Dodaj do ulubionych

czy Panda?

11.09.10, 16:24
- chcę zamienić moje 8 letnie seicento na coś nowszego ale ekonomicznego w utrzymaniu. Myślałam o Pandzie. Ale czy to dobry pomysł. Zdania bardzo różne i mało miejsca na wózek dziecinny. Prawie zero bagażnika. Czego szukać coś z opla
Obserwuj wątek
    • ulubiony19 Takto aby Matiz Deaweo 11.09.10, 17:34
      majka307 napisała:

- chcę zamienić moje 8 letnie seicento na coś nowszego ale ekonomicznego w utr
      > zymaniu.

matis jest nie jest jednak jakiś ale jest za to super wykończony - wszystkie przyciski znajdują się łatwo w dostępnych miejscach.

Zdania bardzo różne i mał
      > o miejsca na wózek dziecinny.

No matis ma też nie mało ergonomii, ale jest bezpieczny za to, bo takto ma dużo poduszek bezpieczeństwowych.

Czego szukać coś z opla

Jednakże był nie szukał czego z VW, bo Matiz bynajmniej jest ok

• michart Re: Takto aby Matiz Deaweo 11.09.10, 18:37
        Piłeś - nie pisz.
        • lancedance Re: Takto aby Matiz Deaweo 11.09.10, 18:54
          Ulubiony zapomniał o porannych tabletkach.
          Pisze całkiem jak Gombrowicz ;-)
    • macgregor-72 Re: czy Panda? 11.09.10, 20:45
      Ostatnio reklamują Peugeota i z ciekawości zajrzałem. Podstawowa wersja 207 1.4 75KM z klimą kosztuje 34800 ale to będzie muł - do miasta będzie jeszcze ok. Do niego można zamówić fabryczną instalację LPG BRC za 4tys. Z silnikiem 1.4 ale 95KM i wersja 5 drzwiowa jest 5tys droższa. Ciekawą alernatywą wg mnie jest też P308 1.4 98KM za 43500 (niestety bez klimy w standardzie). Wg mnie wnętrze 308 jest duuużo ładniejsze od 207 a wnętrze 207 duuuużo ładniejsze od Pandy. Nie wiem jak z bagażnikiem ale 207 jest sporo większa od Pandy, nie mówiąc o 308, więc i bagażnik powinien być większy. Jeśli do tego jest promocja kredyt przez 3 lata bez odsetek, to wg mnie lepiej kupić nowy na raty niż kilkuletni na kredyt (jeśli jest wolna gotówka można włożyć na konto do banku). Rata za podstawową wersję 207 wyszłaby niecałe 1000zł/mies. Trochę się spóźniłaś, bo kilka miesięcy temu była promocja Fiat bez vat i podstawowa Panda była za niecałe 23tys.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka