Dodaj do ulubionych

Problem ze wzrokiem

20.06.13, 13:31
Coraz gorzej widze, a dodatkowo czasami na 20 -30 minut trace ostrosc widzenia. Potem wszystko wraca do normy. Homeopata radzi mi udac sie z tym problemem do okulisty. Mam jednak pewna watpliwosc, pytanie. Sprobowac u innego homeopaty (ten, ktory mnie leczy od dluzszego czasu jest dobry, sporo naprawil, tylko poprawy ze wzrokiem nie ma. Z drugiej strony na necie jest lista Top 10 Homeopathic Remedies for Eye Problem - nic z tej listy nie mialam przepisane...) Czy isc prosto do okulisty? (Straszne mam opory przed leczeniem alopatycznym...). Moze macie inny pomysl na moja postepujaca slepote...
Obserwuj wątek
    • her.majesty.bonzee Re: Problem ze wzrokiem 20.06.13, 21:40
      Jest ktos w Polsce kto zajmuje sie Germanska Nowa Medycyna i udziela konsultacji? Znacie kogos?
      • laura988 Re: Problem ze wzrokiem 25.06.13, 15:09
        ja bym jednak poszła do okulisty. bez jaj, nie ma na co czekać, to chyba zbyt poważne objawy, by je lekceważyć. lekarz postawi przynajmniej diagnozę, to będziesz wiedzieć, na co szukac leku (jaskra, zaćma, degeneracja plamki żółtej, a może zwykłe przewlekłe zapalnie spojówek, które daje zamglone widzenie - możliwości jest sporo)
        • her.majesty.bonzee Re: Problem ze wzrokiem 25.06.13, 22:02
          > to chyba zbyt p
          > oważne objawy, by je lekceważyć.
          No wlasnie nie wiem, bo tez jestem na raw food, wiec moze to objawy oczyszczania.... ?
          Dlatego wole chyba isc do jakiegos lekarza medycyny chinskiej/homeopaty/kogos od germanskiej nowej... Tak zrobie.
          Dzieki.
        • jaskraforum Re: Problem ze wzrokiem 13.08.13, 14:07
          Cześć,
          Spróbuj odwiedzić ogólnopolskie forum na temat jaskry i popytać ludzi tam. Na pewno znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania:

jaskra-forum.net.pl
          Link -> Jaskra Forum

Pozdrawiam.
    • akownik Re: Problem ze wzrokiem 25.06.13, 18:02
      A dlaczego uważasz, że musisz mieć przepisane lekarstwo z tej listy?
      • her.majesty.bonzee Re: Problem ze wzrokiem 25.06.13, 22:03
        Nic nie musze. Pytam tylko...
        • akownik Re: Problem ze wzrokiem 25.06.13, 22:11
          Przy problemach z oczami warto sprawdzić stan wątroby.
          Aby dobrać lek homeopatyczny trzeba znać dużo więcej objawów niż tylko to, że masz kłopoty z oczami.
          • her.majesty.bonzee Re: Problem ze wzrokiem 25.06.13, 22:27
            Dzieki, Akownik. Faktycznie mam problem z woreczkiem zolciowym...
            • akownik Re: Problem ze wzrokiem 25.06.13, 22:42
              I być moe trzeba tym też się zająć
              • her.majesty.bonzee Re: Problem ze wzrokiem 25.06.13, 22:49
                Akurat tak fajnie mnie dzisiaj pobolewa po zjedzeniu arbuza...
                Zrobic sobie oczyszczanie watroby wg dr Clark? Co myslisz?
                • akownik Re: Problem ze wzrokiem 25.06.13, 23:09
                  Nie wiem co masz zrobić. Za mało o Tobie wiem.
    • mami7 Re: Problem ze wzrokiem 19.08.13, 08:13
      okulista zbada Ci wzrok. wykluczy jaskre i inne powazne problemy. nie musisz sie leczyc alopatycznie, ale diagnostyka to co innego.
      jak nic nie wyjdzie, bedziesz wiedzial, ze to moze efekt oczyszczania.
      • pyszny7890 Re: Problem ze wzrokiem 07.01.14, 07:47
        zgadzam się. Okulista cie zdiagnozuje, a potem do ciebie będzie nalezala decyzja „co dalej” – jakie leczenie itp.
        • her.majesty.bonzee Re: Problem ze wzrokiem 07.01.14, 11:37
          Minelo pol roku od posta. Okulsta nie jest mi juz do niczego potrzebny. Oczywiscie wtedy nie poszlam, bo nie jestem zwolenniczka alopatycznej medycyny. Wzrok mi sie poprawil, tamto chwilowe pogorszenie to byl efekt oczyszczania. Teraz dla odmiany oczyszczaja mi sie zatoki. Od poltora miesiaca mam katar z krwia i ropna wydzielina. To jest niesmowite jak sie organizm sam potrafi zregenerowac, jak mi sie tylko nie przeszkadza....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka