Dodaj do ulubionych

Męczący kaszel?

11.01.11, 11:50
Najpierw byłam przeziebiona, potwornie bolało mnie gardło i migdały, ale nie była to angina jak stwierdził lekarz, przeszło ale pozostał kaszel i to nie taki oskrzelowy, ja czuje że swędzi mnie krtań, zwłaszcza gdy oddycham nosem, jak mam się tego pozbyć?
Obserwuj wątek
    • wiktor.online Re: Męczący kaszel? 11.01.11, 13:17
      a jestes blondynka czy brunetka?
    • ewelka233 Re: Męczący kaszel? 11.01.11, 17:50
      haha , jestem kobieta, której dokucza ból gardła i kaszel:)
      • wiktor.online Re: Męczący kaszel? 11.01.11, 19:11
        To ze jestes kobieta, masz bol gardla u kaszel to juz wiadomo. Ale tego malo zeby coz przepisac. Dlatego moj zart o blondynce i brunetce.
        Dobrze dodatkowe pytania - Marzniesz czy jest ci goraco, pijesz czy nie chcesz pic, lezysz klembkiem czy lepiej sie czyjesz kiedy jestes w ruchu, jaki charakter bolu w gardle i opisz jeszcze raz szczegolowo kaszel?

No i obowiazkowe pytanie - Jestes blondynka czy brunetka? :)
        • ewelka233 Re: Męczący kaszel? 11.01.11, 19:47
          Więc takich objawów jak pocenie się czy marznięcie nie mam, bo już nie jestem przeziębiona ( to raczej taka pozostałość po tym przeziębieniu, która brzydko mówiąc nie chce się odczepić ), stan fizyczny jest dobry, tak jak byłabym zdrowa, ale ciągle się jakby podduszam, jak oddycham przez nos, jak mówię i wtedy zaczynam kaszleć. Ból gardła...to nie jest jakiś uciążliwy ból ( kaszlanie duszące jest bardzo), jestem bardziej taka jakby obolała, nie wiem czy to może nie od tego ciągłego kaszlu bardziej. Laryngolog to oglądał, powiedział że infekcji tam już nie ma, normalne gardło po przebytym przeziebieniu. Ale jak pozbyć się tego duszacego kaszlu? Dodam że oskrzela sa czyste. Zameczę sie tutaj, to już tak 1,5 tygodnia po przeziębieniu. Ja w pracy dużo muszę mówić, więc utrudnia mi to życie.

Jestem szatynką:)
          • wiktor.online Re: Męczący kaszel? 11.01.11, 21:49
            ewelka233 napisała:

> Jestem szatynką:)
            >

tak wlasnie myslalem ze chyba to szatynka :)

Dobrze, wez 2 kulki Sulfur30C, rzuc do pollitra czystej niegazowanej wody i w ciagu dnia cogodziny popijaj po lyku (20-25 ml). To w sumie trzeba zrobic kilka raz, 6-7. Jutro wieczorem napisz jak sie czujesz
    • ewelka233 Re: Męczący kaszel? 13.01.11, 18:40
      Bez zmian, ale doszło jeszcze kichanie i ból prawego migdała.
      • wiktor.online Re: Męczący kaszel? 13.01.11, 21:25
        Zmiany sa. Tylko ich zapomnialas :)

Lykopodium 30C, 5 kulek, ssac natszczo, jednorazowo i za dobe opisac zmiany
    • tenisistka0-4 Re: Męczący kaszel? 14.01.11, 20:35
      Na taki kaszel najlepiej sprawdza sie Phytotux -daje go dzieciom i daje dobre efekty,nawilza gardło i nie kaszle sie np.w nocy
    • ewelka233 Re: Męczący kaszel? 15.01.11, 21:50
      Ten kaszel nie chce się odczepić:(
      • very.martini Re: Męczący kaszel? 21.01.11, 03:55
        a długo już tak kaszlesz?

16%VOL
        22%VAT
        • ewelka233 Re: Męczący kaszel? 21.01.11, 10:08
          Tak, ponad miesiąc.
          • very.martini Re: Męczący kaszel? 21.01.11, 17:33
            Może zrób badania na pasożyty...

16%VOL
            22%VAT
            • wiktor.online Re: Męczący kaszel? 21.01.11, 18:21
              No to takie leczenie w forum

Mialem prawie zero informacji o chorobie i nie udalo sie jej zdobyc przez dodatkowe pytania, ale dalem w ciemno Sulfur. Prosilem o odpowiedzi za dobe, zeby jesli co to odrazu zmienic lek. Odpowiedz napisana za 2 doby i tak samo zero informacji. Dalem nastepny lek i znowu prosilem o informacji za dobe. Odpowiedz napisana za 2 doby, znowu zero informacji, tylko cos w stylu - kaszel sie przyczepil.

No to sorry. Skutek taki, jaki jest
              • ewelka233 Re: Męczący kaszel? 21.01.11, 19:17
                Za pierwszym razem chyba odpisałam nastepnego dnia, ale mniejsza z tym. Generalnie okazało się że mam zapalenie węzłów chłonnych, lewy się znacznie powiększył.
                • wiktor.online Re: Męczący kaszel? 21.01.11, 19:39
                  na zapalenie węzlów chłonych jest gdzies tak 80 lekow homeopatycznych

na zapalenie lewego węzla chlonnego (mam sie domyslic ze szyjny czy jaki?) gdzies tak 20

napisac spis i sama sobie wybierzesz? :)
    • ewelka233 Re: Męczący kaszel? 22.01.11, 09:14
      Dziękuję, biorę antybiotyk, jestem już tym zbyt zmeczona żeby czekać na efekty hemeopatii i dobierać co 2 dni inny lek z nadzieję że pomoże tym razem.
      • m.war Re: Męczący kaszel? 22.01.11, 23:34
        twój wybór. jak po antybiotyku pojawią się powikłania to pisz. proteza działa szybko- potem jest tylko gorzej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka