Dodaj do ulubionych

Ząbkowanie a chamomilla-kilka pytań

27.08.04, 15:27
Witajcie;
Za dobrą radą beba2 na forum dziecko-zdrowie postanowiłam spróbować
chamomilla15CH na okropne ząbkowanie mojej Julii; mam kilka pytań: jak
dokłądnie dawać te granulki, Julia ma 9,5 miesiąca a homeopatię będziemy
stosować po raz pierwszy;
przyczytałam wszystkie wątki dotyczące tych granulek i ząbkowania;
ale co do stosowania to było pisane różnie więc nie wiem jak je dawać w
przypadku małej;
dodam że już nic nie pomagało więc może warto spróbować tego;
Pozdrawiam Magda
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: Ząbkowanie a chamomilla-kilka pytań 27.08.04, 17:32
      Witaj Magda.
      Dawaj małej tą chamomilę trzy razy dziennie po 3 kulki prosto do buzi.
      I obserwuj dziecko. Jeśli zauważysz jakieś zmiany to melduj u nas na forum.
      Postaraj się lek podawać w półgodzinnych odstepach od jedzenia i picia.
      • magdaijulia Re: Ząbkowanie a chamomilla-kilka pytań 27.08.04, 21:44
        Oki;
        tak będę robić, pierwszy raz dałam małej o 17 2 kulki ale je popiła (bo nie
        wiedziałam, że to bez niczego=nic się nie stanie ???) potem dostała około 20
        też 2 kulki i tez popiła mlekiem :((( bo nie wiedziałam;
        trudno ale już teraz wiem i będę się stosowac;
        jak na razie wszystko jest tak jak brzed ząbkowaniem = cudownie;
        Będę meldować jakby coś się działo, no i od czasu do czasu bez niczego też się
        odezwę;
        Dziękuję z całego serca, ale boję się żeby nie zapeszać;
        Pozdrawiam Magda
        • very_martini Re: Ząbkowanie a chamomilla-kilka pytań 27.08.04, 21:48
          Skoro jest dobrze, to pewnie mleko w niczym nie przeszkodziła:)
          Nic się nie martw! I melduj się koniecznie, bo lubimy wiedzieć, że kulka
          działa;)

16%VOL
          22%VAT

• beba2 Re: Ząbkowanie a chamomilla-kilka pytań 28.08.04, 18:28
            Nooo, milutko słyszeć, że dziecina nie cierpi, oby tak zostało. Mleko nie
            mleko, staraj się nic do popijania nie dawać. Niech sobie pociumka w buzi, a
            nie łyka od razu ( o ile to mozliwe ), bo te leki najlepiej wchłaniają sie ze
            śluzowki jamy ustnej.
            • magdaijulia Re: Ząbkowanie a chamomilla-kilka pytań 29.08.04, 14:09
              Cześć,
              Oki ciumka sobie po mału 3 razy dziennie po 2-3 kulki przed posiłkiem = czy
              tak?? jak się uda to na pół godziny przed posiłkiem
              Jak na razie jest spokój, te kulki są świetne; Julia nie marudzi już przez
              zęby, może troszeczkę ale to z innych powodów; bo zęby to poznaję od razu;
              będę meldować od czasu do czasu jak nam idzie;
              Dziękuję bardzo za te kulki bo mogłam ulżyć mojemu dziecku;
              Chamomilla jest super
              mam jeszcze pytanie: przez ile mam podawać te kulki Julii?
              Pozdrawiam Magda
              • beba2 Re: Ząbkowanie a chamomilla-kilka pytań 29.08.04, 17:33
                Staraj się zawsze z pół godziny przed czy po posiłku, chodzi o to żeby buzia
                była "czysta" w okolicy przyjmowania leku.
                Jeśli mała nie marudzi, to możesz przestac podawać, ale może stopniowo, np.
                jutro 2 x dz, pojutrze 1 x dz. I wtedy obserwuj dziecko. Jesli już nie będzie
                jęczeć zębowo :) to możesz więcej nie podawać. I czyhać z kulkami jak tylko
                zauważysz powrót objawów ;-)
                • magdaijulia Re: Ząbkowanie a chamomilla-kilka pytań 30.08.04, 16:32
                  Oki, rozumiem - czysta buzia w środku :-)
                  Jeszcze pytanko: jeżeli przestane podawać kulki i znów się zacznie to też tak
                  szybko pomogą jak na początku? (może to troche głupie, ale pierwszy raz używam
                  homeopatii i to w dodatku na swoim dziecku, więc mam dużo niezbyt mądrych
                  pytań=to wszystko jest z niewiedzy)
                  a można podawać raz dziennie przez dłuższy czas; a jak długo można ich używac;
                  Jeszcze raz DZIĘKUJĘ za pomoc nam, jesteście kochani;
                  Pozdrowienia Magda i roześmiana Julia
                  • beba2 Re: Ząbkowanie a chamomilla-kilka pytań 30.08.04, 18:57
                    Jeśli znów coś się zacznie dziać to pewnie zadziałają równie szybko.
                    Ale jesli nic się nie dzieje - nie podawaj. Być może to co mała już dostała
                    było wystarczającą terapią. Homeopatia ma to do siebie, że jeśli lek został
                    dobrze dobrany do objawów, powoduje całkowite ich zniesienie, czyli krótko
                    mówiąc wyleczenie. Polega bowiem na dostarczeniu organizmowi impulsu w postaci
                    mikrodawki leku, po to by sam zaczął się później umiał bronić. Czyli jakość
                    przed ilością. Więc jeśli objawów juz nie ma - nie ma też sensu podawania kulek.

Leki homeo można brać i cały rok jeśli tylko zachodzi taka potrzeba. Na
                    szczęście przeważnie nie zachodzi :)

Nie przepraszaj za pytania. W miarę możliwości napewno odpowiemy.
                    Ale jakbyś chciała się dowiedzieć więcej na temat tej metody - po prostu
                    poczytaj wątki z forum - to napawdę skarbnica wiedzy ;-)
                    • magdaijulia Re: Ząbkowanie a chamomilla-kilka pytań 31.08.04, 16:05
                      Więc mogę już przestać podawać, bo zaczęły sie schody i Julia protestuje jak
                      jej kulki wkładam do buzi; nie chce ich i juz; więc przestanę i będę ją
                      obserwować a jakby coś się zaczęlo dziać to znów je podam; potem będę działać
                      doraźnie; czy tak;
                      wątki wszystkie przeczytałam już na samym pozątku zanim zaczęłam dawać małej
                      granulki, ale pytania rodzą się w trakcie stosowania, więc pytam;
                      Pozdrowienia Magda i dziękuję za ulgę dla Julii i nas
                      • beba2 Re: Ząbkowanie a chamomilla-kilka pytań 31.08.04, 17:22
                        Wszystko tak, jak napisałaś.
                        • magdaijulia Re: Ząbkowanie a chamomilla-kilka pytań 02.09.04, 14:10
                          Cześć;
                          Przestałam małej podawać kuleczki, bo już ich sama nie chciała; jak na razie
                          spokój; tylko że trochę straciła apetyt: owocki trochę zje ale warzyw albo zupy
                          to za nic na świecie, no i trochę kaszy też łaskawie zje; no i nie wiem czy to
                          od tych granulek czy przez te zęby; oprócz tego jest normana, wesoła, śpi też
                          tak jak zwykle i w dzień i w nocy; więc nie wiem; ale może to przez te zęby,
                          albo może już nie potrzebuje tak dużo jedzenia jak wcześniej; martwi mnie tylko
                          to, że nie chce zup i obiadków ani mięsa, ani żółtka;
                          może coś poradzisz poradzisz na to?
                          Pozdrowienia Magda
                          • beba2 Re: Ząbkowanie a chamomilla-kilka pytań 02.09.04, 19:58
                            A ja myslę, ze mozna by dac małej spokój - dzieci przeważnie wiedzą czy są
                            glodne czy nie. Wciskanie na siłę nic nie da i ja bym tego absolutnie nie
                            robiła.
                            Poczekaj. Zobaczysz ile to będzie trwało, czy bedzie mialo negatywne skutki -
                            choćby w zachowaniu dziecka. Jesli nie, to myślę, ze jej to przejdzie samo.
                            A może po prostu wymyśl jakies extra danie ( raczej extra ozdobione ), moze
                            zechce sie zainteresować ;-)
                            Nie pamiętam w jakim wieku jest mała...i nie chcę się wypuścić...ale jeśli ma
                            ponad półtora roku i nie ma uczulenia na mleko krowie, to może spróbuj z
                            lodami ???
                            • magdaijulia Re: Ząbkowanie a chamomilla-kilka pytań 04.09.04, 13:14
                              Może masz rację; przeczekam ten okres; tak nic to ona nie je: je kaszkę zajada
                              deserki, tylko warzyw i mięska nie chce, ale spróbuję jej to poprzemycać w czym
                              innym, ważne że już zęby jej nie dokuczają; aha Julia ma niecałe 10 miesięcy;
                              Pozdrawiam Magda
              • katse ciumkanie 04.09.04, 21:30
                ciumka sobie???

moja w zyciu by nie ciumkla

wszelki kulki musze rozpuszczac w odrobinie wody.

K

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka