Dodaj do ulubionych

Wycena dzialki

13.10.10, 16:37
Dzień dobry, mam prośbę o pomoc w określeniu jakis widelek do sprzedaży mojej dzialki. Mam dzialkę na ulicy Kampingowej 3100 m2, planów zagospodarowania przestrzennego nie ma ale podobno mają być już calkiem niedlugo, wystąpilam o warunki zabudowy i dostalam pozytywną decyzje na dom jednorodzinny. Prosze o pomoc gdyz w internecie jest bardzo duzo ofert w Józefowie ale zupelnie nie w tej okolicy i podejrzewam po cenach zupelnie nie realnych dla tej części miasta. Dodam że planowana (od 50 latsmile budowa trasy nasdwiślaskiej jest oddalona od mojej dzialki o kolejną dzialkę wiec nie jest to w bezpośrednim sąsiedztwie. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadzenie to bardzo prosze o pomoc, bo mam wrażnie ze ceny są bardzo zróżnicowane a w agencjach to oni chyba sami nie wiedzą za ile to można próbować sprzedać w tej okolicy gdzy uslyszlam ceny od 150 do 500... Jest to dla mnie oczywiście bardzo ważne. Pozdrawiam i dzieuje za jakakolweik pomoc. Pozdrawiam Beata
Obserwuj wątek
    • dj.rydzyk Re: Wycena dzialki 14.10.10, 14:39
      chcesz sprzedać czy wystawić na sprzedaż? bo to chyba różnica?

wystaw na serwisach za cenę która uznasz za satysfakcjonująca plus 20 proc. i czekaj. jak nie będzie odzewu to zjeżdzaj z ceną w dół. Szkoda tej trasy - sąsiedztwo dwupasmowej arterii w odległości 30 - 40 metrów nie będzie atutem...
      • beatax4 Re: Wycena dzialki 14.10.10, 18:09
        chcę sprzedać, tylko po wizycie w paru agencjach zupelnie mnie to skolowalo, trudno samemu wyznaczyć cenę skoro slyszy się ceny z przedzialu 150-500 zl co przy tej wielkości dzialki jest ogromną róznicą. Oczywiście chialabym uzyskać jak nawiększą cenę i dokaldnie tak jak napisaleś zastanawiam sie od ilu zacząć. Myślalam o 250-300 zl za m2. Ponieważ chcialabym traskacji dokonac jeszce w tym roku troche trudno mi wysatwaić cenę czekać pewnie z miesiąc i weryfikowac w dól, wole zaczać od jakiejś bardziej realnej - o której wlaśnie nie mam pojęcia. PZDR
        • pozytywnyrealista Re: Wycena dzialki 19.10.10, 23:48
          przy nadwiślańskiej bez planów zagospodarowania i bez warunków zabudowy chcesz 250-300 zl/m2 to daje przecież 800-900 tys !!! jeżeli już to tylko pod firmę/magazyny bo trudno sobie wyobrazić milionera, który będzie chciał mieszkać przy dwupasmówce w swojej rezydencji.

Proponuje wystawić najpierw na allegro. Daj cenę minimalną 300 zl/m2 tak żeby mieć pewność, że nie pójdzie i zobacz do ilu dojdzie. Teraz o wiele trudniej o napaleńców z taką zdolnością kredytową, ale nasz kraj jest wciąż pełen 'lekkoduchów" więc może za te 250 Ci się uda.

powodzenia. To zawsze rozsądniejsze niż wystawiać za 400-500 zł - takich niepoprawnych optymistów w Józefowie wciąż jest od cholery.
          • beatax4 Re: Wycena dzialki 20.10.10, 06:13
            napisalam, że dostalam warunki zabudowy - dom jednorodzinny o pow 150m2 a co do planów zagosp. to gminie można potwierdzić że plany są już w końcowym etapie uchwalnia. Z tą lokalizacją to wiesz różnie bywa... komuś waśnie ten przyszly niby latwy dojazd do Wawy moze się spodobać, to w końcu teraz jakieś 10 km do mostu Siekierkowskiego w linni prostej. Bardzo dziekuje za pomoc i odpowiedź. Jestem bardziej realista niż marzycielką dlatego walnie chcialam jakoś zweryfikować swoje oczekiwania.
    • aba2010 Re: Wycena dzialki 15.10.10, 21:17
      przy ulicy Waweskiej w lipcu wyceniono moją zabudowaną działkę na 545 złotych za m2; cena zależna jest oczywiście od wielkości i lokalizacji działki
      Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka