weronikarb 03.12.04, 10:39 Małemu nic sie nie zmieniło po leku konst. SILICEA 200CH i dostał Belladone 200CH. Czy ktoś ma może opis jej? Bardzo proszę o informacje. Dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patchwork30 Re: BELLADONA 200 03.12.04, 12:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=14365852&a=14368324 Odpowiedz Link
weronikarb Re: BELLADONA 200 03.12.04, 14:11 Dziękuję, nie znalazłam tego mimo że szukałam przez wyszukiwarke :-) skora jest wilgotna stopy i dlonie moga byc zimne NIEPOKOJ Agresja i przyplyw energii, ktora sie moze objawic gryzieniem, biciem ,krzykiem chory nie daje sie zbadac To sie najbardziej zgadza z synkiem Jezeli objawy sa podobne, ale nie calkowicie sie zgadzaja, to moze byc, ze srodek zadziala na czesc objawow (np. goraczke), powodujac jej chwilowe poglebienie. Co do dawek nie chce sie wypowiadac. Belladonny nie wolno dawac w zbyt niskich potencjach, bo pogorszenie moze byc zbyt gwaltowne. Czy 200 CH może być? Mam nadzieje ze zbyt duzego pogorszenia samopoczucia nie bedzie bo kolejnej bezsennej nocy nie znose :-( Dominik ma 12 m-cy :-) img12.exs.cx/img12/5074/Dominik0.jpg Odpowiedz Link
patchwork30 Re: BELLADONA 200 03.12.04, 14:31 C200 jest OK. Czy lekarz przepisal pojedyncza dawke? Jak w stanie ostrym z wysoka goraczka objawy sa typowe dla belladonny, to nie powinno sie dawac ponizej C30. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link
weronikarb Re: BELLADONA 200 06.12.04, 10:07 Po Belladonie nie wystąpiły żadne objawy, on dostał ja głównie na swoj brak snu oraz ogólne rozdrażnienie. Dostał wieczorem w piatek 5 kulek i w sobote 5 kulek. Jedyna chwilowa zmiana to to ze z soboty na niedziele przespał prawie bez wybudzania (2 razy ale po wypiciu butli zasnął) i niestety z niedzieli na poniedzialek znowu obudzil sie o 24 i do 4 rano musialam go bujac caly czas we wozku az nie usnal. Przed chwila dzwonilam i kazala podawac 5 kulek przez najblizsze 5 dni. Pisalam o tej goraczce, ale to bylo w zeszla niedziele, czyli po zadnym homeopatycznym leku, przeziebienie wyszlo mu dopiero w srode (dostal na to chamomille 30 w czwartek wieczorem i piatek rano) - katar i kaszel. Czyli w piatek dostal rano chamomille a wieczorem belladone. Odpowiedz Link
weronikarb Pytanie 14.12.04, 09:26 Niestety brał cały tydzień Belladone i żadnej poprawy. Czy można tak dużo dawek dostać tego leku (7) ? Wcześniej jak pisałam dostał chammomile (2 dawki) i zaraz po niej tą Belladone nastapila przez 1 noc poprawa czy to mozliwe aby to było po chammomili a nie belladonie? Odpowiedz Link
monika_5 Re: Pytanie - brak odpowiedzi 14.12.04, 10:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=18442173&a=18457019 Odpowiedz Link
very_martini Re: Pytanie - brak odpowiedzi 14.12.04, 11:20 Nieee no, ja w ogóle nie rozumiem, skąd to oburzenie - czyjekolwiek - w kwestii skrzynek... 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
patchwork30 Re: Odpowiedz 14.12.04, 11:51 belladonna C200 codziennie to za duzo. Taka potencje wystarczyloby wziac raz i odczekac. Na reakcje srodka konstytucyjnego trzeba czekac do dwoch tygodni, choc u niektorych widac ja juz po 1-2 dniach. Ola Odpowiedz Link
monika_5 Re: Odpowiedz 14.12.04, 11:53 I o to się pewnie rozchodzi, tylko piszecie na skrzynki, to pytanie też można tylko na srzynkę, po co na forum. Odpowiedz Link
agnieszka.socha.chyla Re: Odpowiedz 15.12.04, 18:25 Dokładnie, z forum robi się miejsce informacji typu "sprawdź maila". Nie chce nikogo urażać, ale bardzo to psuje widok forum. Odpowiadajmy albo na nim, albo nigdzie. Wiele osób jest zainteresowanych informacją o danej chorobie, zaleconym leczeniu, a nie informacją "odbierz maila". Odpowiedz Link
beba2 Re: Odpowiedz 15.12.04, 18:55 A ja stawiam veto. Nie interesuje mnie "zepsuty obraz forum" jesli w grę wchodzi zdrowie kogokolwiek. Więc jeśli szybciej i konkretniej porozumiem się z kimś mailowo, to tak własnie postąpię i - przepraszam bardzo - nikomu nic do tego. Są takie sytuacje i takie leki w nich zalecane, ze lepiej zeby nie były one podawane do wiadomości publicznej ( ze względu na dostępnosć tych leków, praktycznie bez ograniczeń i na nieodpowiedzialność ludzką. Bo ktoś wyczyta na forum, zażyje sobie, bo mu się zdaje, ze pasuje, a potem przyleci z pretensjami, bo mu w najlepszym razie nie pomogło - a ja mam gdzies czyjekolwiek pretensje. I Agnieszko, wybacz, ale Twoje stwierdzenie :" Odpowiadajmy albo na forum, albo nigdzie" jest pozbawione dla mnie jakiegokolwiek sensu, więc pozostawię to bez dłuzszego komentarza. Odpowiedz Link
agnieszka.socha.chyla Re: Odpowiedz 15.12.04, 19:12 Z góry przepraszam za to stwierdzenie "odpowiadajmy na forum albo nigdzie", napisałam nie tak jak myślałam. Chodzi mi o to aby nie pisać postów typu odbierz maila. Jeżeli ktoś chce pisać mailowa, a nie na forum- proszę bardzo, ale niech nie "brudzi" forum postami "sprawdz skrzynke". Na tym forum przebywa wiele osób, ale nie wypowiadają się, min. moje przyjaciółki. W czytaniu bardzo przeszkadzają tego typu posty. Forum Homeopatia nie powinno być miejscem informowania o wysłaniu maila. Wszędzie indziej, przez gg, tlen, aqq- jak najbardziej, jest to nawet wskazane. A obraz forum jest zepsuty właśnie tym, a nie tym, że ty piszesz do kogoś mailowo. Odpowiedz Link
beba2 Re: Odpowiedz 15.12.04, 21:14 Powiem tak, forum prywatne działa jednak trochę inaczej niz "zwykłe". Jesli przeszkadzają Ci tak bardzo wyzej wymienione posty, to moge je wykasować. Sory, ale myślałam, że ludzie potrafią sobie radzić z takim problemem jak omijanie ( nieczytanie) na forum tego, co im się nie podoba. Nie myślałam też, ze informowanie się o wiadomości w skrzynce jest naczelnym problemem tego forum. Chyba jest to nowe bicie piany. Jak nie ma prawdziwych problemów, to trzeba jakieś wykombinować. Weź pod uwagę, ze forum nie jest formą dokumentu, czy publikacji naukowej , ale wymiany informacji i poglądów oraz porad. Pozdrawiam kolezanki, które nie wiadomo dlaczego nie mają ochoty się odzywać. Eh, nie rozumiem takiego problemu. Mam trochę większe własne, niestety. Odpowiedz Link
very_martini Re: Odpowiedz 15.12.04, 21:16 Bebo, doskonałą koordynację mamy! 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
agnieszka.socha.chyla Re: Odpowiedz 16.12.04, 13:35 Bebo, poruszyłaś jeden z dwóch problemów. Takie posty w pewny sposób "brzudzą" forum i utrudniają przeglądanie, ale też są zwrócone do jednej osoby co przeczy ogólnej tezie forum, a nadto niczemu nie służą. Skoro ktoś ma skrzynkę mailową to chyba wie, że trzeba ją regularnie sprawdzać. Wiem, że na forum nie może być atmosfera rodem z gali arystokracji i musi być trochę "luzu". Ale przecież nawet w zasadach pisze : "3) Treści niezgodne z prawem, niemoralne, urażające czyjeś uczucia oraz wojowniczo nastawione wobec homeopatii i niezwiązane z metodą będą usuwane. O przemyśleniach niezhomeopatyzownych można pogadać tutaj " Martwi mnie też wypowiedź martini :) Czy chciałabyś aby na forum przyszli "trole" i wyzywali się, bo oni to traktują za dobre ? Tak można się domyślić z sensu twojej wypowiedzi. Uwielbiam to forum, jestem tu prawie od samego początku(piszę od niedawna) i nie wiem co się stało, że od jakiegoś miesiąca zamiast prawdziwych porad, z których przy identycznych objawach możnaby skorzystać, jest ciągłe odsyłanie na maila i na skrzynkę. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tym "protestem", ale nie jest to wyłącznie moje zdanie. Odpowiedz Link
very_martini Re: Odpowiedz 15.12.04, 21:14 A ja mam propozycję nie do odrzucenia - każdy robi, co uważa za słuszne, co Wy na to? A o wizerunek forum dba każda osoba, która tu umieszcza NAJMNIEJSZY pościk. A jak komuś takie posty z informacjami przeszkadzają, to cóż... Powiem szczerze - mnie to grzeje, mnie też rzeczy na forum przeszkadza, a nie marudzę, bo nie ma jakiejś naddanej siły, która kazałaby realizować określoną formę 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
virginia1 Re: Odpowiedz 15.12.04, 22:05 Zgadzam si ze zdaniem bebuski ( post 15.12.04 godz, 18:55 i nastepny. Odpowiedz Link
very_martini Re: Odpowiedz 15.12.04, 22:14 Hihi, Twojej klawiaturze chyba jednak rzweczywiście należy się dziś kulka - kulkus diakrytyczus :P 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
astria1 Re: Odpowiedz 15.12.04, 23:03 Czekajcie....czekajcie..... Agnieszko... a moze Ty i Twoje qumpele nie macie ustawionego okna forum wg schematu " otworz wszystkie wiadomosci "? - jak by co to wlasnie to się robi w "moje forum" . Myślę sobie ze własnie to chyba jest problemem, bo mnie tez by się nudziło otwierać każdą wiadomość i co jakiś czas przeczytać o prywacie, a tak mając takie ustawienia właściwie tego się nie zauważa... pzdr :-)) ps. jeszcze jedno - sorry ale mnie nie ruszają na ŻADNYM forum prywatne uwagi w takiej postaci jaką tu się przedstawia. Odpowiedz Link
weronikarb Re: BELLADONA 200 16.12.04, 13:15 Mały dostawal przez 7 dni po 5 kulek w piatek byl koniec efekty: apetyt wzrosl w dzien - zmalal ten nocny jak narazie nie chce zapeszac ale nocka z wczoraj na dzisiaj byla super (poszedl spac o 22.30 i obudzil sie tylko raz o 3 na butle i do rana spal) Poczekam jeszcze troche mam nadzieje ze poprawa sie bedzie tylko poglebiac a nie cofnie sie :-) Odpowiedz Link