Dodaj do ulubionych

Anemia w ciąży

13.03.07, 22:13
Chciałabym się z Wami przywitać.
Jestem tutaj pierwszy raz, ale z homeopatią miałam wiele styczności.
Jestem w 27 tc i mam sporą anemię (10,6).
Nie mogę brać witamin, bo wymiotuję.
Piję sporo soków warzywnych a mimo to wyniki lecą w dół.
Może polecicie mi coś na pozbycie się anemii?
Będę wdzięczna za wszelkie porady...
Obserwuj wątek
    • jaga1968 Re: Anemia w ciąży 13.03.07, 23:52
      Niedawno na forum był poruszany ten temat.
      I odpowiedź właściwie może byc tylko jedna: dobry lekarz-homeopata. Oprócz
      tego: żółtko jaja, sałata, natka pietruszki, czerwone wino (ale to chyba nie w
      ciąży). Pozdrawiam.
    • amelia_s Re: Anemia w ciąży 14.03.07, 13:08
      Dziękuję Ci za odpowiedź, tu gdzie mieszkam nie ma homeopaty i stąd moje pytanie...
    • 5_monika Re: Anemia w ciąży 14.03.07, 13:29
      zakiś sobie buraczki tak jak się robi żurek,na pewno można w czasie ciąży.Moja
      teściowa tym się już ratowała, jak leki nie pomagały, a czekała na pilną
      operację.
      • kania224 Re: Anemia w ciąży 14.03.07, 13:56
        Powinnaś jeść wątróbkę i czerone mięso ( wołowinę), żelazo z produktów
        roślinnych jest słabo przyswajane przez organizm. No i jednak spróbuj brać
        tabletki z żelazem. Może np. w trakcie posiłku, tak, żeby nie wywołały
        wymiotów...Te buraczki to też dobry pomysł ( w każdej postaci), tyle że mogą
        też spowodować wymioty. Ale spróbuj. Pamiętaj, że szczególnie na początku ciąży
        niedobory żelaza bardzo niekorzystnie mogą wpłynąć na rozwój dziecka.
        Koniecznie więc się tym zajmij.
        • mamumilu Re: Anemia w ciąży 15.03.07, 00:56
          o watróbce to raczej zapomnij, bo to zbiornik wszystkich trucizn - a w Twoim
          stanie to juz na pewno nie wskazane - wiecej zlego niz dobrego, ale krwisty
          befsztyk to by nie zaszkodził :) - nikt Ci nie poleci leku homeopatycznego na
          anemię, bo sa one dobierane do konkretnej osoby i jej stanu a nie tak jak z
          "normalnym" żelazem - pomoże tylko homeopata po wywiadzie.
    • kitka05 Re: Anemia w ciąży 15.03.07, 11:47
      Najlepiej to idź do lekarza lub poczytaj fachową literature, bo tu chodzi o zdrowie Twoje i dziecka, a w ciazy nie jada się ani wątróbki ani krwistych befsztyków.
      • marciszonka Re: Anemia w ciąży 15.03.07, 14:27
        Dokładnie - nie wolno w ciąży jeść wątroby! A ja dorzucę jeszcze o pokrzywie :)
        A z homeopatyków, to podobno (bo ja sama nie próbowałam) dobrze podnosi skład
        krwi Rexorubia. Tylko droga jest nietstety.
      • mamumilu Re: Anemia w ciąży 15.03.07, 21:18
        nie zauważyłaś uśmiechu po krwistym befsztyku? - to chyba każdy wie, że nic ze
        świeżą krwią czyli surowego w ciąży się nie jada - chodziło mi o wołowinę
        poprostu :)
        • kitka05 Re: do mamumilu 15.03.07, 23:31
          Uwierz, że niestety nie każdy wie że surowego nie można, dlatego zareagowałam. A nie chcę żeby dziewczyna jeszcze większych problemów zdrowotnych sobie narobiła.
    • granna Re: Anemia w ciąży 15.03.07, 14:57

NIe powiem Ci teraz zasad, bo nie pamiętam, ale istotne jest nie tylko co jesz,
      ale to, co z czym łączysz i co po czym jesz. Pamiętam z jakiejs gazety, chyba z
      Dziecka takie były kawałki pamietnika jednej pani co w ciąży wtedy chodziła i
      tez miała ten problem. I ona tam właśnie opisywała te wskazówki, które zreszta
      uzyskała od swojego lekarza, ale skoro to było słowo pisane to moze mogło byc
      zmyslone. :) Rzecz sie działa w 2001 albo 2002 roku :))
    • norah7 Re: Anemia w ciąży 15.03.07, 15:01
      Wiesz Aniu, czasem lekarz nie nazywa się homeopata może być zwykłym lekarzem
      pierwszego kontaktu lub innej specjalizacji a mimo to przepisuje leki
      homeopatyczne.  Może zapytaj swojego lekarza? Myślę, że nie zaszkodzi :):):)
    • kasiaimichael Re: Anemia w ciąży 16.03.07, 13:39
      pokrzywa jest bardzo dobra co do homeopatii to nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka