwie pralki?
    • malutka1939 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 19:48
      mentafolia nie doczytałam sorki, nie nadążam z czytaniem waszego wątku smile
      zaznacz na wykresie teścik, bo tam zaglądam. Mimo wszystko kibicuję CI!! Jak nie
      teraz to w sierpniu na 1000%
      • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 19:50
        Dzięki Malutka smile)
        Twoje wykresy są bombowe smile).Żadna z nas Ci nie dorówna,nawet Mjulka ha ha...
        • malutka1939 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 20:02
          mentafolia bo ja to juz lage położyłam na to smile a teraz z ciekawości tempke
          zmierzyłam bo nadzieje miałam smile Siofor przez cały cykl biorę ale raz zaznaczm
          raz nie ehhehe ale co tam smile Ja tam trzymam kciukasy za ciebie!
          • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 20:08
            A Wy Malutka podjęliście już jakąś decyzję?
            Nie śpieszcie się,wiem,że to trudne jak cholera.
            • malutka1939 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 20:21
              mentafolia podjęliśmy, nie podjęliśmy cholernie trudne tak jak mówisz, M. chce a
              ja się waham raz na tak raz na nie wiem na nie nie jestem nigdy smile
            • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 20:40
              witaj kamaz, zapraszamy do dyskusji i zachęcamy do mierzenia i obserwowania smile

hej ivinko, dawno Cię nie było, tęskniłyśmy smile

Tess, wyłaź z tej dziury! przegięłaś z tymi jajowodami wink to się nazywa
              czarnowidztwo.
              ja uważam że laparo dużo lepsza od hsg, choć bardziej inwazyjna. pozwala ocenić
              parę spraw więcej niż tylko drozność, poza tym nie ma innej metody żeby
              stwierdzić/wykluczyć endometriozę. sama chciałam laparo zamiast hsg i mój gin
              się ze mną zgodził, że lepsza bo szerszy aspekt obejmuje, ale hsg miałam od
              ręki, a na laparo pół roku czekania.
              co do @ to swoją chętnie Ci zostawię winkbo jeszcze jej nie ma, ani niczego co
              mogłoby ją zwiastować.
              jest śluz jakiś. no i cały dzień mi się odbijało, raz myślałam, że aż pawia
              puszczę, jakas zgaga czy coś.
              z durną nadzieją wyglądam jutrzejszej tempki, że jednak pójdzie w górę. ale
              wiem sama, że to złudna nadzieja.

Mentafolia, kochany czarny koniu, kiedy oczekujesz @? i jak do kiedy nie
              przyjdzie, to zatestujesz? wink
              a dodatkową pralkę zawsze można puścić na allegro. a jakbyś nabyła wąską
              ładowaną od góry, to sama chętnie odkupię, bo moja wysiada powoli wink

malutka, Twój wykres faktycznie obłędny wink a na co jest ten siofor? i zdradź co
              do jakiej decyzji tak się wahasz.
              • malutka1939 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 20:51
                siofor jest na podwyższona insulinę a waham się co do in vitro z komórką dawcy.
                • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 20:57
                  no to rzeczywiście niełatwa decyzja przed Wami. trzymam kciuki smile
                • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 20:57
                  Malutka, fakt z wykresem pobiłaś mnie na łebbig_grin
                • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 21:00
                  Wahałam się Malutka czy napisać nad czym się zastanawiacie,na szczęście juz nie
                  muszę.
                  Fajnie,ze sama o tym napisalaś smile

Sotie,@ spodziewam się w sobotę.I pewnie okaże się,że nie jestem żadnym czarnym
                  koniem,jeno zwykłą,starą szkapą.
                  Nawet nie wiedziałam,że na Allegro mozna dostacćpralki.Ja wolę te z szybką,bo
                  lubię patrzeć jak się kręci.
                  • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 21:09
                    no to czekamy do soboty, szkapko wink))
                    a na allegro to chyba jest wszystko.
                    pralkę z szybką to ja mogłabym ew. pod sufit podwiesić i to nad wanną, inaczej
                    do łazienki jej nie wpechnę wink
                    • mercy2 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 21:45
                      Tess Ty nie dramatyzuj i końca czarnych dziur nie szukaj, nonono !
                      Przytulam Cię mocno i głowa do góry.
                      Ja włąśnei nadrobiłąm lektruę wink a od 2 godzin tak mnie jajnik boli, że szok
                      wrrrr...
                      Kamaz = moja koleżanka miała torbiele i poroniła, bo ją gin źle zdiagnozował.
                      Więc po pierwsze dobry gin, po drugie najpierw porządki w ogródki a potem można
                      zasiewać pole wink i plony same będą wink ale wymyśliłam, ło matko wink))
                      Wiosenko dzięki za podpowidź z tempkami.
                      Trzymajcie kciuki, za mój wykresik, choć jakoś się nie nastawiam...
                    • claire_s Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 21:46
                      Witajcie, podczytuję Was regularnie (a jest co czytać!), ale siedzę jeszcze po
                      cichutku, bo ruszam dopiero od przyszłego cyklu. Zdążyłam się tu duuuużo
                      dowiedzieć smile

Tessie, rozumiem Twoje doły, mam już jedno dziecko, ale przed ciążą
                      przechodziłam regularne doły, bo moje cykle po dobrych 7 latach na antykach
                      zwariowały i trwały minimum 45 dni, a często 60-70 dni. Nie brałam żadnych
                      leków na wywolanie, postanowiłam że rok poczekam z leczeniem, choć wariowałam
                      czekając na @, a że nie mierzyłam tempki, to kompletnie nie wiedziałam co się z
                      moim organizmem dzieje, zakładałam że to wszystko cykle bezowulacyjne. Nie
                      zdążyłam pójść do lekarza- zaszłam w 35dc, to była silna i zdrowa ciąża.
                      Nie poddawaj się!
                    • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 21:55
                      Moja przyjaciółka jest lekarzem w szpitalu ginekologiczno-położniczym i kiedyś
                      mi powiedziała,że dopóki kobieta ma choćby jeden jajowód,jeden jajnik i macicę
                      to zawsze istnieje szansa,że zostanie matką.
                      Z uwagi na moje wiekowe fobie dzwoni do mnie,ilekroć w szpitalu rodzi kobieta,
                      powiedzmy to głośno smile,po trzydziestce.I sa to coraz częstsze przypadki.Nikogo
                      już nie dziwią matki rodzące pierwsze dziecko po 35r.ż.Niedawno rodziła
                      42-latka.Swoje pierwsze.
                      Poza tym co kraj to obyczaj.W Polsce w większości środowisk obowiązuje kult
                      matki polki,która to w wieku około 30 powinna wyglądać jak swoja własna
                      ciotka,nosić beznadziejne szarobure kiecki do połowy łydki,na głowie mieć trwałą
                      a`la owca,całe dnie spędzac w garach i mieć dwójkę podlotków.
                      I chyba stąd biorą się nasze wiekowe schizy.Wiem,wiem,ze lepiej rodzić jak się
                      ma 20 niż 40,bo spada płodność,istnieje większe ryzyko wad.Ale czy nie jest
                      tak,że myslimy tak,bo większośc tak uważa?
                      Wydaje mi sie,że w innych krajach ludzie mają inne podejście do rozmnażania.O
                      wieku nie myślą prawie wcale.Kiedyś Darcia,ktora mieszka we Włoszech pisała,ze
                      kiedy znajomi dowiedzieli się,że chca mieć dziecko to pukali sie w czoło i
                      pytali po co tak wczesnie...A Darcia ma chyba 33 lub 34,jej M jest kilka lat
                      starszy.
                      Powyzsze słowa sa skierowane do Was wszystkich moje kochane,ale głównie do
                      Tess,Sotie,która cos ostatnio marudziła że stara,no i oczywiście do mnie smile)
                      • claire_s Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 22:02
                        Oj tak, za granicą podejście do rozmnażania jest zgoła odmienne. Mam 32 lata,
                        mieszkam w UK, planuję drugie dziecko. Ogólnie to wolałabym jeszcze z rok, dwa
                        poczekać, ale nie ukrywam, że mam stres tykającego zegara biologicznego.
                        Zwierzyłam się kiedyś ze swoich obaw swojej najlepszej koleżance z pracy
                        (Brytyjce). Była autentycznie na maksa zdumiona, jak można mieć takie myśli w
                        moim wieku. Ona zaszła w ciążę dopiero jak skończyła 38 lat, bo wcześniej miała
                        inne rzeczy na głowie i nawet przez myśl jej nie przeszło, że to późnawo.
                        Zresztą u mnie w biurze (ogromna firma) chodzą TABUNY ciężarnych w okolicach 40-
                        tki, jakoś te kobiety nie mają tej naszej schizy, ech...
                        • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 22:13
                          Cześć Claire
                          Dzięki,że to napisałaś smile).Od razu mi lepiej.
                          O jakim zegarze biologicznym,dziecko drogie,mówisz??? smile)
                        • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 22:15
                          ja się grzecznie przywitam z nowymi laskami na wątkubig_grin i lecę pakować me
                          dziecię na koloniesmile

ja nie mam schizy wieku swojego, ale nie powiem obawiam się wieku mojego
                          dzieckasmilehahaha, mam na myśli przeogromną róznicę wieku międzu Julką a przyszłą
                          dzidzią. Zero kontaktu między rodzeństwemsad
                          • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 23:24
                            Oj dziewczyny kochane jesteście, a ja mam teraz wyrzuty sumienia, że dla odmiany
                            głupiej @ co niektórym zazdroszczę... . Wiem, tak naprawdę to nie ma czego
                            zazdrościć... Tak bardzo bym chciała, żebyśmy za rok o tej porze wymieniały się
                            fotkami swoich maleńkich dzidzi... Z całego serca życzę tego każdej z Was, Nas.

Witajcie nowe duszyczki na forum Kamaz i Claire ...wink)) Uwaga! Mój dół jest
                            bardzo zdradliwy...;-(

Sotie, życie mi przywracasz, wezmę Twoją @ i dopłacę jeszcze... oby 2
                            kreskami... W takim razie nie będę kombinować tylko pójdę na laparoskopię...
                            Oby Twoja tempka jutro poszła w górę...

Ensata, to fakt jesteś super fajna babeczka, ale czyżbyś sugerowała, że mam się
                            upićwink)) No w tej mojej czarnej dziurze jeszcze na to nie wpadłamwink Dwoma
                            kreskami to już wczoraj się chwaliłam .... na owulacyjnym buuuuuuuu.

Mentafolia to dopiero w sobotę testujesz??? To mnie już nie będzie;-((( i nie
                            dowiem się radosnej nowiny, że masz 2 kreski a @ mi oddajesz??? ;-(((((((((((((
                            Zaraz zacznę buuuuuuuuczeć. A może smsa byś mi z kompa przesłała, wyślę Ci
                            numer na pocztę..ok???

Ja tam nie mam oporów przed braniem clo..., a co tam... Wolę brać niż w
                            nieskończoność czekać na owul...

Mercy dzięki, słonko trzymam kciuki...wink))

Kamaz nie wiem czy torbiele i cysty to to samo, ale chyba trzeba wyleczyć
                            najpierw... chyba, że to pco a wtedy to zajdziesz urodzisz a pco zostanie ;-(

Claire a Ciebie za tę ciążę z owul w 35dc to po prostu kocham... Czuję jak
                            widłami czy czymś rozpędzasz chmury nade mną... Niech Ci Pan Bóg w dzieciach
                            wynagrodzi kobieto... bo starasz sie o dziecko prawda??? Dobrze doczytałam...?

Moja schiza to jest chyba także stąd, że ja zawsze chciałam mieć dużo dzieci...
                            a w tym tempie to może na 1 się załapię...

A swoją drogą to poważnie się zastanawiam nad porzuceniem Wawki i układaniem
                            sobie życia u Jej Królewskiej Mości... Tylko nie bardzo mam pomysł co miałabym
                            tam robić... bo uczyć na wyspach to nie chcę. Chciałabym jakąś normalną pracę...
                            Dziewczyny z UK mogłybyście mi coś podpowiedzieć od czego zacząć...? Mój M niby
                            zna doskonale tamte realia, no ale...

Pozdr

Tess.
                            P.S. Malutka, dlaczego ja Ciągle mam wrażenie, że jesteś w ciąży a u nas tylko
                            gościnnie?
                            • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 23:47
                              Coście wszystkie spać poszły??? Mjulka, moja koleżanka ma brata młodszego chyba
                              o 11 lat... nie było źle, sama mu matkowała, chodziła na spacery... będziesz
                              miała pomoc Julki... nie martw się. Dziewczyna dużo sie nauczy... dobrze będzie...

Dziewczyny luknęłam na wykresy i:
                              Sotie 37 to nie jest nisko, tylko wg gópiego ff pod linią..., trzymam kciuki
                              zobaczymy jutro...
                              Mentafolia w sumie w tym cyklu to masz wysokie tempki... w poprzednim były
                              niższe, więc to już dobry znak, że coś może z tego być...
                              Aneczko, niby tempka spadła, ale wciąż 36.8 a to jest wysoko... oby tak dalej.
                              Mercy, Twój wykres to jedna wielka zagwozdka... Cały czas tempka idzie do góry,
                              dobrze rokuje...
                              Wiosenko, w tym cyklu chyba też szykujesz owul w 21 dc???

To na razie tyle co mi sie nasuwa...

Pozdr

Tess.
                            • claire_s Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 30.07.07, 23:48
                              Tessie, ja to bym chciała zachodzić już, zaraz, a przynajmniej zacząć się
                              starać, bo jako rasowa czarnowidzka przewiduje ogromne problemy i dłuuuugie
                              starania (te moje długie cykle!), ale jak to w życiu bywa okoliczności niezbyt
                              sprzyjające i moment w życiu wybitnie nie bardzo. Mam nadzieję, że to się
                              zmieni.
                              Nie wiem co robić, wiem że odstawiam piguły, od następnego cyklu ff i
                              obserwacje przez 3 m-ce, a potem mam nadzieję już będę mogła... A jeśli nie to
                              zwariuję, ja Was tu czytam dobre kilka miesięcy, mam totalną schizę na punkcie
                              ciąży, noworodków, niemowląt, chcę znowu być w ciąży, znowu się zagrzebać w
                              pieluchach, aaaaaa zwariowałam!

A co do pracy na włościach królowej- ja jestem na maksa zachowawcza i znalazłam
                              pracę będąc jeszcze w Polsce, no ale trudno jechać w ciemno z małym dzieckiem.
                              Ale nie pytaj mnie co miałabyś robić bo tego to już nie wiem smile Zresztą
                              zastanów się nad tym dobrze, mnie wizja ciąży tutaj absolutnie przeraża, chyba
                              trzeba się tu urodzić, żeby np bezstresowo godzić się tym, że pierwszy trymestr
                              obywa sie bez ingerencji człowieka, że natura wie co czyni a poronienia to
                              zwykła kolej losu, że żaden lekarz w ciąży Cię nie zbada, że np podstawowe w PL
                              badanie NT u płodu nie jest w standardzie, już nie wspominam o tym, że żadna z
                              moich bliskich koleżanek z pracy w życiu nie była u ginekologa (wszystkie
                              dzieciate) a próba leczenia niepłodności (na NHS) to niezła lekcja
                              cierpliwości.
                              Oj może lepiej już z dziećmi się przeprowadzać i to najlepiej dużymi, bo opieka
                              przedszkolna należy do najdroższych w Europie- za przedszkole mojej pociechy
                              płacę 750 funtów.

Ależ bym już chciała skończyć ten cykl i rzucić te wstrętne piguły w kąt!
                              • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 00:03
                                claire, jeśli mnie pamięć nie zawodzi, to tabletki możesz rzucić w każdej
                                chwili, tym bardziej, ze podjęłaś decyzje o ciążysmile
                                @ przylezie z odstawienia nawet, jeśli nie skończysz opakowania. Ja i moja
                                szanowna niecierpliwość nie zwlekałybyśmy ni dniasmile
                              • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 00:11
                                Dzięki Claire, jesteś widać do mnie bardzo podobna... ja też juz wariuję na
                                punkcie noworodków, ciąży, pieluch i karmienia cycem... Tyle, że ja tego jeszcze
                                nie doświadczyłam... PL mnie załamuje totalnie, coś mam już na kształt alergii
                                na to co sie tu dzieje... Ale skoro przeraża Cię wizja ciąży w Anglii a starasz
                                się to jak to będzie? Mimo to jak zaciążysz to zostajecie tam czy wracacie??? Bo
                                już sie pogubiłam... I jeśli można zapytać to jak szukałaś pracy... przez
                                internet?? Jak szybko znalazłaś... i co z mieszkaniem (tam i tutaj)?
                                I co to jest NT?

Pozdr

Tess.
    • mjulka apel o nowy wątek 31.07.07, 00:13
      dziewczynki, nie ma co iść na rekord, załóżmy nowy wąteczek. Megg, może
      faktycznie Ty?big_grin
      • tessie124 Re: apel o nowy wątek 31.07.07, 09:46
        Witajcie,

To co do 1000 nie dojdziemy??? Czekacie wszystkie na nowy wątek, czy jak....
        śpicie jeszcze???

Ale numer, weszłam sobie w wykresy i tak bezmyślnie kliknęłam któryś wykres, tak
        patrzę, patrzę i myślę sobie 'ale beznadziejny wykres'... a to był mój własny ,
        rodzony wykres.. No co, jest beznadziejny nie ma co sie oszukiwać...

Gotowam pomyśleć, żeście wszystkie wpadły do mojej wielkiej otchłani... no,
        zapraszałam, no ale i ostrzegałam.... W czwartek idę do mojej gin, może ona
        wyciągnie mnie stamtąd...

Mentafolia, nie podoba mi się Twój spadek... była umowa czy nie... oddajesz mi
        swoją @ a u siebie rysujesz 2 kreski...

Aneczko, dziękuję... tempka wielce obiecującawink) Miejmy nadzieję, że @ ominie
        Cię a zamiast tego do mnie przyjdzie...wink Jak na razie to zanosi się, że mój
        cykl będzie trwał do końca świata i jeden dzień dłużej buuuuuuuuuuuu.

Mercy, zaspałaś czy połakomiłaś się na @? Chyba jeszcze za wcześnie...

Mogłabym założyć nowy wątek... tylko nie wiem czy to byłby dobry omen... Te
        wątki kurce to robią sie takie jak moje cykle.... Boże, poprzedni 39dni ten już
        36, toż to koszmar...

Pozdr

Tess.
    • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 09:38
      buuu dziewczynk, toż to 10 dochodzi, a Wy cicho siedzicie?!
      czy któraś z ekspertek mogłaby zajrzec w moje ff i powiedzieć, czemu ten durny
      program nie wyznaczył mi owu? Czyżby dlatego, że 6 niższych nie zaznaczyłam?
      • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 09:52
        Kotek, masz mało tempek, one co prawda dość wysokie, ale prawie wszystkie
        zakłócone... a to już pewnie zbyt trudne dla mundrego ff. Jakbyś mierzyła od 7dc
        to mże coś by z tego było. Poza tym jak masz wcześnie owul to naprawdę powinnaś
        zacząć wcześniej mierzyć... Sorki...

Mam propozycję, zamiast robić wątek coraz dłuższy to skróćmy go... bo naprawdę
        im dłuższy wątek tym dłuższy mój cykl;-(((((((((( max 500postów...
        Ivinka do dzieła... jak do wieczora żadna zaciążona nie założy to Ty ok?

Pozdr

Tess.
        • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 09:58
          Cześć laski
          Co tak napieracie na nowy wątek?
          Jutro sierpien,to się założy smile)
          Tess,a mnie się mój spadek podoba.smile)Zawsze to coś innego,a nie tylko wysoko i
          wysoko...
          • mercy2 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 10:39
            Tess już się melduję i na @ wcale nie czekam, o co to nie wink Ale Mentafolia
            zrobiła mi zimny prysznic i coś czuję, ze chyba jednak przyjdzie, czhoć tempka
            jak widzisz wysoko nadal. Ale ja mam cylke ok 32 dniowe, więc wszystko sie może
            zdarzyć. A poza tym to owu w 9 dc ??? Coś jakoś dziwnie to wygląda...
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 09:55
      już Was czytam, wczoraj netu nie było, buu
      jestem zrezygnowana dziewczyny, dzis tempka skoczyła, za wcześnie, za wcześnie,
      pęcherzyk nie podrósł, jutro zobaczę na usg, w piątek miał zaledwie 6mm, teraz
      zauważam pomału różnicę, pamiętacie jak krzyczałam w zeszłym cyklu że mam jajo
      w gaciach, i miałam, oj miałam, w tym cyklu E wpisane w ff bo mało tam innych
      opcji, ale to co było w tym cyklu jaja to maleńka namiastka tego z zesłego
      cyklu, teraz dostrzegam różnicę między dobrą owu a ot taką byle jaką i widzę że
      lewy jajnik coś szwankuje, ciekawe czy dają jajniki naprzemiennie, ja tu raczej
      monolog sobie prowadzę, jestem dziś strasznie przygnębiona, ale nie tą owu tak
      ogólnie poprostu, w sumie to i nawet bzykania nie było od 5 dni czy 6 nawet
      więc o czym mowa, mam focha na M, i to tak właśnie widzę po sobie zabrakło w
      tym cyklu tego czegoś, jakiejś nawet ochoty na seksik, zdziwie sie bardzo jeśli
      była owu, mam nadzieję jutro zobaczyć mały 6mm pęcherzyk, z tym będzie mi
      lepiej, i wszystko się jakoś nawet układa i pasuje do siebie

zawsze pisałam że mam skok w 17 lub 21dc i w sumie tak jest, bo skok chyba był
      wczoraj jednak, bo ma w tym cyklu sporo tempek zakłóconych, nie zaznaczałam ich
      wszystkich, wszystkie te dziwnie wysokie, pza dzisiejszą, i ten cykl o dzień za
      szybko zaczęłam, tak mi sie wydaje, bo nie mam krwawień więc to jest u mnie na
      chybił trafił i w sumie jednak by wyszło skok 17/18dc, bedę to widziała plus
      minus na koniec po długości lutealnej

pogoda nad morjem bardzo ładna się robi, idę Was poczytać, może Wy macie jakieś
      milsze nastroje, wczoraj oj byłam niemiła, jednej forumce brzydko napisałam,
      buuu, to wszystko przez te hormony dziwne, w zeszłym cyklu przed owu życie we
      mnie było, wiecie teraz dopiero dostrzegam że ja strasznie reaguję na hormonki,
      inaczej zachowuję się jak one ładnie dążą do owu, serio kiedyś nie byłam taka
      pojechana, teraz się ciągle czepiam, widać ciągle nie mam owu, ale dziś
      smucę!!!!
      • claire_s Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 10:15
        Tessie, na razie nie planujemy powrotu (choc w koncu na pewno!), wiec mimo
        wszystko wole zaciazyc tutaj liczac, ze wszystko bedzie ok, niz czekac byc moze
        kilka lat na powrot do kraju. Staram sie 'przestawic' na tutejsza filozofie, tu
        dla wszystkich ciaza to najnormalniejszy stan fizjologiczny, bez lekarzy i
        lekow, z praca do 2 tyg przed terminem porodu. Moje ciezarne kolezanki (mam 3 w
        dziale, nie jest lekko!) nawet na nartach jezdzily w pierwszym trymestrze, zero
        przejmowania sie, mimo ze jedna ma za soba poronienie, do tego zadna nie byla
        na zwolnieniu, one jakos duzo zdrowsze chyba sa niz my. Albo to kwestia braku
        wiedzy, w Polsce kazdy lepiej czy gorzej zna sie na medycynie, dlugo starajaca
        sie kobieta jest rownie dobra jak jej gin, a tu ludzie nie maja pojecia o
        chorobach, leczeniu, nie trzymaja w domu apteczek pelnych lekarstw 'na wszelki
        wypadek', hipochondria zerowa. Dlatego troche mi tu trudno, hehehehe smile

Tessie, szukalam pracy siedzac na wychowawczym w domu, mialam duzo czasu i
        slalam te swoje CV w swiat w duzych ilosciach (korzystajac z serwisow
        pracowych, wlasciwie tylko monster i reed), no i ku mojemu zdumieniu wypalilo z
        bardzo fajna firma wlasnie stad, wiec wyjechalam. Nie zaluje, super
        doswiadczenie i zawodowe i zyciowe, ale nie planuje tez zostac tu na stale.
        Szukalam w sumie niedlugo, kilka miesiecy. Tu wynajmujemy dom, a w Polsce mamy
        wciaz mieszkanie, stoi puste i na nas czeka. Nie zamierzam go sprzedawac, chce
        miec gdzie wrocic.

A NT to badanie przeziernosci karkowej, nie martw sie, jeszcze troche i wlasnie
        taka lektura bedzie Twoja codziennoscia- czego Ci goraco zycze smile

Wiosenko, ja juz tyle ciaz widzialam z niby kiepskiej owu smile)))) Czasami mam
        wrazenie, ze im gorzej, tym lepiej, hahaha smile
        • claire_s Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 10:19
          Mjulka, jak to odstawic od reki? Wszedzie czytam, ze powinno sie wykonczyc
          listek, zeby cykl nie zwariowal, wiec sie mecze... Zreszta zostalo juz 9
          tabletek, a dodatkowego zamieszania (oprocz zwyklego popigulkowego) to bym nie
          chciala!
          • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 10:33
            Dzięki Claire, superowa babeczka jesteśwink)) Z tymi pigułkami to masz rację,
            lepiej dobrać do końca i spokojnie czekać na @ wiadomo kiedy. A tak odstawisz,
            coś się rypnie i będziesz jak ja milion razy dziennie do kibla szukać @, objawów
            @ się doszukiwać... i tyle... Niby powinna byc @ z odstawienia, ale na tym forum
            to mamy szczególne szczęście do wyjątków...;-( Chyba ja też zacznę na spokojnie
            szukać pracy w uk... zanim znajdę to mam nadzieję i dzidziuś będzie.. Właściwie
            wątpię czy tak łatwo znajdę... poza językiem to właściwie niewiele umiem ... i
            co ja anglików angielskiego mam uczyć?? Brr!

Pozdr

Tess.
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 10:25
      A fuj ale badanie ta wrogość śluzu, niesympatyczne w każdym razie.

Cześć Kama pewnie że mozna z nami dyskutować, witam Cię.

Widzisz Mentafolia chyba Horpyna albo Skrzynka na NPR pisały że właśnie wstanie
      na siusiu i szybkie zaśnięcie nie ma wpływu. Ja chyba jak Tesi z innej
      dzidziny, zrobie sobie z tych pomiarów pracę doktorancką.
      Kochana pranie dawaj do pralni po co Wam dwie pralki? Nie płacz Mentafolia,
      buuu tempka w dół poszła, zajdziesz jak będziesz M obiadki gotować, czeka Was
      tyle upojnych nocy.

Ivinko o mebelki superek, ja już mam foty w domu przygotowane domku na głowie,
      ale inet wczoraj nie działał, jeśli wieczorem się nie odezwę tzn że dalej go
      nie ma. Jedziemy na Słowację, na Węgry wdepniemy, ale do Bułgarii to chyba
      jednak nie, za daleko, z Jaśkiem podróżować bez sensu, i zamiast odpoczywać to
      byśmy w trasie byli non toper. Ivinko byłam w piatek 6mm pęcherzyk i idę jutro,
      żeby sie upewnic czy on dalej tam jest i co robimy w razie co, bo juz i tak
      wszystko wiem, że mam owu rzadko.

Chwila pracy.
      • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 10:48
        Bry smile
        Wiosenko, super podróż, trochę inszej kultury nie zaszkodzi chapnąć, a i dla
        synka to będzie przygoda.
        Widzę, że nie chcesz rosnącego pęcherzyka, a ja Ci jednak życze, żeby jutro
        miał około 16mm, foch na M w kąt i do dzieła, prokażcie co potraficie smile
        Tess, i ja czekam na @, od niedzieli jestem wolna od wszelkich medykamentów,
        cycki przestały boleć więc niech no już przyjdzie. A Ty na luteinie? Czy już
        była odstawka? Dlaczego ciągle miałam wrażenie, że Ty z UK jesteś? smile
        Witaj Claire, klub nam się rozrasta o międzynarodowe sławy smile
        Nie widzę Waszych wykresów więc o nich nie napiszę, za to jeszcze raz z prośbą
        do Meggii uderzam o nowy wątek sierpniowy, daj nam razem z nim troszkę
        fluidków smile Jak się czujesz?
        Mjulka, podrasuj sobie wykres, wstaw jeszcze kilka tempek z przodu, te bąbelki
        pomaluj w środku i może owu wyznaczy big_grin
        Mentafolia, to ja naprawdę nie mogę wstawać na nocny sik? smile Hihi smile
        I ja chwila pracy smile
        • poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 11:18
          Dzien dobry.
          Wyraznie dobry, bo niebo blekitnesmile Czyzby lato mialo zawitac w koncu do
          londynu?
          Witam nowe kolezanki, rakcja angielska nam sie powiekszasmile
          Tess, tez sie zapisujesz?
          Swoja droga, moze sprobuj uczyc w uk. Angielskiego wlasnie. Sporo Polek tak
          wlasnie robismile Bo angielski to takze literatura.

Wieci, bo prawde mowiac, to nie powinnam sie chyba starac, prace mam
          beznadziejna, na studia chce isc, M nas troje raczej nie utrzyma, chociaz...Jak
          pomysle o kosztach zlobka i przdszkola, to cos mi sie przewraca w zoladku. na
          prywatna szkole nas nie bedzie stac, a panstwowe tutaj, przynajmniej w londynie
          to porazka, zalezy jeszcze od dzielnicy, gdzie sie mieszka, kolo nas na pewno
          sa gownianesad Przynajmniej mieszkanie mamy wlasne, moze i nie super, i
          malenkie, ale wlasne. z drugiej strony czekac nie chce, bo skoro ponad 2 lata
          bzykania sie bez zabezpieczenia, to cos tam jest nie taksad
          Niby posunieta w latach jeszcze nie jestem, ale najmlodsza juz tez nie, i to
          starania o 1sze dziecko dopiero...

Podoba mi sie tutejsz traktowanie ciazy jako stanu fizjologicznego, bez
          szalenstw na punkcie badan i zwolnien lekarskich. moja mama miala takei samo
          podejscie w Polsce. rany, tylko pytanie nr1. jak w ta ciaze zajsc? no jak?
          Tutejsza medycyna jakos najwiekszym sprzymierzencem nie jestsad, che byc
          traktowana indywidualnie, a nie na zasadzie, ze 1000 kobiet mialo podobnie,
          wiec i ja powinnam - oni maja evidence based medicine, czyli skoro roznicy nie
          widac, to po co przeplacac.

u mnie dalej skoku brak, pewnie sie owu znowu przesunie w czasie, jajo sie
          skonczylo a tu nicsad Ale przynajmniej jajo bylo, pierwszy raz od miesiecy!
          juz sama nie wiem, czy cieszyc sie, czy sie martwic. Jajniory zachowuja sie
          jakby ich nie bylo, cyce dalej powiekszonesad niech to szlag........

Ide ogladac wasze wykresy!
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 11:25
      Tesi dołączyłam do Twojej czarnej dziury, nie zostawiaj mnie w niej samej.

Wow Sotie objawy super, trzymam kciuki za jutrzejszy skok.

Mjulka ja wiążę nadzieje z clo, że wreszcie będę miała pęcherzyk w każdym cyklu
      i zaskoczę wreszcie. Tak w sumie to miałam chyba tylko dwie owu od marca, i jak
      mam zajść?
      • poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 11:40
        O mnie tez nie zapominajcie w tej dziurzesad

Widzisz Wiosenko, ale Ty przynajmniej wiesz, co w trawie piszczy, nie dasz sie
        omamic ladnym tempkom itd. To juz sporo warte!! stawiaj na clo wiec, nie
        stracisz, probujac. No i oczywiscie, bedziesz miala monitoring, wiec wszystko
        bedzie pod kontrola, ja problemu nie widzesmile

Dziewczyny, trzymam kciuki za nas wszystkie. no cholera, w koncu musi sie
        udac!!!! Tyle determinacji, wiary, nadziei i milosci!
        Jezu, patetyczna sie robiecrying
        Niech no Meggii otworzy nowy watek, posypia sie kreseczki, mowie Wam!!!
        • kae1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 12:16
          kurcze, z pierwszym dzieckiem nie miałam tyle "zachodu", a teraz.. szkoda gadać
          wybieram się na badanie hormonów i tak sobie myślę, że może najpierw zrobię
          badania, a potem pójdę z nimi do mojej ginki.. tylko kiedy je się robi? w
          jakimś konkretnym dniu cyklu? i jakie hormony?
          może mi coś podpowiecie?
          • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 12:41
            Kae, a z czym masz kłopot? Jak długie masz cykle? Masz owulację? Powiedz proszę
            więcej, a ja zaraz poszukam linka do badań w konkretnym dc.
            Pozdrówka!
            • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 12:57
              Ufff, znalazłam smile
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=64593242&wv.x=1&v=2&s=0
              • kae1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 13:07
                bardzo, bardzo dziękuję smile
                szukałam, ale jakoś na to nie natrafiłam..
                cykle mam regularne, ok. 28-dniowe i wg tempki owulacyjne, ale mimo starań od
                roku nie ma rezultatów w aspekcie drugiego dziecka smile
                wiosną 2006 poroniłam w 8 tygodniu sad
                ginka wysyła mnie i męża na badania, dlatego chcę zacząć i pójść do niej z
                czymś konkretnym w ręku
                • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 13:27
                  Miło się zaczyna robić w tej dziurze i tłoczno... kurcze jak ja próbuję
                  wszelkimi sposobami z niej wyleźć to Wy się do niej ładujecie... toż to znowu
                  będę sama;-(tyle, że na zewnatrz buuuuuu nigdzie nie idę zostaję z Wami w
                  dziurze....tylko mnie nie zostawcie tu samej...

Kiedy ja właśnie mam już dość uczenia ang - 12 lat to robię i właśnie doszłam do
                  wniosku, że to nie mój cup of tea... a literaturę ang to nawet lubię...moja
                  praca mgr była o ... Conradzie... Wszystko dostosowuję do ewentualnej ciąży a
                  tu nic nie ma... trza żyć dalej jakoś... W Pl to z ciążą to jakoś jest a tam...
                  tylko, że jak tak będę zwlekać to dupa, śmierć mnie zastanie zanim cokolwiek
                  zmienię w swoim życiu...

Pozdr

Tess.
                  • mercy2 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 13:54
                    Wyłazić mi z tej czarnej dziury i to prędko, co to za minorowe nastroje ???
                  • kae1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 13:55
                    założyłam ff, czy coś widać?
                    próba
                    www.fertilityfriend.com/ttc/index.php
                    • ivinka275 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 14:01
                      Kae, tu mały isntruktaż
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=65716778&a=65791707
                      poradzisz sobie na pewno smile
                      • kae1 próba nr 2 31.07.07, 14:11
                        www.fertilityfriend.com/home/1bb695
                        • ivinka275 Re: próba nr 2 31.07.07, 14:14
                          Brawoooo!!! smile))
                          • kae1 Re: próba nr 2 31.07.07, 14:26
                            skoro tak dobrze mi idzie z Twoją Ivinko pomocą ... o proszę.. próba
                            sygnaturki big_grin
                            • kae1 no i się udało :) 31.07.07, 14:33
                              dziękuję Ivinko smile
                              • poppy76 Re: no i się udało :) 31.07.07, 14:56
                                kaesmile)
                                pracy tylko czlowiekowi dodaja, coraz wiecej wykresow do oblookaniabig_grin

Wszystkie sie wakacjuja, czy jak, ze tu taka cisza?

Z tym dolem to tak, ze ja jedna noga w nim, druga na zewnatrz, i tak w kolkosad

Tess, jak nie chcesz uczyc, to moze zwykla adninistracyjna biurowa sie nada?
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 15:02
      dziewczynki troche mialam pracy, uff nadrabiam szybko zaległościi, bo nie
      wiadomo czy w domu jest necik
      • aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 15:10
        Tessi mi dziękujesz?? Za co??
        Czuję się kiepsko dlatego mało się odzywam boli mnie brzuch, non stop mi się
        odbija i jest mi niedobrze mam wszystko w gardle.
        Kiedy mogę teraz zrobić test żeby wyszedł w miarę wiarygodnie??
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 15:11
      Ensata udałaś się mamusi.

