Dodaj do ulubionych

Ból gardła

26.01.11, 23:07
Od wczoraj wieczorem boli mnie gardło, wczoraj lekko, od rana się bardzo nasila. Od rana co 1-2 godziny, a chwilami częściej biorę Angin Heel. Ból jest bardzo mocny, ale według mojego wyczucia nie idzie w anginę i nie ciągnie się do uszu. Raczej schodzi w dół do krtani jak przedostatnio, gdy miałam ostre zapalenie gardła, krtani i chyba tchawicy, o ile dobrze zrozumiałam lekarza. To był początek grudnia, po gardle miałam też mocno zatkane uszy, pojawiły sie też małe drobne białe naloty w gardle (pół dnia po wizycie u lekarza), miałam antybiotyk.
Tydzień temu już mnie to gardło brało, ale po Angin Heel przeszło (no, wzięłam też sterydy do nosa, żeby ratowac gardło, ten typ tak ma).
Trochę mnie bierze gorączka. Marzłam dziś od rana cała i nogi. Po powrocie z pracy ubrałam sie ciepło i poszłam spać.
W tej chwili ból jakby jest ciut mniejszy, ale jak usiłuję cos mówić, to niekoniecznie głos wydobywa sie z mojego gardła. Nawet nie to, że bardziej boli przy mówieniu - po prostu się nie wydobywa głos. Również przy przełykaniu nie boli mnie specjalnie mocniej.
Picie preferuję teraz zdecydowanie ciepłe, jeśli to m znaczenie.
Przejrzałam stare wątki, znalazłam głównie Mercurius, który tu nie pasuje i Belladonnę. Co mi radzicie zamiast Angin Heel, coś bardziej celowane?
Tak w ogóle to moim ostatnim lekiem konstytucyjnym była Sepia, ale to było parę miesięcy temu. Na pewno była wcelowana, ale czy jeszcze jest właściwym lekiem - nie wiem, powinnam sie wybrać do homeopaty.
Obserwuj wątek
    • alinka919 Re: Ból gardła 27.01.11, 16:41
      U nas działa phytolaca 9 ch a na struny głosowe arum 5 ch
      • kundziowata Re: Ból gardła 27.01.11, 17:55
        Dziękuję, zaraz wracam do domu i przeszukam zapasy
        • tenisistka0-4 Re: Ból gardła 27.01.11, 20:42
          na ból gardła a chrypka albo zapaleniem strun głosowych bardzo sprawdza sie voxpax.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka