anitaja 28.11.07, 16:39 dziewczyny, czy któraś z Was ma tę przypadłość, post coital test mi wykazał wrogi śluz=zaden plemnik się nie ruszał po stosunku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
claudiak Re: nikt? 08.12.07, 12:17 Witaj ! Ja miałam wczoraj badnie i po 14 h os staranek plemniki w śluzie sie nie ruszały. Lekarz powiedział że nie jest źle po śluz jest ładny i może to nie jest jeszcze szczyt objawów śluzu przez który mogłyby się przedostać. Tak czy inaczej od stycznia będę miała inseminacje Odpowiedz Link
anitaja Re: nikt? 08.12.07, 17:43 claudiak, mnie też czeka inseminacja, mialas HSG lub laparo? sprawdzałaś przeciwciała w krwi? Odpowiedz Link
claudiak Re: nikt? 09.12.07, 19:47 Miałam HSG, laparo ale na endometrioze a przeciwciał nie sprawdzałam, na czym to polega ?? Odpowiedz Link
anitaja Re: nikt? 10.12.07, 16:50 ja nie mam bakterii, wszystkie posiewy wychodzą ok, sprawdzanie przeciwciał polega na badaniu krwi, czy tam nie ma tych przeciwciał także, bo jeśli są także we krwi, to inseminacja nie ma sensu, ja na szczęście nie mam tego cholerstwa we krwi, szukuję się na laparo a później inseminacja. Cieszę się że czasami mimo wrogości śluzu udaje się zajść w ciąże, to jest budujące Odpowiedz Link
annalalik Re: wrogi śluz 10.12.07, 08:04 Ja miałam stwierdzony wrogi śluz (2 badania). Miałam mieć inseminacje, ale najpierw zostałam skierowana na badania do bakteriologa. Okazało się, że przyczyną wrogości śluzu były bakterie właśnie. W czasie leczenia udało mi się zajść w ciążę (staraliśmy się o dziecko ponad 2 lata). Moje szczęście ma już prawie roczek (25.12) Powodzenia dziewczyny Odpowiedz Link
anitaja Re: wrogi śluz 10.12.07, 16:51 annalik gratuluję! takie wiadomości podnoszą mnie na duchu Odpowiedz Link
anitaja Re: wrogi śluz 28.12.07, 11:32 dziewczyny podnosze, moze jeszcze jest ktos z ta przypadłością? Odpowiedz Link
hanu-ska Re: wrogi śluz 19.11.08, 18:19 Ja mam ....niestety. Mialam robiony test pct niedawno i wyszedł negatywny. zabijam plemniki taki kiler ze mnie Oczywiście płacz i szloch ale już jest ze mną ok Po @ idę na drożność jajowodów i mój doktor stwierdził, że będziemy przygotowywać się do inseminacji... Trochę sie boję ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Nasienie męża ok, moje hormony ok tylko ten cholerny śluz nie ok. dziewczyny ale czy napeno badanie pct to pokazuje ? Słyszałam, że sluz się zmienia w kobiecie. Odpowiedz Link