omamamia1 07.12.06, 18:51 wyczytałam w jednej "knidze",że silicea D12 pobudza u dzieci wątłych i małych proces wzrostu i wagi.Jak to z tym faktycznie jest,można tak tym dzieci potraktować czy nie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omamamia1 Re: pytanie o silicea D12 07.12.06, 19:30 w takim razie wpiszę to pytanie na moją osobistą listę pytań,którą przygotowywuje do dr.homeo. Odpowiedz Link
beba2 Re: pytanie o silicea D12 07.12.06, 19:59 Tu po prostu chodzi o to, że dla dzieci wątłych i wychudzonych mogą być rownież inne leki. A ktory będzie najlepszy, najwlaściwszy, czyli taki który po prostu zadziała będzie zależało od dodatkowych modalności jakie sobą mały człowiek reprezentuje. Wychudzenie i wątłość może występować z różnych powodów, być następstwem czegoś innego, objawem choroby lub urodą, której nie ma powodu leczyć. Odpowiedz Link
omamamia1 Re: pytanie o silicea D12 07.12.06, 21:01 jeśli chodzi o modalność to mój młody reprezentuje bardzo konkretny typ,chyba przy okazji pierwszej wizyty pokuszę sie o ustalenie mojej-to bedzie niezła jazda bo ja jestem ambiwalentnym typem pod każdym względem beż żadnej konsekwencji. Odpowiedz Link
beba2 Re: pytanie o silicea D12 07.12.06, 21:33 To znaczy, ze masz podstawy sądzić, ze jest siliceą właśnie ? Odpowiedz Link
beba2 Re: pytanie o silicea D12 07.12.06, 21:35 Zerknij tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=15825812&a=15901147 Odpowiedz Link
beba2 Re: pytanie o silicea D12 07.12.06, 21:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=15148480&a=15271378 Odpowiedz Link
omamamia1 Re: pytanie o silicea D12 08.12.06, 09:54 co do "typów" wprawdzie mało homeopatycznych to tak dla poluzowania enneagram.pl/www/test/index.php Odpowiedz Link
omamamia1 Re: pytanie o silicea D12 08.12.06, 10:00 omamamia1 napisała: > co do "typów" wprawdzie mało homeopatycznych to tak dla poluzowania > enneagram.pl/www/test/index.php poleciałam za szybko bez wyników enneagram.pl/ Odpowiedz Link
mir123bych Re: pytanie o silicea D12 08.12.06, 17:22 jestem zwolennikiem leków homeopatycznych, znam wiele sytuacji w których pomogły ale musimy pamiętać o dobrym dobraniu leku tak by dolegliwościom odpowiadało dobre wskazanie, masz w swojej okolicy jakiegoś dr homeopatę? dziecko stosowało inne leki homeopatyczne? Odpowiedz Link
omamamia1 Re: pytanie o silicea D12 08.12.06, 17:30 mir123bych napisał: > jestem zwolennikiem leków homeopatycznych, znam wiele sytuacji w których > pomogły ale musimy pamiętać o dobrym dobraniu leku tak by dolegliwościom > odpowiadało dobre wskazanie, masz w swojej okolicy jakiegoś dr homeopatę? > dziecko stosowało inne leki homeopatyczne? Ja mieszkam w "zagłebiu"homeopatów,po sąsiedzku mam dwóch lekarzy(sławnych na łamach tego forum)Do homeo wybieram sie w najbliższym czasie,na własna reke stosuje tylko homeo przeciwwirusowe ale w niedługim czasie mam nadzieje to rozszerzyć.Póki co to studiuje wytrwale wątki i książki. Odpowiedz Link
mir123bych Re: pytanie o silicea D12 11.12.06, 16:57 omamamia1 napisała: > mir123bych napisał: > > > jestem zwolennikiem leków homeopatycznych, znam wiele sytuacji w których > > pomogły ale musimy pamiętać o dobrym dobraniu leku tak by dolegliwościom > > odpowiadało dobre wskazanie, masz w swojej okolicy jakiegoś dr homeopatę? > > > dziecko stosowało inne leki homeopatyczne? > Ja mieszkam w "zagłebiu"homeopatów,po sąsiedzku mam dwóch lekarzy(sławnych na > łamach tego forum)Do homeo wybieram sie w najbliższym czasie,na własna reke > stosuje tylko homeo przeciwwirusowe ale w niedługim czasie mam nadzieje to > rozszerzyć.Póki co to studiuje wytrwale wątki i książki. cieszę się że popierasz mój post, warto rozszerzać walkę o nasze zdrowie metodami jak homeopatia, daj znać jak coś ciekawego wyczytasz albo jak będziesz po wizycie u homeopaty Odpowiedz Link
homeopatkaqq Re: pytanie o silicea D12 27.12.06, 02:30 chodzi o to, ze ludzie typu silicea maja slabe WCHLANIANIE i stad bierze sie ich niedowaga. Silicea leczy zaburzony proces wchlaniania przez organizm pokarmow. Ale nikt nie leczy sie wg 1 symptomu. Ja mam 75% objawow silicea, stad biore akurat. Odpowiedz Link
arturziolkowski Re: pytanie o silicea D12 02.03.07, 17:50 widzę, że bardzo ciekawa dyskusja:) odnośnie homeopatii to czytałem ostatnio, że są dosyć ciekawe przeciwwskazania jej dotyczące… www.homeopatiaok.pl/article/view/31/zasady_stosowania_lekow_homeopatycznych.html jak sobie z tym radzicie? Czy może w ogóle nie zwracacie na to uwagi? Odpowiedz Link
marciszonka Re: pytanie o silicea D12 02.03.07, 18:02 Myśmy ten temat już wiele razy poruszali, wrzuć w wyszukiwarkę, a zobaczysz, co :) Odpowiedz Link
omamamia1 Re: pytanie o silicea D12 02.03.07, 18:07 Widzę,że dokopałeś się do starych wątków.To nic trudnego przestrzeganie zasad,z czasem wchodzi w krew tak,że nie trzeba nad tym juz myśleć. Odpowiedz Link
arturziolkowski Re: pytanie o silicea D12 19.03.07, 02:19 dzięki za odp. Będę się starał to wpoić:) Odpowiedz Link
denim2 Re: pytanie o silicea D12 15.03.07, 10:49 Polecam homeopatiaok.pl/ stronę w całośći poświęconą homeopatii Odpowiedz Link