pyskata.1 20.06.11, 20:08 Jak odpalam czasem auto, to się dławi i nie chce się od razu rozbujać. O co mu chodzi? :> Link Zgłoś Obserwuj wątek
apodemus Re: Nie chce się rozbujać 20.06.11, 21:09 Czy możesz sprecyzować co się dzieje i jaki to samochód? Wprawdzie ja używam samochodu do jeżdżenia a nie do bujania, ale może znajdzie się ktoś lepiej ode mnie zorientowany. Link Zgłoś
szela81 Re: Nie chce się rozbujać 20.06.11, 22:03 świeczki na przykład albo kable albo przepływomierz, w ostatnie parne dni może być lekka sauna pod maską to takie rzeczy wychodzą - diagnoza: nocą spraj do kwiatków i lekko popsikać pod maską na odpalonym silniku, jak będzie dyskoteka to to kable do wymiany :] świeczkę trzeba wykręcić i ocenić organoleptycznie www.126fan.pl/www/swiece.htm troszke stare - np osad ołowiu ale nadal aktualne przepływomierz najlepiej odpiąć przepsikać wtyczkę jakimś contact sprayem i zobaczyć czy jest poprawa Link Zgłoś
pyskata.1 Nie rozumiesz kobiet 21.06.11, 13:51 napisałam wyraźnie. Szela i Kubek zrozumieli, oni rozumieją kobiety. Link Zgłoś
kubek145 Re: Nie chce się rozbujać 21.06.11, 12:44 stare swiece? trafiony przeplywomierz? zapchane filtry? dostaje lewe powietrze? duuuzo mozliwosci.. Link Zgłoś
pyskata.1 Re: Nie chce się rozbujać 21.06.11, 13:50 świece dopiero co wymienione, filtr oleju i czegoś jeszcze (powietrza?) również, czyli pozostaje przepływomierz albo lewe powietrze? Czy to coś poważnego? Link Zgłoś
kubek145 Re: Nie chce się rozbujać 21.06.11, 14:35 lewe powietrze - wiaze sie z uszczelnieniem dolotu powietrza - po taniosci - kawalek tasmy klejacej - porzadnie - uszkodzony plastkowy element do wymiany przeplywomierz - moze tylko przeczyscic wystarczy, jak uszkodzony to cena zalezy od modelu/marki Link Zgłoś
adrian_ktostam Re: Nie chce się rozbujać 21.06.11, 15:02 wymienione usterki są najbardziej prawdopodobne, więc nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca... Link Zgłoś
doktor.74 Re: Nie chce się rozbujać 21.06.11, 17:24 pyskata.1 napisała: > Jak odpalam czasem auto, to się dławi i nie chce się od razu rozbujać. O co mu > chodzi? :> Trzeba odpalać częściej, nie tylko czasem. Pogadaj z nim- tak od serca - może sam ci powie o co mu chodzi. Link Zgłoś
ulubiony19 EGR, katalysatór o ile som 21.06.11, 19:44 A poza tym to co Ci po tej wiedzy, skora sama grzebać chyba nie będziesz:) Niektórych mechaników nie trzeba zaganiać pod maskę i pokazywać palcem, mówiąc "panie, jak pan to widzisz, to weź pan śrubowkręt, młotek i wymień mi pan na to, co za pół godziny wyciągnę z torebki". Link Zgłoś