kaor 01.10.05, 12:28 Czy z lekow homeopatycznych znajdzie sie cos na to paskudztwo?Na razie zachorowalam ja ale najbardziej boje sie o dzieciaki.Moze juz teraz moglabym zapobiec wnikniecia tego wirusa? Poradzcie prosze...pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 01.10.05, 14:27 Nieśmiertelne oscillococcinum jak nic. Zapobiegawczo pół fiolki na tydzień, w stanie ostrym podawaj, jak tylko zauważysz pierwsze objawy według ulotki, tylko może być pół fiolki zamiast całej:) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
kaor Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 01.10.05, 15:04 Rotawirus to grypa jelitowa.Wymioty, biegunka, temperatura.Czym te objawy leczyć?Jak na razie to mam tylko wymioty ale az strach pomyślec co bedzie jak dopadnie to to dzieci...Kasia Odpowiedz Link
akownik Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 01.10.05, 16:30 Opisz dokładniej jak te wymioty wyglądają. Odpowiedz Link
kaor Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 01.10.05, 16:39 Wymioty na początku obfite a potem niestety bardziej meczące bo juz nie było czym zwracać bardziej na zasadzie skurczy żołądkowych. Na razie mam spokoj ale mnie dalej mdli-bez wymiotow.Kasia Odpowiedz Link
kaor Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 01.10.05, 16:43 Teraz mójemu mężowi troche zrobiło sie niedobrze, ma lekkie dreszcze-temperatury zero.Czyli wredny wirus działa oby dzieci omijal z daleka.. Kasia Odpowiedz Link
akownik Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 01.10.05, 17:11 Wymioty obfite-to żaden opis.Musisz napisać chociaż czym wymiotujesz,ich kolor itp... Odpowiedz Link
kaor Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 01.10.05, 19:05 Na razie juz nie wymiotuję tylko mnie mndli... Odpowiedz Link
granna Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 01.10.05, 14:36 A jak sie zarażą to wtedy juz podług objawów.... :) trzeba coś podać :) Odpowiedz Link
mamaadama4 Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 01.10.05, 14:45 oscilo na wirus Rotha? Qrka, u nas było coś zupełnie innego. Jak pogrzebię to znajdę. Odpowiedz Link
very_martini Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 01.10.05, 14:51 To grzeb koniecznie, bo może mię się cuś w głowie poprzekręcało 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
mamumilu Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 01.10.05, 16:25 ja lecze kompleksem i działa u wszystkich domowników - na wymioty kropelki vomitusheel a na ból brzucha i biegunkę diarreheel - te kropelki pomagaja idealnie tylko w stanie ostrym daję co 10 min. Odpowiedz Link
mamumilu Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 01.10.05, 16:31 nie wiem jakie masz dzieci - u nas zaczęło się od dzieci i młodsze 2 latka przeszło w miarę łagodnie a nas męczyło Odpowiedz Link
kaor Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 01.10.05, 16:41 Dzieci w wieku:2 latek i 9 lat.Wiesz...najbardziej boje sie ze wyląduję na pogotowiu bo ten młodszy nie bedzie chcial pic i sie odwodni. Ale ja juz taka jestem ze widze od razu najczarniesze scenariusze. Kasia Odpowiedz Link
beba2 Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 01.10.05, 19:52 Oscillococcinum pomaga przy każdym wirusie. Odpowiedz Link
beti76 Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 01.10.05, 22:52 Enterol zapobiega odwodnieniu przy wymiotach i biegunce, a od wymiotów Nux vomica - Homaccord Heel. I jeszcze - zero nabiału :) Tak wyleczył mojego malca nas pediatra :) Odpowiedz Link
mamaadama4 Re: co u nas pomogło 01.10.05, 23:24 U Adasia Rota zaczął się od wymiotów i biegunki (25 kup w ciągu 7 godzin), ze skurczowymi bólami brzucha. Miał bardzo chłodne dłonie, temperatura tylko lekko podwyższona. Osłabiony kompletnie, leciał przez ręce. 26 grudnia od 9.00 do 13.00 - China 30 - 3 granulki co godzinę od 13.15 - Colocinthis - 2 granulki co godzinę o 16.20 zrobił ostatnią kupę o 21.00 zwymiotował raz jeszcze (ale to było jednorazowe, wczesniej wymioty ustąpiły już po Chinie) Następnego dnia już nic nie zażywał. Do 2 stycznia nie chciał nic jeśc poza Nutramigenem i waflami ryżowymi. Nie mam napisane dlaczego (bo kupy i jego zachowanie były ok) dostał Colocinthis 3 razy dziennie po 3 granulki przez 2 dni. No i był spokój. Ale tego pierwszego dnia byłam bliska zawiezienia go do szpitala, gdyby nie to, że usnął to chyba bym nie wytrzymała. Odpowiedz Link
very_martini Re: co u nas pomogło 02.10.05, 13:59 No to jak nic się to Twoje dziecko do sukcesów kwalifikuje:) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
kaor Re: co u nas pomogło 02.10.05, 15:17 hmmm a czemu dostał colocinthis skoro jest on na rwę kulszowa oraz lumbago? Kasia Odpowiedz Link
very_martini Re: co u nas pomogło 02.10.05, 15:23 może tak: MIĘDZY INNYMI na rwę kulszowa oraz lumbago. Większość leków homeopatycznych ma w obrazie co najmniej kilkanaście dolegliwości, zdarza się, że jednego leku używa się na katar i ból kolan, w zależności od potrzeby. 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
beba2 Re: co u nas pomogło 02.10.05, 16:07 Colocynthis jest i na nerwobóle i na skurczowe napadowe bóle w przewodzie pokarmowym i narządzie rodnym. Wiec jak najbardziej na dolegliwości wymienione przez Ciebie ( ale nie zawsze akurat ten lek), jak i na kolkę nerkową, bolesne miesiączki jak i kolkę jelitową, bolesne biegunki jeśli przypadłosć ma odpowiednie modalnosci. Odpowiedz Link
kaor Re: co u nas pomogło 02.10.05, 16:52 pewnie masz racje ja tak z ciekawosci zagooglowalam i stad moje zdziwienie... Odpowiedz Link
mamaadama4 Re: colocinthis 02.10.05, 22:07 Dlaczego? Nie wiem, ja się zdaję na moja panią doktor. Odpowiedz Link
beba2 Re: colocinthis 02.10.05, 22:11 Jak to nie wiesz, przeciez właśnie powyżej juz to napisałam :) Odpowiedz Link
mamaadama4 Re: colocinthis 02.10.05, 22:48 Bo nie odczytałam. Tłumaczy mnie niedopsanie przy infekcji Adasia. Qrka, znowu wyleczymy sie przegotowana wodą ze śladową ilościa glukozy. hehe.. Odpowiedz Link
very_martini Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 02.10.05, 13:58 Beti, dawaj namiar do pediatry tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=28517736&a=28517736 każdy taki na wagę złota:) 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
samosia75 Re: Rotawirus- czy jest cos na niego? 05.10.05, 23:01 beti76 napisała: > Enterol zapobiega odwodnieniu przy wymiotach i biegunce, a od wymiotów Nux > vomica - Homaccord Heel. I jeszcze - zero nabiału :) Tak wyleczył mojego malca > nas pediatra :) Bzdura! Enterol nie zapobiega odwodnieniu! To bakterie symbiotyczne przewodu pokarmowego- tak samo jak Lakcid, czy Lacidofil. Podaje się przy biegunkach, bo pozwala odbudować prawidłową flore bakteryjną! Odpowiedz Link