marcinm69 24.11.07, 21:13 Proszę o pomoc córka lat 4,5 ma temperaturę 37,8 i silny kaszel trudno odrywający się raczej gardłowy lub krtaniowy bez kataru co można podać. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marciszonka Re: pomocy temperatura i kaszel 25.11.07, 11:20 Marcin, to żaden opis pod homeopatię. Nie da się po nim nic doradzić, bo nic nie mówi. Ja są początki czegokolwiek to niektórzy dają Oscillo po 1/3 fiolki robią masaż bańką, ale jak dla mnie tu juz na to za późno, bo oscillo działa tylko zanim wystąpią konkretne objawy. Masaż bańką jak najbardziej wskazany, co więcej - nie wiem. Po takim opisie pewnie jakiś kompleks, może Stodal na kaszel. A jak chcesz porady to pisz tu: poty - gdzie, jakie; pragnienie, na co, pory kaszlu, seriami czy nie, wydzieliny - kolor itd. Odpowiedz Link
marcinm69 Re: pomocy temperatura i kaszel 25.11.07, 12:55 Mała kaszlała od 4 dni głównie rano sucho ale lekko aż do momentu gdy jej się coś oderwało ( to znacz ze 3-4 razy ) i niekiedy wieczorem Przedwczoraj kaszlała też w nocy 2-3 razy około 24 – tej i rano Wczoraj kaszlała też więcej w dzień wieczorem jak już pisałem pojawiła się temperatura i rumienie na policzkach większy na lewym bez dodatkowych oznak osłabienia, senności żona podała jej na noc panadol 5 ml około 5 rano miała temp. 36,8 dzisiaj w nocy nie kaszlała wieczorem w jej pokoju nawilżanie powietrza nawilżaczem elektrycznym parowym przed południem 11.30 temp. 37.8 kaszel raczej gardłowy lub krtaniowy kaszel bez zmian trudno odrywający pojawiający się co jakiś czas kilkukrotne kaszlnięcie ( 2 – 3- 4 razy ) aż do oderwania czegoś z gardła niekiedy pojedyncze kaszlnięcie odrywające mokre podajemy syrop tymiankowy bez cukru + witamina C inhalacje inhalatorem elektrynym z soli fizjologicznej bez kataru, niema też zapchanego nosa zachowanie normalne pogodna, nie kaprysi, nie jest ospała jeżeli czegoś nie zastosujemy skończy się antybiotykiem a tego byśmy nie chcieli Odpowiedz Link
marciszonka Re: pomocy temperatura i kaszel 25.11.07, 15:02 Czy dziecko się poci (to bardzo ważne)? Gdzie i jaki to jest pot - zimny czy gorący. Czy coś ją boli - gardło czy cokolwiek innego. Czy ma pragnienie, a jeśli tak to czy na ciepłe czy chłodne. Nie odpowiedziałeś a to są bazowe informacje. Marcin, powiem Ci na początku to, co jest sednem tematu - za późno reagujecie. To nie złośliwość, mówię serio. Jak kaszlała od 4 dni to trzeba było działać już pierwszego i byłby po temacie, a tak mamy rozwiniętą infekcję. U dzieci osłabionych np. Candidą właśnie nie ma na co czekac i co liczyć na to, że może samo przejdzie. Nie przejdzie. Druga rzecz - ja nigdy nie zbijam gorączki, bo efekt jest właśnie taki jak u Was - po podaniu panadolu czy innego zbijacza stan na drugi dzień się pogarsza. A jak pozwoli się dziecku raz czy dwa razy pociągnąć tą temperaturę tak jak potrzebuje tego organizm to tenże organizm sam zwalcza temat. Oczywiście mówię tu o sytuacji kiedy dziecko nie ma skłonności do drgawek. Gorączka nie jest chorobą - jest metodą zwalczania intruzów. Odpowiedz Link
marcinm69 Re: pomocy temperatura i kaszel 25.11.07, 16:27 dzięki nie poci się nie ma pragnienia trzeba ją nakłaniać do picia twierdzi że nic ją nie boli a na pytania co ją boli lub drapie jak kaszle to wskazuje miejsca przy ramionach Odpowiedz Link
marciszonka Re: pomocy temperatura i kaszel 25.11.07, 18:14 Hmmm... Sucha, rozpalona skóra, kaszel krtaniowy to Aconitum napellus. Z kolei promieniowanie do ramion przy kaszlu i trudność z odkrztuszaniem, ale jednocześnie hojne poty ma Bryonia, ale z dziećmi małymi to jest tak, ze często zapytanie co je boli wymyślają, bo chcą coś odpowiedzieć i wyolbrzymiają objawy. Nie gra mi ani jedno ani drugie na 100%, ale ja nie jestem homeopatą, a dziecko się rozchorowuje, więc powiem Ci tak - jeśli jej jest chłodno a jest rozpalona i sucha, to jest objaw bardzo za aconitum. Jeśli nie to kupcie Stodal, to taki syrop homeo. I pół łyżeczki po każdym ataku kaszlu. A jutro napisz co i jak. A do tego - herbata z owoców czarnego bzu i jeśli macie bezogniowe bańki to masaż, było o tym kilka watków, gdzie jest ładnie opisane jak go zrobić. Co poza tym - zero nabiału do jedzenia, żadnych słodyczy, bananów a najlepiej dopóki nie wyzdrowieje zboża i warzywa na ciepło (kasza jaglana, ryż pełnoziarnisty, gryka i dowolne warzywa). I przy gorączce nie powinno się jeść mięsa, bo ono ją podbija. Odpowiedz Link
marcinm69 Re: pomocy temperatura i kaszel 25.11.07, 19:04 dzięki za pomoc baniek nie posiadamy mieliśmy kiedyś kontakt z homeopatą który stosował kompleksy głównie z heel z bardzo dobrymi efektami jednak ta pani przyjeżdżała z bardzo daleka i już nie przyjeżdża. To było jak nasz syn starszy był w wieku córki. A teraz chyba z powrotem wrócimy do homeopatii tylko że najbliżej to Poznań około 100 km. Już umieściłem post o podanie kontaktu sprawdzonego lekarza. jeszcze raz dziękuje PS nie wiem jak będzie z zakupem leków bo mieszkamy w małej miejscowości. a w domu też nie posiadamy tych leków. Odpowiedz Link
marciszonka Re: pomocy temperatura i kaszel 25.11.07, 19:51 To polecam zakup tych baniek: www.dlapacjenta.pl/sklep/product_info.php?cPath=&products_id=619 Są rewelacyjne, nie trzeba po nich leżeć ani się nie kąpać, wolno wychodzić na dwór. A zasada ich działania jest zgoła inna niż klasycznych a dużo skuteczniejsza. Poleciłam kompleks, bo nie mam pewności, a czasem lepsze to niż przeciągnie złego stanu dziecka, tym bardziej, że spektrum jego działania jest bardzo szerokie. Życzę powodzenia w poszukiwaniach homeopaty. Poznań Poznaniem, ale może bliżej macie do Śremu? Odpowiedz Link
marcinm69 Re: pomocy temperatura i kaszel 25.11.07, 21:05 jeżeli chodzi o panią ze Śremu to zobaczymy czytałem u niej na stronie że rejestracja 2 grudnia mam jednak pytanie, czy w trakcie leczenia ona telefonicznie udziela informacji bo do Śremu mamy jakiś 140 km mieszkamy z drugiej strony Poznania mam jeszcze jedno pytanie odnośnie badań na candida i pasożyty gdzie można je w Poznaniu wykonać i przed czy po wizycie. Odpowiedz Link
marciszonka Re: pomocy temperatura i kaszel 26.11.07, 08:30 Co do Śremu - nie mam pojęcia jak wygląda opieka przez telefon. A gdzie wykonać w Poznaniu badania zapytaj najlepiej na Forum Candida. Tam mają wszystkie sprawdzone namiary, bo nie każde laboratorium dobrze wykonuje te badania. Odpowiedz Link