awionetka2005 28.04.06, 09:14 jest coś takiego homeopatycznego? jak wzmocnić organizm za pomocą kulek? jestem ogólnie osłabiona, porzebuję tzw. "kopa" czuję, że brakuje mi magnezu, potasu itp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anatemka Re: witaminy w kulkach 03.05.06, 15:22 homeomag -magnez w tabletkach do ssania. Odpowiedz Link
asiabed Re: witaminy w kulkach 03.05.06, 19:00 www.homeomed.com.pl/main/produkty/lehning/leki_lehning/rexorubia.html jest tez takie cosik. Odpowiedz Link
beba2 Re: witaminy w kulkach 04.05.06, 12:19 Leki homeopatyczne nie uzupełniają niedoborów witamin i minerałów. Mogą jedynie wspomóc ich wchłanianie. Odpowiedz Link
qrek1 Re: witaminy w kulkach 06.05.06, 21:21 Przecież wiadomo że wszystkim ciemnym masom w polsce wystarczy napisać na opakowaniu kulek "homeopatyczne witaminy" by sprzedawać je w dużych ilościach. Doskonale bebo2 zdajesz sobie sprawę z poziomu wiedzy medycznej osób używających leki homeopatycznr. Odpowiedz Link
asiabed Re: witaminy w kulkach 07.05.06, 13:19 ale nawet na ulotkach preparatow homeo pisza, ze lek wspomaga przyswajalnosc witamin, lub mineralow. Wiadomo, ze z zalozenia, lek homeo nie moze wprost dostarczac jakichs skladnikow odzywczych. dla kazdego kto troszke siedzi w homeo to chyba oczywiste..... Odpowiedz Link
anatemka Re: witaminy w kulkach 07.05.06, 13:24 a homeomag? cytuję: Dzięki właściwej kompozycji składników lek ten wyrównuje niedobory, a także powoduje zwiększenie przyswajania magnezu, jeśli wyrównuje niedobory to co to znaczy? skład: Postać leku i skład: Tabletki - 1 tabletka 1g zawiera: Magnesia muriatica D1 , Magnesia phosphorica D1 aa 0.05 g., Magnesia bromata D4, Plumbum met. col. D8, Kalium phosphoricum D5, Ambra grisea D5 aa 0.01 g., Vehiculum ad 1 g.. Odpowiedz Link
kajmal Re: witaminy w kulkach 10.05.06, 15:18 hm, a ja dostalam od lekarki preparat z Sycowa, jeden nazywa sie biovitamol a drugi rubiform, ten drugi jak mowila jest preparatem wapniowo-fosforowym i uzupelnia niedobory, a jako homeopatyczny lepiej sie wchlania... Odpowiedz Link