Dodaj do ulubionych

autyzm i zaburzenia pokrewne

03.05.08, 23:12
od razu powiem, że korzystałam z wyszukiwarki ;-) ale nie znalazłam
tego o co mi chodzi.

Mój syn ma zaburzenia z tzw. spektrum autyzmu, między innymi
opóźniony rozwój mowy (ma 3 lata i 4 miesiace).

Szukam homeopaty w Warszawie lub okolicy, który ma coś do
powiedzenia w tym temacie.

Polecono mi pana z Bydgoszczy i panią z Bielska, ale to dla mnie, ze
względu na okoliczności zyciowe, za daleko, bo tych wizyt pewnie
będzie sporo.

Wiem jeszcze o pani dr MCK z Warszawy ale na jej usługi mnie nie
stać.

Tak, wiem, że wybrzydzam ;-) ale może znacie kogoś w stolicy i
powiedzmy do 100 km od niej?

Obserwuj wątek
    • monlam1 Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 04.05.08, 13:49
      Witam,troszkę dalej bo w Kielcach jest p.Nowak - przychodnia
      prywatna omega ,ja jej osobiście nie znam,ale czytałam o niej że
      zajmuje się własnie autystycznymi dziećmi i wogóle dziećmi.
      Znajdź w adresach homeopatów o niej linak tam ktoś chyba się
      wypowiadał na jej temat.
    • patchwork30 Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 04.05.08, 16:18
      Jak znajdziesz w ogole dobrego lekarza homeopate (wg. mnie najlepiej
      klasycznego), to nie przejmuj sie tym, ze nie
      jest "wyspecjalizowany" w leczeniu autyzmu. Jak sie zna na
      homeopatii a stan choroby jest do wyleczenia, to nieistotne jest jak
      sie choroba nazywa, lekarz da sobie rade. To jest fajne w
      homeopatii :-)
      • kasia_de Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 04.05.08, 19:29
        no więc właśnie tak - chyba źle się wyraziłam - to nie musi być
        osoba umiejąca wyleczyć autyzm ;-) w aż takie cuda jednak nie
        wierzę ;-)

wiem, ze ma być homeopata klasyczny. Ja sama się na homeopatii nie
        znam w ogóle, no homeoidiotka po prostu, muszę mieć kogoś nie dość
        że kompetentnego i odważnego ;-) to jeszcze chętnego do dzielenia
        się wiedzą, bo muszę widzieć co, w jaki sposób i w jakim celu
        dziecko ma dostać.

Byłam w Vega Medice, ale jakoś nie mam przekonania, dostałam kulki
        do odczulania szczepionek, ale nawet nie wiem co to jest i skąd... ,
        wizyta opóźniła się o pół godziny, dziecko było śpiące i płakało
        więc niewiele się dowiedziałam :-( na razie ich nie podałam, bo nie
        wiem czy może są różne "szkoły" homeopatii, jak znajdę innego
        lekarza to nawet nie będę w stanie okreslić co dziecko dostało...
        więc sie wstrzymałam.

Moje dziecko nie ma "pełnego" autyzmu, ma zaburzenia trochę do niego
        podobne (najbardziej ewidentna sprawa to opóźniony rozwój mowy),
        choć większość specjalistów u których byłam twierdzi, że to nie
        autyzm (dysfazja jakaś czy coś w ten deseń, nietypowe w każdym
        razie). Ma zaburzenia integracji sensorycznej, ale na to już mam
        specjalistkę.

Biorezonans w VM wykazał lamblie, więc je leczę , dodatkowo
        przyplątała się do nich candida, więc to też do leczenia (dostaje
        mieszankę leków konwencjonalnych i homeo firmy Sanum na obie sprawy).

Do tego potrzebny mi homeopata - żeby umiał zinterpretować wyniki
        badań (np analizę pierwiastkową włosa), dobrać leki (ewentualnie
        suplementy). Jestem pewna, że syn ma niedobory składników
        pokarmowych (lamblie mu zżerały ? ;-), teraz będę badać, jakich
        składników. Takie leczenie wspomagające terapię.

Może jakimś cudem ktoś w Warszawie taki się znajdzie?
        • anda8 Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 04.05.08, 20:09
          Bardzo źle że nie podałas odtrutek na szczepionki.
          Objawy autystycznopodobne pojawiaja się u dzieci właśnie po podaniu szczepionek.
          Może gdybyś podała te odtrutki stand ziecka trochę poprawiłby się.
          Poczytaj na forum o szczepionkach trochę.
          A
          • kasia_de Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 04.05.08, 20:16
            wiesz, nic straconego ;-)
            dostałam je z tydzień temu, na razie dziecko ma katar, więc i tak
            ich nie podam.
            Obciążenia poszczepienne wyszły z biorezonansu, teorię o powiazaniu
            szczepionek z autyzmem oczywiście znam.
            Wolałabym jednak najpierw te robale pogonić i candidę podleczyć,
            oraz zdiagnozować syna pod kątem niedoborów w ogranizmie
            (lub "nadmiarów" np metali ciężkich)
            • patchwork30 Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 04.05.08, 20:51
              I te robale i candida to "obraz calosci". Homeopatia dziala na
              calosc. Jesli dostalas homeopatczny lek poszczepionkowy (moze
              Thuja?), to o ile w tym wypadku bedzie odpowiednim lekiem, moze
              zadzialac i na robale.

Jesli znajdziesz dobrego homeopate, to i tak bedzie on leczyl
              calosc. Wtedy dodatkowe, osobne traktowanie poszczegolnych objawow
              bedzie niewskazane.

Homeopatia leczy podloze na ktorym rozwijaja sie patogeny. Samo
              zwalczenie bakterii, grzybkow itp. nie wyleczy podloza. Zwykle
              zwalczenie zewnetrznych objawow, bez wyleczenia podloza, doprowadza
              do poglebienia sie choroby i przeniesienia jej w glebsze strefy
              organizmu. A jak wyleczy sie podloze, to patogeny nie beda mialy na
              czym sie rozwijac i znikna.

Jesli chodzi o wylecznie z autyzmu, to nawet na forum wypowiadali
              sie rodzice chorych dzieci, ze sie to homeopatycznie udaje. Jednak
              wazny jest dobry homeopata i silne nerwy dla rodzicow. Te silne
              nerwy, to dlatego, ze moga powstawac ciezkie stany ostre, np. z
              dlugo utrzymujaca sie goraczka. Tych stanow nie powinno sie tlumic
              ani homeopatycznie, ani zwykla medycyna (ale zawsze sa wyjatki).

Bardzo radze Ci kupic ksiazke o leczeniu homeopatycznym, bo dzieki
              niej bedziesz wiedziec, ktore reakcje na leki sa dobre i bedziesz
              sama mogla ocenic lekarza.
              • 5_monika Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 04.05.08, 21:33
                Kasia, napisz jakie dostałaś odtrutki
                mimo wszystko podałabym je teraz
                pozdrawiam :)
                • kasia_de Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 04.05.08, 22:02
                  no więc ja nie wiem co to są za odtrutki ;-)jak wspomniałam, syn
                  histeryzował bo był zmęczony, nie dopytałam się, wzięłam je po
                  prostu i tyle.

podałam wszystkie szczepionki (nazwy), które dostał mój syn, no i
                  dostałam kulki ;-) nie maja etykietki, są zapakowane w papierki, na
                  papierkach ręcznie wypisane nazwy szczepionek, mam podawać od
                  ostatniej, którą dostał mój syn, są w 3 potencjach c30 c200 i c 1000.

Zaczynam od pentaximu (to dostał jako ostatnie), 1 dzień 5 kulek
                  c30, 2 dzień 5 c200, 3 dzień 5 c1000.
                  3 tyg przerwy i kolejna szczepionka...

Ale mam poczekać aż będzie całkiem zdrowy bo w razie jakichś objawów
                  nie będę wiedział czy toreakcja na kulki czy nie.

Dobra, zadzwonię jutro do pani dr i zapytam co to za kulki ;-) może
                  producenta poda czy jak się tam oznacza leki homeopatyczne...

Podam mu w weekend następny żeby obserwowac objawy ;-)

Ale nie będzie tak, że to co dostaje syn teraz może jakoś kolidować
                  później z metoda leczenia innego lekarza? nie wiem w sumie sama co
                  piszę ;-) nie znam się ;-)

No zżera mnie ciekawość jak dziecko na te odtrutki zareaguje ;-)

A możecie polecić jakąś dobrą książkę o homeopatii?
                  znalazłam takie:

allegro.pl/item353768078_homeopatia_mini_encyklopedia_.html
                  allegro.pl/item357001205_homeopatia_domowa_andrzej_szymanski.html
                  allegro.pl/item355565595_homeopatia_dla_kazdego_m_borkowski_nowa_.html
                  allegro.pl/item357296616_homeopatia_ilustrowany_przewodnik_rewelacja_.html
                  allegro.pl/item357659162__homeopatia_praktyczna_e_choinska.html
                  allegro.pl/item356640888_homeopatia_na_codzien_ruslakowa_lodz_.html
                  allegro.pl/item356773095_homeopatia_poradnik_dr_andrew_lockie_nowa_.html
                  allegro.pl/item357549384_homeopatia_co_to_jest_christoph_trapp.html
                  • patchwork30 Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 05.05.08, 21:33
                    Hej Kasiu,
                    radze ksiazke Vithoulkasa "Prawdziwa homeopatia- medycyna
                    przyszlosci":
                    www.homeopatia.net.pl/ksiazki.html
                    Ksiazka w nastroju jest nieco bojowa. Autor jest homeopata
                    klasycznym o konstytucji Nux-vomica i pewnie inaczej nie umie ;-)

Radze na poczatek ksiazki o ogolnych zasadach, a jak bedziesz miala
                    juz w tym rozeznanie, to potem warto zaopatrzyc sie w ksiazki z
                    opisami lekow.

Pozycji ze wstawionych przez Ciebie linkow niestety nie znam, wiec
                    sie nie wypowiadam.

Z tego co opisujesz, to te leki ktore dostalas dla dziecka sa
                    preparatami izopatycznymi (rozcienczone i spotencjonowane, jak leki
                    homeo) z tych samych szczepionek, kore Twoj syn dostal.
                    • kasia_de Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 06.05.08, 07:31
                      Bardzo dziękuję za pomoc

> Z tego co opisujesz, to te leki ktore dostalas dla dziecka sa
                      > preparatami izopatycznymi (rozcienczone i spotencjonowane, jak
                      leki
                      > homeo) z tych samych szczepionek, kore Twoj syn dostal.
                      >

Czy to oznacza, że będą skuteczne? ;-)

Ale wracając to problemu zasadniczego - dobrego homeopaty
                      klasycznego w Warszawie i okolicy szukam ;-)

Chyba dla siebie również, nie tylko dla dziecka, bo czuję, że
                      zaczynam się "sypać" :-( od kiedy syn jest na świecie, skupiam się
                      na jego zdrowiu a o własnym zapomniałam i zaczyna się to mścić
                      • patchwork30 Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 06.05.08, 18:37
                        > Czy to oznacza, że będą skuteczne? ;-)

Sie zobaczy :-) Jesli przyczyna choroby dziecka bylo rzeczywiscie
                        szczepienie, to jest spora szansa, ze ktorys z nich dobrze zadziala.
                        Zdawaj relacje, co sie bedzie dzialo :-)
                        • kasia_de Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 06.05.08, 20:54
                          on teraz bierze nystatynę - nie będzie to kolidowało z tym
                          odtruwaniem szczepionek?

co do skutków - zaburzenia mojego syna sa coraz
                          bardziej "dyskretne" - gdyby nie braki w zakresie mowy osoby
                          postronne by się pewnie nie domyśliły, że coś nie tak. Ba, więszość
                          oględających go specjalistów puka się w głowę na pytanie o autyzm ;-)

Tak więc nie wiem, czy efekty będą spektakularne, jakby co to dam
                          znać ;-)

Ale jak będziecie mogli polecić jakiegoś homeopatę to dajcie cynk,
                          ja muszę się za siebie też wziąć
                          • kasia_de Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 11.05.08, 09:59
                            odtruwam dziecko z Pentaximu od 2 dni - żadnych efektów nie widzę -
                            ani na + ani na-.
                            Jedyny dziwny objaw - swędzi go głowa ;-) już 2 dni się drapie.
                            Myślę, która z chorób na które ma działać pentaxim może dawać taki
                            objaw? ;-)
                            Mój mąż się śmieje, że pewnie myslenie mu sie poprawia, dlatego
                            swędzi ;-)

W dalszym ciągu szukam homeopaty z Warszawy... plizzz, polećcie
                            kogoś! czy ta polecana pani z Legionowa jest ok?
                            • patchwork30 Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 11.05.08, 13:11
                              Hej Katarzyno,

to swedzenie, to tez objaw :-) Moze cos ruszylo? Moze sa wydalane
                              jakies syfki, albo ukrwienie sie zmienia, albo moze szykuje sie
                              jakas wysypka? Kto wie? Wg. mnie to objaw pozytywny, a poprawa w
                              skomplikowanych chorobach to proces dlugoterminowy... Te objawy,
                              ktore sie teraz pojawia tez sa wazne (warto zapisywac)i moga pomoc
                              pozniej homeopacie w znalezieniu aktualnego leku na calosc.
                              • kasia_de Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 11.05.08, 20:09
                                swędzenie przeszło, ale dziś było coś jeszcze dziwniejszego ;-)

on do tej pory nie meldował żadnych wrażeń węchowych - śmierdziało,
                                pachniało - nie krzywił się, nie zatykał nosa - jakby nie zauważał.

dziś jak wrócił ze spaceru, gotowała się kapusta - wszedł do domu,
                                złapał za nos i zażądał wyjścia z domu ;-))) wyraźnie zapcha mu nie
                                pasował, posiedział na balkonie, dom sie przewietrzył i było juz ok.
                                Ale pierwszy raz widziałam coś takiego u niego. Dziwne nie??
                                • patchwork30 Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 12.05.08, 09:58
                                  No to swietnie! :-)
                                  • kasia_de Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 16.05.08, 06:55
                                    kurczę, ale się porobiło...

nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy działanie odtrutek, mały ma
                                    objawy alergii (nie miał nigdy wcześniej)... ma katar- ale dziwny,
                                    zarówno alergiczny wodnisty ale jednocześnie taki kleisto-śluzowawy
                                    (to znaczy na zmianę - na dworze ten wodny w domu gesty - mniej
                                    więcej taki podział).
                                    Do tego podrażnione oczy - jak przy zapaleniu spojówek, ale
                                    wewnętrzna strona powiek nie jest zaczerwieniona, ale jak się budzi
                                    to powieki ropą sklejone... kupiłam homeoptic na te oczy.Wszystko to
                                    jakieś dziwne i nietypowe.

Już nie wiem - umawiać się do okulisty i alergologa, czy do
                                    homeopaty? i co robić w międzyczzasie?
                                    Cały czas też swędzi go głowa... no zwariować można...

Zaczynam żałować podania tych odtrutek, minął tydzień a ja mam
                                    wrażenie że jest gorzej a nie lepiej :-(
                                    • 5_monika Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 16.05.08, 07:11
                                      może być i po leku i zbieg okoliczności
                                      najlepiej zadzwoń do homeopaty
                                      minął DOPIERO tydzień
                                      pzdr
                                    • patchwork30 Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 17.05.08, 21:23
                                      Wszelkie wydzielanie jest jak najbardziej OK i nie nalezy go tlumic,
                                      nawet nie homeopatycznie. Czy to swedzenie Twojego synka bardzo
                                      meczy? Jakie ma ogólne samopoczucie? Ja tez widze, ze to DOPIERO
                                      tydzien. Jesli podalas wszystkie 3 potencje 30, 200 i 1000, to mozna
                                      oczekiwac silnej reakcji. Czego bym na razie odradzala, to podanie
                                      leku z kolejnej szczepionki tak dlugo, jak dlugo jest reakcja na
                                      pierwszy srodek. To jest jedynie sugestia, bo jestes pod opieka
                                      homeopaty i on decyduje.
                                      Nie boj sie tych objawow wydzielania. One pomagaja w odtruwaniu
                                      organizmu.
                                      • kasia_de Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 17.05.08, 21:44
                                        z tą opieką homeopaty to bym nie przesadzała :-( ja poszłam do tej
                                        pani żeby candidę i robaki przeleczyła, te szczepionki to tak przy
                                        okazji wyszły. Ona nie jest homeopatą klasycznym, z reguły
                                        przepisuje te leki sanum, nie wiem czy to "prawdziwa" homeopatia ;-(

To swędzenie głowy jest dokuczliwe, ale da się przeżyć, ponadto ma
                                        jakieś wysypki (fakt, miewał wcześniej ale zwykle jak za dużo zjadł
                                        nabiału, teraz go prawie wcale nie je), inne niż dotychczas,
                                        swędzące...

I te oczy - niby dzieci w przedszkolu mają jakieś wirusowe zapalenie
                                        spojówek, ale dla mnie jakieś dziwne - oczy nawet nie są czerwone,
                                        tylko ropa sie w nocy leje...

I kaszel taki odrywająco-sluzowy, tylko urczę jakoś tak wybiórczao-
                                        np rano chwilę kaszle, trochę po południu, reszta dnia i noc bez
                                        kaszlu ...

Między odtrutkami ma być 3 tyg przerwy, jak te objawy się utrzymają
                                        to poczekam dłużej.
                                        • smaragdin Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 18.05.08, 09:12
                                          Dzień dobry.Brawo 'patchwork 30',nareszcie ktoś udziela kompetentnych
                                          odpowiedzi na temat leczenia homeopatycznego.
                                          'kasi_de',życzę więcej wiary w siebie i homeopatię.
                                          Ja leczę się w nowatorski sposób poprzez internet i myślę,że na tego
                                          homeopatę będzie Cię stać.HOMEOPATYCZNA KONSULTACJA INTERNETOWA
                                          ONLINE.Proszę Cię,wejdź na stronę; www.homeopaci.pl
                                          Polecam
                                          • patchwork30 Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 18.05.08, 09:42
                                            No chyba oczom nie wierze. Pierwszy raz nie dostalam na forum
                                            opitolu ;-)))
                                        • patchwork30 Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 18.05.08, 09:40
                                          Uwazam, ze ta reakcja jest jak najbardziej w dobrym kierunku :-) W
                                          skomplikowanych chorobach zmiany nastepuja powoli, ale wydzielanie
                                          jest zawsze dobrym objawem. Z czasem terapii homeo czlowiek zaczyna
                                          lubic swoje (tez nowe) objawy ;-)
                                          No, zycze mocnych nerwow i cierpliwosci. Teraz trzeba po prostu
                                          czekac i obserwowac :-)
              • kasia_de Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 04.05.08, 22:32
                zapomniałam dodać, że ja bym takie właśnie całościowe podejście
                chciała. Bo w tej chwili mam i odtrutkę na szczepionki, i leki
                homeopatyczne (sanum - to chyba homeo?) i leki standardowe
                (nystatyna, furazolidon)... a może to własnie jest całościowe
                podejście?
                • 5_monika Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 04.05.08, 23:11
                  napewno nystatyna itp. nie włączją się do całościowego podejścia
                  nie chodzi nam (odtrutki) o producenta, myslimy tu raczej o tym czy
                  jest to jakiś lek np. Thuja czy zhomeopatyzowana (rozcieńczona)
                  klasyczna szczepionka.
                  Apteka-oferta-leki pojedyncze-pozycje np.828

www.jelinowski.pl/index_pl.php
                  Takie np. jak mozesz zerknąc robią w Sycowie.

Z klasyczną homeopatią te odtrutki się nie gryzą.Tyle,że klasyczny
                  dodałby jeszce lek tzw.konstytucyjny głębokiego działania, ale to
                  juz po długim wywiadzie.
                  pzdr
                  • oleczek555 Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 18.05.08, 10:51
                    Też chcę się wybrać z córeczką do homeopaty klasycznego, mała ma 15 miesięcy.Jest dzieckiem, któremu przytrafiaja się dolegliwości 1 na milion.Ostatnio opisywałam jej przypadek na forum inny świat, bo mała wykazuje wiele cech autyzmu.W tym tygodniu wysłałam jej włosy do biomolu.i mam pytanie-czy już iść z nią do homeopaty, czy poczekać na wyniki z włosów?
                    • kasia_de Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 18.05.08, 11:59
                      ja też wysłałam włosy do badania, ale na wyniki długo się czeka. Ja
                      jestem przekonana, że synek ma jakieś niedobory pierwiastków, z
                      pewnością pasożyty mu trochę "zżarły" ;-)

Ale na razie chcę doleczyć te robale i candidę do końca, pewnie jak
                      wyniki przyjdą to trzeba będzie zacząć suplementację, albo
                      chelatację jeśli by sie okazało, że ma za duzo metali ciężkich. Oby
                      nie.

Na dzień dzisiejszy młody się cały drapie - wyszła mu jakaś
                      pokrzywka -pierwszy raz w życiu! do tego wysypka, swędząca głowa na
                      której śladu nie ma przyczyn swędzenia, ropa z oczu, ropny katar z
                      nosa, ale nie cały czas, tylko np troche rano, troche wieczorem,
                      reszta doby ok. Jest to wszystko takie dziwne, że nie wiem co robić.
                      On cały czas dostaje leki na robale i candidę, może to być więc też
                      efekt "padania" flory i fauny, wczoraj w kupce znalazłam dziwne
                      rzeczy.... blee!

Na szczęście psychicznych zmian nie ma, żadnych regresów, czego sie
                      bałam, mimo swędzenia ładnie się bawi i jest bardzo kontaktowy, na
                      zajęciach z SI super ćwiczył.

Dzwoniłam do pani chomeopatki z Legionowa, polecana w wątku z
                      adresami, potwierdziła, że jest "klasyczna" ;-) ale teraz cały
                      tydzień nie przyjmuje, więc muszę czekać.
                      • smaragdin Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 18.05.08, 13:49
                        'kasia_de',jaka ty jesteś "oświecona" i "błyskotliwa",chyba 'skonam'
                        z wrażenia,no i nie wiem czy jest jakieś lekarstwo na idiotyzm.
                        "PA Skarbie"
                        • 5_monika Re: smaragdin 18.05.08, 14:50
                          ty na pewno masz coś z głową
                          • kasia_de Re: smaragdin 18.05.08, 15:17
                            :-))))))))))))))))))
                        • patchwork30 Re: autyzm i zaburzenia pokrewne 18.05.08, 15:54
                          A Ciebie to co ugryzlo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka