Dodaj do ulubionych

Trzeci migdal!!!!!

09.10.10, 07:41
czy cos mozna zrobic zeby nie wycinac??
nasza homeopatka stwierdzila,ze absolutnie nie i zabrac dziecko z przedszkola zeby nie lapalo infekcji. dodam,ze corka ma trzy latka i lapie tylko katarki a migdal powoduje ciagly kaszel!!!!
Obserwuj wątek
    • very.martini Re: Trzeci migdal!!!!! 09.10.10, 15:13
      Ale podjęła jakieś kroki, żeby próbować się pozbyć problemu, czy wystawiła taką diagnozę na samym początku?
      Jak często te katarki?

16%VOL
      22%VAT
      • karolinacym Re: Trzeci migdal!!!!! 09.10.10, 18:00
        katarki ciagle,oskrzela czyste,kaszel wykrztusny. katarki od roku z dwumiesieczna przerwa. pulmonolog powiedzial ze ok,laryngolog ze migdal i zalecil lymphomysot i powiedzial,ze on nie iezy ale moze pomoc. a homeopata leczy kaszel i katarki. z tym,ze fakt jak wroci do przedszkola to od nowa. a kaszel ciagle!!!!
        a diagnoze wystawila od razu jet wrogiem przedszkoli,jej zdaniem przedszkola nie powinny istniec!!!
        • mama.czarka Re: Trzeci migdal!!!!! 09.10.10, 21:29
          Mam z moim 5-latkiem podobne problemy. Miał takie same objawy. Chorował nawet jak nie chodził do przedszkola. W wieku 3,8 miał wycięty trzeci migdał, ale odrósł, dwa boczne też ma przerośnięte. Od stycznia jednak nam nie chorował, cały czas chodził do przedszkola - podawałam i teraz znowu podaję immunotrofinę (taki syropek łagodzący objawy przerostu) oraz angin-heel (kiedyś) teraz tonsilotren. Ale mamy wskazanie do zabiegu.
        • very.martini Re: Trzeci migdal!!!!! 10.10.10, 23:22
          > a diagnoze wystawila od razu jet wrogiem przedszkoli,jej zdaniem przedszkola n
          > ie powinny istniec!!!

To nie jest diagnoza medyczna, sorry. Ja chodziłam do przedszkola, katarków nie miałam. Wszystko jest kwestią przywrócenia organizmu do równowagi. Homeopatia nie leczy katarów i kaszelków, tylko człowieka. Długo już się leczycie homeopatycznie?
          Lympho bywa skuteczny, z tego, co wiem, poszukaj starszych wątków na forum, ja się tym niespecjalnie interesuję i nigdy nie testowałam tych leków na sobie.
          Czy ktoś brał pod uwagę alergie pokarmowe?

16%VOL
          22%VAT
          • karolinacym Re: Trzeci migdal!!!!! 11.10.10, 13:36
            trzy tygodnie dopiero i chyba zmienimy homeopate.
            dzisiaj juz bylam u rodzinnego lekarza. ta homeopatka mnie zniechecila ;(
            • very.martini Re: Trzeci migdal!!!!! 11.10.10, 19:29
              Trzy tygodnie to faktycznie mało, ale mnie to jakoś dziwnie wygląda. Zwalić całą winę na przedszkole, kazać zabrać i dopiero potem leczyć... Bez sensu.
              Tak na marginesie - spróbuj odstawić nabiał.

16%VOL
              22%VAT
              • karolinacym Re: Trzeci migdal!!!!! 12.10.10, 15:12
                mleko odstawione
                maselka i sera malo je,ale kocha jogurciki naturalne. mleko tez kocha ale jest rozumna i odstawila bez problemu ;)
    • tenisistka0-4 Re: Trzeci migdal!!!!! 09.10.10, 22:31
      moja przyjaciólka dała sobie rade z 3 migdałem dziecka Mercuriusem lehninga w połaczeniu z Echinacea tej samej firmy(tak mi sie wydaje)
      • karolinacym Re: Trzeci migdal!!!!! 10.10.10, 07:41
        a lymphomyosot????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka