Dodaj do ulubionych

zapalenie krtani

11.05.14, 20:54
Witam, synek ma zapalenie krtani podawałam mu belladonne i spongia po 2 kulki 3 razy na dzień piatek i sobote poprawę było widać już wczoraj gdyż kaszlał mniej ,noc cała przespana. dziś kaszel ze szczekającego i suchego zrobił się wykrztuśny czy powinnam podawać dalej te leki aż do ustąpienia objawów czy zmienić na jakieś które pomogą mu odkrztusić wydzielinę??
dziękuję za szybką odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • akownik Re: zapalenie krtani 12.05.14, 09:31
      Skąd wiesz, że to jest "zapalenie krtani"? Jeśli chcesz to leczyć to musisz iść do alopaty. Homeopatia nie leczy nazwy choroby.
      Kto zasugerował podawanie Belladonna i Spongia?
      Aby dobrać właściwy lek homeopatyczny należy przeprowadzić wywiad, choćby na odległość.
      • amelka-31 Re: zapalenie krtani 12.05.14, 13:57
        Bo przechodzi te zapalenie krtani raz na miesiąc. Może i dla homeopaty to nie zapalenie krtani objawy napisałam a skoro pomogło to chyba dobrze. Wiec pytanie czy nadal podawać to samo czy pomóc w wykrztuszaniu???
        • akownik Re: zapalenie krtani 12.05.14, 14:42
          Więc powtórzę jeszcze raz: Homeopatia nie leczy nazwy choroby.
          Dla dobrania leku homeopatycznego konieczne jest poznanie objawów chorobowych występujących u pacjenta. Ty objawów nie podałaś. To co nazywasz objawami to tylko wybrane symptomy a nie całość objawów.
          Nie napisałaś skąd wiesz, że to jest "zapalenie krtani". To, że co miesiąc takie coś przechodzi (skąd wiesz, że to właśnie stale jest to samo?), nie oznacza, że i tym razem to ma.
          Nie napisałaś też skąd pomysł na podawanie tych dwóch leków homeopatycznych.
          Prosisz o pomoc to dostosuj się do wymogów metody.
          • amelka-31 Re: zapalenie krtani 12.05.14, 14:58
            tak twierdzi lekarz pediatra przypisuje mu tylko inhalacje z soli i ventolin i pulmicortu a ja juz mam dośc stosowania takich leków,więc czytam. dziecko ma nie całe 2 lata. oprócz szczekającego i suchego kaszlu nie ma gorączki, kaszel wzmożony w pozycji leżącej ,półleżącej,ma lekki katar przeźroczysty,je mniej niż zwykle.
            • amelka-31 Re: zapalenie krtani 12.05.14, 14:59
              leki dobralam sama czytając w jakich przypadkach jakiego leku można użyć
              • akownik Re: zapalenie krtani 12.05.14, 15:06
                Napiszę jeszcze raz, bo ciągle nie rozumiesz: Dla dobrania leku homeopatycznego konieczne jest przeprowadzenie wywiadu homeopatycznego. Nie wystarczy podanie tylko kilku wybranych symptomów chorobowych.
                Poza tym choroba twojego dziecka weszła w stan przewlekły. Tym bardziej należy przeprowadzić wywiad dotyczący całego życia dziecka. Konieczne jest też poznanie jadłospisu dziecka.
                Więc albo do homeopaty rzeczywistego albo wywiad na odległość.
                Im prędzej to wszystko zrozumiesz tym lepiej dla dziecka.
                • amelka-31 Re: zapalenie krtani 12.05.14, 16:45
                  ja rozumiem tylko nie moge zrozumieć dlaczego w obecnej sytuacji odpowiedz na moje pytanie jest trudna w taki sposób napewno ntez nie wyzdrowieje.
                  • akownik Re: zapalenie krtani 12.05.14, 17:03
                    No cóż, w dalszym ciągu nie rozumiesz.
                    Najpierw musi być wywiad homeopatyczny, dopiero potem dobór leku.
    • wlafar Re: zapalenie krtani 16.05.14, 07:25
      Jak to mam dość używania tych leków? A nie działają? Może mną dawkapotrzebna, może złe stosujesz? Jak mozna swoim dzieciom taka krzywdę robić, zesamemu sie decyduje o jakichkolwiek zmianach! Co za ciemnogród. Może napad z nożem pajaka i czy nocnej pani poda? Niech sie dzieciak męczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka