gipsowa_reka_stalina 02.06.04, 17:50 Czy homeopatia jest skuteczna przy porażeniu nerwu twarzowego? Mam to od 2 lat i nic mi nie pomaga, teraz troche zeszło ale i tak 3/4 twarzy mam pozbawione mimiki... Prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: Pomocy! 02.06.04, 18:32 Ja za nikogo tu nie chcę nic deklarować, przyjdą fachowcy, to powiedzą. Myślę, że warto podjąć próbę i na jakiś efekt zawsze można liczyć. Chyba Akownik pisał kiedyś na jakimś innym forum, że udało mu się z tego wyciągnąć jakąś pacjentką, ale ręki nie dam uciąć. Ja to lubię do lekarza z takimi ciągnącymi się przypadłościami odsyłać... 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
astria1 Re: Pomocy! 02.06.04, 23:11 Oczywiscie że można ! z tym ze ja osobiscie bardzo bym nalegała na wizytę u homeopaty klasycznego tylko ze do niego trzeba naprawdę umieć trafic.... jesli chodzi o leki... i homeopatię klasyczną :-)to: W mojej "książce" naliczyłam 15 leków które odpowiadają typowo tej przypadłości. Jednak mamy mało wiadomości ponieważ żeby coś dobrac trzeba wiedzieć: a) jak powstało porażenie (w skutek czego ? zimna, przeciągu.. przemarznięcia) b) jaką częsc twarzy objęło ? calą? 3/4 to jest z połowy twarzy czy z całej, jesli z połowy to która połowa.. c)czy występuje nerwoból ? mrowienie ? d) kiedy jest polepszenie ? w słońcu ? w cieple , w chłodzie... e) a jak z pogorszeniem kiedy ? na słońcu itd. f) a jak wyglądają reszta mięśni ? oko się zamyka czy tez polowicznie albo czy połowicznie jest otwarte g) przełykanie utrudnione ? widzisz tyle rzeczy musimy wiedziec jesli chodzi o homeopatię klasyczną. jesli chodzi o lek: mnie najpierw nasunął się Cadmium... pzdr Anna Odpowiedz Link
beba2 Re: Pomocy! 02.06.04, 18:53 Jest skuteczna. Po pierwsze wyganiam Cię do lekarza homeopaty, po drugie coś naskrobię. Tylko, że na podstawie tego co Ci napiszę, postaraj się opisać podobieństwo twoich objawów ( czyli jednym słowem jak to u Ciebie wygląda). Ja tylko teoretycznie napiszę jakie leki mogłyby mieć zastosowanie. A jak tu wpadną lekarze, to albo mnie rozgromią, albo poradzą co z tego brać:) Już wiemy, że nie stało Ci się to wczoraj , tylko trwa juz długo. CURARE - powoduje szybkie wystąpienie niedowładów, objawiających się zanikiem odruchów.Niedowlad obejmuje początkowo twarz, występuje opadanie górnej powieki i łzawienie. Pojawia się uczucie drętwienia i mrowienia. Przeważnie 30 CH co dwie godziny- początkowo. Ze względu na stan przewlekły dodatkowo stosuje się coś z poniższych leków: CAUSTICUM - miejscowe, niepełne porażenia, o postępującym przebiegu + nerwobóle + bóle kurczowe nasilające się pod wpływem suchego zimnego powietrza oraz między 3 a 4 nad ranem. Poprawa po wpływem ciepłego i wilgotnego powietrza. CONIUM MACULATUM - nadwrażliwość czuciowa nasilająca się nocą i pod wpływem zimna - spowolnienie psychiczne - przepisywany pacjentom, u których utrzymywanie się objawów wywołuje reakcyjny zespol depresyjny z niezaradnośią i zawrotami głowy. THUYA OCCIDENTALIS - występowanie nerwobóli, albo zaburzeń dotyku - oraz masa innych mądrości i modalności związanych z tym lekiem, nad którymi nie będę się tu rozwodzić. Tak więc nie napisałam tu potencji , dawkowania, zrobią to lekarze po swojemu. Ja sobie teoretyzuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link
beba2 Re: Pomocy! 02.06.04, 18:55 No, jednak napisałam jedną potencję. Wypsnęło mi się. Odpowiedz Link