jusimama1 22.02.06, 22:11 Dobry środek homeopatyczny na katar (ale nie ropny).Jestem typem alergika.Coryzalia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: KATAR 23.02.06, 11:56 nie ma czegoś takiego, środek na "katar alergika", równie dobrze można zapytać może Luffa ? Sabadilla ? , a może coś zupełnie innego. Z problemem przewlekłym najlepiej udać się do lekarza homeopaty. Pozdrawiam Odpowiedz Link
granna Re: KATAR 23.02.06, 12:04 Niezależnie czy jestesmy alergikiem czy nie interesuje nas ewentualnie rodzaj tego kataru. Tzn jego opis. Spróbuj moze opisac go pomagając sobie pytaniami z ponizego wątku, a potem pogadamy. W homeo nie ma czegos takiego jak dobry środek na katar. Wszytskie są dobre, pod warunkiem, ze pasują do opisu :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=12425023&v=2&s=0 Odpowiedz Link
jusimama1 Re: KATAR 23.02.06, 22:24 1. zaawansowany 2. Nos – zatkany cały czas 3. Pogorszenie w cieple 4. Jaki to katar? Skąpy, wodnisty, śluzowaty, 5. Jakieś dodatkowe objawy? utrata smaku,brak powonienia 6. Mam kłopoty z nosem :polipy (nieduże),skrzywienie przegrody)Przy katarach infekcyjnych umieram, nie pomaga nic tylko krople typu xylometazolin, nasivin.Ale jak długo mam używać kropli?Nie radxcie mi tylko zabiegu, mówi o nim moja laryngolog.Jeśli nie złapię jakiegoś nieżytu z powodu przeziębienia da się żyć z pomocą kropli rinocort.Dzięki GRANNA!I pomocy!!! Odpowiedz Link
granna Re: KATAR 24.02.06, 12:21 No więc tak. Katar przypomina bardzo moj katar alergiczny i dlatego kochana nawet jeśli teraz trafimy z lekiem i doraźnie Ci ulży nie rozwiąze większego problemu, jakim jest alergia, ciągły katar i polipy i pewnie jeszcze skłonnośc do zapalenia zatok, ciagły bol gardła, moze swędzenie oczu , dolegliwości gastryczne bo to wszytsko jest ze sobą powiazane. Krzywej przegrody śmiem twierdzic homeo nie naprawi, choć juz rózne cuda widziałam :) Wniosek: poszukaj sobie dobrego doktora homeo. Zabiegu (domyślam się , że chodzi o usuwanie polipów) Ci nie doradzam, bo polipy i tak mają skłonność do odrastania. A teraz do meritum sprawy czyli Twojego kataru. Mnie po eksperymentach z róznymi lekami, na odblokowanie zatok i katar pomogła stratysfargia, tyle, ze ja od mojego lekarza dostałam potencje na pewno wyższą niz 30 CH. Tyle, że jesienią wiec jaka bedize reakcja na alergeny wiosną to sama jestem ciekawa. Zatem z opisu kataru pasuje mi ta stratysfargia, ale nie wiem, czy nie ma między tymi katarami jeszcze jakiś róznic, o których nie pisałaś :) Co do wymienianych kropli to przerzuc sie na homeo, bo one tylko pogarszaja sytuacje. Nasivin wysusza nabłonek, który przez to jest sklonniejszy do kolejnego kataru. I tak w kółko :) Jeśłi ktos poprze pomysł ze stratysfargią to moze 30 Ch z wody na początek? Odpowiedz Link
tom_j23 Re: KATAR 24.02.06, 13:11 granna napisała: > Jeśłi ktos poprze pomysł ze stratysfargią to moze 30 Ch z wody na początek? Czy masz na myśli Staphysagrię? Jeśli tak - to czy nie pomyliłaś się czasem, bo Staphysagria nie ma wyraźnego wskazania na drogi oddechowe (w tym katar). Raczej układ nerwowy, narządy płciowe i skóra, ale może akurat Tobie pomogła. Stefan Odpowiedz Link
jusimama1 Re: KATAR 25.02.06, 19:06 czy Wy wiecie o czym piszecie?Niezły bigos, taka pomyłka. Odpowiedz Link
granna Re: KATAR 27.02.06, 07:40 Rzeczywiscie nazwe podałam błednie, ale zabijcie mnie nie jestem w stanie się jej nauczyc. Czasem nosze ze soba karteczki albo poradnik, la akurat nie mialam :) Co do obrazu, owwszem zgadzam sie, tez sie zdziwiłam, ze ten lek odblokoewał mi zatoki. Ale czy ja gdizes napisałam, że taki ma obraz czy tylko,ze objawy są takie jak moje a wypróbowałam wszystkie leki, które miały dopaowany obraz? Co do bigosu to chyba za mocne słowo. I jeszcze nic sie nie porobiło. Stafan albo Akownik zwykle się włączają, zeby napisac "sprostowanie". Teraz wszyscy mają jasny obraz sytuacji no nie? Odpowiedz Link
jusimama1 Re: KATAR 27.02.06, 13:30 Sorry, jeśli obraziłam. Ja z zatokami kłopotów nie mam, to już sprawdzano sto jedenaście albo i więcej razy. Odpowiedz Link