trinity28 27.05.06, 14:31 Czy ktos ma szczegółowe informacje o podophyllum peltatum, w skanach nie ma, a ja w necie nie mogę nic znaleźć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babsee Re: Podophyllum peltatum 27.05.06, 20:45 czyli stopkowiec tarczowaty Kierunek działania:przewód pokarmowy,wątroba Objawy:ostre,obfite,wodniste, cuchnące, śluzowate lub też zabarwione krwią biegunki; wywołane uczuciem ogromnego osłabienia oraz uczuciem pustki w żołądku; wymioty żółcią; zapalenie zołądka i jelit; wypadanie odbytnicy; stany zapalne wątroby i pęcherzyka żółciowego; kamica zółciowa. Choroby zębów.Bolesność oraz stany zapalne jajników; wypadanie macicy. Pogorszenie: około 3 rano; upalna pogoda Polepszenie:brak danych Odpowiedz Link
emilatys Re: Podophyllum peltatum 28.05.06, 08:40 moje roczne dziecko brało podophyllum na biegunkę która trwała 2 tygodnie. dostawał na początku jakiś inny lek (nie pamiętam nazwy), potem podoph. c 30 ale pomogło dopiero podoph. c 1000. Dostał to ze względu na zielone śluzowate śmierdzące zgniłymi jajami stolce (przepraszam za dosłowność) no i inne dodatkowe podobno mniej ważne objawy Odpowiedz Link
trinity28 Re: Podophyllum peltatum 28.05.06, 12:05 Czy może działać na detoksykację wątroby, polepszenie jej oczyszczania z różnych toksyn? Odpowiedz Link