Malutka zobaczysz że i do Ciebie usmiechnie się słoneczko, ja jestem skłonna
      już i teraz adoptować dziecko, ot np dziewczynkę kilkuletnią, ale mój M jakiś
      oporny, on raczej myśli o noworodku adoptowanym. Z cyklu na cykl robi mi się
      przykro, nie chcę takiej walki o dziecko, bo to jest chore. Mogę odpuścić, ale
      chcę żeby mój jedynak miał rodzeństwo i tyle, do grudnia daję sobie czas.
      Pewnie że będę sie starać o swoje własne, ale bez tych wszystkich medycznych
      wspomagaczy. To sobie pogadałam.
      • mercy2 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 15:16
        Aneczka - piękny wykresik smile))
        • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 15:30
          Aneczko, zalecenie dr Tess: odpoczywaj, wyleguj się, nie dźwigaj, nie
          przemęczaj się... i może na razie bez bzyku.... coby nie zaszkodzić...wink))

Pozdr

Tess.
          • aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 15:40
            Tessi jestes KOCHANA!!!!!! Zalecenia już zarejestrowane w główce, i napewno się
            do nich zastosuję.
            A @ pewnie, że oddaje.
      • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 15:25
        Wiosenko ja to mam opory jedynie przed bardziej inwazyjnymi metodami typu IUI
        czy in vitro. A tak to prochy mogę łykać... byle nie metformaxwink)

Poppy może być najnudniejsza biurowa a ja już będę szczęśliwa... Mój M to widzi
        mnie gdzieś w nieruchomościach... no ale to on... a ja sama nie wiem...

Aneczko dziękuję Ci, że mi oddajesz swoją @... bo oddajesz prawda...? Powinnaś
        zatestować pewnie koło soboty najwcześniej (tak naprawdę to pewnie (niedz -
        pon)..., ale plis zrób testa w piątek... to jeszcze się dowiem co i jak... a coś
        czuję, że Twoja zgaga i niepewne samopoczucie to na dobre wyjdzie...wink)))

Wiosenko spróbuj z clostilbegytem... jak normalnie miewasz owul tylko rzadko, to
        clo powinien pomóc, a to nie jest jeszcze cóś wielkiego... a może sie uda???

Pozdr

Tess.
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 15:45
      Tesi nie wyjeżdżaj nam kochna, buuu, ja nie chcę, kto nam będzie tempki
      kontrolował, no kto? Jak tam dołek nie ma Cie juz w nim, ja chyba tylko
      wskoczyłam i wyskoczyłam, zauważyłam że w stresiku słodycze wciagam, oj basta
      jutro, bo du za duza urośnie. Cięzko rodzic bedzie i w ciąży chodzić, ha ha.

Pewnie już Ci Mjulka odpisali, a ja jeszcze o tym nie wiem, ff nie wyznaczy, bo
      do owu musza byc przedwzrostowe, i aż 6, dopisz sobie i wyznaczy.
      • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:09
        Tess,jasne,że mogę Ci wysłać sms-a.Ale treść raczej nie będzie otymistyczna he he.

A co do opieki nad ciężarną to chyba w PL jest przesada w jedną stronę,a w UK w
        drugą.U nas ciąża przez wielu lekarzy i same kobiety jest traktowana jak choroba.
        Moim zdaniem podejście do ciąży na świecie jest o wiele zdrowsze niż u
        nas.Różnice widać przede wszystkim w kompetencjach lekarzy.
        Wiem,że w Szwecji jest podobnie jak w UK czy USA.Ciężarne maja kontakt głównie z
        położnymi.Lekarz wkracza,kiedy dzieje sie coś NAPRAWDĘ niepokojącego.Nikt nie
        panikuje i nie pasie kobiet sztucznym progesteronem na wszelki wypadek,bo cały
        swiat wie,że to ciąży nie podtrzymuje.
        A najlepszym dowodem ,że takie podejście jest zdrowe są statystyki.Ani w
        UK,Szwecji czy USA ilość poronień i śmierci okołoporodowej dzieci nie jest
        wyższa niż u nas,ale odwrotnie - nieszczęść jest mniej.I z tego co pamietam pod
        tym wzgledem PL wlecze sie gdzieś na końcu listy.
        • mercy2 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:17
          Ja też tak myślę, ze ciaż to nie choroba i jeśli się kobieta dobrze czuje to
          powinna pracować, bo w domu się nasiedzieć jeszcze zdąrzy. Ja siedziałm w domu
          miesiąc przed porodem, bo już się za biurkiem nie mieściłam hehehehe, a pracuję
          z klientem bezpośrednim i trochę śmiesznie to wygladało. Moje znajome z pracy
          jak zajdą w ciążę to po kilku miechach ida na zwolnienie i siedzą w domu,
          wrrrr... Moja ciocia pracowała w piątek a w poniedziałek poszła do porodu,
          koleżanka tak samo - -i to są wzorce.
          • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:30
            No właśnie o to mi chodzi.W normalnym kraju nikt nie da ,ani tez zadnej
            ciężarnej nie przychodzi do głowy żeby przez 9 miesięcy siedzieć na zwolnieniu.
            Zwróćcie tez uwagę,że nasz kraj biedny,a tamte bogate.Ciekawe dlaczego ? smile)
            • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:38
              mój gin, inny niz obecnie, wpierwszej ciąży na każdej wizycie pytał mnie czy
              chcę zwolnienie, dziwne wówczas to było dla mnie

Gorgonia poszperaj, trochę, ciekawi mnie temacik, dietkę zaczynam cos w tym
              musi być, najważniejsze jeśc co 3 h, nie głodzić sie to wiem.

Pozdrowka, uciekam.
              • aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:47
                A jeśli chodzi o pierwszą ciąże to byłam na zwolnieniu od 5 tyg.
                Lekarz nie pytał czy chce powiedział że mus.
                Mam mała macice i musiałam przychodzić na usg kontrolować czy wszystko ok, do
                tego wymioty od 5 rano do ciemnej nocy ponad 20 razy. No i do pracy dojeżdzałam
                pociągiem 70 km i pozniej 30 minut tramwajem a przy moich omdleniach to było
                zbyt ryzykowne. Także całe 9 miesięcy przeleżałam w domu a 4 pierwsze to
                prawdziwy koszmar, chociaż pozniej tez lekko nie bylo.
      • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:21
        Aneczko, biorę, biorę oczywiście, że biorę Twoją @ z pocałowaniem rękiwink))
        Tylko kurcze ta cholerna Poczta Polska... zanim mi ją dostarczą to do Fatimy
        dojadę...

Ja to chyba już oślepłam w ciemnościach nory i jakoś nie mogę się dobrze
        rozeznać czy jeszcze w niej jestem czy już nie... buuuuuu Właśnie sobie
        przypomniałam... stanęłam dziś na wadze i co ja widzę... nie 78 kg a 81!!! To ta
        czarna dziura i robi się jeszcze czarniejsza... a zalecenie mojej gin:
        SCHUDNąć!!! Ja w stresiku nie dość, że mam chcicę na słodycze to na nic nie mam
        ochoty, leżę i sie tuczę buuuuuuuu. Typowa depresja buuuuuuu. Na razie du... z
        odchudzenia ... ;-( Z dobrego serca Wam życzę, nie wtykajcie nosa do czarnej
        dziury...

Wiosenko, ja jak nie wyjadę to na amen w dziurze zostanę;-((( Jedyna nadzieja w
        tym wyjeździe... Pojadę do Fatimy, przejdę przez plac na kolanach to i może
        dziura wywietrzeje mi z głowy i posypią się bliźniacze kreski...wink Spróbuję
        znaleźć jakąś kafeję, tym bardziej, że mój M będzie tak samo zdesperowany, żeby
        do netu się dostać...wink)) A Portugalia to nie koniec świata, w końcu UE to
        jakąś cywilizację muszą mieć hehehehewink

Pozdr

Tess.
        P.S. Zrobiłam budyń czekoladowy, usmażyłam śliweczki i wsunęłam 4 miseczki
        budyniu ze śliwką... i jak ma du... nie rosnąć???
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:08
      Claire to niesamowite co piszesz o leczeniu. Nawet jak owu była kiepska
      obecnie, ale nie zakładam to i tak staranek nie było. U mnie raczej tendencja
      do owu dopiero w 21-22dc, wówczas ona faktycznie jest, wcześniej pęcherzyk nie
      daje rady urosnąć, myslę, że estrogeny siadły u mnie.

To ja się w sumie pochwalę, pracowałam do 10.05, a Jasia urodziłam 29, ot
      poszłam na wolne bo chciałam wszystko przygotować. Jestem za: ciąża to nie
      choroba. Ale w drugiej ciąży kazali mi leżeć a ja poprostu nie miałam jak.

Poppy nie masz castagnusa? kiedy jedzioesz do Polski? moge Ci podesłać
      castagnus, jak chcesz żaden problem. Kochana wiem że sporo już się
      dowiedziałam, dzięki Wam dziewczynki, nie chcę marudzić, ale mnie już to ostro
      podnerwiło, ładnie mówiąc. Starać się o dziecko kurcze, no, dzieci powinno sie
      sadzić razem z kapustą i tyle. Wiem że mam bajtla, ale to na serio nie zmienia
      postaci rzeczy. O widzisz Pooppy mi zależy z kolei na książce Harry poter, co
      Ty na to? U nas jest b. droga, chcę komuś zrobić niespodziankę.
      • gorgonia_m Wiosenko 31.07.07, 16:23
        Witajcie,wczoraj nie udało mi się już zajrzeć na forum, a dziś dopiero terazsad
        No, ale odpisuję a propos tego jak to było u mnie.
        A więc, mój gin jest zdania, że z wiekiem osłabia się również wartość
        biologiczna jajeczka - no, ale to wszyscy wiedząsmile
        A teraz o o insulinie. Otóż jest to chyba najważniejszy hormon w całym
        organiźmie, dlatego jego zachwiania mają wpływ na cała gospodarke hormonalną.
        Przy nieodpowiednim odżywianiu, kiedy gwałtownie wzrośnie cukier we krwi,
        gwałtownie wzrasta też poziom insuliny, a nadmiar insuliny to po pierwsze
        otyłość (aczkolwiek nie zawsze) a po drugie nieprawidłowe odżywianie wszystkich
        komórek organizmu (m. in. naszego jajeczka) Dlatego jego zaleceniem było trzymać
        dietę dla cukrzyków i nie dopuszczać do wahań poziomu cukru we krwi.
        Dieta, którą mi zalecił polegała przede wszystkim na REGULARNOŚCI posiłkow,
        czyli jemy co 3h. POza tym eliminuje się żarcie o wysokim indeksie glikemicznym
        (zaraz poszukam jakichś tabel) - między innymi Wiosenko słodycze (tez cierpię z
        tego powoduwink
        O ile się orientuję to Metformax się właśnie daje dla uregulowania.

Ja mi to wtedy zalecił to prz3ekopałam sieć, żeby się dowiedzieć o co chodzi,
        może mam gdzieś jeszzce coś fajnego do poczytania...

• gorgonia_m Re: Wiosenko 31.07.07, 16:36
          O, tabelę z indeksem znalazłam:
          dietamm.com/index.php?p=ig
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:12
      Tesi Ty widzę kląć zaczynasz, oj źle już kochana z Tobą.

Kae pikny wykresik, sobie wzięła i ff załóżyła, ileż ja się zmagałam?

To przypomnijcie kogo jutro wykres to listy podczepić, Kae i Vingę? Musze się
      nauczyc nowych ników, sporo nowych, hoi hi
      • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:21
        A gdzie się Sotie podziewa? Biedactwo moje,widziałam ff sad.U mnie tez spadek.
        Aneczka,Twój wykres wypasiony,że hej! smile
        Noemi albo ma zepsuty termometr,albo choreńka.
        U Sil tez spadek sad
        Co się z nami dzieje???
      • kae1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:24
        prawda, że ładny? taki skromniusi, mnie też się podoba, tylko wolałabym żeby
        tempka nie spadała na końcu big_grin
        cóż, poczekać zostaje.. mam czas do.. czterdziestki smile oo matko
        • aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:42
          Wiosenko to nasz 5 cykl, faza lutealna 13 dni.
          Coś od środka podpowiada mi że się udało, jestem dziwnie spokojna.
          Mam nadzieję, że to nie oznaka nadchodzącej wrednej @.
          Tessi już kurierem Ci puściłam więc jutro powinna dojść, no chyba że kurier się
          opóźni to max w piątek.
          • poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:48
            to co Aneczko, zakladasz namnowy watek?
            smile
          • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:54
            Aneczko, siedzę jutro w domu i waruję na przesyłkę...wink bo jeszcze kurier
            zwróci do nadawcy;-( buuuu Dla mnie to bezcenna paczuszka...wink))) Dzięki
            stokrotne i niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodziwink

Pozdr

Tess.
            • aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:59
              Poppy chętnie, ale może jeszcze poczekam, ąz chociaż pokaża sie dwie kreseczki
            • aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 17:01
              I przyszło mi właśnie do głowy że skror znamy się juz z wyglądu (w większosci),
              to może jeszcze zdradzimy swoje imiona - u mnie tak jak wskazuje nicksmile
              • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 17:13
                a może w zgaduj zgadulę się pobawimy? wink
                • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 17:18
                  Tę norę to trzeba zasypać, żeby żadna nie miała już gdzie wpaść...
                  A zgaduj zgadula, gdzie jest złota kula bardzo chętnie....

Dam Wam podpowiadajkę... Francuzka... spalona na stosie przez Anglików...

Pozdr

Tess.
                  • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 17:27
                    Joanna smile
                    u mnie - czysta niewinność wink
                  • aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 17:30
                    Sotie do soboty to będzie mi cięzko z testem wytrzymać. Zobacze jutro jaka
                    tempka, coś mi ta owu nie pasuje w 14 dc, ja bym bardziej na 17 ja widziala.
                    Poczekam jak jutro nie spadnie to moze zatestuje - ale chyba musze kupic ten
                    czulszy test 10 czegos tam, bo ma jeszcze jeden ciazowy od ewy ale ona ma
                    czulosc 20 cos tam.
                    • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 17:33
                      aneczka, a robiłaś test owu w 16dc? bo jeżlei tak i wyszedł już negatyw, to
                      może owu masz 2 dni przed skokiem, czyli właśnie 16dc??
                      • aneczka_78 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 17:46
                        W 14 i 15 wyszedł pozytywny, a 16 już kreska była słabo widoczna. Wieczorkiem
                        przesle wam fotki testow
                      • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 17:54
                        a ja dziś nie miałam czasu na netasad pewno nadrobię wieczorkiem. I wykresom się
                        nie przypatrzyłam jeszcze...pooglądam sobie Wasze, swój odpuszczam, juz mi sie
                        znudziło mierzeniebig_grin

Myślałam Tess, żeś Tereskabig_grin

Myślę intensywnie nad clo w nadchodzącym cyklu. Bo na mój gust teraz będzie
                        kolej lewego jajniora, a ten ,jak już kiedys pisałam, w swej szczątkowej formie
                        pęcherzy nie produkujesad
                        I wiecie co mnie jeszcze strasznie martwi. Że nie każdy pęcherzyk zawiera
                        komórkę jajową sad
                        • poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 18:32
                          Mjulka, a Ty co, do dola chcesz wchodzic?
                          Ani mi sie waz, wystarczy nassmile Zreszta, trzeba by ten dol zasypac raz na
                          zawsze, co myslisz, Tess?

Z drugiej strony wiem, ze poki nie zmienie pracy, nie poczuje sie lepiej, dalej
                          bede sie stresowac na maksa, i prolaktyna bedzie hulac. Wyglada na to, ze do
                          konca roku powinnam zostac, gdzie jestem, cholera.

Mentafolia, ciekawy temat z tymi zwolnieniami na ciaze. Tylko, ze czasami takie
                          zwolnienie jest konieczne. Tutaj raczej nie chca dawac, nawet w trakcie
                          poronienia czasamisad Ale z drugiej strony kolezanka prawie cala ciaze
                          przesiedziala w domu, gdzie mogla sztukowala urlopem. Zle sie czula, w domu
                          malenkie, nawet nie roczne dziecko. w ciazy nie bylam, nie wiem, jak bede sie
                          czula (to juz postep, skoro zakladam, ze sie jednak udasmile, chcialabym do konca,
                          by nie tracic macierzynskiego. Nie wiem, jak w Polsce, ale tu sie wlicza
                          ostatnie tygodnie spedzone przed porodem (bodajze ok miesiaca albo i dluzej) do
                          maternity wlasnie. a z drugiej strony mam prace cholernie stresujaca, wiec nie
                          wiem, co bedzie. O osmiu godzinach stania nie wspomne.

Ps. dajcie mi znac, jak sie za bardzo rozpisujesad Bo wiem, ze potrafie zanuszac:
                          (

Wiosenko, zerkne za tym potterem dla ciebie.

ps2 ta odrobina slonca za oknem nastawia pozytywniesmile))))))))))
                          • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 20:10
                            Poppy, im więcej tym lepiej, a' propos pisania, tym bardziej że znów posucha
                            nastała.
                            gdzieście wszystkie sie po norach pochowały??
                            • tessie124 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 20:37
                              Ja na moment wpadłam... M dałam jeść i mam swoje 5 min przy kompie... Moja praca
                              stresuje na maxa... Jeszcze miesiąc wolnego a ja już mam doła;-(( Dziurę zasypać
                              tylko żadnej nie przysypać....wink
                              Wpadnę później...

Pozdr Tess.
                              P.S. Sptie Ty Joanna? Bo jo tys... I co zgadywanka skończona??? Buuuu
                              • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 20:40
                                jak skończona? joanna - to ja zgadłam tę wielce trudną zagadkę Twoja wink
                                mnie nikt póki co nie odgadł.
                                bosz, 2 miechy wolnego, a Ty się kobito stresujesz?! odpoczywaj!!!
                                • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 20:46
                                  ja bynajmniej w norze nie siedzę. Już się pogodziłam, że cykl stracony i widzę
                                  nawet pozytywa w tej kwestii. Na teściorach przyoszczędzę a i nerwów w
                                  oczekiwaniu nie zjembig_grinDD

pakuję moją latorośl, bidula użyje jak pies w studni nad morzem w taka pogódkę
                                  zapłakanąsad(. Ciekawam swoją drogą ile czasu minie do telefonu z łkaniem "mamo!
                                  zabierz mnie stąd, tu jest okropnie"big_grin. to dziwnie, ale w naszym wspólnym życiu
                                  nie rozstawałyśmy się na dłużej niż max 5 dzionków. No i zwykle była pod opieką
                                  babcismile) Aż mam wyrzuty sumienia, że ją wypycham na zsyłkęsad
                                • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 20:57
                                  Sotie ja obstawiam Kaśkębig_grin
                                  • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 21:05
                                    mjulka, strzelaj dalej ;P
                                    a córka na pierwsze kolonie jedzie? wróci, to jej nie poznasz smile)
                                    • mjulka Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 21:19
                                      no pierwszesmile
                                      nie był to złoty strzał?big_grin. No tak na tym wątku takie rzeczy się nie zdarzająbig_grin
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:23
      no Aneczko objawy masz fajne, ciekawa jestem, oj ciekawa, a ja nie kojarzę więc
      napisz który to cykl starnek, ile trwa u Ciebie lutealna?

ja juz prawie wracam do domku, ciekawe czy necik będzie, oj dzis sie upiję, no
      może w sumie nie dziś, a jutro, kuzynka wyjeżdża jutro , wiec sobie z M
      poszalejemy, wreszcie
      • poppy76 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 16:38
        Za trzy tygodnie bede w Polsce to sie obkupiesmileW castangusy i inne tamsmile
        Wiosenko, jak to drogi harry potter? nie orientuje sie naszych cenach, tu
        oficjalnie 16.99 funta w ksiegarniach. Kupilam za 10 w tesco. byly podobno za 5
        w asdzie, ale wybyly.
        po ile teraz funt, 5.8? To jakies 60 zeta, jakby bylo za 5 to tylko 30smile
        Ide dzis do tesco, kupic ci? moglabym wyslac juz z Pl. szybciej bedzie, bo u
        nas poczta strajkuje cos ostatnio.
        Swojej nie oddam, bo bratu obiecalam, bedzie sie z angielskim zmagal;D
        • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 17:12
          się melduję. Mentafolia, aż mi sie ciepło na serduchu zrobiło smile
          moja tempka pikuje niestety, choć @ nadal ni ma. no tak, musi skubana wyczekać
          dokładnie na wizytę u gina.
          Sil.bi, Mentafolia łączę się z Wami w bólu.
          Mercy ładnie idzie. Wiosenka w górę poszła, a usg w środę dopiero?
          Kae spryciula, szybko się uwinęła z ff smile

żeście się ładnie rozpisały, chwila nieuwagi i proszę wink
          Aneczka oddaje @ Tess wink no ładnie, Aneczka czekasz z testem aż do soboty??
          Tess na saksy jedzie. Tess jak wyjdziesz już z nory, to ja chętnie wlizę.
          • malutka1939 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 21:19
            Dziewczynki a co trzeba zaznaczyc zeby kilka cykli pokazywało się w fF bo widzę
            ze niektóre zWas tak mają a u mnie tylko 2 ostatnie widać? Napiszcie mi jak
            dokładnie bo ja ciemna jestem i z angielskim na bakierrrrr
            • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 21:26
              malutka, moŻe Ci wyeliminował takie mniej wzorcowe cykle? bo mi sam też jeden
              wywalił, taki właśnie dziwny.
            • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 21:29
              od razu się podłączę z pytaniem, jak wykasować cykl??? parę pustych mi się
              machnęło i nie wiem jak je wywalić w pieruny.
              • sotie Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 21:34
                dobrze, że nowy wątek już jutro, bo ten ledwo dycha smile
    • wiosenka1 Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 21:36
      o rety ależ ta poczta gazetowa koszmarna, wysyłam do was fotyt, wpisałam
      wszystkie adresy, a ona na to że tylko 10 adresatów za jednym razem, i znów
      musze pisac, uporam sie i zaraz tu bedę, poczytam sobie miła lekturke
      • mentafolia Re: ~~ LIPIEC cd - białe skrzydła nad stadniną ~~ 31.07.07, 22:02
        Sotie,sama niewinność to o Tobie?
        Może ...Dzidzia? smile)

Mjulka,dobrze Cie rozumiem.Moja córka tez pierwszy raz pojechała na kolonie jak
        miała 9 lat.Czułam się wtedy jak wyrodna matka,a list od niej do tej pory noszę
        w torebce i za każdym razem,kiedy go czytam ryczę jak głupia.

Poppy,nie chodzi mi o sytuację kiedy kobiecie w ciąży coś dolega.I nie mam na
        myśli opuchniętych nóg.Ciąża to fizjologia,nie patologia,a tak jest postrzegana
        przez większość.Zreszta nie chcę juz o tym pisać,bo temat mnie irytuje i zaraz
        coś palnę,czego potem będę żałowała smile

Mój spadek ma dobre strony,bo właśnie zaraz zrobię sobie drinka tralalala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka