Dodaj do ulubionych

Wieś Obok Torów

17.09.15, 18:57
Tak rozszyfrowana została rejestracja WOT na jednym z portali… Taki żarcik, ale mam pewnie, jak duża część z Was też takie blachy. Jednak to co dzieje się w mieście od początku tygodnia to jakiś koszmar. Musimy przeżyć te kilka remontów, aby było lepiej i spokojnie biorę to na klatę. Ale dziś próbowałem wyjechać tyłem z parkingu Daglezji na Granicznej. Przejechało 64 samochody i nikt nie zareagował na włączone światło cofania i kierunkowskaz. To trwało naprawdę kilka minut. W końcu wymusiłem pierwszeństwo i wydostałem się. Chociaż kierowca Peugota nie był zachwycony. Po paru minutach podobna sytuacja zdarzyła mi się przy Sienkiewicza, obok Tesco. Ja w kwestii przepuszczania pieszych, zwalniania aby ktoś wyjechał z bocznej drogi jestem bardzo przeczulony i staram się być bardzo kulturalny na drodze. Nie obserwowałem takich scen w Józku do tej pory. Nie chce powiedzieć, że to tylko nasi sąsiedzi zza miedzy, bo przecież nie ma takiej możliwości. Czy nie można przeżyć tego wspólnego remontu na większym luzie i z uśmiechem. Zdaję sobie sprawę, że dojazd z Warszawy do Otwocka to w tej chwili koszmar, ale pomagajmy sobie z uśmiechem.
Obserwuj wątek
    • anet-a1972 Re: Wieś Obok Torów 18.09.15, 05:55
      Dobrze że wieś (brak anonimowości) i dobrze, że obok torów. Trochę przewrotne, ale fajne smile Jestem za kulturą na drogach. Moim zdaniem totalny paraliż w Józefowie nastąpił, kiedy wszystkie klasy w SP2 miały wywiadówkę o tej samej godzinie w ostatnią środę. To nie był dobry pomysł. Cała zachodnia strona Józefowa stała.
      • jozefow512 Re: Wieś Obok Torów 18.09.15, 08:55
        anet-a1972 napisał(a):

> To nie był dobry pomysł. Cała zachodnia strona Józefowa stała.

Zacytuję klasyka (zmienionego): Bo Józefów to nie wieś, żeby po nim rowerem jeździć ....smile

Ciągle u nas samochód jest wyznacznikiem prestiżu. Jak już ktoś tego szrota kupił na kredyt, to nie może nim nie jeździć...

MSPANC
        • jarecki_2 Re: Wieś Obok Torów 19.09.15, 10:06
          Od leczenia kompleksów są specjaliści.....
    • surmia Re: Wieś Obok Torów 18.09.15, 09:39
      O jaki piękny wątek.
      Uśmiechajmy się i dajmy wjechać/wyjechać/przejść.
      Wiecie jak miło jest, gdy przepuszczając pieszych na pasach, ten pieszy uśmiechnie się do nas z wdzięcznością?
      Ja to uwielbiam i zawsze odwzajemniam uśmiech.
      Albo jak zamruga światłami w podzięce za wpuszczenie do kolejki aut.
      Taki gest to raptem kilka sekund, a jaka satysfakcja!

Fakt, mieszkańcy Otwocka są u nas dopiero przed dłuuuuuuuuugim korkiem do domu, podczas gdy my już na miejscu, ale też mogliby się postarać zachować spokój.
      Czego życzę wszystkim utrudzonym codziennym dojazdem do pracy czy gdzietamjadą.
      • iprize Re: Wieś Obok Torów 18.09.15, 11:16
        do kiedy ten remont bedzie i taki ruch w Jozku ?
        • spi.acy Re: Wieś Obok Torów 18.09.15, 12:26
          do 26 września
      • grzeg_sz_1 Re: Wieś Obok Torów 18.09.15, 16:02
        Rozumiem surmiu że mieszkańców Otwocka poznajesz po bruździe? big_grin
        • surmia Re: Wieś Obok Torów 19.09.15, 18:29
          Nigdzie nie pisałam, że rozpoznaję mieszkańców Otwocka w korku.
          Życzyłam im tylko cierpliwości, bo mają do domu dalej niż my i więcej korków przed sobą.
          Natomiast twój styl rozpoznaję bezbłędnie jeszcze przed przeczytaniem posta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka