Dodaj do ulubionych

a co na rzucanie palenia ?;o)

11.07.04, 23:26
Czy można jakoś homeopatycznie wspomóc rzucanie tego nałogu? Baardzo trudno
się rozstać :o)... Czy nie ma takiej opcji?...
Obserwuj wątek
    • malani Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 12.07.04, 07:02
      :) Agnieszko!! :) właśnie chodziło mi po głowie, aby podać ten problem!! :)
      dołączam się do pytania :) hihi, zgadnijcie co robię? :) mały dostał butlę a ja
      siedzzę sobie, palę i popijam kawkę rozpuszczalną z mleczkiem..., mniam ;-P
      Ale wiem, że coś trzeba z tym paskudnym nałogiem zrobić! ...i lubię i drażni
      mnie :(
      • agnieszkas5 Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 12.07.04, 13:00
        ojej malani... tak mi przykro :o) ja nie palę.... i nigdy nie paliłam... szukam
        sposobu na moją siostrę, która pali duuużo... i nic by mnie to może nie
        obchodziło heheh ale mieszkamy razem pod jednym dachem... więc.... albo ona
        rzuci albo my zaczniemy :o)... pozdrawiam
        • akownik Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 12.07.04, 13:07
          Warto sprobowac CALADIUM D6 i TABACUM D6 kazde 3x8 kropli lub granulek.Wielu
          moim pacjentom to pomagalo choc nie wszystkim.Kawa rozpuszczalna jest bardziej
          szkodliwa od naturalnej.A mleko krowie nie jest dla czlowieka.Zadnego.Ono jest
          tylko dla cielaka,tak jak pokarm matki jest dla jej dziecka.Kobieta ktora nie
          urodzi dziecka nie ma pokarmu.
          • agnieszkas5 Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 12.07.04, 13:10
            oj dziekuję. Zobaczymy... hehehe czy się da namówić na próbę... pozdrawiam
          • malani Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 12.07.04, 13:38
            Dzięki za odpowiedź :) spróbuję sama oraz namówić męża :) ten problem mam ja i
            mój mąż. A z kawą jest dziwnie, ponieważ kiedyś w przybliżeniu od 1986 do 2000
            piłam dużo kawy z ekspresu ciśnieniowego. Od tego czasu skończyło mi się źródło
            mojej ulubionej kawy i przerzuciłam się na kawę rozpuszczalną. Od czasu zmiany
            wypicie (sporadyczne, choć 1 filiżaki) kawy parzonej powoduje kłujące,
            gwałtowne bóle żołądka, więc omijam kawę parzoną z daleka.Zresztą podobne
            objawy mam po wypiciu mocnej kawy z ekspresu ciśn. Natomiast k.rozp. piłabym
            cały czas na okrągło. Inne napoje mogłyby nie istnieć. Aż sama się dziwię, że
            mam takie łaknienie kawy rozp. Od kiedy zdałam sobie sprawę z tego jest to pół
            małej łyżeczki do kawy + mleczko skondensowane lub sypkie + 3 łyżeczki, te małe
            do kawy, cukru na kubek. Takich kaw wypijam dziennie ok 5.
            Co to może oznaczać? :)
            • akownik Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 12.07.04, 14:41
              To nalog.Sprobuj NUX VOMICA D6 3x8 granulek.
              • malani Adhom :) Akownik :) 15.07.04, 12:35
                :) ten nałóg kawy i palenia - czy te kuracje można jednocześnie?
            • very_martini Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 12.07.04, 18:55
              Mieszkalas we Wloszech?

16%VOL
              22%VAT
              (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow)
              • malani Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 15.07.04, 12:29
                Hej :) Martini :) hej !!
                we Włoszech nie mieszkałam, ale często tam bywałam (z racji, że siostra w
                Niemczech i jej rodzina we Włoszech)
                A tak na marginesie :) kiedy wracasz? ;)
          • fibra mąz chce rzucić palenie. 14.08.04, 19:48
            Akownik, pomóż... ja wiem że ten temat juz był wałkowany z pare razy.
            Mój mąż chce rzucić palenie i ma pytanie: jakie dokładnie ma w tym wypadku
            działanie CALADIUM D6 i TABACUM D6?? ..i jeszcze by się cos na nerwy przy
            rzucaniu przydało...pliz :))))))
    • adhom Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 13.07.04, 10:10
      Sprobuj Tabacum 200CH, raz dziennie, jak powstana inne objawy po zuceniu palenia
      wtedy trzeba je leczyc, np. Argrntum nitricum 200 na nerwy, lub Gelsemium 200
      jesli sie trzesiesz z nerwow, Nux vom 30 na niestrawnosc, mdlosci, Spigelia 200
      na palpitacje serca, sa jeszcze leki na nadmierny apetyt itd.
      • very_martini Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 14.07.04, 17:15
        Hej, jesli ktos sie zdecyduje na kulki Adhoma - te i tylko te potencje, zadnych
        innych. Nie ma, ze nie bylo w aptece;)

16%VOL
        22%VAT
        (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow)
        • beba2 Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 14.07.04, 19:57
          Dokładnie Martini, dokładnie...
          Nie wolno Wam zażywać innych potencji z tego co poleca Adhom, tylko dokładnie
          te. W advanced hom. potencje są równie ważne jak rodzaj leku, czyli na co
          innego argentum 30 CH, a na co innego argentum 200CH. To tak jakby to były dwa
          zupełnie inne leki.
      • weronikarb Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 19.08.04, 12:55
        to jak ma byc Tabacum D6 czy 200CH ? Bo ja juz zglupialam
      • virginia1 Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 09.02.05, 17:40
        up
    • ebab Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 14.08.04, 21:53
      Hm a ja zawsze myslalam , że kawa rozpuszczalna jest mniej szkodliwa na
      żołądek .. ja po sypanej mam bóle.. i co tu pić ? Rzadko piję kawę ale jeżeli
      już to rozpuszczalną ;-)
      • fibra Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 14.08.04, 23:23
        Napiszę to jeszcze raz, bo chyba w złym miejscu wstawiłam to pytanie, bo w
        środku tego wątku :)))

Akownik, pomóż... ja wiem że ten temat juz był wałkowany z pare razy.
        Mój mąż chce rzucić palenie i ma pytanie: jakie dokładnie ma w tym wypadku
        działanie CALADIUM D6 i TABACUM D6?? ..i jeszcze by się cos na nerwy przy
        rzucaniu przydało...pliz :))))))
    • wiesmin Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 15.08.04, 01:14
      Ja byłem na takim czary-mary za pięćdziesiąt zeta i już rok nie pale
      Chodziło o jakieś bioprądy czy cos takiego- nie ważne pomogło i to się liczy
      Najważniejsze jest nastawienie!- Jeżeli wierzysz w to, co robisz to możesz
      wpierniczać multiwitaminę i tez rzucisz palenie a przy okazji zaoszczędzisz
      trochę kasy
      • fibra martini, akownik,astria i inni.... plizzzzzzz 15.08.04, 10:42
        Zgadzam się z tym ,że nastawienie najważniejsze.
        Mąż też był na czary mary ponad rok temu, ale wystarczyła jedna bardziej
        stresowa sytuacja... i 6 dyszek poszło się (...).Od tego czasu minął ponad rok
        a on dalej jara jak smok . Teraz on chce rzucić z lekami homeo i potrzeba nam
        właśnie czegoś na te nerwy..... plizzz
        • alt22 Re: martini, akownik,astria i inni.... plizzzzzzz 15.08.04, 11:03
          ja rzuciłam palenie po jednym zabiegu elektropunktyry na uchu!!!!paliłam
          prawie27 lat.
      • very_martini Re: a co na rzucanie palenia ?;o) 15.08.04, 14:43
        To chyba też wyrzucimy... Koledzy są bardziej radykalni. Choć z tezą się
        poniekąd zgadzam i rozumiem szlachetne pobudki, to jest to post na forum
        uzależnienia.
        Zgoda, nastawienie jest ważne, ale uwierz mi, po na przykład 30 latach
        wypalania 30 fajek dziennie rzucenie palenia to nie jest już kwestia
        nastawienia...
        Multiwitamina jest niestety droższa od leków homeopatycznych, których fiolka
        kosztuje 6zł i starcza na 2 miesiące, poza tym wszelkie witaminy to pic na wodę
        i wyciąganie od ludzi kasy.
        Widzę, że jesteś osobą kompletnie niewtajemniczoną homeopatycznie - najpierw
        przeczytaj o niej ze 3 zdania, a potem się żołądkuj, że to chemia itp, bo
        niespecjalnie masz pojęcie, o czym mówisz...

16%VOL
        22%VAT

• very_martini Wiesmin... 15.08.04, 14:58
        To chyba też wyrzucimy... Koledzy są bardziej radykalni. Choć z tezą się
        poniekąd zgadzam i rozumiem szlachetne pobudki, to jest to post na forum
        uzależnienia.
        Zgoda, nastawienie jest ważne, ale uwierz mi, po na przykład 30 latach
        wypalania 30 fajek dziennie rzucenie palenia to nie jest już kwestia
        nastawienia...
        Multiwitamina jest niestety droższa od leków homeopatycznych, których fiolka
        kosztuje 6zł i starcza na 2 miesiące, poza tym wszelkie witaminy to pic na wodę
        i wyciąganie od ludzi kasy.
        Widzę, że jesteś osobą kompletnie niewtajemniczoną homeopatycznie - najpierw
        przeczytaj o niej ze 3 zdania, a potem się żołądkuj, że to chemia itp, bo
        niespecjalnie masz pojęcie, o czym mówisz...

16%VOL
        22%VAT

Takie tam... Forum homeopatia
        • wiesmin Re: Wiesmin... 15.08.04, 16:27
          Jak nie uwierzysz to nie rzucisz!!
          Ja paliłem przez 18 lat i czasami więcej niż 30 fajek na dzień rzuciłem po
          kilkunastu minutach „pod prądem”
          Nie nazywam homeopatii chemią! Chodziło mi tylko o to ze czasami jest to
          bezsensowne wyrzucanie pieniędzy, nie wiem jak działają środki homeopatyczne
          dla palaczy być może są skuteczne, ale ja uważam ze, jeżeli kuracja trwa dłużej
          niż kilka dni to organizm się przyzwyczaja i nici z lecenia.
          „eletrowstrzasy” spowodowały u mnie całkowity zanik łaknienia nikotyny-
          organizm się jej nie domagał, ale pozostał odruch sięgania po papierosa, ciągle
          chodziłem do kuchni (tam paliłem)„czegoś mi brakowało” wiec sięgałem po
          jedzenie i teraz ważę 20 kilo więcej.
          Myślę ze warto spróbować tylko trzeba chcieć, wywalić z zasięgu ręki wszystkie
          papierosy i przegonić precz innych palaczy żeby nie kusili!
          Tak czy siak życzę z całego serca powodzenia wszystkim chcącym rzucić palnie!
          Rzucajcie, bo naprawdę warto!!!!!!!!!
          • very_martini Re: Wiesmin... 15.08.04, 16:30
            Jednak może poczytaj trochę o homeopatii... Leki homeopatyczne nie uzależniają -
            one po prostu dają organizmowi bodziec do radzenia sobie z jakimś problemem. A
            że homeopatię uważasz za chemię, można wywnioskować z Twojego postu o
            pleśniawkach, w którym wytknąłeś mamom pytającym o środki homeopatyczne na ten
            problem, że faszerują dzieci chemią.
            Trwam przy swoim - rzucenie palenia nie zawsze jest kwestią psychiki i silnej
            woli.

16%VOL
            22%VAT
            • wiesmin Re: Wiesmin... 15.08.04, 16:49
              very_martini napisała:

> Jednak może poczytaj trochę o homeopatii... Leki homeopatyczne nie
              uzależniają
              > -
              > one po prostu dają organizmowi bodziec do radzenia sobie z jakimś problemem.
              A
              >
              > że homeopatię uważasz za chemię, można wywnioskować z Twojego postu o
              > pleśniawkach, w którym wytknąłeś mamom pytającym o środki homeopatyczne na
              ten
              > problem, że faszerują dzieci chemią.
              > Trwam przy swoim - rzucenie palenia nie zawsze jest kwestią psychiki i silnej
              > woli.
              >
              > 16%VOL
              > 22%VAT

Podrzuć mi na pocztę z łaski swojej kilka linkow to sobie poczytam (
              wiesmin@gazeta.pl)
              A chemia to było uogólnione określenie tego, czym matki potrafią faszerować
              swoje dzieci
              ZDRÓWKA ŻYCZĘ- Z CHEMIĄ CZY BEZ
              • wiesmin Re: Wiesmin... 15.08.04, 16:53

>
                > Podrzuć mi na pocztę z łaski swojej kilka linkow to sobie poczytam (
                > wiesmin@gazeta.pl)
                > A chemia to było uogólnione określenie tego, czym matki potrafią faszerować
                > swoje dzieci
                > ZDRÓWKA ŻYCZĘ- Z CHEMIĄ CZY BEZ
                >

Może znajdę cos na odchudzanie- teraz jest mnie o 20 kilo więcej i wcale mi się
                to niepodoba!
                A może ty znasz jakiś środek?
                • very_martini Re: Wiesmin... 15.08.04, 17:03
                  Była tu jakaś kulka na zmniejszenie łaknienia, ale jakoś średnio podoba mi sie
                  ten pomysł.
                  Posłużę się Twoją własną bronią - jedzenie jest nałogiem takim samym, jak
                  palenie, a Ty ten problem rozwiązałeś silną wolą, zdaje się, a nie żadnym czary-
                  mary;)
                  Co do działania leków - pytanie bardzo ogólnikowe... Dużo jest o tym na forum

16%VOL
                  22%VAT

Takie tam... Forum homeopatia
                  • wiesmin Re: Wiesmin... 17.08.04, 01:25
                    Mnie to wygląda bardziej na desperacje- nigdy nie miałem silnej woli
                    Nie jestem obżartuchem z natury (dla mnie jedzenie jest koniecznością a nie
                    przyjemnością) po prostu mam tendencje do tycia a do tego doszło „zagryzanie”
                    odruchów i tak się porobiło
                    A ja jak chyba każdy leniwiec szukam złotego środka- kilka pastylek i po
                    kłopocie
                    Prosiłem o kilka linkow, aby moc poznać zagadnienie i poszerzyć trochę swoje
                    horyzonty(o homeopatii mam bardzo ogólnikowe pojecie), bo wydaje mi się ze
                    niema nic gorszego jak ignorant na forum tematycznym
                    • jacekoczkowski Re: Palenie, homeopatia, prąd 17.08.04, 09:33
                      Na palenie proponuję - prąd /elektropunkturę/ - działa najskuteczniej. Jeżeli
                      występują komplikacje ze strony pacjenta - takie jak nerwowość, wzrost apetytu
                      lub inne - dołączam homeopatię zależnie od potrzeby. Z mojej praktyki wynika
                      dominująca pozycja akupunktury w leczeniu nałogów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka