Dodaj do ulubionych

medorrhinum c200

07.03.16, 19:37
Lek ten został przepisany dziś mojemu 22 miesięcznemu synkowi. Poszliśmy głównie z problemem powracających gradówek, ale wiem że homeopatia traktuje organizm całościowo i jest to lek dobrany po wywiadzie lekarskim, jako "wspomagacz" :) Szukam jednak jakichś szczegółowych informacji, opisu i niestety niczego takiego nie znalazłam :( Czy moglibyście mnie poratować? Czy stosowaliście / stosujecie u swoich dzieci? Jakie efekty?
Obserwuj wątek
    • wiktor.online Re: medorrhinum c200 08.03.16, 12:19
      Paul Hersscu, wspaniały amerykanski homeopata napisał ksiązkę The Homeopathic Treatment of Children: Pediatric Constitutional Types
      books.google.ru/books?id=uLoNHLf_NfIC&pg=PR9&lpg=PR9&dq=Paul+Herscu+The+Homeopathic+Treatment+of+Children&source=bl&ots=TEuvcpqilu&sig=m1xCmdVWUX8xMFqOjNAWhozJfa8&hl=uk&sa=X&ved=0ahUKEwjnmZWn97DLAhWBDZoKHasGDdkQ6AEITDAG#v=onepage&q=Paul%20Herscu%20The%20Homeopathic%20Treatment%20of%20Children&f=false

W tej książce Paul Herscu pisze ze dla leczenia około 80% dzieci wystarczy tylko 8 leków homeopatycznych i dokładnie opisuje te leki jako typy konstytucijne. Medorrhinum tez tam jest miedzy innymi.

Tym przykładem ja chcę pokazać ze Medorrhinum jaknajbardziej może być przepisany dla leczenia dziecka.
      • zaba772 Re: medorrhinum c200 08.03.16, 12:50
        Dziękuję, krzepiąca jest ta odpowiedź :) Ufam Pani doktor i nie chcę podważać Jej zdania. Przeprowadziła ze mną bardzo szczegółowy wywiad i chcę wierzyć, że to ma pomóc. Jednak jako matka wcześniaka, urodzonego z hipotrofią drżę przy każdym kichnięciu :( Młody nie jest jeszcze zaszczepiony MMR i z tyłu głowy zaczęłam się zastanawiać, czy podając nawet leki homeopatyczne nie ingeruję w organizm za mocno i czy normalnie będzie mógł mieć to szczepienie podczas brania medorrhinum?
        • wiktor.online Re: medorrhinum c200 08.03.16, 13:37
          Nie, szczepienia absolutnie nie polecam. A podczas brania Medorrhinum tym bardziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka