Dodaj do ulubionych

Sepia 1000CH

09.03.05, 17:22
Witajcie, mam 2 małe pytanka: czy to sepia officinalis i gdzie mogę kupić ten
lek? Pytam o to, bo moja pani dr okropnie zdziera kasę za ten specyfik (5
dawek po 6 gr.- 150zł)
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdr
Obserwuj wątek
    • kasiorek76 Re: Sepia 1000CH 09.03.05, 18:20
      Hej
      Kupowałam leki homeopatyczne w aptece homeopatycznej, co prawda nie była to
      sepia, ale podam dla przykładu: 2 rózne leki 4g o potencji 9 CH kosztowały mnie
      8 zł za 1 lek, natomiast 5g o potencji 200 CH kosztowały 16,48 za 1 lek. Myślę,
      że cena akurat zależy od potencji leku, ale mogę się mylić. Zdarzyło się za
      pierwszym razem jak dostałam własnie sepię 200 CH od pani dr (2 lub 3 granulki)
      to skasowała mnie 8 zł. A jak później dostałam sepię 1000 CH to nic nie
      musiałam płacić. Teraz zamąciłam Ci w głowie :) Na pewno wypowiedzą się tu
      osoby, które mają większe doświadczenie w kupowaniu leków homeo.
      Pozdrawiam.
      • beba2 Re: Sepia 1000CH 09.03.05, 20:06
        Przeciętnie: około 40 zł za 5 gram. Mowię tu o potencjach 1000 CH.
        W wielu aptekach mozesz poprosić o sprowadzenie dowolnego leku, w dowolnej
        potencji z apteki w Sycowie : www.jelinowski.pl/index_pl.php
        Jesli zamówisz mniej, to wiadomo, ze będzie też taniej.
        A Twoja pan doktor, to chyba się urwała z księżyca.
        • gabby5 Re: Sepia 1000CH 10.03.05, 09:09
          Dziękuję za odpowiedzi.
          Faktycznie pani dr nieźle się ceni, a poza tym ma wielkie tajemnice co do
          leczenia.
          Aha, powiedzcie mi proszę, czy długo trwa takie leczenie? Głównie chodzi mi o
          to, czy jeśli przerwę kuracje to te wszystkie paskudztwa, które powychodziły
          pozostaną "rozgrzebane" czy też muszę przyjmować sepię tak długo, aż poczuję
          całkowite ozdrowienie ( może to trwać latami?).
          Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
          Pozdrawiam.
          • kasiorek76 Re: Sepia 1000CH 10.03.05, 09:27
            Jesli chodzi o okres leczenia to wszystko zalezy od tego na co chorujesz i od
            danej osoby. Ja np cierpie na alergie skórną i niestety musi upłynąc jeszcze
            spory kawałek czasu zanim akurat z tego sie wyleczę, bo skóra wyleczy sie na
            samym końcu. W 11'04 wziełam sepie 200 a w styczniu 1000 i na dniach wezme
            drugą dawke. Przy takim leczeniu trzeba uzbroic się w cierpliwość i wierze ze
            to mi minie. Myślę ze to może byc kwestia roku, ale tego to nikt nie wie :)
            Zycze wytrwałości i zdrowia, tyle ode mnie.
            Pozdrawiam
      • 5_monika Re: Sepia 1000CH 10.03.05, 12:57
        wczoraj kupowałam w aptece w W-wie potencję 1000 CH -buteleczka 5 ml granulki
        wielkości maku- cena 38zł(z Sycowa)
    • gabby5 Re: Sepia 1000CH 10.03.05, 21:59
      Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
      Na szczęście udało mi się kupić sepię bez większych problemów. Kosztowało mnie
      to 9,75zł (4g,tj.80 granulek) a nie 150.
      Pozdrawiam Was

P.S.
      Cieszę się bardzo, że Założyciel wpadł na tak fantastyczny pomysł, jakim jest
      to FORUM. Gratuluję osiągniętego sukcesu!!!
      • beba2 Re: Sepia 1000CH 11.03.05, 23:04
        Eee...sepię 1000 kupilaś za dychę???? Gdzie?
      • very_martini Re: Sepia 1000CH 14.03.05, 18:20
        Ejejejeje, Gabby, dam sie pociąć, że to nie 1000. Pewnie kupiłaś tubke boirona,
        bo cena, waga i liczba kulek się zgadza, jeno to nie ma prawa być 1000. Może 100?

16%VOL
        22%VAT

• gabby5 Re: Sepia 1000CH 15.03.05, 18:10
        No jasne, że jest to sepia 200CH - czasami tak bywa, gdy Pan Mąż wyruszy
        na "łowy" ;). Jednakże w aptece powiedzieli, że jest taka możliwość, aby zrobić
        lek na indywidualne zamówienie - mam się dowiedzieć w przyszłym tygodniu,więc
        jeśli uda mi się nabyć sepię 1000 to dam Wam znać.
        Jeszcze chciałam dodać,iż moja pani doktor powiedziała, że sepię 1000 podaje
        się przeważnie co 14 dni,natomiast sepię w mniejszej potencji np.200 powinno
        się zarzywać co 5-7dni.
        Pozdrawiam.

Warto poczytać: www.abchomeopathy.com

• beba2 Re: Sepia 1000CH 15.03.05, 18:21
          Eee, cos ta pani doktor ściemnia. Nie ma żadnych okreslonych regul na podawanie
          konkretnych potencji. To trzeba dopasowac do objawów pacjenta. Moze byc i tak,
          ze wystarczy jednorazowe podanie leku o potencji 200 CH ( czy 1000 ). Czasem
          wymiękam, jak lekarze tak bredzą.
          • gabby5 Re: Sepia 1000CH 16.03.05, 21:02
            Wielkie dzięki Beba za podpowiedź, bo ja już prawie nic z tego nie rozumię:(
            Wiem jedno: napewno zmieniam lekarza!!!
            Całe szczęście, że mam Was.
            Pozdrawiam.
            • very_martini Re: Sepia 1000CH 17.03.05, 14:09
              Ja bym zmieniła ze względu na oczywiste naciągactwo, żeby nie napisać oszustwo.
              150 zeta, kurczę, kasa za wizytę jej na chleb nie wystarczy???
              I podpiszę sie pod Bebą - propozycja podanie po 14 dniach wydaje mi się srednio
              trafiona. Minimum czekania w przypadku tak wysokiej potencji to miesiąc.

16%VOL
              22%VAT
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka