111majka 16.08.06, 00:14 Ależ się politycznie zrobiło. Tyle "wyborów" to chyba tylko u nas pl.wikipedia.org/wiki/Józefów_%28powiat_otwocki%29 Aż się boję pomyśleć co jeszcze przybędzie... I jeszcze drobiazg - nie ma już hotelu "Pod Dębami". Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boscorelli Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 11:09 widzę że zauważyłaś, na samym nagłówku jest ramka a w niej napis: Artykuł w edycji, jeszcze nie jest nawet dobrze zaczęty, więc się nie czepiaj Odpowiedz Link
boscorelli Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 11:54 111majka napisała: > Aż się boję pomyśleć co jeszcze przybędzie... jakie poważne wątki znajdę tu następnym razem... o boshe piasek w lesie, tak nie może być... albo inne zajebiste wątki z kociakami, nowymi patrolami <lol> Odpowiedz Link
doomi Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 12:17 O matko, cóż za małpia złośliwość. Kobieta Ci pisze z dobrego serca, że są błędy w Twoim opisie w wikipedii (hotel pod dębami) - po co od razu się wyzłośliwiać? lewą nogą wstałeś? No to pytanie, czy to że strona jest w trakcie tworzenia oznacza, że to co jest w chwili obecnej (wykresy "polityczne") zniknie? Bo jak na razie, to faktycznie opis józka "średni" delikatnie mówiąc. No chyba że kampanię czas zacząć... Odpowiedz Link
boscorelli Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 12:26 taki na jaki zasłużył, bo przecież to miasto praktycznie nie ma historii... a uwagi to może wpisywać na wikipedii w zakładce Dyskusje.. A jak się nie podoba edycja... zapraszam do tworzenia może ty cos stworzysz lepszego - to wolna encyklopedia i każdy ją może edytować Odpowiedz Link
doomi Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 12:36 Jak mi się coś nie podoba, to mogę sobie komentować gdzie chcę. Na przykład na forum Józefów. Odpowiedz Link
boscorelli Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 12:38 jak czegoś sam nie umiem zrobić to nie komentuję do czasu gdy inni tego nie skończą Odpowiedz Link
abstrakt2003 Nie ma historii............. 16.08.06, 21:13 własnie wczoraj dowiedziałem siez TV ciekawych rzeczy na temat wealk w '20 roku na linii mienii - świdra w oparci o fortyfikacje z '16 roku. No ale "Józefów nie ma historii" więc o czym tu mówić!@ Odpowiedz Link
marius68 Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 12:40 Jak można być takim skończonym Chamem. Bieżesz się za wpisywanie do Wikipedii informacji o mieście o którym nie masz zielonego pojęcia. Pomaga Ci po twojej prośbie na forum kilka osób (patrz wątki "Historia Józefowa", "Szlaki turystyczne"), a Ty zaczynasz je obrażać. Szczyt bezczelności. Mariusz PS A informacje o preferencjach politycznych mieszkańców Józefowa są bardzo ciekawe, ale nie uważasz że powinny być w mniejszym zakresie i na końcu wpisu w Wikipedii. M68 Odpowiedz Link
michalin.pl Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 14:13 > taki na jaki zasłużył, bo przecież to miasto praktycznie nie ma historii... Ciekawe... -- michalin.pl Odpowiedz Link
sqh Nie ma historii... 16.08.06, 14:26 O Pruszkowie raz po raz słyszę dokładnie to samo Po prostu generał Beseler pewnego razu wysiadł sobie z pociągu w szczerym polu i powiedział: "Tu stanie Pruszków, a ja nadaję mu już prawa miejskie" (tłum. z niem.). I tak w 1916 roku rozpoczęła się nasza historia... DD Odpowiedz Link
111majka Re: Józefów w Wikipedii 16.08.06, 17:28 Boshe, boscorelli, jak ci brak na forum zajebistych rozmów o wyborach sprzed 6 laty, to sobie załóż taki wątek i dyskutuj. Po cholerę dałeś link do strony w Wikipedii, napisaleś, że "będzie pięknie" i masz pretensję, że ktoś tu ma czelność napisać parę zdań na ten temat? Trzeba bylo sobie robić w domku po cichutku. A przy okazji jak już tak sobie miło rozmawiamy - doszła do ciebie moja mapka z trasami turystycznymi? Może ci jeszcze parę rzeczy wskanować i wysłać, bo widzę że naprawdę warto. Odpowiedz Link
111majka "aktualne" dane w wikipedii... 03.09.06, 11:29 ...na temat ilości mieszkańcow Jozefowa są z 30 VI 2004r. (17819) Polecam nieco późniejsze informacje na ten temat z 11 VIII br - 16640. I nie interesuje mnie, że strona jest w edycji. A tak swoją drogą to ciekawe, że ilość mieszkańcow się zmniejszyla przez te dwa lata. Odpowiedz Link
boscorelli Re: "aktualne" dane w wikipedii... 03.09.06, 16:29 zasada na wiki to podawanie informacji wraz ze zródłem, możesz sobie to nawet przyswoić Odpowiedz Link
boscorelli Re: "aktualne" dane w wikipedii... 03.09.06, 16:49 111majka napisała: > ...na temat ilości mieszkańcow Jozefowa są z 30 VI 2004r. (17819) > Polecam nieco późniejsze informacje na ten temat z 11 VIII br - 16640. GUS 2006 Józefów 18157 mieszkańców - 759 mieszkańców na kilometr kwadratowy 6, Powierzchnia i ludność w przekroju terytorialnym w 2006 r. www.stat.gov.pl/dane_spol-gosp/ludnosc/index.htm > I nie interesuje mnie, że strona jest w edycji. i nie interesują mnie nie sprawdzone informacje, ale mimo wszystko dziękuję > A tak swoją drogą to ciekawe, że ilość mieszkańcow się zmniejszyla przez te dwa > lata. PS: róznica może polegać na liczbie zameldowań, a rzeczywistej liczbie mieszkańców Odpowiedz Link
marius68 Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 10:05 boscorelli napisał: > GUS 2006 Józefów 18157 mieszkańców wg P. Burmistrza jest 16 640 osób zameldowanych na pobyt stały Mariusz Odpowiedz Link
truski1 Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 12:04 Moze GUS ma dane z przed wyborów samorządowych. bo wtedy jakoś czasami w niektórych domach jest nawet zameldowanych po 20 -30 osób. Po wyborach, ten stan znowu staje sie rzeczywisty. Odpowiedz Link
111majka Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 12:13 Boscorelli napisał slusznie, że inna jest liczba zameldowanych niż mieszkańców Jozefowa. Taka ja na ten przykład... I stad ta różnica. Odpowiedz Link
doomi Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 13:02 Ale generalnie te informacje o Józku wyglądają coraz lepiej. Co prawda o niektórych "sławnych" z Józka nigdy nie słyszałam, ale cóż nie muszę widocznie znać wszystkich Odpowiedz Link
111majka Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 13:11 Doomi, nie chwal dnia przed zachodem.... Może właśnie trwa rozbudowa tabelek.... O słynnym Smolenskim doczytalam w albumie. Pewnie nie znalabym słynnego Roberta Luty/ego, gdyby nie zainteresowania mojego młodego. A może jest jeszcze ktoś (oprócz nas oczywiście )))) kogo warto dopisać? Odpowiedz Link
doomi Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 13:17 No mieliśmy tu taki wątek, ale coś ostatnio nie chce mi się nic szukać Zresztą jak czytałam sobie to wszystko w wikipedii, to trochę jakbym forum przeglądała )) no na pewno Urszula, skoro się załapała i młoda Markowska i restauratorka A.K. No właśnie, w sumie kto to jest sławny człowiek? czy to ktoś kto ma knajpę, albo pokaże się parę razy w telewizji? Tak sobie tylko gdybam, bo jak dla mnie to tam może być każdy, nie przeszkadza mi to. Odpowiedz Link
boscorelli Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 13:19 > O matko, cóż za małpia złośliwość. < Trwa w najlepsze... hehe Odpowiedz Link
doomi Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 13:23 Niech żyją Ci wszyscy co mają dystans do życia i co najważniejsze do samego siebie!! Hip hip... Odpowiedz Link
doomi Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 14:13 Wybacz bosco to osobiste pytanie: ale czy jak tam biegasz po tych lasach okolicznych, to czy nie zdarzyło się, że Cię tam jakiś wściekły pies w dupsko ukąsił? Odpowiedz Link
boscorelli Re: "aktualne" dane w wikipedii... 07.09.06, 14:22 podobniesz złych ludzi nie gryzą, wiem że sprawiło by Ci wielkie szczęście ale bniestety się nie trafiła taka przygoda... A Ty się pytasz bo moze masz jakies doświadczenia z autopsji czy tak po prostu wyraz troski??? Odpowiedz Link