Dodaj do ulubionych

odmrożone policzki

19.01.14, 21:49

Witam proszę o pomoc jestem mamą 3,5 dziewczynki, Przedwczoraj byłyśmy na spacerze (przed spacerem policzki nasmarowałam kremem Emolium na mróz, wieczorem policzki były czerwone, córka nie dała nic sobie posmarować i mówiła, że piecze i swędzi.
Rano natomiast nie było śladu po zaczerwienieniu.
Wczoraj nie wychodziłyśmy i było wszystko dobrze.
Dziś wyszliśmy i wieczorem znowu to samo. (Podkreślam, że przed spacerem smarował grubo kremem na mróz). Temp. Na której przebywaliśmy to -10 C, około 15 minut. Wieczorem strasznie zrobiły się czerwone i swędziały oraz były ciepłe.
Smarowanie najdelikatniejszymi kremami przynosi ból i swędzenie. Nie wiem co mogę jej podać…
Obserwuj wątek
    • akownik Re: odmrożone policzki 20.01.14, 11:51
      Może szkodzą jej kremy?
    • kasiuniad1 Re: odmrożone policzki 20.01.14, 13:22
      Myślę, że niestety to od mrozu. Wczoraj posmarowałam jej oliwą z oliwek, to troszkę złagodziłam świąd, ale rano nadal są delikatnie czerwone.
      • akownik Re: odmrożone policzki 20.01.14, 13:31
        Jeżeli jej skóra jest wrażliwa na te kremy to jednokrotne posmarowanie oliwą takiej wrażliwości na pewno nie usunie.
        Może kiedyś były inne epizody mogące wskazywać na jakieś wrażliwości, np na mleko krowie, kurz, pierze, czy cokolwiek innego, może kiedyś na skórze pojawiały się wysypki, zaczerwieniania...
        Można oczywiście także myśleć o odmrożeniu, ale może też być coś innego.
        Odmrożenia zawsze warto natrzeć śniegiem. Pod warunkiem, że to na pewno jest odmrożenie.
        Inaczej lepiej pójść do lekarza by to obejrzał. Na forum nie ma takiej możliwości. Trzeba by co najmniej zobaczyć zdjęcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka