Dodaj do ulubionych

ONI ZARAZ PRZYJDĄ TU

24.08.11, 10:02
Nalepa wstanie z grobu,by znowu nas rozbujać.
Niemczycki zbuduje galerię w Góraszce i całe plany Kruszewskiego o centrum wezmą w łeb.
Zięciowi tego ostatniego ręce opadają,więc powinien zarządzać czymś prostszym,skoro
huśtawkami nie umie.
Hyundai i40 jest tańszy od passata,więc Choiński ma szanse stać się niezłym pracodawcą
w Józefowie.
Stojąc w korku na Mostowej widzimy piękny rozwój edukacji katolickiej.
Giertych na okoliczność postawił w Józefowie chałupę za trzy duże bańki.
BYE BYE LATO W MIEŚCIE
Obserwuj wątek
    • 0bywatelx Re: ONI ZARAZ PRZYJDĄ TU 24.08.11, 13:23
      Marnie poinformowany jesteś, inwestycja z Górszaszki ze względu na małe rozmiary działki powędrowała do Konika.
      A swoją drogą jak potrolujesz i pobrażasz wszystkich to lepiej ci?
      Może jakbyś do tych szkół Giertycha chodził to byś był lepszy człowiek jooze, może wpoili by ci jakieś fajne wartości.
    • 2old Re: ONI ZARAZ PRZYJDĄ TU 24.08.11, 13:37
      Jakieś literki Pan w rządki poukładał, Panie jozee. Szkoda, że niewiele z nich wynika, a jeszcze bardziej, że z każdej wypływa żółć.... Współczuję.
      • cinqueterre Re: ONI ZARAZ PRZYJDĄ TU 24.08.11, 14:52
        Ja proponuje przemilczec zjadliwe wersaliki Jozego. Ale watek duzego centrum handlowego w poblizu Jozefowa wielce mnie zaniepokoil. Juz sobie wyobrazilem wzmozony ruch samochodowy w weekendy do tej placowki. Brrr. Czy ten Konik to pewny, Obywatelu?
        • doomi :) 24.08.11, 15:15
          Czy ten Konik to pewny,
          > Obywatelu?

ano właśnie?
          sklepy zamiast lotniska
          • surmia Re: :) 24.08.11, 15:33
            Czyżby nawet w Wiązownie nie wiedzieli nic o Koniku?
            wiazowna.info.pl/?p=3634
            • wiazowna.info Re: :) 24.08.11, 16:37
              W gminie Wiązowna planowane są dwa centra handlowe.
              Artykuł w Gazecie Stołecznej to trochę odgrzewany kotlet, gdyż o powstaniu Centrum w Góraszce wiadomo już od dawna. Planu miejscowy był wyłożony do 13 sierpnia ale ubiegłego roku: wiazowna.info.pl/?p=3650 . Na stronie BIP są dostępne dokładne plany (mapa)
              Natomiast kilka miesięcy temu fundacja Polskie Orły potwierdziła, że nie będzie kontynuować organizacji pokazów lotniczych w Góraszce: wiazowna.info.pl/?p=202
              W planach jest też budowa centrum handlowego w Duchnowie, przy A-2: wiazowna.info.pl/?p=184
              Wiązowscy radni już zajęli się przygotowywaniem do tej inwestycji : bip.wiazowna.pl/public/get_file_contents.php?id=187499
              Pozdrawiam
              • wkkr brawo! 28.08.11, 07:27
                Wreszcie ktoś w tym naszym zapyziałym powiecie zrozumiał że nie wolno obraziać się na rozwój i trzeba ludziom dać to czego potrzebują, bo w przeciwnym razie osiedlą się w innym miejscu (np. w Piasecznie które nie ma najmniejszych lękuch przed nowoczesnym handlem)
                ===
                Najśmieszniejsze jest to że duży handel wspiera drobny bo przyciąga nowych mieszkańców dzięki czemu "tort" do podziału jest większy i starczy dla dużego i dla małych.
                To co zabija drobny handel to biedronki.
                Ta sieć działa jak klasyczny pasożyt - wysysa klientów niedając nic w zamian.
        • wkkr Nie no racja 28.08.11, 07:22
          lepiej nic nie budować tylko po to by spokój był.
          PS
          Proponuję sprzedać dom w Józefowie i przeprowadzic się np. do Sobień jezior.
          Tam nikt budowy centrum handlowego z prawdziwego zdarzenia nie planuje.
    • xymena Re: ONI ZARAZ PRZYJDĄ TU 24.08.11, 15:41
      Jozee, jak rany, nie rozumiem zupełnie, o co ci chodzi. Jakąś straszną zawiścią bije z twoich postów. Nie podoba ci się demokratyczny wybór władz miasta przytłaczającą większością głosów? Szlag cię na coś trafia? Wiesz coś, czego my nie wiemy? Prowadzisz agitację wyborczą przed przyszłymi wyborami, bo widzisz siebie na stanowisku burmistrza Józefowa? Zdeklaruj się może jakoś.
      • 0bywatelx Konik 24.08.11, 16:08
        Pokazywał mi jeden z inwestorów, lokalizację w Koniku na mapie, którą przytargał do mnie do biura. Ponoć rozmowy z właścicielem lotniska odpuszczono, bo nie mieszczą się wszystkie planowane sklepy. Najpierw była mowa o Ikei, ale zwykle otaczają ją Practikery, Tesco, Decathlony itp - ponoć w Góraszcze brakuję trochę miesca.
        • wkkr Znajdzie się inny inwestor 28.08.11, 07:20
          Takie centrum handlowe jest niezbędne w naszym powiecie.
          Tego wymaga rozwój cywilizacyjny.
          Jeśli dalej będziemy opierali się na handlu w stylu prl to za 20 lat
          będzie tu mieszkała połowa dotychczasowych mieszkańców.
          ===
          Zamiast narzekać na ruch samochodowy, może by tak przystąpić do budowy nowych dróg?
      • mlody.realista Re: ONI ZARAZ PRZYJDĄ TU 25.08.11, 11:41
        Panie i Panowie bardzo Was proszę o to żebyście pamiętali o przykazaniu miłości smile Gdyby każdy o nim pamiętał i go realizował zapewniam że na tym forum nikt by do nikogo nie miał pretensji smile Każdy byłby dla siebie życzliwi smile Każdy by miał to każdego szacunek, niestety zapominamy czasami o szacunku do drugiego człowieka.

Świat byłby piękny smile

Forum jest bardzo anonimowe. Spotykajmy się raz na kwartał i dyskutujmy o przyszłości Józefowa. Bez władz miasta smile W miłej atmosferze bez nerwów smile Może nad świdrem, może na basenie, może w MOK smile Wyłóżmy na stół aktualne sprawy o którym chcemy rozmawiać i rozmawiajmy !!! smile

pozdrawiam wszystkich, którzy czytają i piszą posty na tym forum i życzę Wam i sobie aby wszyscy ludzie na świecie szanowali siebie... smile

• surmia może i młody, ale na pewno nie realista... 25.08.11, 13:52
          ... skoro uważa, że na żywo będzie spokojnie i w miłej atmosferze. Na dodatek bez nerwów. Hihihihi... ja się nie piszę. Wolę pisać niż dostać żywcem po głowie wink

A ja się cieszę, że jooze jest.
          Jooze smile Pisz dalej cokolwiek palce wystukają...
          • jozefow512 Re: może i młody, ale na pewno nie realista... 26.08.11, 08:56
            surmia napisała:

> A ja się cieszę, że jooze jest.
            > Jooze smile Pisz dalej cokolwiek palce wystukają...

Mi także nie przeszkadza prowokatorski styl Jooze. Jak mnie znudzi (a często jest nudny) to go po prostu nie czytam. Czasem też przegina ...... jak każdy prowokator. smile
        • 80_nocnymarek2 Re: przemyślenia 26.08.11, 23:32
          jozee generalnie jest wkurzający, ale trzeba przyznać, że zmusza do przemyśleń i interesowania się tym co się dzieje. Tylko w taki destruktywnie, chory sposób. Zupełnie jak (ogólnie sympatyczny ale...) Smerf "Maruda" - "nic się nie uda". Z pewnością jeszcze bardziej zezłośliwieje za ok. 2,5 roku, ale czy chciałbym mieć takiego Burmistrza?......
          Tymczasem cieszmy się tym czego nam jozee nie obrzydził - miłego jutrzejszego dnia
          • kowalik26 Re: przemyślenia 29.08.11, 20:32
            Czy ja wiem z tym przemyśliwaniem jozee....
            Mało inteligentny - nie umie zwolnić Caps Locka przy opisaniu tytułu i do tego treść .... bez ładu i składu ale za nie bez jadu. Nie wiem co mu ten Kruszewski zrobił ale naprawdę chłopu (jozeeemu) współczuję. To musiała być kolosalne świństwo skoro jozee nie umie się pozbierać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka