Dodaj do ulubionych

Mamy strasznie drogo w aptekach

07.01.16, 16:15
Czy wy też macie takie odczucia?
Ja chyba przesiadam się z naszych aptek na internetowe.
Mam dość.
Teraz, zimą, czasem trzeba kupić jakieś minerały czy witaminy, a tu ceny zaporowe.
A może znacie jakąś aptekę z cenami nie z kosmosu?
Obserwuj wątek
    • ans-ja Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 07.01.16, 17:54
      polecam Zico- są naprawdę tani.Różnica na recepcie po sprawdzeniu w naszych aptekach ok.50 zł.W Otwocku są dwie.
    • dbam_o_zdrowie Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 07.01.16, 22:44
      Nie chodzę po aptekach juz ze dwa lata. Nie sorry, byłam ostatnio po gazę. Przerzuciłam się na zielarski. Każdy farmaceutyk można zastąpić naturalnymi ziołami, owocami, warzywami ze sklepu ekologicznego. Dobrze zaopatrzony zielarski jest na androllego 11 w Otwocku. Paczka ziół to wydatek ok 3 zł. Zależy od rodzaju. Owoce (susz) są droższe. Herbata żurawina (ale ma za to 50% surowca) reszta to hibiskus albo dzika róża nie pamietam, to juz koło 10zł.
      Po co przepłacać za sztuczne witaminy czy minerały które i tak sa przyswajalne w ilości max 20% do 30% jeżeli sie znasz na tym jaki dokładnie typ suplementu powinnaś kupić - resztę wydalasz do kibelka. Mi sie nie uśmiecha wysykiwac 60 czy 70zl. Np magnez powinien być cytrynian a tu proszę można kupić węglan albo tlenek. Ten ostatni wchłania sie w ilości max 4%.
      Dlatego polecam zielarski.
      • obywatel25 Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 07.01.16, 23:30
        Nie tak dawno mówiono że na każdej ulicy są banki, obecnie apteki chyba wyszły na czołosmile
        Towar zalega na półkach jak w sklepach spożywczych. Jest zbyt i obroty. Reklam bez liku o odchudzaniu i diecie. CZY SŁYSZYMY coś o ZDROWYM ODŻYWIANIU w reklamachsmile
        Pewien młodzieniec przeczytał na fejsie, co ty opowiadasz że w te święta przytyłaś, przecież w sierpniu miałas podobną tuszęsmile.
        A napiszę, ile osób wie o np. wodzie utlenionej, soku z buraka ćwikłowego, czosnku...... itd itp
        wpisuję woda utleniona i obok wiellle porad. Oczywiście że trzeba mieć baczenie na wszystko, ale
        jezeli pomagają np. na zewnątrz to dlaczego niektóre nie do wewnątrz.Przecież farmacja używa do suplementów różnych ziół. smile Uffff się rozmarzyłem ja ludowy, ale pewne sprawdziłem i żyję.
        W życiu piękne są tylko chwile i dla nich.........
      • jozefow512 Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 08.01.16, 08:30
        dbam_o_zdrowie napisała:

> Nie chodzę po aptekach juz ze dwa lata.

Bo nie chorujesz.

> Dlatego polecam zielarski.

A odpowiedzialność za swoje rekomendacje jakąś bierzesz? Postawisz własne pieniądze jako gwarancja twoich rad?

> Paczka ziół to wydatek ok 3 zł.

Paczka zapałek jest jeszcze tańsza. I nie trzeba tych zapałek jeść a w większości chorób efekt ten sam co ziół.
        • dbam_o_zdrowie Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 14.01.16, 00:51
          jozefow512 napisał:

> dbam_o_zdrowie napisała:
          >
          > > Nie chodzę po aptekach juz ze dwa lata.
          >
          > Bo nie chorujesz.

Nie do końca. Zdarzają sie problemy ze zdrowiem ale każdy z nich wyleczyłam ziołami w rożnej postaci np: napary, inhalacje, smarowanie olejkami (to działa skuteczniej niz antybiotyk) tylko trzeba wiedzieć co kiedy ile i w jakiej formie podawać. Oraz , i to chyba najważniejsze, trzeba wiedzieć kto produkuje zioła najlepszej jakości, a czego nie warto wogóle kupować. Jesli ktoś nie wie oraz jednocześnie nie chce sie dowiedzieć oraz dobrze mu z tym jak sobie pigule za piguła połyka to jest skazany na farmakologiczna chemię. Ja poprostu sie troche dokształcałam z innych metod leczenia samej siebie, wypróbowałam na sobie i zadziałało, poleciałam mamie i zadziałało. Potem reszta rodzinki wypróbowała za nami. Stad wiem ze to działa. Ale każdy ma wybór metody. Ja wybieram te która wyleczy a nie tylko będzie leczyć objawy.
          • doomi Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 14.01.16, 08:44
            No właśnie - "wyleczyłaś" siebie, mamę i resztę rodzinki, a teraz masz misję zbawiania świata ziołami. I sobie miej, ale bez napinki i narzucania innym swojej filozofii myślenia.
            Masz jakieś wykształcenie w dziedzinie którą tak promujesz? czy po prostu charakterek dyktatorski, nieuznający innych argumentów?
            Dla mnie takie działania jak Twoje przynoszą więcej szkody niż pożytku. Moje dziecko studiuje medycynę i często opowiada ilu ludzi muszą ratować po zatruciach różnymi ziółkami zleconymi przez dziwnej maści szarlatanów.
            • dbam_o_zdrowie Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 14.01.16, 22:13
              Szkodę przynosi sobie każdy sam jesli oddaje swoje zdrowie w czyjeś ręce i sądzi ze ktoś go po prostu wyleczy. Twoje zdrowie to Twoja odpowiedzialność. Idąc do lekarza po poradę decydujesz sie na jego metodę z własnej woli. Nikt cię do tego nie zmusza. Idąc do fitoterapeuty po poradę decydujesz sie iść wg jego zaleceń tez z własnej woli. Sprawdź liczbę ludzi którzy zmarli po zażyciu ziół zgodnie z zaleceniem. Potem porównaj ja z liczbą zgonów spowodowanych przyjmowaniem leków farmakologicznych przepisanych zgodnie z zaleceniem ( przeczytajcie www.kontestator.eu/smierc-z-winy-medycyny-(1).html ). Nie słucham tępo zaleceń lekarza, ja go sprawdzam. Idę po poradę do kolejnego, i do kolejnego. Weryfikuje sama co jest na recepcie, czy można to podać w tej określonej sytuacji, czy dawka jest dobrze wyliczona. Tak samo sprawdzam sprzęt który kupuje, jedzenie czy jest świeże, kasjera na kasie czy mnie dobrze podliczył. Tam gdzie moge to sprawdzam. To nie żadna hańba zweryfikować lekarza i z nim dyskutować na temat własnego zdrowia. Odkąd zaczęłam sprawdzać zalecenia lekarzy okazało się ze ich porady nie posłużą mojemu zdrowiu. Znalazłam swój sposób na swoje zdrowie. Każdy ma do tego prawo.
              A twojemu dziecku polecam książki Aleksandra Ożarowskiego z których naprawdę się nauczy leczyć ludzi. Jedna z nich pod tym linkiem pdfki.cba.pl/Ziololecznictwo%20-%20Poradnik%20dla%20lekarzy.PDF
              • doomi Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 15.01.16, 20:32
                "A twojemu dziecku polecam książki Aleksandra Ożarowskiego z których naprawdę się nauczy leczyć ludzi."

He he jasne... może ja Ci polecę kilka lektur? A nie znasz jakiś ziółek na nadmierne ego? byś sobie napar przyrządziła i może świat wydawałby Ci się bardziej przyjazny wink

Chociaż czekaj - jak tak sobie pomyślę, to faktycznie muszę mojemu dziecku powiedzieć że idzie złą drogą. Zamiast sześciu lat ciężkich studiów, roku stażu i sześciu lat specjalizacji wystarczy przeczytać książeczkę, może dwie i voila - można leczyć ludzi! big_grin
                Że też jeszcze nobla nie dostałaś...
                • dbam_o_zdrowie Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 15.01.16, 23:59
                  Oj, następny po J512. Tak, zdecydowanie przebadaj wątrobę. Zdrowia życzę.
                  • doomi Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 16.01.16, 13:28
                    a ty głowę - koniecznie!
              • jozefow512 Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 15.01.16, 21:58
                dbam_o_zdrowie napisała:

Tam gdzie moge to sprawdzam. To nie żadna hańba zweryfikować lekarza i z nim dyskutować na temat własnego zdrowia.

A co ty wiesz o medycynie? Z twoich postów wynika, że kompletnie nic. Pijesz ziółka na przeziębienie, jednak nie chorowałaś na nic poważnego.

Swoim "nawracaniem" na "ziołoreligię" robisz ogromną krzywdę tym, którzy są naprawdę chorzy i posłuchają twoich śmiertelnych rad. Czy wiedziałaś o tym, że masz krew na rękach?
                • dbam_o_zdrowie Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 16.01.16, 00:39
                  Nie potrzebuje iść na medycynę i zakuwać wiele pozycji książkowych żeby leczyć ludzi. Wystarczy mi jedna mądra książka doktora Ożarowskiegp żeby zadbać o siebie. Tobie tez może sie to przydać choćby dlatego żeby na starość nie widzieć swojej krwi na swoich własnych rękach.
      • surmia Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 08.01.16, 09:38
        dbam_o_zdrowie napisała:
        Każdy farmaceutyk można zastąpić naturalnymi ziołami, owocami, warzywami ze sklepu ekologicznego

Na krótką metę tak, ale jak naprawdę trzeba coś uzupełniać, to robi się problem. Nie da się zjeść tak dużych ilości warzyw lub ziół w ciągu dnia, aby uzupełnić niektóre braki.
        Zresztą warzywa w sklepach "ekologicznych" często niewiele różnią się od zwykłych.
        Żadnych ziół nie należy spożywać w nadmiarze i długo bez porozumienia z lekarzem. Naprawdę można sobie czasem nieświadomie zaszkodzić.
        • jozefow512 Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 08.01.16, 11:13
          surmia napisała:

> dbam_o_zdrowie napisała:
          > Każdy farmaceutyk można zastąpić naturalnymi ziołami, owocami, warzywami ze
          > sklepu ekologicznego

>
          > Na krótką metę tak,

Na żadną metę. dbam_o_zdrowie (raczej nick powinien być - zabijam_ludzi_zniechęcając_do_leczenia) pisze o prawidłowym odżywianiu i suplementach diety a nie O LECZENIU.

Jeśli dbam_o_zdrowie jest taka sprytna (twierdzi, że każdy farmaceutyk da się zastąpić ziółkami) to poproszę o zastępnik np. dla szczepionki przeciwko czarnej ospie.
          • dbam_o_zdrowie Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 14.01.16, 00:38
            Józio, Słońce ty moje. No mieszkamy w tym samym mieście. Być może sie kiedyś spotkamy, ja odrazu poznam ze coś ci dolega i nie zawaham sie ci pomoc. Na początek tylko coś poradzę, z czystej dobroci serca. Jesli będziesz chciał dalej posłuchać to ja dalej bede mowić. Jesli nie, Twoja wola. Ale tak na pierwszy rzut oka czytając twoje posty powiem jedno. Coś ci kolego leży na wątrobie. I nie wiem czym jest zatruta, ale przebadaj sie bo naprawdę zaczynam sie o ciebie martwić.
            • jozefow512 Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 15.01.16, 09:23
              dbam_o_zdrowie napisała:

> Józio, Słońce ty moje.

smile

> Jesli będziesz chciał dalej posłuchać to ja dalej bede mowić.

Bardzo chętnie posłucham. Podasz mi ten ziołowy zastępnik szczepienia przeciwko czarnej ospie?

Trzymaj się zdrowo, dbaj o swoje zdrowie i nie namawiaj więcej ludzi do umierania w imię twoich chorych zasad.
        • dbam_o_zdrowie Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 16.01.16, 00:18
          Myśle ze trzeba sobie zadać samemu pytanie: jaki nawyk bądź nawyki w moim codziennym bycie nie służą mojemu zdrowiu? Postarać sie je wyeliminować. Krok po kroku. bo co innego jak choroba może sie nam przytrafić jesli codziennie będziemy powtarzać w kółko te same błędy? Przez wiele lat.

Co do warzyw ekologicznych proponuje ci dwutygodniowy test. Zacznij jeść tylko ekologiczne produkty przez ten czas. A potem po tych dwóch tygodniach wróć do starych dostawców. Ciekawa jestem czy poczujesz różnice. Nie dowiesz sie jesli nie spróbujesz. Tylko trzeba uczciwie 100% eko. Sprawdź tak sama dla siebie.

Jesli chodzi o spożywanie ziół to swobodnie zastępują u mnie w domu herbatę. Naprawdę żal marnować kropli płynu żeby nie dostarczyć w niej do organizmu tych cennych naturalnych składników jakie posiadają zioła. Herbata jest srogo przereklamowana.
      • owjozef Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 16.01.16, 08:35
        1. Prawie wszystkie farmaceutyki zachodniej medycyny oparte są na ziołach. Często działanie tych firm jest pożądane, w przypadku opracowania sposobów maksymalizacji skuteczność leczenia, ale w dużej mierze mafia farmaceutyczna stara się opatentować co się da i wyeliminować konkurencję ze strony medycyny naturalnej, przy czym w rzeczywistości działy "badania i rozwój" tych koncernów błądzą po omacku wciskając za ciężkie łapówki substancje o bardzo dużych skutkach ubocznych.

2. Jesteśmy tym, co jemy, pijemy, czym oddychamy - najlepszy jest zdrowy styl życia i prewencja. Najwyższa pora by drastycznie podwyższyć składki ubezpieczeniowe tym, którzy swoim flejtuchowatym podejściem do zdrowia wywołują olbrzymie koszty społeczne ich późniejszego leczenia.

3. Medycyna zachodnia ma olbrzymie osiągnięcia w medycynie interwencyjnej, w chirurgii, nie da się tego zastąpić żadnymi ziółkami. Co byś zaaplikowała mądralo osobie we wstrząsie anafilaktycznym lub z początkiem zawału?

4. Dlatego najlepsze ośrodki medyczne na Zachodzie już od jakiegoś czasu stosują podejście integracyjne, włączając to co najlepsze z medycyny, wschodniej, niekonwencjonalnej do terapii i zapobiegania.
        • dbam_o_zdrowie Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 16.01.16, 14:32
          ad4: Dlaczego u nas w Polsce sie tego nie robi?
          • owjozef Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 16.01.16, 18:20
            Polska to kolonia
    • heca7 Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 08.01.16, 09:06
      Moja mam jeździ z Falenicy do Apteki w Uniwersamie. Kupuje mnóstwo leków, które brać musi. Twierdzi, że różnice są duże jest o wiele taniej. Z tym, że ona ma darmową komunikację wink
      • surmia Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 08.01.16, 09:42
        Dzięki, sprawdzę tę aptekę. Mam dość przepłacania po połowie ceny.
        Apteki w Warszawie biorą znacznie mniejszy haracz niż nasze.
        Chyba mamy ich jeszcze za mało.
        • doomi Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 08.01.16, 11:24
          musisz się surmia pospieszyć
          uniwersam
          • surmia Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 08.01.16, 11:28
            doomi napisała:
            musisz się surmia pospieszyć

No i dobrze. Obrzydliwy jest ten Uniwersam.
            Wobec tego strzelam focha, obrażam się na józefowskie apteki i kupuję w necie.
            • zjozefow Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 08.01.16, 19:24
              A np w Danii jest limit liczby aptek a ceny ustalane są przez państwo. W każdej aptece jest ta sama cena
    • jedza123 Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 08.01.16, 22:14
      Surmia, APTEKA GLOWNA w Otwocku k/ Rossmanna na ul. Andriollego.. W Michalinie recepta- 530 zł a tam 230 zł?? w większości leki biorą prosto od producentów dlatego niższe ceny i mają dużo promocji oraz spory wybór tańszych zamienników..
      • surmia Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 09.01.16, 15:56
        O! I o to mi chodziło. Dzięki. Sprawdzę sobie.
        Właśnie w jednej z michalińskich aptek zapłaciłam ostatnio jakąś cenę z kosmosu. Porównałam potem ceny i złapałam się za głowę. Nigdy więcej!
        A do Otwocka podjadę i oblukam.
    • piotr0920 Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 09.01.16, 13:07
      Polecam aptekę internetową DOZ.pl
      Zamówione leki można odebrać osobiście w aptece w Michalinie (lub w innych aptekach, ponad 800 aptek w całym kraju) lub poprzez przesyłkę kurierską (z tej opcji jednak nie korzystałem), zazwyczaj już na drugi dzień od złożenia zamówienia.
      Ceny są niższe niż w stacjonarnej aptece, nawet od kilku do kilkunastu złotych na jednym produkcie.
      • obywatel25 Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 09.01.16, 16:01
        Ciekawy temat z drogimi i tanimi aptekami i np. sklepami spożywczymi, innymi ,,tworami " handlowymi i piszącymi na danych forach itd itp. Kto na kim zarabiasmileMyślę sobie ze te wszystkie ,,twory handlowe i usługowe" itp które są bardzo duże lub zrzeszone biorą hurtem od producenta lub hurtowni jest u nich taniej bo duży obrót mały zysk i wychodzą na swoje.Natomiast zauważcie ile nowych i starych pojedynczych upadło lub pada po krótkim czasie. A czy pracownicy w takich dużych zarabiają więcej? Duży jak ze wszystkim czego się nie dotkniesz ma większą siłę przebicia. Mały i biedny mało ma do powiedzenia, wszyscy go wykorzystują. było takie powiedzonko ,,dlaczegoś biedny boś głupi a dlaczegoś głupi boś biedny" tylko nie bierzcie tego dosłownie bo to przenośnia. Przecież wszyscy jesteśmy coraz lepiej wykształceni a i tak wciskają nam ciemnotę i albo uwierzymy lub róbmy swoje.
        na koniec tego wywodu przytoczę moje powiedzonko,,nieważne w którą stronę wieje wiatr, żagle swoje ustaw tak abyś płynął/a naprzódsmile uff wiele by pisać ale ,,psy ujadają a karawana jedzie dalejsmile
    • surmia Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 11.01.16, 13:58
      No i byłam w pięknej i przyjaznej klientom aptece. W Otwocku. Po wykupieniu jednej recepty z jednym lekiem zostało mi w kieszeni 33 zł. W porównaniu z apteką w Józku.
      Można? MOŻNA!
      Polecam wam aptekę przy Biedrze i Rassmannie na Kołłątaja.
      Nawet taniej niż w aptece wysyłkowej!
      • cinqueterre Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 11.01.16, 14:18
        Surmio, jedza123 pisała chyba o innej - APTEKA GLOWNA w Otwocku k/ Rossmanna na ul. Andriollego. Może jest jeszcze taniej? Piotr0920, w której aptece w Michalinie jest odbiór osobisty z DOZ.pl? Na ich stronie nie ma takiej informacji. Jest tylko lakoniczne: Odbiór osobisty w jednej z 843 aptek na terenie całego kraju.
        • surmia Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 11.01.16, 14:23
          Musisz się do DOZ.pl zalogowac to będzie widać te apteki.

Ja wiem, że jedza pisała o innej, ale tamta jest w głębi Otwocka, a ja mam dość ambiwalentny stosunek do parkowania w Otwocku. Więc zajechałam do tej przy Biedrze.
          I bardzo dobrze zrobiłam.
    • obywatel25 Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 15.01.16, 21:22
      LUDZISKA, do jasnej anielki nie biczujcie jedni drugich chociaż na tym forumsmile
      Myślę sobie że ludzie z XX wieku mają swoje doświadczenia i chcą podzielić się z innymi wiedzą. Czy inni skorzystają z tych podpowiedzi, ich sprawa. Przecież gdy muszą do lekarza to też pytają i wybierają.
      Znam z autopsji, gdy ,,znachorka" po zabiegach u dziecka które było leczone w szpitalu, przyjęła 3 lekarzy, a oni tylko niech się P.nie chwali że byli lekarze.
      Moim zdaniem niektórzy na tym forum piszą i stwierdzają tylko ja ja ja, wiem najlepiej i wszystko co piszę to prawda. A góral powiedział że są 3 prowdy, prowda-scyro prowda i gówno prowdasmile
      Ja ja ja staram się pisać i mówić moim zdaniem i z uśmiechemsmile tak mi się wydaje.
      No to besztajcie, wyżyjcie się na obcym forumiesmile a nie w rodziniesmile
      • feelek Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 16.01.16, 00:54
        słuchaj Obywatelu, tak nie mozna:
        Surmia i Jozefow sie wk... wili na to, ze Dbajaca_o_zdrowie zaczela tu sprzedawac swoją parafilozofie, semiwiedze jakoby zielarstwo moglo zastapic medycynę.
        Nie mozna w tym kontekscie uzywac slowa wiedza bo takie stwierdzenie dyskwalifikuje to pojęcie.
        PS.Osobiscie b. sie ucieszylem na to, co Dbam-o- zdrowie napsala: znam dosc dobrze kogos, co ma potężne problemy z kregoslupem ( jego kregoslup przypomina stan polskiej demokracji). to jakie ziolka mu go naprawia?
        • surmia Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 16.01.16, 12:03
          (...) Surmia i Jozefow sie wk... wili na to (...)
          JA!?!?!? Ja się wk...?
          W życiu!
          Jestem oceanem spokoju.
          Jestem zaśnieżoną, cichą doliną.
          Jestem spokojem....ommmmmmmm......ommmmmm.....ommmmmmm....

Co do uzdrowicieli, zielarzy, pewnie są wśród nich ludzie posiadający jakąś wiedzę, być może czasem jedynie ludową - co nie wyklucza, ale większość to szarlatani żerujący na ludzkiej naiwności. Namawiają ludzi z rakiem na zioła i picie wody oraz odstawienie leków i nieufanie lekarzom, którzy pracują dla koncernów. Zabijają. Namawiają na śmiertelne głodówki.
          Trzeba być ostrożnym.
          Ziółka są dobre, ale nie zamiast.
          Obok tak. Zamiast nigdy.
          Dbająca - nie wiem jakie zioła pijesz i w jakich ilościach, ale pozdrów ode mnie swoje nerki. Tak na wszelki wypadek.
    • owjozef Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 16.01.16, 08:22
      Co sądzicie o aptece na Sikorskiego na końcu Michalina? I tej nowej w Milo Park koło PiPu?
      • surmia Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 16.01.16, 12:04
        Nie byłam, nie sprawdzałam, ale nie liczę na jakieś fajerwerki. Jak będziesz i porównasz - daj znać na forum. Warto wiedzieć takie rzeczy.
        • tofel3 Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 22.01.16, 17:07
          Sikorskiego 7, przy Pakfalu. Ja polecam, ceny sporo niższe jak w pozostałych. Np Saridon jest tańszy nawet o 7 zł.
    • surmia Do dbam_o_zdrowie 16.01.16, 15:23
      Oj, coś słabo się douczyłaś na temat suplementacji.

Oto cytat:
      Do prawidłowego funkcjonowania organizm potrzebuje codziennie nie tylko białka, węglowodanów, tłuszczów, ale również witamin i biopierwiastków […]
      Gdybyśmy chcieli uzyskać niezbędne dawki witamin i biopierwiastków ze spożywanych owoców, warzyw i zbóż, musielibyśmy zjadać je w takich ilościach, że nasz przewód pokarmowy by temu nie podołał. O zaspokojeniu potrzeb na witaminy i biopierwiastki w sposób naturalny można by myśleć tylko wtedy, gdybyśmy mogli zjadać owoce natychmiast po ich zerwaniu, warzywa po wykopaniu z ziemi […].
      Biopierwiastki zmieniają swoje właściwości. W świeżych owocach i warzywach sole mineralne są związane z białkami, wchodzą w skład enzymów, co sprawia, że są łatwo przyswajalne [...].
      W pożywieniu otrzymujemy za mało witamin i soli mineralnych, a potrzebujemy ich więcej niż kilkadziesiąt lat temu, z powodu zanieczyszczenia środowiska i naszego stylu życia.

Zgadnij kogo zacytowałam.
      Chyba nie zgadniesz, bo inaczej byś nie podawała Ożarowskiego jako propagatora leczenia wyłącznie ziołami i wroga aptek.
      Tak, to cytat z przywołanego przez ciebie farmaceuty - Aleksandra Ożarowskiego.
      Jak dla mnie powinnaś jeszcze raz przeczytać jego książkę, albo nawet w ogóle wszystkie jego książki.
      A potem zniechęcać do aptek i "chemii farmakologicznej".
    • konopielka80 Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 20.02.16, 12:11
      Od pewnego czasu korzystam z apteki internetowej Dbam o Zdrowie doz.pl. Zamawiam leki przez stronę, także te na receptę a odbieram w aptece w Michalinie na Sikorskiego (między Michalinem a Falenicą). Mają bardzo konkurencyjne ceny w przypadku leku, który kupuję na receptę, pominę nazwę ale cena w aptekach w okolicy to ok 35-38zł za opakowanie a w doz.pl płacę 25-28zł. Przy zakupie trzech opakowań a na tyle mam zawsze receptę różnica jest znaczna. Odbiór jest gotowy dzień po zamówieniu, czasem dwa dni gdy muszą lek ściągnąć z hurtowni. Powiadomienie dostaję smsem.
      • cinqueterre Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 20.02.16, 14:29
        Potwierdzam. Też korzystam z tego sposobu. Dobrze, że jest taka możliwość.
        • tofel3 Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 20.02.16, 17:21
          www.ceneo.pl Sprawdzamy gdzie najtaniej smile
    • mirasrocz Re: Mamy strasznie drogo w aptekach 10.05.16, 00:09
      w otwocku jest duzo taniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka