Dodaj do ulubionych

Profil FB Kocham Józefów

13.07.15, 21:44
Cześć.
Co sądzicie o profilu na Facebooku, Kocham Józefów.
www.facebook.com/kocham.jozefow
W którymś z tematów na forum, było wspomniane że profil jest bardziej nastawiony na Otwock niż Józefów.
Obserwuj wątek
    • tofel3 Re: Profil FB Kocham Józefów 27.07.15, 22:59
      Temat, chyba nie wypał .
      • sapl Re: Profil FB Kocham Józefów 29.07.15, 13:26
        Temat wypał. Tyle tylko, że jak przypuszczam, wszyscy już poznali funkcjonowanie tej strony, w tym uprawianą na niej propagandę i stosowaną cenzurę. Widocznie już nawet nie chce się o tym pisać. wink
    • feelek Re: Profil FB Kocham Józefów 29.07.15, 15:29
      fajne zdjecie na dzien dobry maja..
      .btw.:
      czy ktos gdziekolwiek widzial taki sosnowy las z taka soczysta zielona trawa?
      ... czy to fotoshop?

PS. czyja to strona wlasciwie? tych z PiSu, co sie chowaja pod jakims neutralnym szyldem?
      • surmia Re: Profil FB Kocham Józefów 29.07.15, 16:57
        Tych z PiSu jest tu:
        www.facebook.com/jozefow.pis
        Tamta to tych co kochają Józefów jest. Nie widać?
        • jozefow512 Re: Profil FB Kocham Józefów 29.07.15, 17:23
          Tak. To widać. I dlatego krzyżowo linkują swoje materiały.

Teraz jeszcze mocno wspierają powiat. smile
          • feelek Re: Profil FB Kocham Józefów 29.07.15, 23:38
            Czy Kocham Jozefow = PiS?
            a jak tak, to po co ta cala przebieranka?
            nie lubie takiego zamulania
            • sapl Re: Profil FB Kocham Józefów 30.07.15, 21:05
              Kocham Józefów to przede wszystkim józefowski PiS, ale nie tylko, bo jego członkiem jest p. Dębała-Korwin z partii o podobnej nazwie do drugiego członu jego nazwiska. Ponadto w skład władz KJ wchodzi również pani Anna Masik, która startowała do rady z innego jeszcze komitetu.
              Geneza Kocham Józefów podobna jest zapewne, bo pewności nie ma - to tylko przypuszczenie prawdopodobne, do wielu podobnych organizacji, które według odgórnej dyrektywy partyjnej tworzyli lokalni działacze PiS po przegranych przez partię Kaczyńskiego wyborach parlamentarnych. Po prostu chciano ukryć przynależność partyjną, która była niewygodna pod szyldem niby lokalnych aktywistów. Można zauważyć to na przykładzie pana radnego Damiana Podolskiego, który w wyborach 2006 startował z PiS, potem w 2010 z KJ, a 2014 znów z PiS.
              • feelek Re: Profil FB Kocham Józefów 30.07.15, 22:15
                wszystko jasne i...do przewidzenia tylko...
                co to za partia ta DEBALA? *)
                wink
                -----------
                *) - takie sobie ale co poradzic
                • sapl Re: Profil FB Kocham Józefów 31.07.15, 09:25
                  Partia Korwin rzecz jasna, nie Dębała. Podałem nazwisko dwuczłonowe zgodnie z alfabetem najpierw nazwisko na D, później na K. Tak więc nazwisko na K było drugim członem tożsamym z nawą partii politycznej. wink
                  • feelek Re: Profil FB Kocham Józefów 31.07.15, 12:43
                    podales zgodnie z alfabetem i zasadami tworzenia nazwisk dwuczlonowych. I tak p. Debala zeniac sie z p. Korwin powinien byc Debala - Korwin bo Korwin - Debala sugeruje, ze on urodzony Korwin gdy w istocie tyljko przyzeniony jest.
                    PS. byla historia gdy facet o nazwisku powiedzmy Siurek zenil sie z kobitka z domu powiedzmy Radziwill ( piwiedzmy, bo na prawde nazywali sie troche inaczej).
                    W USC, kobitka zadeklarowala na rutynowe pytanie o nazwisko po slubie, ze ona zostaje przy Radziwill. Facet na to, ze on na takie cos sie nie zgadza,. wychodzi i wroci, jak malzonka in spe zgodzi sie nazywac Siurek.
                    Pytanie co zrobila panna Radziwill:
                    1. nazywala sie po slubie Radziwill (jak chciala)
                    2. nazywala sie po slubie Radziwill- Siiurek(jak chca zasady tworzenia naxwisk dwuczlonowych)
                    3. nazywala sie po slubie Siurek - Radziwill (jak zrobil kawaler Debala, obecnie Korwin - Debala)
                    4.nazywala sie Siurek ( jak chcial narzeczony).

historia prawdziwa tylko nazwiska troche inne
                    • feelek Re: Profil FB Kocham Józefów 31.07.15, 12:46
                      5 wiersz od gory:
                      "...naprawde..."
                      excslm
    • surmia Re: Profil FB Kocham Józefów 04.08.15, 09:51
      Aż zajrzałam tam dzisiaj przez urszu.la75, co tak emocjonalnie się na temat naszego Pana Adriana Radnego Józefowskiego Pyry wypowiedziała w wątku knajpowym i cóż oczy moje widzą?

Oni, ci co kochają inaczej, nie lubią rond w Józefowie.
      Ja lubię.
      • surmia edit 04.08.15, 10:31
        Oj, to chyba o to chodziło
        www.facebook.com/MiastoJozefow?ref=ts&fref=ts
        Radny Adrian się nie ucieszył, że wyróżniono Józefów.
        Szkoda.
        • urszu.la75 Re: edit 04.08.15, 11:21
          kochana, chodzi o rondo i wyróżnienie Józefowa a najbardziej o cholerny cynizm tego szkodnika.
          • m_miko23 Re: edit 04.08.15, 16:07
            Kocham Józefów i PiS Józefów to w zasadzie ci sami ludzie.Obejrzałem stronę facebook-ową józefowskiego PiSu i od razu w oczy rzuca się hasło: słuchać mieszkańców, zmieniać Józefów.Chcę zadać pytanie, co PiS chce zmieniać w moim mieście, ale nijak nie mogę znależć kontaktu z nimi.No to jak chcecie słuchać mieszkańców? Może tylko tych 95ciu, którzy Was zalajkowali? Z ciekawości wszedłem na stronę PO.Wszystko jest-kontakt i numery telefonów.Taka jest różnica: jedni z nami a drudzy przeciw nam.
      • jozefow512 Re: Profil FB Kocham Józefów 05.08.15, 08:06
        Surmia napisała:
        Oni, ci co kochają inaczej, nie lubią rond w Józefowie.
        Ja lubię

Ja też lubię. smile

Zastanawiam się, do jakiego idiotyzmu posuną się jeszcze kochający Józefów inaczej (inaczej, tzn. chcą jego ruiny) byle tylko zdobyć władzę.

Adrian powinien pamiętać, że cel nie uświęca środków, a władza nie jest warta takich działań.
        • m_miko23 Re: Profil FB Kocham Józefów 31.08.15, 15:36
          Skwer JP2 w Józefowie wygrał w kategorii- Tereny Zieleni w ogólnopolskim Konkursie Modernizacji Roku 2014.Jako Nienawidzący Józefowa jestem z tego dumny!!!
          • surmia Re: Profil FB Kocham Józefów 31.08.15, 16:09
            Ja też się cieszę, ale w KJ chyba się nie cieszą, bo nic o tym nie piszą.

Swoją drogą - czy ktoś mógłby podrzucić linka z innymi kandydatami w kategorii "Tereny zielone" tegorocznego konkursu.
            Nie mogę znaleźć na stronie konkursu. W jakiej zakładce szukać takiego zestawienia.
            Albo ten upał, albo zmęczona jestem, czy co?
            www.modernizacjaroku.org.pl/
            • em-kwadrat Re: Profil FB Kocham Józefów 31.08.15, 17:07
              > Swoją drogą - czy ktoś mógłby podrzucić linka z innymi kandydatami w kategorii
              > "Tereny zielone" tegorocznego konkursu.

To może być trudne, gdyż za każdy etap konkursu trzeba płacić. Czasem gminy z uwagi na kwestie finansowe wycofują się z konkursu:
              chojnice24.pl/artykul/17951/nie-bedzie-modernizacji-roku/
              • surmia Re: Profil FB Kocham Józefów 31.08.15, 17:27
                Eeeeeee... to taki konkurs reklamowo-komercyjny trochę.
            • em-kwadrat Re: Profil FB Kocham Józefów 31.08.15, 17:20
              Tu masz zgłoszone, ale bez podziału na kategorie:

www.modernizacjaroku.org.pl/202-edycja_xix_i_etap_obiekty_obiekty_zgloszone_od_01_11_2014.html
              • surmia Re: Profil FB Kocham Józefów 31.08.15, 17:30
                A tu już znalazłam kategorie:
                www.modernizacjaroku.org.pl/plebiscyt
                To Józefów zwyciężył i zajął 3 miejsce, czy w ogóle wszyscy zwyciężyli?
                Sorry, że się czepiam, ale lubię dokładnie.
                • em-kwadrat Re: Profil FB Kocham Józefów 31.08.15, 18:15
                  Głosowanie internetowe jest tylko zabawą smile. Tu są wyniki:
                  www.modernizacjaroku.org.pl/216-edycja_xix_laureaci_tytul_mr2014_nagroda_glowna.html
                  www.modernizacjaroku.org.pl/218-edycja_xix_laureaci_wyroznienie_mr_2014_.html
                  www.modernizacjaroku.org.pl/219-edycja_xix_laureaci_nagrody_ministerstw.html
                  www.modernizacjaroku.org.pl/220-edycja_xix_laureaci_nagrody_instytucji.html
                  www.modernizacjaroku.org.pl/221-edycja_xix_laureaci_nagrody_mediow.html
                  • sapl Re: Profil FB Kocham Józefów 31.08.15, 21:34
                    Udział w I etapie konkursu ,,Modernizacja Roku" jest bezpłatny.
                    Udział w II etapie tego konkursu jest płatny. Wysokość wpisowego uzależniona jest od wartości inwestycji. Płock za zgłoszenie modernizacji Małachowianki, która kosztowała 30 mln zł, zapłacić miał 10 tys. zł. Józefów wydał na realizację skweru 3 mln zł, a więc zgodnie z logiką powinien zapłacić 1 tys. zł wpisowego. Koszt ten miasto wpisuje w koszta promocji. Nagroda umożliwia promocję, a koszt wpisowego niewielki. Tak więc o co chodzi? Józefów zapłacił zapewne i co się stało? Tylko była dobra promocja.
                    • em-kwadrat Re: Profil FB Kocham Józefów 31.08.15, 22:17
                      >Tak więc o co chodzi? Józefów zapłacił zapewne i co się s
                      > tało? Tylko była dobra promocja.

Sorry, ale o co Ci chodzi? Przecież wszyscy cieszymy się z nagrody dla Józefowa.
                      Ps.
                      Logika czasem zawodzi, ale w tym przypadku to nie ma znaczenia.
                      • em-kwadrat Re: Profil FB Kocham Józefów 01.09.15, 08:47
                        7. Zasady uczestnictwa.
                        Zgłoszenia obiektu dokonuje się na wzorach określonych w zał. nr 1 i 2 do niniejszego regulaminu.
                        Zgłoszenie do konkursu jest równoznaczne z zobowiązaniem do udostępnienia obiektu i dokumentacji wizytującemu jury.
                        Na koszty organizacyjne Konkursu zgłaszający obiekt realizowany na terenie Polski wpłaca:
                        3.000 PLN od budowy o nakładach do 250 tys. PLN,
                        4.500 PLN od budowy o nakładach do 500 tys. PLN,
                        5.500 PLN od budowy o nakładach do 1 mln. PLN,
                        7.000 PLN od budowy o nakładach do 2,5 mln. PLN,
                        8.500 PLN od budowy o nakładach do 5 mln. PLN,
                        9.900 PLN od budowy o nakładach powyżej 5 mln. PLN,
                        (do cen należy doliczyć 23% VAT)
                        www.modernizacjaroku.org.pl/File/Section/file/regulamin_2014s2.pdf
                        • sapl Re: Profil FB Kocham Józefów 01.09.15, 09:51
                          Nawet nie czytałem wcześniej tego regulaminu, ale dzięki Pani em-kwadrat mogłem się z nim zapoznać. Myślałem o 1 tys. zł, ale 8,5 tys. to też zważywszy na nakłady poczynione w skali roku na promocję, wydatek nie tak duży. Owszem zawsze można powiedzieć, że za 8,5 tys. zł można by było zrobić kawałek chodnika, jakiś odcinek rury wodociągowej lub kanalizacyjnej, posadzić kwiaty albo cokolwiek innego. Gdybym był burmistrzem miasta Józefowa, wówczas nie wiem co wybrałbym, pewnie chodnik lu cokolwiek, ale może promocję, bo ona też być musi. Jedno jest bezsprzeczne droga Pani em-kwadrat, że kwota kilku tysięcy zł jest mniejsza od milionów, które chciała Pani aby miasto wydało na wykup działki pod park w Michalinie. Prawda?
                          • surmia Re: Profil FB Kocham Józefów 01.09.15, 10:26
                            Sapl nie denerwuj się smile Wszystko jest ok.
                            Ja po prostu nie znałam zasad konkursu. Na stronie UM napisano, że Józefów wygrał. I fajosko, ale jak wygrał. Z kim, o ile. Tylko to chciałam wiedzieć. Bo informacje na stronie UM są, jakby to powiedzieć... nie zawsze drobiazgowo dokładne.
                            W zasadzie nie do końca jeszcze wiem, ale wiem już nieco więcej.
                            Mój Józefów wygrał.
                            Hura!
                          • em-kwadrat Re: Profil FB Kocham Józefów 01.09.15, 12:37
                            Drogi Panie sapl - nigdy nie mówiłam, że miasto powinno wydać kilka milionów na wykup działki od prywatnego podmiotu. Szczerze mówiąc, nawet bym się tym oburzyła. Proszę się tak nie denerwować i nie insynuować czegoś, czego nie było i nie będzie. 8,5 tys. zł to niewielka kwota, zwarzywszy na to, że może została podzielona między projektantów i wykonawców. Prawda?
                            Spoko, dziś ostatni dzień upałów - jutro przychodzi ochłodzenie.
                            • sapl Re: Profil FB Kocham Józefów 01.09.15, 13:23
                              Drogie Panie Surmia i Em-kwadrat,
                              na wstępie napiszę, że nie jestem zdenerwowany.
                              Nie jest to tajemnicą, że informacje umieszczane na stronie miasta lub FB są odpowiednio przygotowane i czasami wkradają się nieścisłości etc.
                              Co do domniemania, że Pani Em-kwadrat popierała pomysł lokowania na działce w Michalinie parku, zamiast Intermarche, to wysnułem je po lekturze pani wpisów w wątku tej sprawie poświęconym. Być może pomyliłem się.
                              Pozdrawiam,
                              Sapl

• surmia Re: Profil FB Kocham Józefów 01.09.15, 13:42
                                sapl napisał:
                                na wstępie napiszę, że nie jestem zdenerwowany
                                No to kamień z serca drogi nasz saplu józefowski smile

A co do nieścisłości - nie do końca śledzę fejsbuki, ale na stronie UM nieścisłości są dość częste, niestety.
                                Co mnie dziwi, bo przecież jest w UM specjalna jednostka od sprawdzenia informacji zawieszanych gdziekolwiek i wyeliminowania nieścisłości.
    • surmia Re: Profil FB Kocham Józefów 09.11.15, 16:30
      http://images77.fotosik.pl/57/fd2b614929c87ae6med.png

Możliwe, że wzrosną stawki
      I ten smutny emotek, a na twarzy szeroki uśmiech.

Radny Adrianie - wspaniale pan podkopuje i podkłada co nieco.
      Mistrz po prostu.
      • jozefow512 Re: Profil FB Kocham Józefów 09.11.15, 22:26
        > Radny Adrianie - wspaniale pan podkopuje i podkłada co nieco.
        > Mistrz po prostu.

A radny Adrian pochwalił się tym, że jest jednym z głównych winowajców tego, że podatek od nieruchomości tyle wynosi?

To są w szczególności koszty, które ponosi miasto przez działanie jego inicjatywy KJ. Skądś trzeba brać pieniądze dla OPWiK.
        • sn00kie Re: Profil FB Kocham Józefów 09.11.15, 22:50
          Bardziej śmieszy mnie temat informacji o zagubionych zwierzakach na stronie UM. Problem skali światowej. Jakby nie było ważniejszych tematów w Józefowie.
          • surmia Re: Profil FB Kocham Józefów 11.11.15, 16:57
            Nie tylko ciebie to śmieszy. Naszego radnego Adriana także.
            www.facebook.com/MiastoJozefow/posts/1048758708488615
            Nawet na fb józefowskiego PiSu o tym wspomina.

Ale bardzo wielu mieszkańców Józefowa traktuje temat zupełnie poważnie.
          • em-kwadrat Re: Profil FB Kocham Józefów 11.11.15, 23:26
            Radny Adrian Pyra jest z zupełnie innej bajki niż ja, ale szczerze mówiąc to info na facebooku traktuję jako "wieszanie psów" na jego osobie i bardzo mi się to nie podoba. Ot, takie tanie szukanie poklasku.
            Jeszcze bardziej nie podobają mi się komentarze na oficjalnej stronie Miasta Józefów w stylu - tu cytat : "Trutki na smierdzacych bezdomnych by sie przydały.." , "Ja cys pierdolnieci zlapac tego co to napisal i powiesil na dzewie i go zajebac za takie cos" "To się sama otruj!!!! Żałosna! !!!" "Pojebalo was trutke sami sobie zezryjcie a nie zwierzętom będziecie dawać debile! !!!!!!!!!!!!!!!!!"
            Może to jest w obecnych czasach "normą", ale na stronie, gdzie jest herb miasta Józefów?. Czemu takich komentarzy się nie kasuje?!
            • surmia Re: Profil FB Kocham Józefów 12.11.15, 10:23
              A ja traktuję to info jako obronę przed atakiem radnego.
              Ten facet ewidentnie się czepia.
              O zwierzętach ostatnio jakoś się zaczęło więcej i bardziej ludzko mówić, i dobrze, a on ma problem z informacjami na stronie miasta.

Dla mnie ten problem w ogóle nie powinien istnieć, bo powinien być obowiązek czipowania psów. Zamiast nieściągalnego podatku.
              I wszystko byłoby jasne, bez ogłoszeń, szukania, przetrzymywania.
              Jedynym radnym który robi coś w tym kierunku jest nasz wspaniały Radny Batorski.
              I chwała mu za to.

Co do komentarzy na fb Józefowa - nie będę nic pisać, bo żal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka