Dodaj do ulubionych

Chroniczne zapalnie spojówek

12.11.12, 12:55
Pomóżcie zastosować coś na ciągnące się zapalenie spojówek. Zaczerwienione spojówki mam od dobrego roku, wiosną zaleczyłam na jakiś czas antybiotykiem, po lecie znowu wróciło.

Objawy:
Zaczerwieniona spojówka w lewym oku, problem dotyczy głównie tego oka (prawe czasem się zaczerwieni, ale przez większość dni jest ok.), objawy nasilają się głownie rano, zaraz po przebudzeniu oko jest najbardziej czerwone, czasem dolna powieka jest też lekko opuchnięta (ale raczej rzadko).
Z rana mam w oku większego śpiocha, czyli trochę więcej ropy się tam zbiera.
Wieczorem jak kładę się spać i już to oko zamykam, to trudno mi się je z powrotem otwiera (ale jako takiej suchości w oku nie czuję).

To tyle z dodatkowych objawów:
Oczy nie łzawią, nie reagują na światło, nie zauważyłam innych związków.
Obserwuj wątek
    • akownik Re: Chroniczne zapalnie spojówek 12.11.12, 13:40
      Powtórzę ponownie to co na tym forum piszę od dawna:
      Homeopatia to metoda leczenia dobierana do konkretnego pacjenta i jego objawów.
      W Twoim wypadku oznacza to, że musisz podać jakie masz inne dolegliwości, jakie są ich objawy, czy oczy oglądał okulista i co tam zobaczył, czy masz kłopoty z widzeniem, jaki rodzaj pracy wykonujesz (może mieć wpływ na stan oczu).....
      • alohaa Re: Chroniczne zapalnie spojówek 12.11.12, 15:28
        Oczy oglądał owszem okulista podczas rutynowej kontroli, na wiosnę. Zapisała mi wtedy antybiotyk, jakoś specjalnie nie uzewnętrzniała się co widzi.
        Czy mam kłopoty z widzeniem ? Trochę to pytanie nieprecyzyjne, bo owszem, jestem krótkowidzem. Ale z związku z ostatnimi objawami zapalenia spojówek nie widzę gorzej, ani lepiej. Mam pracę biurową, głownie przed komputerem - ten sam charakter pracy od kilku lat.

Inne dolegliwości - w chwili obecnej brak.

W pierwszym poście starałam się opisać wszytskie objawy, które mogą być powiązane z zapalaniem.
        • akownik Re: Chroniczne zapalnie spojówek 12.11.12, 19:03
          Nie chodzi tylko o objawy związane z zapaleniem. Wywiad homeopatyczny dotyczy wszystkich sfer zdrowia bo one wpływają na dobór leku.
    • halszka111 Re: Chroniczne zapalnie spojówek 13.11.12, 14:45
      Alohaa, poczytaj o zasadach homeopatii w tym o zasadach dobierania leków w wątku na samej górze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka