Dodaj do ulubionych

Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór "gwiazdy"

11.09.16, 21:30
W gazecie JNŚ znalazło się zaproszenie na obchody 65-lecia klubu (zacnego zresztą jubilata) Józefovia Józefów. Na terenach stadionu miejskiego i zaplanowano piknik a jedną z zapowiadanych "atrakcji" był występ zespołu "dixieDNX" Oto kilka cytatów z największego przeboju "gwiazdy" :
" pluję kur......e w ryj kiedy nie wie kim jest wyklęty " ,"od wylizanych Kenów i niedoru.......ych Barbie"., "dziwka za pieniądze połknie nawet jaja" Więcej można zobaczyć i usłyszeć na tjozefovia.futbolowo.pl/news/article/piknik-z-okazji-65-lecia-klubu-mlks-jozefovia-jozefow,
Kto jest autorem tego pomysłu?
W tym klubie trenują setki dzieciaków, jak można zapraszać je i promować koncert autorów takich tekstów?
Czy koncert został zorganizowany przy udziale środków miejskich (publicznych)?
Uznaję demokrację i każdy ma prawo słuchać muzyki jakiej chce, wybrać dowolny koncert ale w przypadku pikniku wygląda to inaczej, przychodzi młodzież, rodziny z dzieciakami nie wiedząc do końca co może ich dziecko usłyszeć i w jakim 'artystycznym" wydarzeniu weźmie udział ect. Żenujące.
Ps. Na szczęście mój syn dostał sms-a od kolegów że nie warto iść na piknik bo nudy ale na stronę wszedł i teledysk obejrzał.
Ps 2. czy ktoś był na koncercie? Ja "niestety" nie mogłem
Ps. 3 czy ktoś zna odp. na powyżej postawione pytanie na temat źródeł finansowania oraz pomysłodawców wydarzenia?

Obserwuj wątek
    • rozbawiony0 Re: Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór "gwi 11.09.16, 22:38
      to zapewne "przyjaciele królika"...
      • fanjozefowa Re: Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór " 12.09.16, 10:47
        Znajdźmy zatem "królika i jego przyjaciół"
        • jozefow512 Re: Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór " 12.09.16, 15:00
          Moim zdaniem po czymś takim zarząd Józefovii powinien podać się do dymisji.

Jeśli klub sponsorowany przez miasto Józefów w ramach pikniku 65-lecia promuje takie postawy (bluzgi, narkotyki, wódka, etc.) to chyba czas aby miasto przestało promować wśród józefowskiej młodzieży takie właśnie postawy. I bynajmniej nie chodzi mi tu o fragmenty "patriotyczne" ale o całokształt, czyli alkohol, narkotyki, bójki, przestępczość.

Czy to są postawy, które promuje miasto Józefów?

Czy my zapisujemy nasze dzieci do Józefovii, czy do gangów młodzieżowych?

Czy ambicją naszych dzieci ma być seks z prostytutką (jak w utworach DixieDXN, cytat: "życie hardcore'a, kurwa szczera, nawet dziwka mówiła, że byłem the best")? Czy takie postawy "hardcore" promuje Józefovia?

• marius68 Czy ktoś z Was był na tym koncercie? 12.09.16, 15:24
            Zadam krótkie pytanie.

Czy ktoś z Was był na tym koncercie?

Tak się pytam, bo z tego co wiem to piosenki na koncercie w Józefowi były wygładzone i ocenzurowane.

Mariusz
            • surmia Re: Czy ktoś z Was był na tym koncercie? 12.09.16, 15:44
              Nawet jeśli były wygładzone, to zapraszanie zespołu tego typu to strzał w kolano dla wizerunku klubu dla młodzieży i dzieci.
            • jozefow512 Czy ktoś posłuchał przed koncertem zespołu na YT? 12.09.16, 16:29
              Widzisz Mariuszu. Dzisiaj dzieci mają dostęp do YouTube. Idą na koncert a potem wracają do domu, włączają komputer i wpisują Dixie DXN.

I potem pytają się: tato, co to jest kurwa szczera? Co to znaczy, że dziwka mówi, że ktoś jest the best? A tobie dziwka powiedziała, że jesteś the best?

Wygładzanie tekstów na koncert dla dzieci to pudrowanie syfa.

A potem idą do szkoły i z kolegami powtarzają piosenki zespołu, który grał dla dzieci na Józefovii.

Postawy promowane przez grupę Dixie DXN (dziwki, używki, alkohol, bójki) nie powinny być postawami promowanymi wśród józefowskich dzieci i józefowskiej młodzieży. Zespół może sobie wystąpić w MOK ale nie na otwartym pikniku dla dzieci.

Co odpowiesz dziecku, jak się ciebie spyta, czy chodzisz na dziwki?
            • fanjozefowa Re: Czy ktoś z Was był na tym koncercie? 12.09.16, 20:15
              Marius68 a może znasz odpowiedź na pytanie o źródła finansowania czy w ten "wygładzony i ocenzurowany koncert" były zaangażowane środki publiczne?
              Ps. pozostawiając oczywistym fakt, że odbył się na terenach miejskich

• agentcoop Re: Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór " 12.09.16, 17:12
            Zgadzam się - odpowiedzialność ponosi Zarząd klubu - wstyd!!!!
    • jozefow512 Re: Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór "gwi 11.09.16, 22:44
      Obejrzałem ten teledysk.

Ten sepleniący gość rzucający q... to miał być jakiś pastisz?

Jeśli tak wygląda klub Józefovia, to nie zazdroszczę rodzicom dzieci, które tam trenują.
      • surmia Nowi patrioci 12.09.16, 09:35
        To są tzw. nowi patrioci.
        Mają ładne, zielone flagi z białym znakiem. Mają race i chodzą w pochodach.
        Właśnie poczytałam teksty ich utworów. No,no!
        Link podany przez autora wątku już nie działa - może ktoś dokładniej posłuchał?
        Też jestem ciekawa kto zaprosił tych młodzieńców.
        Bez nadziei na poznanie pomysłodawcy zresztą.

Autor, autor, autor!!!

Pewnie będzie tak jak z tym nieszczęsnym przedstawieniem, co to go zdjęli, bo już plakat gorszył. Obiecali wystawić jesienią.
        Którą?
        • jozefow512 Re: Nowi patrioci 12.09.16, 10:32
          Link działa:
          jozefovia.futbolowo.pl/news/article/piknik-z-okazji-65-lecia-klubu-mlks-jozefovia-jozefow
          Tutaj jest zarchiwizowany: archive.is/Knqdg

Na stronie Józefovii jest teledysk. Niezwykle wulgarny, jak na klub sportowy. W teledysku jakiś sepleniący koleś w dresie rzuca k.... na cmentarzu. Ma na sobie bluzę z napisem Brooklyn N.Y.C. - to chyba chodzi o promocję multi-kulti, ponieważ akurat Brooklyn charakteryzuje się ogromną różnorodnością etniczną i kulturową. Zresztą cały zespół chodzi w strojach z napisami po angielsku - tekst utworu jest łamaną polszczyzną - chyba chodzi o pokazanie pogardy dla języka polskiego.

Nazwa zespołu (DXN) jest promocją .... zresztą sami zobaczcie: pl.wikipedia.org/wiki/Dekstrometorfan#U.C5.BCycie_pozamedyczne_.28rekreacyjne.29

"Dekstrometorfan zażyty w większych dawkach, znacznie przekraczających dawki terapeutyczne, wykazuje działanie narkotyczne (ang. recreational action) charakterystyczne dla dysocjantów (choć wykracza ono poza zakres "klasycznych dysocjantów" ze względu na szerokie spektrum działania na różne receptory) oraz nieznacznie euforyzujące".

Przynajmniej wiadomo, na co idą nasze podatki smile

Proponuję za rok zrobić piknik razem ze sklepem, w którym będzie można kupić odpowiednie środki. Może zresztą miasto zasponsorowałoby jakieś darmowe pakiety dla dzieciaków ......
          • jozefow512 Re: Nowi patrioci 12.09.16, 10:36
            Na stronie Józefovii czytamy ( jozefovia.futbolowo.pl/news/article/piknik-z-okazji-65-lecia-klubu-mlks-jozefovia-jozefow ):
            "Ekipa dorobiła się jednej wspólnej płyty pt. „Heroina” wydanej w 2015 roku. "

Reasumując - chłopcy promują muzyką swoją działalność handlową i występ na Józefovii to może być dla nich szansa na rozszerzenie działalności promocyjnej na terenie Józefowa. Widać też, że są w tym patriotyczni, bo płyta ma tytuł heroina, a nie jakaś tam obca kulturowo kokaina czy amfetamina.
            • jozefow512 Re: Nowi patrioci 12.09.16, 10:56
              Pisząc działalność handlową mam na myśli oczywiście ich płyty i kliknięcia na YT wink
          • surmia Re: Nowi patrioci 12.09.16, 11:17
            O, faktycznie link działa. Chwalą się występem.
            Jeśli oni tam, w Józefovii słuchają takiej muzyki i stawiają na taki, szczególny patriotyzm i styl życia, to ja tam swojego dziecka nie zaprowadzę.

Brawo za promocję klubu i miasta sad
            • jozefow512 Re: Nowi patrioci 12.09.16, 14:32
              Strona jozefovia.futbolowo.pl/news/article/piknik-z-okazji-65-lecia-klubu-mlks-jozefovia-jozefow została usunięta. W ten sposób wykasowany został piknik z okazji 65-lecia klubu.

Jest jeszcze w archiwum archive.is/Knqdg

Mam jeszcze pytanie poza promowaniem heroiny (jak wiadomo heroina to po kobieta bohater od ang. hero wink - oczywiście nikt nie kojarzy heroiny z opiatami).
              Czy podczas koncertu dla dzieci były bluzgi? Jest jakieś nagranie?
          • rozbawiony0 Re: Nowi patrioci 12.09.16, 13:19
            trochę się zapędziłeś DXN to nie to samo DXM (dekstrometorfan). A co do samego przekazu...są różne odcienia patriotyzmu..
            • surmia Re: Nowi patrioci 12.09.16, 14:12
              rozbawiony0 12.09.16, 13:19
              (...)A co do samego przekazu...są różne odcienia patriotyzmu.

Z tym stwierdzeniem się zgadzam. Można wybrać jaśniejszy lub ciemniejszy.

http://images83.fotosik.pl/1/5bd5237ed080a089med.png
            • jozefow512 Re: Nowi patrioci 12.09.16, 14:19
              @rozbawiony0
              "trochę się zapędziłeś DXN to nie to samo DXM (dekstrometorfan)."

Fakt. Rzeczywiście, gdzieś musiałem się pomylić wpisując.

W takim razie cofam to, co powiedziałem o DXM. Powinno było być DXN.

Heroina zostaje. Tym razem się chyba nie pomyliłem.

• surmia Re: Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór "gwi 12.09.16, 12:59
      W Częstochowie też skandal!
      muzyka.onet.pl/alternatywa/polityk-pis-zbulwersowany-wystepem-polskiego-pussy-riot/j3qgbh
      Może i u nas będzie ktoś protestował na poważnie i w majestacie wink W końcu niecenzuralnych słów w "patriotycznych" piosenkach było aż nadto.
      Czas pokaże.
    • agentcoop Re: Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór "gwi 12.09.16, 19:27
      Byłem na stronie Józefovii . Współczuję rodzicom i sponsorom. Mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni i ktoś, kto czuje się odpowiedzialny zabierze głos w tej sprawie.
      • fanjozefowa Re: Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór " 12.09.16, 20:32
        Od czerwca Jozefovia ma nowy zarząd. Co prawda nie ma na stronie wymienionych władz ale wiem, ze do ścisłego zarządu wszedł przedstawiciel miasta, wieloletni radny. Miasto (albo jedno z ugrupowań, kto to wie) chciało mieć swojego człowieka w zarządzie tak dużego stowarzyszenia. Być może jest to związane z wyborami bo dotychczas osoba ta do wyborów nie była w żaden sposób z klubem ani piłką nożną związana. W wybory zaangażowany był też przewodniczący RM.
        Tak czy inaczej odpowiedź o zaangażowanie środków miejskich (publicznych) i zaangażowanie przedstawicieli miasta w organizację pikniku w tym zaproszenie "gwiazdy" pozostało bez odpowiedzi.
        Pozwolę dobie zatem na parafrazę Surmio Twojego wezwania "AUTOR,AUTOR, AUTOR!!!!
        Odwagi
        • agentcoop Re: Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór " 12.09.16, 21:22
          czy to znaczy, że miasto dało przyzwolenie na taki koncert????
        • jozefow512 Re: Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór " 12.09.16, 21:56
          Informacja o zarządzie jest tutaj:
          jozefovia.futbolowo.pl/news/article/wybrano-nowy-zarzad

W środę (22.06) na Walnym Zebraniu wybrano nowy Zarząd MLKS Józefovia Józefów:

- Ewa Komar

- Sławomir Faliński

- Paweł Kołodziej

- Jacek Wojda

- Marek Pałka

- Beata Krajewska

- Wojciech Czapka
          • agentcoop Re: Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór " 13.09.16, 07:51
            A która z tych osób jest z miasta i chce startować w wyborach na burmistrza?
            • soraya.1 Re: Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór " 15.09.16, 08:59
              Tylko jeden - Kołodziej
              • feelek Re: Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór " 15.09.16, 12:44
                czyli pozostali nie są z miasta?
                a skąd?
                ze wsi?
                (Tomjani napsalby: z W.S. I. wink. )
                • marius68 Oświadczenie zarządu MLKS Józefovia 15.09.16, 13:17

Na stronie Józefovi jest oświadczenie zarządu
                  https://www.jozefovia.pl/wp-content/uploads/2016/09/oswiadczenie_2016-09-13.pdf
                  • surmia Re: Oświadczenie zarządu MLKS Józefovia 15.09.16, 13:33
                    Bardzo dobrze, że napisali przeprosiny.

Pozostaje mieć nadzieję, że faktycznie to była "wpadka" i nikt z zarządu klubu nie zacznie się chwalić np. na FB, o fajnym koncercie z fajnym, patriotycznym zespołem.
                    Takie rzeczy już na forum przerabialiśmy wink
                  • jozefow512 Re: Oświadczenie zarządu MLKS Józefovia 16.09.16, 15:50
                    Dobrze, że jest oświadczenie. W sumie, każdy może popełnić błąd - ważniejsze jest to, by się do tego przyznać.

Dla mnie istotne jest to, że Klub Józefovia nie jest miejscem promowania zachowań i języka z obszarów bliskim gangom i pseudopatriotom.
                • fanjozefowa Re: Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór " 16.09.16, 10:35
                  W sumie racja bo wszyscy są z miasta a jeżeli nie to kto by się przyznał że ze wsi czy W.S.I?smile
    • rozbawiony0 Re: Kontrowersyjny jeżeli nie żenujący wybór "gwi 12.09.16, 23:18
      Czy na pikniku zespół DixieDNX śpiewał np. o " niedoru.......ych Barbie"???
    • 0bywatelx o piknik z innej strony 16.09.16, 09:24
      Dobrze, że pojawiło się oświadczenie zarządu, bo ludzką rzeczą jest popełniać błędy, a tak naprawdę jako mieszkaniec Józefowa wierzę, że to dla tych ludzi, którzy działają w Józefovii będzie przestroga do końca ich pracy w klubie.
      W tej zadymie nie zauważone jednak, że piłkarze seniorów fajnie zachowali się przekazując premię jaką dostali niepełnosprawnemu dziecku z Józefowa. Może nie dochowaliśmy się reprezentantów Polski, ale będziemy mieli za to przyzwoitych ludzi.
      Forum działa trochę, jak sumienie miasta i takie jego internetowe prawo.
      • fanjozefowa Re: o piknik z innej strony 16.09.16, 10:31
        Cieszę się, że autorzy pomysłu przeprosili.
        Bardzo dobrze, ze promocja żenujących treści na stronach klubu została usunięta
        Dobrze, ze takie "sumienie miasta" jakim jest forum istnieje, zmusza do refleksji i analizy tego co się robi nawet jeżeli robi się to społecznie.
        Wszelkie akcję pomagania słabszym i niepełnosprawnym zawsze godne pochwały.

Ps.1 Nie udało mi się znaleźć informacji o źródła finansowania tego błędu.Pytałem o to otwierając wątek. Czy ktoś zna odpowiedź. Rzetelna analiza problemu pomaga w wyciąganiu wniosków na przyszłość.

Ps2. czy piłkarze Jozefowi dostają premię za grę w klubie? Tak z ciekawości
        • owjozef Re: o piknik z innej strony 25.09.16, 00:56
          "Cieszę się, że autorzy pomysłu przeprosili.
          Bardzo dobrze, ze promocja żenujących treści na stronach klubu została usunięta

Dobrze, ze takie "sumienie miasta" jakim jest forum istnieje, zmusza do refleksji i analizy tego co się robi nawet jeżeli robi się to społecznie.

Wszelkie akcję pomagania słabszym i niepełnosprawnym zawsze godne pochwały."

Zgadzam się w zupełności z tym co napisałeś.

Brawo i podziękowania za czujność i troskę dla osób, które problem zauważyły i tych, które zareagowały.

Niestety taki jest trend, miałem wątpliwą przyjemność być na koncercie niejakiego Grubsona (mocno i ordynarnie zżyna z różnych stylów) i przy innych okazjach słuchać tak zw. polskiego rapu - rynsztok i żenada dla plebsu, elementu i prymitywów.

Problem w tym, że jest to wynik celowego działania agentów City of London, metody opracowane w Tavistock, by zamienić społeczeństwo w masę bezrozumnych, agresywnych, "pożytecznych idiotów" nastawionych na bezrefleksyjną konsumpcję chłamu produkowanego przez wielkie światowe koncerny, i łatwo uległych wobec imperialnej strategii "divide and conquer".

*** Ceterum censeo The City of London delendam esse

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka