doomi 21.02.06, 17:04 Znalazłam trochę ładnych zdjęć tego osiedla www.dombud.pl/podstrona_en.php?link=galeria&link2=budownictwo_mieszkaniowe&link3=tbs_jozefow Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubek ale świder-style-majer ! 21.02.06, 17:34 www.dombud.pl/obrazki/podstrona/wspolne/galeria/budownictwo_mieszkaniowe/jozefow/jozefow_39.jpg Odpowiedz Link
weteran Często przejeżdżam obok tego osiedla, jadąc 22.02.06, 17:10 ul. 3Maja z Józefowa do Falenicy. I muszę przyznać, że zawsze zwalniam i patrzę na nie z przyjemnością. Wg mnie, to osiedle jest znakomitym współczesnym nawiązaniem do stylu świdermajer. Rzecz warta propagowania. A swoją drogą, w Otwocku-Świdrze przy ul. Kraszewskiego nad Świdrem firma Gwarant realizuje duże osiedle mieszkanowe, które wygląda tak: kraszewskiego.znajdziesz.pl/viewtopic.php?t=72 A szkoda, bo tam nad Świdrem szczególnie pasowałyby takie współczesne świdermajery. A tak mamy w Świdrze osiedle, owszem może i ładne ale takich mamy mnóstwo w różnych regionach Polski. Odpowiedz Link
doomi a ja im zazdroszczę 22.02.06, 17:15 boiska do kosza i placu zabaw dla dzieci. Mam na tym osiedlu znajomych i ostatnio zwróciło moją uwagę, że ludzie jakoś mało dbają o dobra wspólne w tbsach. Zarówno na werbeny, jak i na 3 maja/róg polnej rozpierniczone już są zamki przy furtkach ogrodzeniowych Odpowiedz Link
weteran Przepraszam, ale nie zrozumiałem 22.02.06, 17:37 Masz znajomych na Werbeny czy Kraszewskiego? Odpowiedz Link
doomi Re: Przepraszam, ale nie zrozumiałem 22.02.06, 17:45 no na werbeny i na 3 maja w józefowie Odpowiedz Link
weteran Ach, rozumiem... 22.02.06, 18:42 to rzeczywiście przrykra sprawa z niszczeniem miena wspólnego na osiedlach TBS Odpowiedz Link