Dodaj do ulubionych

ile kosztuja w niemczech celne tablice?

• Gość: mIMI Re: ile kosztuja w niemczech celne tablice? IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 22:14
      Uaga urzędy komunikacyjne w Plsce nie rejestruja pojazdów brak przepisów jakie
      będą opłaty nie wiadomo
      • Gość: kamil co mam zrobic - prosze o pomoc IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.04, 22:09
        to ja moze konkretnie zapytam :

jestem juz w niemczech ,kupilem juz auto bez tablic z WAZNYM tuv-em i chce je
        przywiezc do polski .auto jest sprawne w 100 % . podobno nie dostane tablic
        czerwonych (wywozowych) jezeli nie bede mial ze soba auta , a jak mam nim
        przyjechac skoro nie mam tablic ? jestem w kropce -a chce w ciagu 2 dni wracac
        do kraju - prosze o pilna odpowiedz . z gory dzieki za wszystkie konkrety .
        • joasia1 Re: co mam zrobic - prosze o pomoc 16.05.04, 22:17
          Idz jutro do Zulassungsstelle to Ci powiedza jak masz to zrobic.
          • meantzel Re: co mam zrobic - prosze o pomoc 16.05.04, 22:27
            o.k. ale naswietle moze dokladniej : jestem w nurnberg i korzystam z
            uprzejmosci chrzestnego , a samochod - ten ktory kupilem stoi 120 km od
            nurnberg,kupilismy go dzisiaj , a ja nie chce po prostu narazac go na koszty -
            kursowanie kilka razy po 200 km , czy moge wyrobic dowod rej. i kupic czerwone
            tablice (mam umowe i brief) bez samochodu (jest 120 km od nurnberg) ???
            • meantzel Re: co mam zrobic - prosze o pomoc 16.05.04, 22:27
              acha meantzel = kamil
            • joasia1 Re: co mam zrobic - prosze o pomoc 16.05.04, 22:50
              Trudno powiedziec - roznie w roznych miastach bywa.
              100% pewnosci masz jak pojdziesz do urzedu i przedstawisz im sprawe.
              • meantzel Re: co mam zrobic - prosze o pomoc 16.05.04, 22:53
                dzieki - nie pozostaje mi w takim razie nic innego jak sie tam udac .
                mam nadzieje ,ze pojdzie gladko i ... nie drogo - do okolo 150 euro
          • meantzel Re: co mam zrobic - prosze o pomoc 16.05.04, 22:51
            joasiu napisz tylko czy istnieje mozliwosc wykupienia tablic z czerwonym
            paskiem nie majac samochodu na zullasungstelle ??? ,ale majac brief i umowe
            kupna .
            • Gość: jon22 Re: co mam zrobic - prosze o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 17:17
              JA mam takie pytanie,cche kupic auto w Niemczech co musze po kolei zrobic?
              Czy stare tablice zostaja u poprzedniego wlasciciela,jesli byl jeszcze
              zarejstrowany?
              Czy trzeba go wyrejestrowac?
              Jakie dokumenty musze przywiezc do Polski?
              • Gość: Marcin austria tablice??? IP: *.lodz.mm.pl 12.07.04, 19:22
                czy to prawda ze w austriii tablice kosztuja 250E???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka