agnieszka-i-oskar Re: pękające naczynka 03.06.04, 14:48 Proszę was o pomoc. Mojej mamie strasznie pękają naczynka krwionośne na nogach. Na zgięciach kolan i nad stopami. Jak tylko podniesie nogi do góry, skóra zaczyna szczypać i pękają kolejne. Jej nogi wyglądają okropnie. Może jest coś homeopatycznego co jej pomoże. Z góry bardzo dziękuję. Odpowiedz Link
astria1 Re: pękające naczynka 03.06.04, 19:32 Z homeop. klasycznej to: jesli to tylko pękanie naczyń włosowatych to Arnica Mont. CH 30 ( 2 granulki - 1 x dziennie) Anna Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: pękające naczynka 03.06.04, 17:48 A maść z kasztanowca? I trochę rutinoscrobinu na wzmocnienie naczyń krwionośnych? 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
alexander_82 Re: pękające naczynka 04.06.04, 00:20 nie "tyz". to znowu jest "leczenie" objawowoe. nalezy oczyscic krew, wtedy choroba sie cofnie i moze juz nawet nigdy nie wroci. Odpowiedz Link
beba2 Re: pękające naczynka 04.06.04, 09:16 To jest moje "tyż" alexander i nic Ci do niego. O oczyszczaniu pisz na innym forum, bo już jesteś nudny. A czasem leczenie objawowe jest wystarczające, bo nie jest zepsuty cały organizm tylko jego jedna cząstka. Odpowiedz Link
alexander_82 Re: pękające naczynka 04.06.04, 13:12 a wiesz jakie sa przyczyny "pekajacych naczynek" i czym to sie moze po dluzszym "leczeniu" objawowym skonczyc? Odpowiedz Link
beba2 Re: pękające naczynka 04.06.04, 14:11 Tak się składa, że wiem. I jakoś nie słyszałam, żeby ktoś umarł z powodu kruchych naczyń włosowatych. Medycyna konwencjonalna leczy ten problem również objawowo. Odpowiedz Link
alexander_82 Re: pękające naczynka 04.06.04, 22:03 przeciez wiesz ze tu nie chodzi tlko o naczynaka wlosowate. a med. konwencjonalna wszystko chyba leczy objawowo, wiec to zaden argument :) Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: pękające naczynka 04.06.04, 22:37 Are... Ty chyba naprawdę nie masz pojęcia, jak działa homeopatia... Działa od środka, tak samo, jak oczyszczanie, tylko na nieco innych zasadach. Leczy przyczynę. Jeśli ktoś ma problemy z naczynkami, to znaczy, że w jego układance jest kilka brakujących elementów, które organizm musi sam wypełnić i lek homeopatyczny go do tego pobudza. Homeopatia nie leczy objawowo, zrozum to wreszcie, a oczyszczanie naprawdę nie jest remendium na wszystko. Homeopatia zresztą też nie wszystko jest w stanie wyleczyć, choć obie te metody są skuteczne. Chociaż w sumie ta dyskusja jest bez sensu, bo Ty i tak uważasz, że homeopatia nie działa, więc w sumie - o czym rozmawiamy, i czemu tu, a nie na wątku anty? Wątek anty jest do tego, żeby sceptycy mogli poczytać, a tu pewnie nikt już nie dotrze. Tylko wymyśl coś nowego, jeśli masz się tam jeszcze dopisywać, bo odpowiadanie na stare zarzuty już nas przestało bawić. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
alexander_82 Re: pękające naczynka 04.06.04, 23:01 cos nowego wyglada tak: rozmawiam z Bebea o masci z kasztanowac i rutinoscorbinie, a nie o homeo. Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: pękające naczynka 05.06.04, 09:50 to szybciutko biegnij z pretensjami do doktor Górnickiej, bo to jej patent, a ona jest w czołówce lekarzy w tym kraju, co to nie leczą objawowo i wielkrotnie się to podkreśla. Are, leczenie nieobjawowe nie równa się tylko i wyłącznie oczyszacznie! 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
alexander_82 Re: pękające naczynka 05.06.04, 10:56 to jest w jej ksiazce ale to nie jest jej patnt. i jest powszechnie wiadomo wsrod naturoterapeutow ze "apteka natury" zawiera porady raczej "tymczasowe". kazdy dobry naturoterapeuta twierdzi ze tam sa opisane metody majace slaba moc lecznicza. to jest ksiazka "pierwszego kontaktu", tylko tyle. pogadaj z jakims naturalnym jak nie wierzysz. kazdy powie ze jak ktos chce sie leczyc na serio, to raczej do 1) malachowa i 2) tombaka 3) itd. niz do gornickiej. Odpowiedz Link
gryka1 Re: pękające naczynka 05.06.04, 22:55 Może się czepiam, ale dla mnie pękające naczynka i siniak to trochę rózne sprawy. Siniak powstanie zawsze jak się walniesz. Oczywiście u każdej osoby po innym ciosie.Pekające naczynka to niestety też pewna skłonnośc genetyczna. Można się starać nie narażać skóry na szoki termiczne (wosk na gorąco,sauna,mróz) "spożywcze"- ostre przyprawy, gorace potrawy i napitki, alkohol.Można się ratować dietą bogatą w wotaminę "C". Ale wyleczyć się tego szajsu do końca nie da :( Odpowiedz Link
alexander_82 Re: pękające naczynka 05.06.04, 23:19 > Ale wyleczyć się tego > szajsu do końca nie da :( no popatrz, a ja sie rok temu do konca wyleczylem :) Odpowiedz Link
martini_very_bianco Re: pękające naczynka 04.06.04, 10:01 Are, jesteś moim guru w kwestii oczyszczania i o tym wiesz, ja też popieram oczyszczanie, ale zrozum, to nie jest metoda dla wszystkich... Do tego trzeba motywacji i czasu też i jak człowiek pracuje i ma rodzinę to niektóre rzeczy naprawdę nie są wykonalne... Ja też bym się chętnie oczyściła, ale to musi poczekać do wakacji, bo przy moim trybie życia chociażby płukanie ust olejem dwa razy dziennie, czyli już 40 minut z życiorysu, to czysta abstrakcja... 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatyczne forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link
syrenka70 Re: pękające naczynka 03.06.04, 22:46 JA na duży siniak na nosie + dość pokaźne skaleczenie wziełam arnicę 200 CH - efekt po 4 dniach rana siebardzo dobrze goi a siniaki przeszły juz wszystkie kolory i mają się ku zanikowi - taką dawkę poradziła mi znajoma lekarka biorąc pod uwage moją dużą skłonnosć do pękających naczynek. A propos Rutinoskorbinu. to w jednym z tegorocznych artykułów NEWsweeka warszawski profesor móiwł o jego znikomym działani - i lepszych efektach po tabletce placebo.Nie wiem czy to prawda ale przestałam w ogóle brać Odpowiedz Link
astria1 Re: pękające naczynka 04.06.04, 06:58 Zeby ten siniak poszedł szybciej w zapomninie i nie pokazywal tych wszystkich kolorów tęczy to po Arnice nastepny lek to Ledum i na nim się pozostaje do czasu aż nam kolor siniaka nie przeszkadza. pzdr Anna Odpowiedz Link