Dodaj do ulubionych

Co podac?!!Pomóżcie

05.10.04, 12:29
Mam problem z 7 letnia córka mianowicie dziecko ponad tydzien temu dostało
kataru który przeszedł dwa dni pozniej ale pozostał kaszel który nasila sie i
jest on raz produktywny tzn. z odkaszliwaniem flegmy a raz suchy . Troche
męczący , w kazdym razie wyglada na to ze cos córke drapie w gardle
(zbierająca sie flegma) i wtedy musi odkaszlnąć. Do tego rano po zjedzeniu
sniadania i wypiciu odkaszluje porządna flegmę.Podawałm jej w pierwszych
dniach infekcji przez 3 dni oscillococinum , potem rozpuściłam Pullsatille w
wodzie (lek konstytucyjny) i podawałam najpierw co godzinę a potem coraz
rzadziej az do przedwczoraj .
Dzisiaj dziecko ma czerwone gardło i do tego gorączkę 38,9 skarzy sie na bol
gardła a to wszystko najprawdopodobniej po tym ze polatała w szkole
porozbierana po dworze.
I teraz co moge jej podac zeby to opanowac lek konstytucyjny czy cos na takie
przypadki anginopodobne? Nie wiem co mam robic. Wizyte (pierwsza) u homeopaty
mam dopiero w czwartek wieczorem ??
Aga
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: Co podac?!!Pomóżcie 05.10.04, 12:32
      A zdzwonic do homeo nie mozesz?
      Jesli nie, to najbezpieczniej będzie kombinowac z pulsatillą z wody, po
      łyżeczce co godzinę.
      • cortina2 Re: Co podac?!!Pomóżcie 05.10.04, 12:57
        dzwonie do homeopaty do przychodni własciwie gdzie on przyjmuje i rejestratorka
        ma nam odpowiedziec czy nas przyjmie wczesniej ?
        Ale jakby nie to czy ta Pulsatille mozna znowu podawac skoro dwa dni temu
        przestałam ? A moze lepiej zaaplikowac normalną dawkę ( 3 kulki)?
        • beba2 Re: Co podac?!!Pomóżcie 05.10.04, 13:24
          Nigdy samowolnie nie powtarzaj podawania konstytucji w kulkach, tylko z wody
          jak już.
          • cortina2 Re: Co podac?!!Pomóżcie 05.10.04, 13:38
            beba a co w przypadku gdy moja mama podała jej trzy kulki zamiast z wody to do
            buzi i co teraz ? Podawanie leku z wody juz chyba mija sie z celem? Tak to jest
            jak ja jestem w pracy a mama w domu i zna sie na homeopatii jak nie powiem co..:
            (
            • beba2 Re: Co podac?!!Pomóżcie 05.10.04, 15:03
              cortina2 napisała:

> beba a co w przypadku gdy moja mama podała jej trzy kulki zamiast z wody to
              do
              > buzi i co teraz ? Podawanie leku z wody juz chyba mija sie z celem? Tak to
              jest
              >
              > jak ja jestem w pracy a mama w domu i zna sie na homeopatii jak nie powiem
              co..
              > :
              > (
              To moge powiedziec tylko jedno, ale nie powiem, bo byłoby niecenzuralnie.
              Nastepnym razem zamknij kulki przed babciami i inszymi stworami, tak jak ja to
              robie i koniec :)))
              A teraz to przyznaj sie do tego jak na spowiedzi homeopatce, żeby wiedziala co
              sie dzieje.
              Może nic się nie zdarzy ( patrz tylko czy malej sie objawy nie pogarszaja).
              • cortina2 Re: Co podac?!!Pomóżcie 05.10.04, 17:07
                Dziekuje ci beba , jak zwykle mozna na Ciebie liczyc w kazdej sytuacji.

Rozumiem ze kulki z wody (Pulstatilla) juz definitywnie odpadają?!
                A inne leki typowo objawowe , na czerwone, troche bolące gardło i gorączke tez?
                Czyli nic tylko obserwowoac?
                A jak sie pogorszy jak mowisz to co wtedy , Jezu ale sie narobiło.
                Homeopata ciagle poza zasiegiem na sekretarke mu sie nagrywamy .
                Ales mnie porządnie wystraszyła...
                I jeszcze jedno pytanko czy mozna dac cos do ssania na gardełko?
                Aga
                Naprawde nic juz nie mozna zrobic?
                • beba2 Re: Co podac?!!Pomóżcie 05.10.04, 17:54
                  cortina2 napisała:

> Dziekuje ci beba , jak zwykle mozna na Ciebie liczyc w kazdej sytuacji.
                  >
                  > Rozumiem ze kulki z wody (Pulstatilla) juz definitywnie odpadają?!
                  > A inne leki typowo objawowe , na czerwone, troche bolące gardło i gorączke
                  tez?
                  >
                  > Czyli nic tylko obserwowoac?
                  > A jak sie pogorszy jak mowisz to co wtedy , Jezu ale sie narobiło.
                  > Homeopata ciagle poza zasiegiem na sekretarke mu sie nagrywamy .
                  > Ales mnie porządnie wystraszyła...
                  > I jeszcze jedno pytanko czy mozna dac cos do ssania na gardełko?
                  > Aga
                  > Naprawde nic juz nie mozna zrobic?

Ło matko i córko, ja nie mogę Ci powiedzieć zrób tak a tak. Kulki podane, ale
                  nie piszesz jak się ma mała. Teraz z wody to już bez sensu.
                  Do ssania są tabletki z chlorheksydyną- w aptece będą wiedzieli o co chodzi.
                  Takie cuś odkażające, ale ja naprawdę myślę, ze lepiej nic nie dawać. Co z tego
                  ze palnę ci kilka objawowcow, jak pomieszam tym samym szyki homeopatce. Dlatego
                  tego nie zrobię. Moze mała da rade przepłukac gardło wodą z solą, nie musi byc
                  bardzo słone.
                  Więcej nie doradze, bo to sytuacja doć nietypowa, a ja sie nie znam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka