Dodaj do ulubionych

a myslicie ze warto cos na odchudzanie? czy...

16.08.04, 11:25
..dobrze dobrany lek (w moim przypadku teraz ignatia) powinien rozwiazac ui
ten problem? czy uderzyc w jeszcze cos innego - pelno jakichs kompoelksow na
rynku :)
Obserwuj wątek
    • tomek.toms Re: a myslicie ze warto cos na odchudzanie? czy.. 16.08.04, 14:52
      Heheh, ja na homeopatii sie nie znam ale musze teraz pomagać na forum bo prawie wszyscy eksperci mają wakacje :}

O ile się nie myle to martini słabo wyrażała się jeśli chodzi o takie odchudzanie.

Pozdrowienia !
      • akownik Re: a myslicie ze warto cos na odchudzanie? czy.. 16.08.04, 22:28
        zostan przy leku konstytucyjnym jesli jest dobrze dobrany
        • jacekoczkowski Re: a myslicie ze warto cos na odchudzanie? czy.. 16.08.04, 22:31
          Odchudzanie... Homeopatia jako jedynie skuteczna - tylko u dzieci. U dorosłych
          dieta + ograniczenie jedzenia za pomoca akupunktury.
          • awinn Re: a myslicie ze warto cos na odchudzanie? czy.. 18.08.04, 02:52
            Wydam tajemnice ;) a sprobujcie lek Antimonium crudum 6CH lub 5 czy 7CH nie wiem jaki u was dostepny, 2 x dziennie przez 2-4 tygodnie i dajcie znac czy zmniejszyl sie wam apetyt. Kazdemu doroslemu pacjentowi co ten lek podaje to mowi mi ze traci apetyt i gubi wage :)

Tez inne leki dla doroslych to Lycopodium 200CH kilku osobom zmniejszyl sie apetyt, lepiej pomaga tym co sa otyli i wolno sie poruszaja maja problem z cukrzyca i nadcisnieniem itd.

Problem z nadwaga moze tez byc z powodu niedoczynnosci tarczycy wtedy nalezy leczyc ten problem, sa bardzo skuteczne homeo leki na tarczyce do 3 miesiecy mozna calkiem wyleczyc bez thyroxin czy podobnych substancji uzupelniajacych.
            Tez mozna miec nadmierny apetyt z powodu depresji czy przed egzaminem itd. sa specyficzne leki na kazda sytuacje. Dlatego trzeba znac dobrze sytuacje zeby doradzic cos co skutecznie pomoze.

Znam tez kilka osob ktorzy w ciagu 2 miesiecy zgubili 25 kilo trzeba tylko jesc chleb IG (Low GI), odstawic buleczki, na obiad ryz basmati (z pakistanu najlepszy), odstwic ziemiaki bo one tucza, wszelkie kluski, makarony, ciastka IG no i szczegolnie te soft drinki jak Coca-Cola czy orenzada w litr takiego soft drinku pakuja jakies 16 lyzek cukru. Lepiej jest zastapic cukier "Stewia" jest to roslinny slodzik naturalny, te sztuczne slodziki sa szkodliwe, np. aspartame zostalo udowodnione jest jedna z przyczyn powstania raka mozgu.

Ja juz zgubilem 23 kilo homeopatia i dietka IG a teraz czas na uczte ;)) jakos teraz jem i jem i waga nie chce sie wzbic w gore :\

Smacznego ;)) ide bo pietrowy czekoladowy torcik czeka :P po kluskach slaskich z sosikiem z roladkami i czerwona kapustka i pierogi z kapusta i grzybkami w barszczu ;))
            • awinn Re: a myslicie ze warto cos na odchudzanie? czy.. 18.08.04, 03:00
              awinn napisał:

> Wydam tajemnice ;) a sprobujcie lek Antimonium crudum 6CH lub 5 czy 7CH nie wie
              > m jaki u was dostepny, 2 x dziennie przez 2-4 tygodnie i dajcie znac czy zmniej
              > szyl sie wam apetyt. Kazdemu doroslemu pacjentowi co ten lek podaje to mowi mi
              > ze traci apetyt i gubi wage :)
              >
              > Tez inne leki dla doroslych to Lycopodium 200CH kilku osobom zmniejszyl sie ape
              > tyt, lepiej pomaga tym co sa otyli i wolno sie poruszaja maja problem z cukrzyc
              > a i nadcisnieniem itd.
              >
              > Problem z nadwaga moze tez byc z powodu niedoczynnosci tarczycy wtedy nalezy le
              > czyc ten problem, sa bardzo skuteczne homeo leki na tarczyce do 3 miesiecy mozn
              > a calkiem wyleczyc bez thyroxin czy podobnych substancji uzupelniajacych.
              > Tez mozna miec nadmierny apetyt z powodu depresji czy przed egzaminem itd. sa s
              > pecyficzne leki na kazda sytuacje. Dlatego trzeba znac dobrze sytuacje zeby dor
              > adzic cos co skutecznie pomoze.
              >
              > Znam tez kilka osob ktorzy w ciagu 2 miesiecy zgubili 25 kilo trzeba tylko jesc
              > chleb IG (Low GI), odstawic buleczki, na obiad ryz basmati (z pakistanu najlep
              > szy), odstwic ziemiaki bo one tucza, wszelkie kluski, makarony, ciastka IG no i
              > szczegolnie te soft drinki jak Coca-Cola czy orenzada w litr takiego soft drin
              > ku pakuja jakies 16 lyzek cukru. Lepiej jest zastapic cukier "Stewia" jest to r
              > oslinny slodzik naturalny, te sztuczne slodziki sa szkodliwe, np. aspartame zos
              > talo udowodnione jest jedna z przyczyn powstania raka mozgu.
              >
              > Ja juz zgubilem 23 kilo homeopatia i dietka IG a teraz czas na uczte ;)) jakos
              > teraz jem i jem i waga nie chce sie wzbic w gore :\
              >
              > Smacznego ;)) ide bo pietrowy czekoladowy torcik czeka :P po kluskach slaskich
              > z sosikiem z roladkami i czerwona kapustka i pierogi z kapusta i grzybkami w ba
              > rszczu ;))

Poprawka: ciastka "IG" powyzej mozna jesc, wszystko co jest IG spowoduje ze bedzie sie czuc pelnymi dluzej i nie bedzie sie czuc glodu tak szybko, czyli odczujecie wiecej energi i mniejszy glod.
              • akownik Re: a myslicie ze warto cos na odchudzanie? czy.. 18.08.04, 08:02
                zdarzyla sie u mnie kiedys pacjentaka/pielegniarka/dosc otyla.przyszla jednak z
                powodu polipow w nosie.nie skarzyla sie na swoja nadwage.wyleczenie polipow
                sprawilo ze schudla a ja ledwo ja poznalem.jest wiec chyba i tak ze niektore
                dolegliwosci/zaburzenia/sa przyczyna otylosci a ich wyleczenie powoduje,niejako
                przy okazji,ubytek nadmiernych kilogramow.a do zmniejszeniaapetytu przydatne
                jest rzeczywiscie argentum nitricum c200.nie wiem czy dla wszystkich,ale
                niektorym moim pacjentom ta rada awina przyniosla korzysc.
                • przeciwcialo Re: a myslicie ze warto cos na odchudzanie? czy.. 19.08.04, 08:03
                  A to argentium nitricum c 200 to jak dawkować. Nie mogę sie pozbyć 6 kg po
                  ciąży a to juz 20 mcy od porodu mineło. Apetycik zwłaszcza wieczorem nadchodzi
                  i czasem nachodzi mnie na słodycze. Czy może jednak antimonium crudum Ch5-7 jak
                  było wyzej? Tak z ciekawosci pytam . Pozdrawiam- Elzbieta.
            • narysuj.mi.baranka O co tu chodzi? 28.08.04, 13:40
              Co to dokladnie jest antimonium crudum? Chociazby po przelozeniu na posli.
              Wstukalam w google i nie znalazlam odpowiedzi.

A gdy wstukalam Lycopodium otrzymalam to:
              farmakognozja.farmacja.pl/baz_suro/baza.php?jezyk=&klasa=varia&id=83
              I znow zero informacji o dzialaniu.
              • very_martini Re: O co tu chodzi? 28.08.04, 13:51
                Antimonium crudum - antymon, czyli
                Antymon, stibium, Sb, pierwiastek chemiczny należący do grupy V A w układzie
                okresowym, liczba atomowa 51, masa atomowa 121,75:)
                cytat z encyklopedii wiem. O jego działaniu za dużo sie nie dowiesz z opisów
                innych niż homeopatyczne:)
                ojego działaniu coś pewnie znajdziesz tutaj
                www.homeoint.org/books/boericmm/a.htm
                16%VOL
                22%VAT

• narysuj.mi.baranka Re: O co tu chodzi? 28.08.04, 13:57
                  Antymon - ok :) Tak myslalam, ze nalezy w anglosaska strone sie zwrocic:)
                  Dzienx.
                • narysuj.mi.baranka Re: O co tu chodzi? 28.08.04, 14:08
                  Jeszcze jedno glupie pytanie:) Nie rozumiem struktury tej strony, ktora
                  podalas. Czy tekst przy zaznaczonej na czerwono czesci ciala przy kazdym leku
                  to sa objawy w przypadku ktorych nalezy lek stosowac?
                  Jedna substancja dziala na tyle roznych objawow?
                  • very_martini Re: O co tu chodzi? 28.08.04, 14:28
                    Owszem, działa na dużo objawów. Jest taka kulka na przykład, która leczy
                    kaca;), leczy zapalenie pęcherza, określony rodzaj kaszlu, zatkany w nocy nos i
                    ból głowy i opuchnięte gardło;). A zapalenie pęcherza leczy też kulka, która
                    przyspiesza gojenie ran pooperacyjnych.
                    Dlatego homeopatia jest piękna i fascynująca...
                    Objawy na czerwono to obszary, które objemuje działaniem dany lek, na niebiesko
                    oznaczono objawy wiodące. Ale nasza prośba - jeśli jesteście początkujący, nie
                    leczcie się na podstawie tego opisu. Zresztą Awinnowa homeopatia jest trochę
                    inna. Wpisz w wyszukiwarkę Advanced Homeopathy.

16%VOL
                    22%VAT

• narysuj.mi.baranka Pytanie do Awinn 28.08.04, 14:13
              Awinn, czy leki o ktorych mowisz sa na recepte?
              • very_martini Re: Pytanie do Awinn 28.08.04, 14:22
                Awinnowi pytania trzeba zadawać w nowym wątku, bo on rzadko wpada ostatnio:( i
                nie wszędzie grzebie.
                Leki homeopatyczne nie są na receptę

16%VOL
                22%VAT

Takie tam... Forum homeopatia
    • astria1 Re: a myslicie ze warto cos na odchudzanie? czy.. 18.08.04, 08:17
      littlemy napisała:

> ..dobrze dobrany lek (w moim przypadku teraz ignatia) powinien rozwiazac ui
      > ten problem? czy uderzyc w jeszcze cos innego - pelno jakichs kompoelksow na
      > rynku :)

Littlemy nic nie dokładaj. Jesli lek konst. został dobrze dobrany to pozostań
      przy nim. Porozmawiaj ze swoim homeopata ktory ten lek Ci dobrał o tym
      problemie napewno duzo więcej Ci wyjasni.

pzdr
      Anna

Ps. tzn. Littelku ze "wreszcie" się wybrałaś ?? :-))))
    • very_martini Re: a myslicie ze warto cos na odchudzanie? czy.. 19.08.04, 10:43
      Mnie się zdarzył po leku konsty schudąć kilkanaście kilo, tak zupełnie samo z
      siebie. Widać tak miało być. Lek konstytucyjny reguluje organizm, czasem
      sprawia na przykład, że pacjent nie chce jeść określonych rzeczy - na przykłąd
      słodyczy albo przetworzonej mątki, i w ten sposób organizm się oczyszcza.
      Ale jakoś niespecjalnie chce mi się wierzyć w coś innego;)

16%VOL
      22%VAT

Takie tam... Forum homeopatia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka