Dodaj do ulubionych

Nie chce się rozbujać

20.06.11, 20:08
Jak odpalam czasem auto, to się dławi i nie chce się od razu rozbujać. O co mu chodzi? :>
Obserwuj wątek
    • apodemus Re: Nie chce się rozbujać 20.06.11, 21:09
      Czy możesz sprecyzować co się dzieje i jaki to samochód? Wprawdzie ja używam samochodu do jeżdżenia a nie do bujania, ale może znajdzie się ktoś lepiej ode mnie zorientowany.
      • szela81 Re: Nie chce się rozbujać 20.06.11, 22:03
        świeczki na przykład albo kable albo przepływomierz, w ostatnie parne dni może być lekka sauna pod maską to takie rzeczy wychodzą - diagnoza:

nocą spraj do kwiatków i lekko popsikać pod maską na odpalonym silniku, jak będzie dyskoteka to to kable do wymiany :]
        świeczkę trzeba wykręcić i ocenić organoleptycznie www.126fan.pl/www/swiece.htm
        troszke stare - np osad ołowiu ale nadal aktualne
        przepływomierz najlepiej odpiąć przepsikać wtyczkę jakimś contact sprayem i zobaczyć czy jest poprawa
      • pyskata.1 Nie rozumiesz kobiet 21.06.11, 13:51
        napisałam wyraźnie. Szela i Kubek zrozumieli, oni rozumieją kobiety.
    • kubek145 Re: Nie chce się rozbujać 21.06.11, 12:44
      stare swiece? trafiony przeplywomierz? zapchane filtry? dostaje lewe powietrze? duuuzo mozliwosci..
      • pyskata.1 Re: Nie chce się rozbujać 21.06.11, 13:50
        świece dopiero co wymienione, filtr oleju i czegoś jeszcze (powietrza?) również, czyli pozostaje przepływomierz albo lewe powietrze? Czy to coś poważnego?
        • kubek145 Re: Nie chce się rozbujać 21.06.11, 14:35
          lewe powietrze - wiaze sie z uszczelnieniem dolotu powietrza - po taniosci - kawalek tasmy klejacej - porzadnie - uszkodzony plastkowy element do wymiany
          przeplywomierz - moze tylko przeczyscic wystarczy, jak uszkodzony to cena zalezy od modelu/marki
        • adrian_ktostam Re: Nie chce się rozbujać 21.06.11, 15:02
          wymienione usterki są najbardziej prawdopodobne, więc nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca...
    • doktor.74 Re: Nie chce się rozbujać 21.06.11, 17:24
      pyskata.1 napisała:
      > Jak odpalam czasem auto, to się dławi i nie chce się od razu rozbujać. O co mu
      > chodzi? :>

Trzeba odpalać częściej, nie tylko czasem. Pogadaj z nim- tak od serca - może sam ci powie o co mu chodzi.
    • tomek854 Re: Nie chce się rozbujać 21.06.11, 18:24
      Szatan by rozbujał... ;-)
      • ulubiony19 EGR, katalysatór o ile som 21.06.11, 19:44
        A poza tym to co Ci po tej wiedzy, skora sama grzebać chyba nie będziesz:) Niektórych mechaników nie trzeba zaganiać pod maskę i pokazywać palcem, mówiąc "panie, jak pan to widzisz, to weź pan śrubowkręt, młotek i wymień mi pan na to, co za pół godziny wyciągnę z torebki".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka