gddkia 03.02.05, 15:47 Witam, proszę o jakąś informację o tym leku. Moje dziecko dostało podczas wizyty jedną kroplę (alergia). Według moich obliczeń to jest to potencja ok.1000. Czy rzeczywiście? Jak to się ma do kulek? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patchwork30 Re: SULFUR LMVI 04.02.05, 13:36 gddkia napisała: > Witam, proszę o jakąś informację o tym leku. Moje dziecko dostało podczas > wizyty jedną kroplę (alergia). Kilka opisów Sulfuru było na forum nieklasycznym, warto by bylo tam poszukać przez wyszukiwarkę. Według moich obliczeń to jest to potencja > ok.1000. Czy rzeczywiście? Potencja LM (Q) 6 to sześciokrotne rozcieńczenie w stosunku 1:50000 z potencji wyjsciowej C3 Potencja C1000, to byłoby rozcienczenie 1:100 tysiąckrotnie. Pot. LM6 działa łagodniej, niż pot. C1000. Jak to się ma do kulek? Leki homeopatyczne działaja tak samo dobrze, bez wzgledu na to, czy są w postaci kulek, czy kropli. Czy byla jakaś reakcja na lek? Pzdr Ola Odpowiedz Link
mamumilu Re: SULFUR LMVI 24.02.05, 10:12 A ile lat ma Twoje dziecko ? - Moja czterolatka na też Sulfur LM6 ale 4 krople dwa razy w tygodniu - na razie nie ma żadnej reakcji. Odpowiedz Link
gddkia Re: SULFUR LMVI 25.02.05, 09:37 Hej, dziecko ma 2 lata, dostało Sulfur podczas wizyty, a póżniej jeszcze trzy razy ale Sulfur 30CH w domu w rozcieńczeniu. I to wszystko! Oczywiście idziemy na wizytę w marcu, bo jeszcze nie jest wyleczony, ale zmiany są (na lepsze). U kogo leczysz dziecko? Na pewno nic się nie zmieniło u Was po podaniu leku? Czy córka ma alergię? Odpowiedz Link