Dodaj do ulubionych

Józefów w Wikipedii

16.08.06, 00:14
Ależ się politycznie zrobiło. Tyle "wyborów" to chyba tylko u nas
pl.wikipedia.org/wiki/Józefów_%28powiat_otwocki%29
Aż się boję pomyśleć co jeszcze przybędzie...

I jeszcze drobiazg - nie ma już hotelu "Pod Dębami".
Obserwuj wątek
    • boscorelli Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 11:09
      widzę że zauważyłaś, na samym nagłówku jest ramka a w niej napis: Artykuł w
      edycji, jeszcze nie jest nawet dobrze zaczęty, więc się nie czepiaj
    • boscorelli Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 11:54
      111majka napisała:

> Aż się boję pomyśleć co jeszcze przybędzie...

jakie poważne wątki znajdę tu następnym razem...
      o boshe piasek w lesie, tak nie może być... albo inne zajebiste wątki z
      kociakami, nowymi patrolami
      <lol>
      • doomi Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 12:17
        O matko, cóż za małpia złośliwość.
        Kobieta Ci pisze z dobrego serca, że są błędy w Twoim opisie w wikipedii (hotel
        pod dębami) - po co od razu się wyzłośliwiać? lewą nogą wstałeś?

No to pytanie, czy to że strona jest w trakcie tworzenia oznacza, że to co jest
        w chwili obecnej (wykresy "polityczne") zniknie? Bo jak na razie, to faktycznie
        opis józka "średni" delikatnie mówiąc.
        No chyba że kampanię czas zacząć...
        • boscorelli Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 12:26
          taki na jaki zasłużył, bo przecież to miasto praktycznie nie ma historii...
          a uwagi to może wpisywać na
          wikipedii w zakładce Dyskusje..
          A jak się nie podoba edycja... zapraszam do tworzenia może ty cos stworzysz
          lepszego - to wolna encyklopedia i każdy ją może edytować
          • doomi Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 12:36
            Jak mi się coś nie podoba, to mogę sobie komentować gdzie chcę. Na przykład na
            forum Józefów.

• boscorelli Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 12:38
              jak czegoś sam nie umiem zrobić to nie komentuję do czasu gdy inni tego nie
              skończą
              • abstrakt2003 Nie ma historii............. 16.08.06, 21:13
                własnie wczoraj dowiedziałem siez TV ciekawych rzeczy na temat wealk w '20 roku
                na linii mienii - świdra w oparci o fortyfikacje z '16 roku.
                No ale "Józefów nie ma historii" więc o czym tu mówić!@
          • marius68 Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 12:40
            Jak można być takim skończonym Chamem.
            Bieżesz się za wpisywanie do Wikipedii informacji o mieście o którym nie masz zielonego pojęcia.
            Pomaga Ci po twojej prośbie na forum kilka osób (patrz wątki "Historia Józefowa", "Szlaki turystyczne"),
            a Ty zaczynasz je obrażać. Szczyt bezczelności.
            Mariusz
            PS
            A informacje o preferencjach politycznych mieszkańców Józefowa są bardzo ciekawe, ale nie uważasz
            że powinny być w mniejszym zakresie i na końcu wpisu w Wikipedii.
            M68
          • michalin.pl Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 14:13
            > taki na jaki zasłużył, bo przecież to miasto praktycznie nie ma historii...
            Ciekawe...
            --
            michalin.pl
            • sqh Nie ma historii... 16.08.06, 14:26
              O Pruszkowie raz po raz słyszę dokładnie to samo smile

Po prostu generał Beseler pewnego razu wysiadł sobie z pociągu w szczerym polu i
              powiedział: "Tu stanie Pruszków, a ja nadaję mu już prawa miejskie" (tłum. z
              niem.). I tak w 1916 roku rozpoczęła się nasza historia... big_grinDD
    • 111majka Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 17:28
      Boshe, boscorelli, jak ci brak na forum zajebistych rozmów o wyborach sprzed 6 laty, to sobie załóż
      taki wątek i dyskutuj.

Po cholerę dałeś link do strony w Wikipedii, napisaleś, że "będzie pięknie" i masz pretensję, że ktoś tu
      ma czelność napisać parę zdań na ten temat? Trzeba bylo sobie robić w domku po cichutku.

A przy okazji jak już tak sobie miło rozmawiamy - doszła do ciebie moja mapka z trasami
      turystycznymi? Może ci jeszcze parę rzeczy wskanować i wysłać, bo widzę że naprawdę warto.
    • 111majka "aktualne" dane w wikipedii... 03.09.06, 11:29
      ...na temat ilości mieszkańcow Jozefowa są z 30 VI 2004r. (17819)
      Polecam nieco późniejsze informacje na ten temat z 11 VIII br - 16640.

I nie interesuje mnie, że strona jest w edycji.

A tak swoją drogą to ciekawe, że ilość mieszkańcow się zmniejszyla przez te dwa lata.
      • boscorelli Re: "aktualne" dane w wikipedii... 03.09.06, 16:29
        zasada na wiki to podawanie informacji wraz ze zródłem, możesz sobie to nawet
        przyswoić
      • boscorelli Re: "aktualne" dane w wikipedii... 03.09.06, 16:49
        111majka napisała:

> ...na temat ilości mieszkańcow Jozefowa są z 30 VI 2004r. (17819)
        > Polecam nieco późniejsze informacje na ten temat z 11 VIII br - 16640.

GUS 2006 Józefów 18157 mieszkańców - 759 mieszkańców na kilometr kwadratowy

6, Powierzchnia i ludność w przekroju terytorialnym w 2006 r.
        www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/ludnosc/index.htm
        > I nie interesuje mnie, że strona jest w edycji.
        i nie interesują mnie nie sprawdzone informacje, ale mimo wszystko dziękuję

> A tak swoją drogą to ciekawe, że ilość mieszkańcow się zmniejszyla przez te
        dwa
        > lata.
        PS: róznica może polegać na liczbie zameldowań, a rzeczywistej liczbie
        mieszkańców

• marius68 Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 10:05
          boscorelli napisał:

> GUS 2006 Józefów 18157 mieszkańców

wg P. Burmistrza jest
          16 640 osób zameldowanych na pobyt stały

Mariusz
          • truski1 Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 12:04
            Moze GUS ma dane z przed wyborów samorządowych. bo wtedy jakoś czasami w
            niektórych domach jest nawet zameldowanych po 20 -30 osób. Po wyborach, ten
            stan znowu staje sie rzeczywisty.
            • 111majka Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 12:13
              Boscorelli napisał slusznie, że inna jest liczba zameldowanych niż mieszkańców Jozefowa. Taka ja na
              ten przykład... I stad ta różnica.
              • doomi Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 13:02
                Ale generalnie te informacje o Józku wyglądają coraz lepiej. Co prawda o
                niektórych "sławnych" z Józka nigdy nie słyszałam, ale cóż nie muszę widocznie
                znać wszystkich wink
                • 111majka Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 13:11
                  Doomi, nie chwal dnia przed zachodem.... Może właśnie trwa rozbudowa tabelek....

O słynnym Smolenskim doczytalam w albumie. Pewnie nie znalabym słynnego Roberta Luty/ego, gdyby
                  nie zainteresowania mojego młodego.
                  A może jest jeszcze ktoś (oprócz nas oczywiście smile)))) kogo warto dopisać?
                  • doomi Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 13:17
                    No mieliśmy tu taki wątek, ale coś ostatnio nie chce mi się nic szukać wink
                    Zresztą jak czytałam sobie to wszystko w wikipedii, to trochę jakbym forum
                    przeglądała smile))
                    no na pewno Urszula, skoro się załapała i młoda Markowska i restauratorka A.K.
                    No właśnie, w sumie kto to jest sławny człowiek? czy to ktoś kto ma knajpę,
                    albo pokaże się parę razy w telewizji? Tak sobie tylko gdybam, bo jak dla mnie
                    to tam może być każdy, nie przeszkadza mi to.
                  • boscorelli Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 13:19
                    > O matko, cóż za małpia złośliwość. <
                    Trwa w najlepsze... hehe
                    • doomi Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 13:23
                      Niech żyją Ci wszyscy co mają dystans do życia i co najważniejsze do samego
                      siebie!!
                      Hip hip...
                      • surmia Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 13:30
                        ....hurrrraaaaa!!!!!!!!!!
                        • 111majka Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 14:04
                          Też hurrrrra smile
                          • boscorelli Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 14:08
                            positive vibration jah
                            • doomi Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 14:13
                              Wybacz bosco to osobiste pytanie: ale czy jak tam biegasz po tych lasach
                              okolicznych, to czy nie zdarzyło się, że Cię tam jakiś wściekły pies w dupsko
                              ukąsił?
                              • boscorelli Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 14:22
                                podobniesz złych ludzi nie gryzą, wiem że sprawiło by Ci wielkie szczęście ale
                                bniestety się nie trafiła taka przygoda... A Ty się pytasz bo moze masz jakies
                                doświadczenia z autopsji czy tak po prostu wyraz troski???
                                • doomi Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 14:58
                                  No jasne że wyraz troski!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka