Dodaj do ulubionych

Candida-możliwe objawy

01.08.05, 19:49
Objawy sugerujące możliwość zakażenia candida:
biegunki,zaparcia,wzdęcia po posiłkach,gazy,odbijanie,obłożony język,metaliczny
smak w ustach,zajady,krwawienie dziąseł,alergie pokarmowe,azs,przewlekłe
anginy,szumy w uszach,suchość w ustach/pomimo śliny/,złe
wchłanianie,mdłości,niestrawność,złośliwość,kłótliwość,senność,napady lęku i
płaczu,zmienność nastroju,autyzm,choroby psychiczne/w tym schizofrenia/,choroby
reumatyczne,bóle mięśni,różne choroby narządów moczo płciowych,astma,chrypa,bóle
gardła,niektóre choroby oczu,niedoczynność tarczycy.
Leczenie można rozpocząć od picia sody oczyszczonej/płaska łyżeczka w szklance
gorącej wody/należy sprawdzać odczyn moczu,jeżeli nie jest kwaśny,to danego dnia
nie pić sody/,na czczo.Do tego dieta dr Konrada Werthmann'a,a z leków:Albicansan
D5,i czopki Exmykehl,oraz inne leki zależnie od objawów.
Obserwuj wątek
    • mama.mimi Re: Candida-możliwe objawy 02.08.05, 10:45
      A nie lepiej i smaczniej prowadzić odkwaszanie sokiem z cytryny?

Ph moczu dobrze żeby było powyżej 7?
      • akownik Re: Candida-możliwe objawy 02.08.05, 11:07
        Jedni lubią ten smak inni nie,to kwestia gustu.
        Ph moczu powinno być poniżej 7,2
        • mama.mimi Re: Candida-możliwe objawy 02.08.05, 12:44
          A na czym opiera się ta dieta?
          • akownik Re: Candida-możliwe objawy 02.08.05, 13:01
            Zajrzyj tutaj sanum.com.pl/s_post_nr06.pdf
            jest tam przewodnik dietetyczny oraz dieta antygrzybicza
            • mama.mimi Re: Candida-możliwe objawy 03.08.05, 12:10
              Leczę grzybicę ogólnoustrojową, czy wskazane byłoby robienie lewatyw np z
              citroseptem? Czy są jakieś przeciwwskazania?
              • akownik Re: Candida-możliwe objawy 03.08.05, 12:21

Można robić,ale pij też sodę oczyszczoną:płaska łyżeczka na szklankę wody,łykami
                przez cały dzień.Trzeba sprawdzać rano odczyn moczu i jeśli nie jest kwaśny to
                tego dnia nie pij sody.
                • mama.mimi Re: Candida-możliwe objawy 03.08.05, 12:38
                  Sody nie dam rady pić, zbiera mi się na wymioty. Mierzę sobie pH moczu, mam
                  około 7, preferuję cytrynę! Diety pilnuję. Mam jednak problemy z zaparciami, a
                  mam naprawdę lekką dietę, warzywa, chleb z mąki razowej, platki owsiane... Stąd
                  pomysł lewatyw. Wracając do nich, jak często można? Na forum homeopatii ktoś
                  podał, że robi trzy razy w tygodniu po 1-1,5l i tak raz w miesiącu. Woda z
                  citroseptem. Trochę się boję, ale wydaje mi się że to może przyspieszyć
                  wyleczenie, tym bardziej że jelita to centrum, siedlisko candidy, skąd sieje
                  dalej.
                  Czy zaparcia mogą być wynikiem stosowania określonych leków homeopatycznych?
                  Czy to zasługa namnażającej się candidy, czy jej obumierania?
                  Dodam że problem z jelitami pojawił się po ciąży, kiedy to stosowałam leki
                  rozkurczowe i osłaniające (fenoterol, isoptin), i tak mi zostało.
                  • akownik Re: Candida-możliwe objawy 03.08.05, 13:12
                    Skąd wiesz,że ta dieta jest dla Ciebie właściwa?Jaką masz grupę krwi?Jakie to
                    są zaparcia?Nie czujesz potrzeby wypróżnienia?Jakie leki homeopatyczne i inne
                    bierzesz teraz?Ph powinno być jeszcze trochę niższe.Poza tym wiem o Tobie i
                    Twoich dolegliwościach zbyt mało.
                    W dodatku korzystam dziś i jutro z kawiarenki.Klopoty techniczne z neostradą w
                    domu.
                    • mama.mimi Re: Candida-możliwe objawy 03.08.05, 13:50
                      W tej chwili biorę sulphur LM6. Jakie zaparcia? Trudne pytanie. Potrzebę
                      wypróżnienia czuję, ale tak jakby jelita nie mialy siły, stolec jast zwarty,
                      czasem czuję szczypanie po wypróżnieniu.
                      Dietę mam mniej więcej ustaloną na podstawie badania pierwiastkowego włosów,
                      jestem typ wolny B. Grupa krwi A+. Większość w mojej diecie stanowią
                      węglowodany.
                      Kończę brać lek Norprolan(?) na prolaktynę czynnościową. Poza tym nic nie biorę.
                      • akownik Re: Candida-możliwe objawy 05.08.05, 12:45
                        Spróbuj więc na te wypróżnienia lek Nux vom 9CH dwa razy dziennie po trzy lulki.
                        Jeśli będzie poprawa to rzadziej.Drugi lek wart podania to Opium 9CH tak samo.
                        • akownik Re: Candida-możliwe objawy 05.08.05, 12:47
                          Sok z cytryny może nie być środkiem właściwym.Jeśli soda skłania do wymiotów to
                          lepiej zmniejszyć ilość sody lub stosować Alkala N.
                          • mama.mimi Re: Candida-możliwe objawy 05.08.05, 13:04
                            Poprzestanę na cytrynie, po niej raczej dobrze się się czuję więc po co
                            zmieniać.

Ponoć nie powinno się wspomagać leczenia homeopatycznego różnymi preparatami,
                            typu aloes, witaminy... bo to zaburza równowagę. Prawda to?

Nie jest chyba właściwe, jeśli pomieszam kilka lekow na raz.

A dlaczego firma Sanum? Alkala to też Sanum? Słyszałam wiele niepozytywnych
                            opinii na temat lekow tej firmy.
                            Ja dwa czy rok temu leczyłam candidę i jej nie doleczyłam lekami tej firmy,
                            ceny ich są dość wysokie jak dla mnie, buteleczka kropli 50 zł. Pefrakehl,
                            Albicansan ...
                            • akownik Re: Candida-możliwe objawy 06.08.05, 10:17
                              Czasami lek zmieniać warto bo okazuje się niewystarczający do całkowitego
                              wyleczenia.
                              Wspomaganie leczenia homeopatycznego innymi preparatami jest niewskazane.Bardzo
                              istotne jest natomiast to co jemy.Pożywienie jest nieodłączną częścią
                              leczenia.Jakiegokolwiek.Jesteśmy tym co jemy.
                              Lek musi być zrobiony z niepatogennej postaci grzyba.O ile wiem tylko Sanum
                              spełnia ten warunek.Alkala zamiast sody.
                              Co do niepozytywnych opinii:kto i w jakich okolicznościach je wypowiadał?
                              Mnie też nie podoba się,że ich leki są tak drogie.Dlatego zawsze,o ile to możliwe
                              sugeruję pacjentom stosowanie leków pojedyńczych,których opakowanie kosztuje
                              około 7 zł.
                              Dlaczego poprzednio nie dokończyłaś leczenia.Ceny?
                              • mama.mimi Re: Candida-możliwe objawy 06.08.05, 12:07
                                Dlaczego nie dokończyłam leczenia grzybicy? Czułam się już nieźle w ubieglym
                                roku i lekarz chciał zobaczyć czy aby napewno nic już nie ma, zrobił mi badanie
                                kropli żywej krwi (mikroskopia w ciemnym polu widzenia), stwierdził, ze mam
                                ziarniniaka pod martwym zębem i dopóki go nie wyleczę , nie wyleczę grzybicy,
                                zaobserwował chyba zarodniki grzybka, słabe białe krwinki. Niestety nie
                                zrobiłam RTG zębów, gdyż byłam już wciąży. Ziarniniaka wykryto po ciąży,
                                nieudanej zresztą (23 tc poród). Jestem teraz w trakcie leczenia grzybicy,
                                podleczyłam też ziarniniaka. Dentystka nie dawała szansy na to że uratuje zęba,
                                jednak to chyba leczenie grzybicy powoduje, ze ziarniniak ma się coraz gorzej i
                                nadzieja jest coraz większa. Teraz do leczenia nie stosuję Sanum, stosuję te
                                tańsze leki.
                                Co do jedzenia zgadzam się całkowicie.
                                Inne firmy niż Sanum nie mają leków z niepatogennych form grzybów? To dlaczego
                                ja widzę u siebie poprawę po innych lekach? Nie pamiętam firmy.
                                • akownik Re: Candida-możliwe objawy 06.08.05, 13:02
                                  O tym,że tylko Sanum ma leki z niepatogennych form grzybów powiedziała mi
                                  osoba,która robi te leki tańsze.Bardzo mnie to zmartwiło wtedy,bo wiem ,że
                                  Candida albicans robi też apteka w Sycowie.A jej leki są tanie.Jeśli możesz
                                  podaj nazwy leków i firmę.Bardzo mnie to ciekawi.Moi pacjenci będą zadowolemi,że
                                  zaoszczędzą.
                                  Teraz dokończysz leczenie?
                                  • mama.mimi Re: Candida-możliwe objawy 06.08.05, 18:42
                                    Ja korzystam z Sycowa. Leczę się 2 miesiące i widzę znaczną poprawę, leki są
                                    tanie. Jeśli byłaby to forma grzybka patogenna, to czy działałaby skutecznie na
                                    mój organizm.
                                    Pytanie: czy można zaufać osobie która pracuje w Sycowie i mówi takie rzeczy, i
                                    czy można zaufać osobie z firmy Sanum, ktora twierdzi że jej są jedyne i
                                    najlepsze? Ważne że pomagają! Mi pomagają!

Z lewatyw rezygnuję, trochę się boję, poza tym przekonal mnie tekst podesłąny
                                    przez toma123.Wolę to regulować dietą.

Jeśli chodzi o dietę dla grupy krwi A + to co polecisz?

Badanie krwi w ciemnym polu widzenia polecasz? Nie znam żadnych opini, nikt nic
                                    nie wie.
                                    • akownik Re: Candida-możliwe objawy 06.08.05, 19:52
                                      O tym,że tylko leki Sanum mają niepatogenną postać grzyba powiedział mi ktoś
                                      pracujący dla Sycowa.Nie będę podawać nazwiska.Jeżeli Ci pomagają to ja cieszę
                                      się tym bardziej.
                                      Na wykładach firmy Sanum mówią o swoich lekach i nie mówią,że są jedyni.
                                      Lewatywy i wymioty to stary sposób leczenia,czasami bardzo przydatny.Ja
                                      porównałbym go do koła ratunkowego przy nauce pływania.Na początku z niego
                                      korzystasz,a potem możesz się już bez niego obejść.
                                      Miałem,w trakcie wykładu,badaną krew w mikroskopie z ciemnym polem
                                      widzenia.Obserwowany tam widok kropli krwi to zupełnie inny świat niż ten w
                                      zwykłym mikroskopie.Sama napisałaś,że diagnoza o ziarniniaku była po tym
                                      badaniu.Do interpretacji wyniku potrzebna jest osoba z doświadczeniem.Warto,choć
                                      pioruńsko drogo.W moim mieście 150 zł.Jeszcze nikogo nie wysyłałem na to
                                      badanie.Staram się radzić sobie bez niego.
                                      Grupa krwi to,w Twoim przypadku,A.Plus lub minus to już nie grupa.Są cztery
                                      podstawowe grupy krwi:O;A;B;AB.Dieta dla grupy A jest opisana
                                      tutaj:www.gotowanie.v9.pl/diety/4.php Sugerowałbym jeszcze połączyć to z
                                      dietą Montignac:www.gotowanie.v9.pl/diety/5.php
                                      • mama.mimi Re: Candida-możliwe objawy 08.08.05, 16:46
                                        Jeszcze mam pytanie natury filozoficznej:
                                        dlaczego na początku stosowania kolejnych lekow czuję się lepiej potem
                                        następuje pogorszenie (nie chodzi mi tylko o Sycow, przy Sanum też bylo
                                        podobnie),kolejna zmiana leków, znowu lesze samopoczucie i za jakiś czas
                                        pogorszenie. Czy to oznacza że candida się uodparnia, więc jest pogorszenie?
                                        Nie kapuję
                                        • akownik Re: Candida-możliwe objawy 08.08.05, 18:03
                                          Napisz jakie leki bierzesz,w jakich potencjach,na czym polega poprawa a na czym
                                          pogorszenie.
                                          • mama.mimi Re: Candida-możliwe objawy 09.08.05, 08:34
                                            Jest to zbyt trudna i zbyt obszerna odpowiedź. Tak więc moje pytanie muszę
                                            pozostawić bez odpowiedzi. Może powinnam dokładniej poznać zasady homeopatii
                                            wtedy sama sobie odpowiem na nie odpowiem.
                                            pozdrawiam
                                            • akownik Re: Candida-możliwe objawy 09.08.05, 19:04
                                              Może tak będzie łatwiej:Jeżeli dany lek homeopatyczny spowodował poprawę stanu
                                              chorego,a potem jego stan się pogorszył to ja zalecam powtórzenie tego samego leku
                                              najpierw w tej samej potencji a potem ewentualnie w wyższej.
                                              Poprawa stanu oznacza bowiem,że lek był dobrze dobrany tylko jego działanie zbyt
                                              krótkie.
                                      • beata.mes Re: Candida-możliwe objawy 09.10.05, 17:45
                                        czy moge prosic o namiary sycowskiej gazety i nazwe leku
                                        • akownik Re: Candida-możliwe objawy 12.10.05, 11:27
                                          Pewnie masz na myśli aptekę w Sycowie?Tu masz jej adres internetowy:
                                          www.jelinowski.pl

• czeslo Re: Candida-możliwe objawy 14.02.07, 18:03
                Język biały z lekko zielonymi wykwitami na jego środku. Brzydki zapach z ust.3-
                mc-e temu zacząłem brać vita-biosa o szerokim spktrum działania. Teraz od
                miesiąca biorę citrosept. Oczywiście przestrzegam diety dla grupy 0 rh+. Po tym
                czasie niestety nie ma żadnej poprawy. Lekarz przepisał mi leki homeopatyczne
                exmykehl, albicansan. Jeszcze nie brałem tego leku bo nie kupiłem go. Lewatywa
                z citroseptem? Słyszałem, że pomaga. Tak naprawdę to nie wiem co by mogło być
                najbardziej skuteczne. Gdybym widział chociaż lekką poprawę zachęciło by to
                mnie do dalszego działania, ale .... Doradźcie mi
      • pepa702 Re: Jak postępować z sokiem z cytryny? 05.08.05, 10:31
        Jw. Proszę o podanie sposobu na odkwaszanie przy pomocy soku z cytryny.
      • zybi33 Re: Candida-możliwe objawy 21.03.07, 20:36
        Niestety stosowanie wszelkich niby leków chemicznych,zakwasza nasz organizm
        dodatkowo i czyni spustoszenia w całym organizmie,dlatego leczenia chemia nie
        polecam
    • mama.mimi Re: Candida-możliwe objawy 05.08.05, 12:36
      Witaj
      Gdzieś czytalam że można pić nawet szklankę soku dziennie, swego czasu tyle
      piłam i mi nie zaszkodził. Teraz po prostu na szklankę wody wyciskam pół do 1
      cytryny.
      Zawsze rano badam sobie sama jakie jest pH moczu, czy nie przesadziłam.

pozdr
      • kuba977 Re: Candida-możliwe objawy 10.08.05, 13:54
        Do mama.mimi
        Mogłabyś mi podać u jakiego lekarza się leczysz na candidę w Sycowie,i jakie
        leki z tej naszej sycowskiej apteki ( u pana Andrzeja zdaje sie ) Ci pomagają ?
        Mieszkam niedaleko i też mam ten problem.
        • akownik Re: Candida-możliwe objawy 10.08.05, 13:57
          Leki,które pomagają jednej osobie nie muszą pomóc innej.Idź do homeopaty.
          • kuba977 Re: Candida-możliwe objawy 10.08.05, 14:06
            akownik napisał:

> Leki,które pomagają jednej osobie nie muszą pomóc innej.Idź do homeopaty.
            NIE PÓJDE!
            na candidę choruję od 15 lat ,leczyłam sie u różnych specjalistów lat 11 -bez
            skutku ,ponieważ żaden Pan Uczony nie poinformował mnie ,że podstawą leczenia
            candidy jest dieta bez cukru,skrobi itd.Najwięcej informacji dowiaduję się
            odkąd mam dostęp do internetu i jakoś tak wolę zaufać innym cierpiącym niż tym
            bufonom z tytułami.Pzdr.
        • mama.mimi Re: Candida-możliwe objawy 19.08.05, 13:50
          Witaj
          Ja nie leczę się w Sycowie, dostaję jedynie leki stamtąd. Skąd jesteś?
      • szpicbar Re: Candida-możliwe objawy 29.05.06, 18:34
        A jak mam badac sama jakie jest pH moczu?...Niedawno odkrylam strone Candida. CO
        mnie b.ucieszylo. Ja chyba mam to swinstwo. Bylam u kulku lekarzy. Pokazywalam
        im jezyk,ze jest oblozony i ma wykwity. Zaden z nich nie wiedzial jak mi pomoc.
        Przy tym mam niestrawnosc zoladka. On wogole nie pracuje. Dostalam zgage. Mialam
        nawet zajad, czego nigdy nie mialam a jestem w srednim wieku. Zaczelo mnie
        wszystko bolec stawy, miesnie..a dwa misiace temu zaczelo mnie szczypac po
        oddaniu stolca,pojawiac sluz a takze krwawienie. Rozpoczelam diete 13-dniowa bez
        chleba, ziemniakow,makaronow,tluszczu itd..i po 5 dniach zniknely mi wykwity na
        jezyku. Stal sie aksamitny. Czuje,ze mam te grzyby..I nie wiem jak sie za to zabrac?
        • asiabed Re: Candida-możliwe objawy 15.06.06, 12:31
          idz na forum "candida". i na poczatek zrob badania mykologiczne kalu w dobrym
          laboratorium. mozesz tez zrobic wymaz z jezyka.
          trzymaj sie. pozdrawiam.
    • asa1 Re: Candida-możliwe objawy 10.08.05, 16:22
      Czegos nie rozumiem. Przy kandydozie pochwy wszyscy zalecają zakwaszanie
      srodowiska a nawet pomocne ma byc zakwaszanie moczu. A tu czytam, że jelita
      alkalizować? Proszę o wyjaśnienie.
      • akownik Re: Candida-możliwe objawy 10.08.05, 21:57
        Wudaje się,że wszyscy jesteśmy zakwaszeni np z powodu zbyt dużej ilości białka w
        pożywieniu.Jeśli sprawdzisz to okaże się,że nasz mocz też jest kwaśny.Po co więc
        go dalej zakwaszać?W dodatku okazuje się,że takie kwaśne środowisko jest dobre
        dla kandydy.Nie lubi ona środowiska alkalicznego.Dlatego należy alkalizować
        jelita i cały organizm.Konieczne jest osiągnięcie tzw równowagi
        kwasowo-zasadowej krwi,moczu i przestrzeni międzykomórkowej.
        • monikx2 Re: Candida-możliwe objawy 10.08.05, 23:08
          Zapraszam na forum o candida

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155
        • asa1 Re: Candida-możliwe objawy 11.08.05, 00:20
          Czy jednak srodowisko alkaliczene nie sprzyja rozwojowi bakterii? Przecież pH w
          pochwie już powyżej 4,5 uważa się za jeden z objawów sprzyjajacych bakteryjnej
          vaginozie.
    • omamamia1 Re: Candida-możliwe objawy 15.02.07, 15:59
      klips1484.republika.pl/old_zdrowie/Opublikuj/candida_tlumaczenie.pdf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka