Dodaj do ulubionych

Dziwny katar a ciąża

09.02.06, 09:57
Witam,
Od jakiegoś czasu zaglądam na to forum no a teraz przyszła chyba kolej aby poprosić o pomoc:)
Jestem w 15 tygodniu ciąży i niestety mąż przciągnoł do domu jakiegoś dziwnego wirusa:( no ale od początku:
3 tygodnie temu mieliśmy potworny katar no ale przeszedł po tygodniu, mi przy przełykaniu został taki dziwny posmak i uczucie jaky coś siedziało mi w gardle.
Od niedzieli mąż ma nawrót udał sie do pediatry no i wiadomo profilaktycznie antybiotyk bo mu uszy zatykało i gardło bolało.
No i nieststy ja i nasz 2 letni syn chyba podłapaliśmy to swiństwo od niego - mały kaszle i ma katar lejący z nosa rano żółty potem przezroczysty.
Ja mam ból gardła, katzar zółto zielonym spływającym po gardle, w ciągu dnia katar to jakby woda z nosa przezroczysty - czyli to samo co u Mikołaja.
Czekam na waszą pomoc
Pozdrawiam
Monika
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: Dziwny katar a ciąża 09.02.06, 11:39
      Spróbuj pulsatillę 9 CH 3 x dziennie po 3 kulki. Ale potencja 9, nie inna.
    • zarebamon Re: Dziwny katar a ciąża 09.02.06, 14:35
      Dzięki zamówię u męża jak będzie wracał z pracy to mi kupi.
    • minutek1 do beba 09.02.06, 14:49
      Beba ! A czemu 9 nie inna? Czy to ma związek z ciążą czy typem kataru?Możesz
      wyjasnić? dzięki z góry. dorota
      • very_martini Re: do beba 10.02.06, 15:41
        Z typewm kataru moim zdaniem skromnym, ale niech się królewna Bebolina wypowie.

16%VOL
        22%VAT
    • zarebamon Re: Dziwny katar a ciąża 11.02.06, 14:05
      Witajcie,
      Niestety po pulsatilli 9 CH nie widzę dużej różnicy katar po nocy zrobił się zielonkawy no i może jest ciut rzadszy ale nie wiem czy to nie zasługa euforbium compositum, które sobie wpsikuję:(
      Do tego jakby było mało doszły mi objawy krtaniowe tzn suchy kaszel i potworna chrypka na to biorę homeovox niestety nie widzę duzej poprawy moze minimalnie....
      Oj cos czuje, że jak do poniedziałku nie bedzie poprawy to dalej na zwolnienie i wizyta u homeopaty.
      Dzięki za wskazówki
      MZ
      • mamumilu Re: Dziwny katar a ciąża 11.02.06, 17:35
        ja bym sobie zaaplikowała hepar sulphur i na katar i na ten kaszel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka