Dodaj do ulubionych

prom do konstancina

31.08.06, 10:27
jestem ciekaw jaka bylaby opinia mieszkancow jozefowa i okolicznych miejscowosci jak otwock
karczew etc na temat uruchomienia polaczenia promem
na polaczenie mostem pewnie w najbliszej dziesieciolatce nie ma co liczyc a na wysokosci karczewa
jest przygotowana infrastruktura techniczna do uruchomienia takiego polaczenia; prom moglby
obslugiwac tylko ruch pieszy i rowerowy, choc oczywiscie znacznie lepiej byloby gdyby miescily sie tam
tez samochody
zblizyloby to znacznie ludzi zyjacych po dwoch stronach tej samej rzeki
Obserwuj wątek
    • hydrotechnik Re: prom do konstancina 31.08.06, 10:43
      No wreszcie jest kotoś odważny.
      Co do samego uruchomienia to jest pare problemów (jeśli jesteś osobą prywatną)
      1.Ta infrastruktura (czyli dwie budowle regulacyjno - desantowe) są administrowane, tak jak cała rzeka i miedzywale przez RZGW, czyli trza się zwrucic o wyrazenie zgody.
      2. Nie wiem co na to pobliska piaskarnia, moga mieć jakieś anse.
      3.Dojazd przez pole składowe piaskarni. hmmm samemu możesz mieć problem ale RZGW jest za powrotem życia na Wisłee.

A tak po całości jestem za i trzymam kciuki.

Gdyby jakiś problem to pisz.
      • p0lek Re: prom do konstancina 31.08.06, 17:49
        Jestem za. Takiego połączenia bardzo mi brakuje (rowerowo) a jazda przez Górę
        Kalwarię do takiego powiedzmy Powsina to trochę zbyt poważna wyprawa. I z
        drugiej strony, z takiego Ursynowa dojazd byłby prostszy, więcej osób mogłoby z
        tej bardziej zamieszkałej strony odwiedzać MPK.
        • barbarella12 Re: super pomysł 03.09.06, 16:29
          Znam co najmniej kilka osób które pracują w Piasecznie albo Konstancinie więc
          byłyby zachwycone. Ja też, zresztą.
          (nie wspominając o pięknym szlaku turystycznym z Ursynowa jaki by powstał)
          • sloggi Re: super pomysł 03.09.06, 19:09
            Pomysłem warto zainteresować władze powiatów. Może okazałoby się, że wcale nie
            jest to taka trudna do przebrnięcia sprawa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka