Gość: mIMI Re: ile kosztuja w niemczech celne tablice? IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 22:14 Uaga urzędy komunikacyjne w Plsce nie rejestruja pojazdów brak przepisów jakie będą opłaty nie wiadomo Link Zgłoś
Gość: kamil co mam zrobic - prosze o pomoc IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.04, 22:09 to ja moze konkretnie zapytam : jestem juz w niemczech ,kupilem juz auto bez tablic z WAZNYM tuv-em i chce je przywiezc do polski .auto jest sprawne w 100 % . podobno nie dostane tablic czerwonych (wywozowych) jezeli nie bede mial ze soba auta , a jak mam nim przyjechac skoro nie mam tablic ? jestem w kropce -a chce w ciagu 2 dni wracac do kraju - prosze o pilna odpowiedz . z gory dzieki za wszystkie konkrety . Link Zgłoś
joasia1 Re: co mam zrobic - prosze o pomoc 16.05.04, 22:17 Idz jutro do Zulassungsstelle to Ci powiedza jak masz to zrobic. Link Zgłoś
meantzel Re: co mam zrobic - prosze o pomoc 16.05.04, 22:27 o.k. ale naswietle moze dokladniej : jestem w nurnberg i korzystam z uprzejmosci chrzestnego , a samochod - ten ktory kupilem stoi 120 km od nurnberg,kupilismy go dzisiaj , a ja nie chce po prostu narazac go na koszty - kursowanie kilka razy po 200 km , czy moge wyrobic dowod rej. i kupic czerwone tablice (mam umowe i brief) bez samochodu (jest 120 km od nurnberg) ??? Link Zgłoś
joasia1 Re: co mam zrobic - prosze o pomoc 16.05.04, 22:50 Trudno powiedziec - roznie w roznych miastach bywa. 100% pewnosci masz jak pojdziesz do urzedu i przedstawisz im sprawe. Link Zgłoś
meantzel Re: co mam zrobic - prosze o pomoc 16.05.04, 22:53 dzieki - nie pozostaje mi w takim razie nic innego jak sie tam udac . mam nadzieje ,ze pojdzie gladko i ... nie drogo - do okolo 150 euro Link Zgłoś
meantzel Re: co mam zrobic - prosze o pomoc 16.05.04, 22:51 joasiu napisz tylko czy istnieje mozliwosc wykupienia tablic z czerwonym paskiem nie majac samochodu na zullasungstelle ??? ,ale majac brief i umowe kupna . Link Zgłoś
Gość: jon22 Re: co mam zrobic - prosze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:17 JA mam takie pytanie,cche kupic auto w Niemczech co musze po kolei zrobic? Czy stare tablice zostaja u poprzedniego wlasciciela,jesli byl jeszcze zarejstrowany? Czy trzeba go wyrejestrowac? Jakie dokumenty musze przywiezc do Polski? Link Zgłoś
Gość: Marcin austria tablice??? IP: *.lodz.mm.pl 12.07.04, 19:22 czy to prawda ze w austriii tablice kosztuja 250E??? Link Zgłoś