12.01.07, 18:28
Dziewczyny. Bardzo proszę o wyczerpujace informacje dotyczące homeopatycznego
Opium LM6. O samym opium wiem niewiele bo:
"...Opium - wysuszony sok z niedojrzałych makowek. wskazania: stany
pobudzenia nerwowego, stany po wstrząsie i udarze mózgu. Stany depresji u
osób starszych. Przewlekle zaparcia atoniczne."

Stosuj je u mojego autystycznego synka i podaje przez pewien okres czasu po 1
kropelce na wodę. Pewien okres czasu to do momentu zmian na negatywne w
zachowaniu syna (agresja, nerwowość, złośliwość, i zażólcenie białek oka -
lekkie). Wtedy odstawiam i podaje ponownie za jakoś czas kiedy jest potrzeba.
Np wzmożone stymulacje u dziecka.

Napisałam to skrótowo.
Chciałabym więcej wiedzieć o tym specyfiku gdyż żadnego skanu nigdzie nie
znalazłam.

Dzięki temu specyfikowi echolalie w mowie z 99% w ciągu paru dni zjechały na
2%. Tak zwyczajnie z dnia na dzień. A w tym okresie czasu tylko Opium
dodaliśmy do i tak długiej listy suplementacji.

Kilku niezależnych lekarzy prowadzących naszego synka po długich wywiadach z
nami i znajomości nas przez kilka lat stwierdzilo, że gdybym ja stosowała
Opium w ciąży i dziecko dostało je zaraz po porodzie , to najprawdopodobnie
nie doszłoby do autyzmu. Byłyby jakieś problemy ale nie aż w tak dużym
stopniu.

Proszę napiszcie mi coś o tym Opium.
Obserwuj wątek
    • tom_j23 Re: Opium LM6 12.01.07, 19:15
      iwo.11 napisała:

> Dziewczyny.

Ech - a może być chłopak? :-)

Tu są wszystkie objawy, jakie ma Opium w repertorium Kenta.
      www.homeokulka.fc.pl/rep_mm.php?prio=0&dir=kent&val=2&remed=Op.

A tu są wyselekcjonowane tylko te najważniejsze:
      www.homeokulka.fc.pl/rep_mm.php?dir=kent&file=&remed=Op.&prio=2&val=2&start=-1

Tam gdzie nie ma plusików (np. gardło) - znaczy, że Opium na gardło nie
      oddziałuje w stopniu wysokim.

Tu znajdziesz też opis Opium:
      www.scholz.pl/pdf/repetytorium_homeopatyczne_2.pdf

W j. angielskim u Heringa:
      homeoint.org/hering/o/op.htm

U Clarke'a:
      homeoint.org/clarke/o/op.htm

W czasopismie Homeopatia praktyczna w numerze 31/2005 był artykuł o Opium:
      homeopatia.net.pl/cgibin/shop?info=HP13&sid=3d525108

Znalazłem w sieci ten artykuł, ale nie wiem, czy to jest jego pełna wersja:
      www.gabinethomeopatyczny.pl/artykuly/opium.htm

Stefan

• 5_monika Re: Opium LM6 12.01.07, 20:09
      odbierz pocztę
      • iwo.11 Re: Opium LM6 12.01.07, 21:39
        dzięki dzieki dzięki!!!!!!!!! Dziewczyny i CHŁOPAKI!!!!!!!
        Biorę się za czytanie.

Od kwietnia stosuję homeopatię i coraz bardziej widzę jej pozytywne działanie
        działanie na moje dzieci. Trwa to w czasie ale warto ją stosować. Oj warto!

Wielkie podziękowania za to leczenie dla dr Magdaleny Cubały-Kucharskiej z
        Warszawy i kochanej homeopatce dr Nowak z Kielc za wielkie zaangażowanie i
        poświęcanie swojego wolnego czasu nawet w weekendy.

Dziękuję
    • very.martini Re: Opium LM6 12.01.07, 23:40
      Kochana, koniecznie koniecznie dawaj tę panią z Kielc do wątku adresowego! Bo
      dla mnie to do tej pory biała plama na homeomapie!
      • iwo.11 Re: Opium LM6 13.01.07, 11:57
        Very.Martini,
        doktor Nowak z Kielc jest juz podana na liście homeopatów przez Aniapatryk. Ja
        mogę tylko sie dopisać, że to dobra homeopatka i bardzi wrażliwa na pomoc
        dzieciom.
        Prowadzi sporą grupke dzieci autystycznych z regionu świętokrzyskiego.
        Ma podejscie do maluczkich człowieczków i poświęca dużo czasu na wizycie. Jest
        dokladna.

• marciszonka Re: Opium LM6 13.01.07, 12:36
          A parę słów na temat pani Kucharskiej? ja tylko wiem, ze to szefowa związku i
          jak wygląda z tv. Klasyk czy free style?
          • iwo.11 Re: Opium LM6 13.01.07, 15:15
            Dr MCK bo tak ją nazywamy - my rodzice dzieci autystycznych prowadzonych
            właśnie przez nią.

Pani dr teraz chyba bardziej się zajmuje autystami ale nie tylko. Jest jedynym
            polskim lekarzem w światowej organizacji leczenia autyzmu DAN. Leczenie to
            raczej nie opiera się na homeopatii ale większości dzieciaków dr sama zaleca
            jakieś wspomaganie homeopatyczne, izopatyczne.

Mo ze na przykladzie naszego syna opiszę.
            Michalek to 3AAA- autystyk alergik i astmatyk. Zeby to wszystko powiązać to
            moim zdaniem trzeba mieć nie <lada łeb>
            Candidę leczyliśmy izopatią z bdb skutkiem.
            A pozostale problemy mocno wspomagamy homeopatią. Ponieważ nasz syn bardzo
            często chorował bo nawet 3 razy w miesiącu dr zlecila nam miejscowego homeo ale
            działaja wspólnie.
            Dlatego i Opium i Phosforus...i inne dobrze dobrane leki.
            Doktor MCK bardzo dużo zleca produktów robionych w aptece homeopatycznej w
            Sycowie. Ponieważ nasze dzieci są na diecie bezcukrowej, bezkazeinowej i
            bezglutenowej to w Sycowie robią nam produkty w specjalnych bezglutenowych
            opłatkach. Pani doktor bardzo pomaga rodzicom w zdobywaniu leków, stara się
            znajdywać zamienniki polskie. Szuka sponsorów na opłacanie naszych bardzo
            drogich badań wykonywanych glownie za granicom.

Zdecydowanie uważam że prowadzi free style i to bardzo dobrze.
            Akurat ja mam pozytywne zdanie na nią jako o lekarzu ale także o człowieku.

Jesteśmy u niej ponad rok i jak nam wyprowadziła medycznie dziecko to tylko jej
            zasługa!!! Ona nam zaszczepila podstawy homeopatii. Wcześniej nic nie
            wiedzieliśmy a teraz bez tego ani rusz! Bardzo dużo wie o medycynie naturalnej
            i tym co się dzieje w naszych polskich aptekach..... Walczy o zniesienie wielu
            psudo sublementow diety, ktore bardziej szkodzą niż pomagają.
            W końcu ma coś do powiedzenia w ministerstwie zdrowia.
            • marciszonka Re: Opium LM6 13.01.07, 22:24
              Iwo, wielkie dzięki za opinię z pierwszej ręki. Zastanawiało mnie do tej pory,
              dlaczego nikt tu nigdy nie opisał w końcu najbardziej znanej polskiej
              homeopatki. Ale jeszcze dopytam, jeśli można - jak free style to pojedyncze plus
              izopatia czy zdarzają się kompleksy i antropozoficzne leki Wali cze Weledy?
              I jak ją oceniasz jako diagnostę? Chodzi mi o dobór leku.
              • iwo.11 Re: Opium LM6 14.01.07, 22:08
                Ja też się zastanawiałam dlaczego na forum nie znalazłam wzmianki o dr Cubale
                ani o doktorze Ziembowskim ze Swarzędza (osobiście nie byłam z dzieckiem u
                niego) ale rodzice dzieci autystycznych bardzo go sobie chwalą.

Marciszonko, ciężko mi napisać o typowym leczeniu i wywiadzie homeopatycznym
                jaki przeprowadza dr MCK gdyż (tak jak napisałam wcześniej ona naszych dzieci
                nie prowadzi homeopatycznie - to tylko dodatek).
                Ale przepisuje kompleksy z Heela - bo my takowe dostawaliśmy gdy na wizytę
                synek przyjeżdżał chory.

Natomiast jeżeli prowadziła wywiad dotyczący problemow naszego syna z punktu
                widzenia autyzmu to bardzo dokladnie. bo od momentu poczęcia do dnia
                dzisiejszego. Przebieg ciązy, relacje rodzinne w tym czasie, poród szczepienia,
                wszystko. Czyli dość podobnie jak w podejściu homeopaty (jeśli tak można to
                nazwać). Bardzo szczegółowo.

Wiem że do dr równiez przyjeżdżają pacjęci nie tylko z autyzmem bo często
                słyszałam o osobach z candidą, robalami.

W prywatnych rozmowach z doktor często mogę dowiedzieć się o dobrych produktach
                z kręgu medycyny naturalnej, ziołach a ostatnio coś z medycyny chińskiej.
                Doktor wiele rzeczy sama próbuje na sobie a dopiero nam poleca i to są ciekawe
                spostrzeżenia.
                • neoaferatu Re: Opium LM6 17.01.07, 13:03
                  Jeżdżę do dra Ziembowskiego do Swarzędza, to holista, stosuje homeopatię i
                  izopatię. Nie znam się na tych zagadnieniach, bo wcześniej nie zetknęłam się z
                  takim leczeniem także dlatego że sama właściwie nigdy nie chorowałam. Szukając
                  ratunku dla moich autystycznych bliźniaków trafiłam do dra Ziembowskiego i po
                  drodze odkryłam że sztuczne lekarstwa i sztuczna immunizacja to pomyłka i
                  oszustwo. Przestawiłam wszystkie swoje dzieci na leczenie homeopatią i poszukuję
                  od dawna jakiegoś dobrego homeopaty we Wrocławiu, bo trudno mi nas wszystkich
                  wozić co chwila 350 czy 400 km, a widzę że leczenie homeopatyczne przynosi efekty.
                  • szagszag Re: Opium LM6 17.01.07, 14:02
                    To ja baaardzo proszę na namiary (na maila gazetowego może być) na tego pana
                    dra ze Swarzędza, bo tu właśnie mieszkam. I pierwsze słyszę, że jest tu dobry
                    homeopata. Najbliżej znalazłam polecaną panią dr w Śremie, a do wizyty
                    pierwszej u niej jeszcze trochę mi brakuje. A mały mi znów kaszle...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka