armia12malp 17.03.05, 20:45 co sadzicie o tym? podobno ten polski jest gorszy od zagranicznego? czy dziala jak antybiotyk? co lepsze czosnek czy citrosept? podobno citrosept niszczy sluzowke zaladka? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba2 Re: CITROSEPT! 17.03.05, 21:03 Chociaż to nie homeopatia, to odpowiem: Preparat jest całkowicie bezpieczny i naturalny. Musi być jednak stosowany rozsądnie i w odpowiednich dawkach oraz stężeniach. W żadnym wypadku nie wolno zażywać Citroseptu w stanie nierozcieńczonym. Nie wolno nierozcieńczonym preparatem smarować skóry. W przeciwnym razie wywoła oparzenia i martwicę skóry oraz błon śluzowych. Nie jest prawdą, ze ten francuski jest lepszy od polskiego, albo niemiecki od słowackiego. Jeśli na preparacie jest napisane, ze zawiera tyle a tyle procent substancji czynnej to zawiera i już. Odpowiedz Link
kubalan Re: CITROSEPT! 18.03.05, 12:13 I jeszcze dochodzi kwestia smaku tego leku, ktora dla mnie jest, delikatnie mowiac, nie-do-przyjecia - odruch wymiotny juz na wysokosci ust. Ale znam ludzi, ktorzy lykaja bez zmruzenia oka.. A ja to kupilam dla mojego dziecka - stoi prawie nie tkniete ... Odpowiedz Link
5_monika Re: CITROSEPT! 18.03.05, 12:29 a ja używam w razie potrzeby i dziecko też:w szklance soku pomarańczowego- wychodzi sok lekko grejpfrutowy. Monika Odpowiedz Link
aniapatryk Re: CITROSEPT! 18.03.05, 13:40 A ja powiem tak nalezy uwazać przy stosowaniu u dzieci i nie przedawkowac. Znajoma z pracy tak zrobiła, i Citrospet wywołał u jej dziecka bielactwo. Jednoznacznie stwierdziło to 3 lekarzy, z różnych szpitali. Należy wiec wszystko z umiarem stosować:) Odpowiedz Link