aronia27 18.01.04, 20:26 Mam okazje kupić taki samochód z 2000r z 70tyś przebiegu za jedyne 23000zł. Jakich moge sie spodziewać awari w takim samochodzie z takim przebiegiem? Może to wogóle za dużo za taki samochód? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Mic Re: Opel Astra Kombi IP: *.veranet.pl / *.veranet.pl 18.01.04, 23:28 Ja Ci odradam ten zakup. Nie jest to auto bezawaryjne. Czesci sa drogie, moze nie az baaardzo drogie. Mam 2 znajomych, ktorzy tym jezdza i jakos nie sa zadowoleni i co kilka miesiecy odwiedzaja znajomego mechanika. Zdecydowanie odradzam !! Link Zgłoś
Gość: aronia27 Re: Opel Astra Kombi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 21:51 Dzięki ale okazało sie że ten samochód składa się z dwóch. Link Zgłoś
x-darekk-x Re: Opel Astra Kombi 19.01.04, 10:30 ale jaka astra? i czy ii? 1,4 8v 60km z szybkami na korbke czy moze turbodiesel ze skorzana tapicerka i wszystkimi bajerami. za malo danych. Link Zgłoś
remo29 Re: Opel Astra Kombi 19.01.04, 10:36 > [...] 1,4 8v 60km z szybkami na korbke Och, ten egzemlarz to jest dramat... Moja siostra nabyła toto. Jak wsiadłem i ruszyłem, to myślałem, że mam TIRa na holu :) Jeeeezu, gorzej pod tym względem jest chyba tylko w Ikarusie... Link Zgłoś
x-darekk-x Re: Opel Astra Kombi 19.01.04, 10:41 to racja. ten silnik to rozpacz. w zeszlym tygodniu przejechalem nim z niemal pelnym ladunkiem 450km przez polske. i to kombi. lzy mi sie laly po policzkach na mysl o tym, ze znowu bede nim probowal wyprzedzac. Link Zgłoś
Gość: drek Re: Opel Astra Kombi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 07:49 mogę cie zapewnić że to uczucie po jakimś czasie mija i da się wyprzedzać bez palpitacji serca:) Dodatkowo "moc" drzemiąca w silniku skutecznie zniechęca do wyprzedzania na styk i innych głupich rzeczy na drogach. do kupujących: sprawdzajcie rant nadkola na tylnych błotnikach - ich oplowski, specyficzny kształt sprawia że lubią korodować Link Zgłoś
x-darekk-x Re: Opel Astra Kombi 22.01.04, 10:20 Gość portalu: drek napisał(a): > mogę cie zapewnić że to uczucie po jakimś czasie mija i da się wyprzedzać bez > palpitacji serca:) zrobilem takimi astrami (1,4 60km htb 5d i kombi) dziesiatki tysiecy kilometrow. takie uczucie nigdy mi nie minelo. :( > sprawdzajcie rant nadkola na tylnych błotnikach - ich oplowski, > specyficzny kształt sprawia że lubią korodować no i jeszcze obramowki okien w klapie bagaznika - we wszystkich astrach jakimi jezdzilem spod czarnych listew plynella rdza. to jest dla mnie kwintesencja dobrego samochodu dla emeryta. wolny do bolu, ale cichy, w miare komfortowy i co dla emeryta najwazniejsze... niemiecki. :) Link Zgłoś
Gość: Wio! Re: Opel Astra Kombi IP: *.telkab.pl 22.01.04, 10:10 >> Jakich moge sie spodziewać awari w takim samochodzie z takim przebiegiem?>>> Na pewno powinieneś wymienić pasek rozrządu (mus), niedługo pójdzie Ci tłumik końcowy, trzeba też będzie wymienić tarcze hamulcowe, płyn hamulcowy, chłodniczy. Akumulator jeszcze pochodzi ze 2 - 3 latka. Opony będą niedługo do wymiany. Oczywiście zakładam, że poprzedni właściciel wszystko wymieniał i ustawiał na czas (filtry paliwa i powietrza, klocki, zbieżność, opony, olej, itp serwisówka). Opelek jest trwałym samochodem - mam 5-latka ale z większym silnikiem. Chociaż cena jest tu jakaś niska. Jesteś pewien, że nie jest bity???? Sprawdź to dokładnie z kimś, kto się zna!!! Link Zgłoś