Dodaj do ulubionych

biegówki- instruktor

26.12.10, 19:02
Witam. Czy ktoś słyszał o instruktorze do nauki biegania na nartach. Czy w Józefowie jest jakaś grupa do której można się przyłączyć? Jestem totalnym amatorem i nie wiem" o co biega w bieganiu" . Poproszę o wskazówki lub link do jakiś sprawdzonych porad.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kuballa112 Re: biegówki- instruktor 27.12.10, 00:45
      Nie słyszałem o czymś takim ani tu, ani w Otwocku, ale...
      Na tym forum zrodziło się tak wiele pomysłów. Może jakiś apel do pana Burmistrza. Mamy piękne tereny, leśne i nie tylko. WYKORZYSTAJMY TO!!
      Znam Pana z Karczewa, który ma o tym trochę pojęcia, obraca się w świecie narciarstwa.
      Może on kogoś poleci? Może w powiecie mieszka ktoś, kto ma o tym pojęcie?
      Jeżeli powstała by taka grupa, to było by pięknie. Już o pana burmistrza jestem spokojny, poparł by. Jeżeli tak to był by jakiś trener, jakiś dotacje, drobne środki finansowe.
      Przepiękny pomysł!
      Kurcze, maiłem dzisiaj fajny dzień, czuje pełną mobilizację, będziemy walczyć o to co jest naszą pasją, oderwaniem się od codzienności.
      Ludzie nie tylko ta piłka nożna! Są inne bardziej wartościowe sporty (bez urazy dla piłkarzy i fanów)
      Aniu, fajnie że napisałaś. Będziemy działać. Ja jestem jeszcze młody, mam motywacje do tych działań wink
      CO o tym sądzicie?
      Pozdrawiam!
      • 0bywatelx trochę mnie śmieszycie z tym burmistrzem... 27.12.10, 08:43
        Naprawdę nie mozecie bez niego żyć? Każda forma aktywności społecznej i ruchowej ma być oparta o Miasto? Nie możecie sami bez władzy żyć? Niech oni robią drogi, szkoły, kanlaizację itp.

Codziennie gdy są odpowiednie warunki pogodowe na Górze Lotnika kilkadziesiąt osób biega na nartach, biega bez nart, biega z kijami do nordica. Są tam trasy długie i krótkie, można biegać przez 30 minut i przez 3 godziny, jak kto lubi. Ludzie biegają od świtu do późnego wieczora, przed świętami wybiegałem z lasu około 16, a mijała mnie koło Pomnika dziewczyna na nartach, a potem tuż przed Wiązowską facet, którzy zaczynali trasę.

Do koleżanki od biegówek - proponuje udać się do sklepu ze sprzętem i porozmawiać z ludźmi, którzy go sprzedają, wybrać jakieś niedrogie narty lub po takiej rozmowie kupić używany sprzęt na Allegro lub na giełdzie narciarskiej, kupić dobrą bieliznę oddychającą i ubranie na narty i spróbować samemu. To naprwdę nie jest nic trudnego. Na YouTube jest sporo filmów instuktażowych, w Empiku jest kilka książek poświęconych tej tematyce, a przy okazji choćby właśnie na Górze Lotnika zagdać z kimś kto biega na nartach. A biegają ludzie od lat 2 do 82, wszyscy na trasie witają się ze sobą, jest naprawdę bardzo miło.

Ja biegałem wczoraj, ale warunki były ekstremalne, bo śnieg był zmrożony, a sporo kawałów trasy rozjeżdżonych przez quady i terenówki, ale 3 osoby na nartach mijałem. Gdy spadnie świeży śnieg narciarzy jes mnóstwo.

W ubiegłym roku było organizowane w naszych co najmniej 3-4 imprezy narciarskie, biegi i biegi na orientację.

pozdrawiam
        • jozee Re: trochę mnie śmieszycie z tym burmistrzem... 27.12.10, 09:16
          To jest odpowiedź!Po takiej zachęcie ja sam rozważę wyprawę do jakiegoś sklepu z nartami i być może spotkacie i mnie gdzieś na trasie.To znaczy,jak mi łeb przetrzeźwieje po świętach.
        • lamina1 Re: trochę mnie śmieszycie z tym burmistrzem... 27.12.10, 11:46
          No właśnie, pod choinkę dostałam właśnie moje pierwsze narty. Teraz trochę odwagi i świeżego śniegu i będę stawiać pierwsze kroki. Trzymajcie kciuki.
          • muffinek2 Re: trochę mnie śmieszycie z tym burmistrzem... 27.12.10, 23:50
            lamina1 napisała:
            > No właśnie, pod choinkę dostałam właśnie moje pierwsze narty. Teraz trochę odwa
            > gi i świeżego śniegu i będę stawiać pierwsze kroki. Trzymajcie kciuki.
            trzymam kciuki, to jest przepiękny sport, gratuluję prezentu! gdybyś potrzebowała porad związanych z dziećmi na biegówkach to służę
            • gmfoto Re: trochę mnie śmieszycie z tym burmistrzem... 29.12.10, 12:06
              ja polecam bo to fajny pomysł na sport w zimie, a i warunki mamy przecie rewelacyjne...
              trasę możemy sami sobie wyznaczyć, w zgodzie z zasadami i kulturą przebywania w lesie..Burmistrz w zasadzie nie jest potrzebny,
              Na narty Ludzie !
    • kuballa112 Re: biegówki- instruktor 29.12.10, 21:49

oferia.pl/usluga/item268165-instruktor-narciarstwa-biegowego-pzn
      Oto instruktor z Warszawy,
      Może utworzymy jakąś grupę?
      • agakier Wypożyczalnia w Józefowie 30.12.10, 20:55
        A czy to prawda, że w Józefowie na ul. Bema jest wypożyczlnia biegówek? Z pewnością jest w Świdrze, ale gdyby była na Bema....smile
        • synura Re: Wypożyczalnia w Józefowie 03.01.11, 15:53
          o,
          a w którym miejscu w Świdrze?
          • gwost Re: Wypożyczalnia w Józefowie 06.01.11, 12:06
            Czy ktoś wie gdzie jest ta wypożyczalnia biegówek? Albo może macie jakiś telefon do wypożyczalni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka