Dodaj do ulubionych

Paweł R...

18.11.10, 21:58
Żeby nie było, że namawiam kogoś lub agituję jego osobę. Poznałem dziś Pana Rupniewskiego i muszę przyznać, że jak nie znałem innego kandydata na radnego z mojego okręgu (wszyscy jakimś trafem wyrastali spod ziemi jak tylko otwierałem bramę wracając z pracy smile ) on jako jedyny rozdając swoje materiały wyborcze, miał czas i chęć na ucięcie sobie małej pogawędki. Nie gonił jak szalony by rozrzucić jak najwięcej "makulatury". Po paru minutach rozmowy, muszę stwierdzić, że jest to człowiek konkretny, spokojny i stonowany, a biorąc pod uwagę jego wiek, nie czuje się przy nim jakiegokolwiek przytłoczenia. Myślę, że niezależnie od niedzielnych wyborów (do których uczestnictwa namawiał, nie wskazując na siebie), jest to człowiek który nie oczerniając swoich kontrkandydatów, dużo zyskał w moich oczach i jest niesłusznie na tym forum tak oczerniany i znienawidzony. W moim mniemaniu czy wygra te wybory czy nie, w pamięci pozostanie jako przyjazny, uśmiechnięty chętny do rozmowy partner. Ja się na wybory i tak wybierałem (mam nadzieję, że większość naszego miasteczka również), i chodź każdy będzie głosował jak mu jego przekonania i serce podpowiada, po 21 listopada dalej będziemy tu mieszkać WSPÓLNIE...
Obserwuj wątek
    • kinol4 Re: Paweł R... 18.11.10, 22:04
      wodzu77 a czy porozmawiałeś z nim o swoich problemach ? ...przypomnę je z Twojego innego postu : cytat "Mnie to na przykład boli , że kupa kasy poszła na nowe słupy i oświetlenie na ul. 3 Maja a dziś (środa) ciemno jak w du...e, a co do poprzedniego wątku kolegi sąsiada WSGE to lasek może i był ale tak zaj....y śmieciami, że wstyd może teraz ktoś będzie dbał o czystość posesji. Ja nie neguje, że niektórym powinno się zabrać prawo jazdy (albo wogóle go nie wydawać) ale zejdźmy na ziemię - kultura osobista studentów to już nie jest wina szkoły wyższej tylko nauki wyniesionej z domu bądź innego przybytku... "
      koniec cytatu
    • kuba553 Re: Paweł R... 18.11.10, 22:35
      oj wodzu77 miod malina ale i wazelina
      • wodzu77 Re: Paweł R... 18.11.10, 23:13
        Nie pisałem tego, by się komuś przypodobać, to moje odczucia, ale inni Panowie nie mieli czasu na kilka zdań z potencjalnym swoim wyborcom, tylko lecieli dalej rozdać materiały...
        • jozefow512 Re: Paweł R... 18.11.10, 23:40
          To czego się dowiedziałeś? Jak rozwiąże twoje problemy?
    • swiederbajer Re: Paweł R... 18.11.10, 23:29
      Taaa...Żadna tam agitka.
      Miło pogawędzili, a może i przepili i smacznie zakąsili?
      Rozmowa zapewne owocna była. W szeregi komitetu panią dyrektor wyższej szkoły przyjął.
      A i może obiecał klepnąć domek na szkołę?
      Miły człowiek kompromisu.
      A jakże. Inaczej Wodzu byś takiej wazeliny nie polewał.
      Drogo Cię kosztuje ten kandydat?

• drnorbik Re: Paweł R... 19.11.10, 06:50
      Tak, tak, wcale nie oczernia, widac robia to jego ludzie bez jego wiedzy, no to w takim razie marny z niego przywodca wink)))

Na dowod:
      1) www.kocham-jozefow.pl/teksty-49-stanislaw_kruszewski_sprawdzony_burmistrz_.html

2) www.kocham-jozefow.pl/teksty-50-milosciwie_nam_panujacy_krol_stanislaw_i_kruszon.html

Bujac to my ale nie nas wink)

I tak, czy siak, bedziemy potem mieszkac dalej razem kolo siebie, w jednym z najfajniejszych miejsc na Mazowszu wink)))
      • wodzu77 Re: Paweł R... 19.11.10, 08:11
        Ja o gruszce inni o pietruszce... Tak się składa, że nie wspomniałem nic o polityczce tylko oceniłem "kolesia" jako człowieka - partnera do rozmowy - a wy zaraz na klienta psy wieszacie. No cóż taka polska mentalność polaka. Jak napiszę, że jest piękna pogoda to zaraz znajdzie się jakiś co powie, że jest do dupy bo nie pada śnieg i nie ma mrozu...
        • san_j0se Re: Paweł R... 19.11.10, 08:40
          umówcie się więc na piwo, do kina, na ryby, tylko nie sugeruj, że to najlepszy kandydat na burmistrza Józefowa, bo wczoraj dostałem jego ulotkę z okręgu jeden, że będzie doprowadzał tu wodę i kanalizację poza projektem unijnym... chyba lekko się spóźnił, tak z 10 lat.
          • wodzu77 Re: Paweł R... 19.11.10, 09:24
            Jakbyś rozumiał co czytasz to byś mi nie wciskał że proponuje go jako najlepszego kandydata, pisałem o człowieku nie o kandydacie, właśnie dla tego by uniknąć takich komentarzy jak Twój, no ale cóż...
            • jozefow512 Re: Paweł R... 19.11.10, 09:35
              wodzu77 napisał:

> Jakbyś rozumiał co czytasz to byś mi nie wciskał że proponuje go jako najlepsze
              > go kandydata,

Właśnie proponujesz - tylko nie przedstawiłeś żadnego racjonalnego argumentu poza psychologicznym bleble

> pisałem o człowieku nie o kandydacie, właśnie dla tego by uniknąć
              > takich komentarzy jak Twój, no ale cóż...

A co to kogo obchodzi? Przypomnę ci, że on chciałby być burmistrzem, a burmistrz ma pracować od świtu do nocy by zadowolić wyborców. Ciekawe, czy uprzedził otyłą rodzinkę ze zdjęcia, że jeśli wygra, to przez najbliższe 4 lata rzadko będzie w domu - przynajmniej ja tego oczekuję od burmistrza.
              • abigeil12 Re: Paweł R... 19.11.10, 11:20
                Józefów512 jesteś poprostu źle wychowany i chamski , masz coś do otyłych ludzi ??? wasze ataki są poprostu obrzydliwe jaki jesteście ludzmi . Obecny burmistrz do szczupłych tez nie nalezy , nie zauważyłeś ?? Nigdy do głowy by mi nie przyszło szydzić z jego nadwagi !!!
                poprostu wstyd .
                • alcobar Otyłość zazwyczaj źle świadczy o człowieku 19.11.10, 12:32
                  czasami to choroba ale zazwyczaj słaba wola, mizerny charakter. Dlatego w rozwiniętych demokracjach przywódcy przykładają wielką wagę do wyglądu. Zdrowy człowiek to silny człowiek. Taki ma być prezydent, burmistrz. Tak zwyczajnie jest...
        • white.wiewiorka Re: Paweł R... 19.11.10, 11:11
          Jak zawsze piszesz ani o gruszce a ni o pietruszce.
          Zapewne tylko taki "koleś" jak go nazwałeś jest Twoim partnerem. Można się domyślać z zaangażowania "kolesia" nie tylko do rozmowy.
          A że publiczność, jak to piszesz na Twoim "kliencie" psy wieszają....taki jego, jako polityka ciężki los
          Za szczerość Twych wpisów należy Ci się dyplom.
          Nazwanie szanownego kandydata na burmistrza "kolesiem" i "klientem" nuuu!
          Tak się narażać?!
          I na koniec.
          Tak często w swoich wpisach używasz słowa "d....a".
          Masz z tym jakiś problem.
          Ps. "POLAK" zawsze pisze się z dużej litery.
          • wodzu77 Re: Paweł R... 19.11.10, 12:13
            Niektórzy z Was nie dorośli jeszcze do rozmowy. Odpisujesz jednemu to drugi przyczepia się do twojej odpowiedzi. Wiewióreczko czytać się naucz, jak już chcesz odpowiadać na jakiś post i czepiać się słówek to przeczytaj cały temat, a nie wybierasz wyrwane z kontekstu wyrazy. Nie pisałem o polityku tylko o człowieku - prywatnie a nie pełniącym jakąś funkcję publiczną, więc nie wmawiaj mi, że nazywam burmistrza kolesiem. Dajesz mi powód do stwierdzenia, że nie rozumiesz tego co czytasz... to smutne
    • alcobar ROzumiem, że traktujesz większość jak idiotów ale 19.11.10, 12:24
      wyluzuj. Właśnie taka prymitywna, mało inteligentna agitacja,którą prowadzisz świadczy o poziomie środowisk ubiegających się o władzę. Ty nie agitujesz? To co zrobiłeś to taki poziom jak z powiedzeniem "nie powiem kto ale jak walnę w ten rudy łeb".. To niestety jak wcześniej pisałem, źle wróży gdy "nowi" dorwą się do władzy. Jeśli od początku nie zepsują tego co dobre to w najlepszym wypadku kilka lat będą się uczyć i Józefów straci, straci bo będzie stał w miejscu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka