Dodaj do ulubionych

Diesel kontra mróz

• mcpublicznaurynacja Diesel kontra mróz 27.01.10, 12:20
      ja mam escorcika benzyna
      rok produkcji 95
      jeszcze nie odmówił posłuszeństwa

tylko jedno mnie zastanawia - zanim sie rozgrzeje silnik , to obroty falują przy hamowaniu...
    • Gość: thomass88 Diesel kontra mróz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 23:56
      Mój Passat 1.9 TDI bez żadnych problemów zapala przy -26 C. I tylko pożyczam prąd innym benzyniakom.
    • Gość: fuferek Diesel kontra mróz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 08:12
      Fiat Bravo, 1.9 MultiJet, odpalalny nawet przy -26st. 3 zimy przejechane bez problemu. Jak temp. spada poniżej -7, na poczatku zimy wlewam depresator. Pozniej jak juz wymienia paliwa na zimowe leje lepszy BP. Wiadomo, ze przy mega-mrozach troche pokaszle zanim odpali, ale poza tym ZERO problemow.

Dla wszystkich chwalacych benzyniaki: na dwoch bakach paliwa przejechalem do Austrii tam i z powrotem. Z mrozem walczysz kilka-kilkanascie dni. Korzystasz z zalet diesla przez caly rok.
    • Gość: alapiotr18 Diesel kontra mróz IP: 212.160.111.* 28.01.10, 09:44
      A ja jestem bardzo zadowolony z paliwa Diesel Gold ze Statoilu, było -29 stopni i silnik palił bez żadnego problemu.
    • Gość: gość Diesel kontra mróz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 22:48
      do goscia z 26 stycznia - wymien sobie na czas filtr paliwa a nie pluj na statoil
    • Gość: gość Diesel kontra mróz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 22:51
      obywatel - naprodukowałeś sie a i tak wyszedł z ciebie dyletant... filtr wymieniasz raz na rok ?? to ile ty jezdzisz ? 10kkm/rok ? jezeli tak to rozumiem twoj brak pojecia o samochodach (nadrabianie pustymi frazesami... fee
    • Gość: Black Diesel kontra mróz IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.10, 23:15
      Mój roczny (:-() już Golf VI TDI odpala na tych mrozach bez najmniejszego problemu :-) -15 czy -20 mu nie straszne
    • atoski1 Diesel kontra mróz 29.01.10, 00:11
      Czasami to nie tylko sprawa jakości paliwa - to jeszcze nauka na własnych błędach. W czasie mrozów w okolicy świąt (-21 st.) Honda Accord Diesel zatrzymywała się po 2-3 minutach pracy silnika; później znów można było odpalić, itd.. Grzaliśmy filtr, sprawdziliśmy jego drożność itp. A wystarczyło odkręcić korek zbiornika. Para wodna zamarzła i zatkała otwór w korku. Podciśnienie w zbiorniku po kilku minutach blokowało dopływ paliwa. Oczywiście telefonicznie serwis nie potrafił podpowiedzieć co trzeba sprawdzić. Rada serwisu była prosta - holować 80 km do najbliższego serwisu. I przypadkowe odkręcenie korka zadziałało. Inna sprawa, że gdyby w zbiorniku było więcej oleju to także prawdopodobieństwo wytrącenia się lodu byłoby mniejsze. I dodatkowo - przed tymi mrozami była duża wilgotność powietrza. To też ma znaczenie.
    • Gość: gaz Diesel kontra mróz IP: 64.74.176.* 29.01.10, 04:03
      Ja musialem oba auta przelaczyc z gazu na benzyne non stop ale odpalaja bez problemu przy dotkieciu kluczyka. Ciekawe co z tym gazem? tez zamarzl?
    • Gość: fun Diesel kontra mróz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 09:04
      Beemka e36 325 D, na -34 (rzeszowskie dnia 23/24) odpalila za pierwszym razem, po postoju 1,5 dniowym :D Mięczaczki :P
    • Gość: gosc Diesel kontra mróz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.10, 10:24
      Mam audi 2.5 tdi v6 z 400 tys km i w te mrozy pali od razu przy -25 i nie chce slyszec o paliwo rzernych bezynach ktore ten nie pala zawsze jak mojego znajomego honda w bez.
    • Gość: Mag Diesel kontra mróz IP: 212.191.195.* 02.02.10, 16:53
      Moja 2,5 tdi Audi też po prostu odpala :) Pozdrawiam dieslowców.
    • remo29 Diesel kontra mróz 03.02.10, 09:22
      p.S. W takich krajach jak USA oraz Kanada samochody osobowe z silnikiem Diesla to wielka rzadkosc...

Noooo, to jest MOCNY argument przeciw dieslom <lol> Wystarczyło, żeby Bush zaliczył diesla do Osi Zła - dziś byłoby pozamiatane.
    • Gość: Niunik Diesel kontra mróz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 09:35
      Mam mala Kie Piccanto. Zawsze zapala. przy kazdej temperaturze. Dieselek. :) A benzynowcy tylko z zazdroscia patrza...
    • Gość: tommy1975 Diesel kontra mróz IP: *.core.ynet.pl 03.02.10, 10:01
      moja Lybra 2.4JTD odpala bez problemów nawet na największym mrozie. Stoi pod blokiem. Sasiedzi w benzyniakach za to miewają problemy i czasami musze im pożyczać troszkę prądu, hehe. Jest tak: jak dbasz, tak masz. każde wozidelko zadbane odwdzięczy się zezawaryjną pracą i nigdy nie zawiedzie.
    • Gość: dziubin Diesel kontra mróz IP: *.4web.pl 03.02.10, 10:58
      A ja mam podgrzewany garaz ;) a w nim Partnera benzyniaka - odpala zawsze - tyle tylko, ze drzwi od garazu wczesniej pol godziny odsniezam, zeby auto wydostac :) wiec nie narzekac, jak sobie prada pozyczacie ;)
    • Gość: raaz Diesel kontra mróz IP: 213.17.175.* 03.02.10, 13:51
      A może trzeba oskarżać stację która sprzedała zamarzające gó... ?
      no bo co to za 'paliwo' na którym samochód nie działa ??
    • Gość: gość Diesel kontra mróz IP: *.chello.pl 03.02.10, 15:05
      Golf MK V 1.9 TDI -26 stopni po podgrzaniu świec zapalał od pierwszego razu mam tez 11 letniege Daewoo Lanos 1.5 DOHC jego sie mróz tez nie ima pali od tykniecia tankuje tylko Verve na Orlenie i to jednej stacji w Krakowie
    • Gość: Piotrek Diesel kontra mróz IP: *.ptvk.pl 03.02.10, 15:12
      Passat 1.9 TDI rocznik 1999. Miejscowość: Przemyśl (Podkarpacie). Poranek -22 st na zewnątrz. Odgarniam ze śniegu samochód wsiadam przekręcam kluczyk, czekam aż się świeczki rozgrzeją.... odpalam i jadę do pracy.
    • Gość: Wierny na zawsze Diesel kontra mróz IP: *.pools.arcor-ip.net 03.02.10, 16:38
      Od 1988 roku lat jezdze tylko Dieslami. I bede nadal jezdzil. Zawsze pala na dotyk, kazdy! Trzeba dbac, i serwisowac. Kropka.
    • Gość: Stasio Diesel kontra mróz IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.10, 16:54
      Nawet Xsara diesel1,9 taki zwykły , ale pali jak trzeba przy -30 chyba można dodać troche dinksu do oleju napedowego zimowego .chodzi o to żeby woda złaczyła się z olejem napedowym .Prosze bardzo szanowni .Pozdrawiam !!!
    • Gość: Maro Diesel kontra mróz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 08:32
      Dobre paliwo olej syntetyczny oraz wyciąganie baterii na noc to prawie cały sukces.
    • emeryt53 Diesel kontra mróz 04.02.10, 12:00
      Ja mam 14 letniego Forda ,przy -30 odpala po 3 krotnym grzaniu świec ,a jeżeli chodzi o paliwo to na wszystkich stacjach benzynowych mają zwykłe a mówią że zimowe .A jeżeli chodzi o te grzanie świec to ,gość obywatel nie ma racji chyba że kupił te świece na alegro!!!!
    • Gość: zetor Diesel kontra mróz IP: 78.133.235.* 09.02.10, 21:47
      golf 3, 1.9 tdi 110KM AFN, 96rok. -20 i odpalal
    • Gość: Gość Diesel kontra mróz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 21:20
      golf3 1.9 TD AAZ 75 KM -25 zapalił za pierwszym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka