Dodaj do ulubionych

Carman, Kwik-Fit, Norauto...

IP: *.radiomerkury.pl 04.03.02, 17:42
Jakie macie doświadczenia z samochodowymi "fast foodami"? Poważnie myślę by po
gwarancji do jednej z tych stacji jeździć na przeglądy. W ASO wkurza mnie
drozyzna i chamstwo oraz znak zapytania co do jakości. A te sieci szybkich
napraw prezentuja sie całkiem sympatycznie. Jeśli ma ktoś jakieś doswiadczenie
to proszę o opinie.
PZDR
Obserwuj wątek
    • Gość: Gordi Re: Carman, Kwik-Fit, Norauto... IP: *.zigzag.pl 04.03.02, 18:38
      Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> Jakie macie doświadczenia z samochodowymi "fast foodami"? Poważnie myślę by po
      > gwarancji do jednej z tych stacji jeździć na przeglądy. W ASO wkurza mnie
      > drozyzna i chamstwo oraz znak zapytania co do jakości. A te sieci szybkich
      > napraw prezentuja sie całkiem sympatycznie. Jeśli ma ktoś jakieś doswiadczenie
      > to proszę o opinie.
      > PZDR

Wejdz na strone Auto Świata.W którymś z ostatnich numerów jest mini test tych
      warsztatów-może to mają on-line....
    • klemens1 Re: Carman, Kwik-Fit, Norauto... 04.03.02, 19:42
      Wymieniałem tam olej (FeuVert) - koszt dużo mniejszy niż w ASO a efekt ten sam.
      • Gość: Marek Re: Carman, Kwik-Fit, Norauto... IP: 172.18.118.* 04.03.02, 19:47
        W weekend wymienialem olej w Wal-Mart'cie. Normalnie wymiana oleju u delaera GM
        kosztuje $29.99. W Wal-Mart'cie zaplacilem $18.99 i w cenie uzupelnili mi
        wszystkie plyny i odkurzyli samochod w srodku, poinformowali o tym ze opony sa
        do wymiany i ze pompa wspomagania kierownicy sie konczy :)
    • Gość: Pooh Re: Carman, Kwik-Fit, Norauto... IP: *.chello.pl 04.03.02, 20:01
      Moze troche nie na temat przegladow... :)
      Lubie korzystac z myjni na Carmanie - za 5PLN moge sobie spokojnie wymyc
      samochod Karcherem, jak dorzuce ze 3-4PLN to nawet go spryskam woskiem :) Co
      prawda nie jest wysuszony, ale roznica w porownaniu z tradycyjnymi myjniami
      ogromna.
    • nelu Re: Carman, Kwik-Fit, Norauto... 05.03.02, 09:00
      W moim mieście jest tylko Carman, więc o tej sieci mogę co nieco napisać.
      Korzystałem kilkakrotnie - raczej drobne rzeczy: wymiana poduszki amortyzatora,
      cyzszczenie hamulców, kontrola stanu amortyzatorów itp. Mają niezłe wyposażenie
      i przystepne ceny - dużo niższe niż w ASO, porównywalne z małymi warsztatami.
      Duża zaletą jest to, że wymieniając u nich część pochodzącą z ich magazynu nie
      płaci sie za usługę. Inaczej mówiąc placisz tylko za część, a nie za usługę
      (ceny cześć są takie same jak w sklepach). Dla mnie dużym plusem Carmana jest
      to, że mogę asystować przy naprawie mojego samochodu i rozmawiać z mechanikiem.
      A nie są to tępę gburowate pułgłówki, starające zrobić z ciebie idiotę, tylko
      osoby otwarte na pytania, czasem naiwne, i starające się wyjaśniać i radzić.
      Ponadto czynni są także w sobity i niedziele, co czasem jest bardzo przydatne.
      Tyle moich obserwacji.
      Pozdr.
      • Gość: MaciejK Re: Carman, Kwik-Fit, Norauto... IP: *.radiomerkury.pl 05.03.02, 09:05
        Dzieki za odpowiedzi-niestety porównania w AS nie czytałem a w necie go nie ma-
        moze ktoś wrzucilby wnioski koncowe?
        Mam jeszcze pytanie o dostępność części w tych sieciach -jakbym chcial zrobic
        np. przeglad po 30 tys. - oprocz klocków i oleju, wymeinic bedzie trzeba pewnie
        filtr oleju, powietrza etc. Czy mają takie rzeczy do konkretnych marek? Mam
        znowu nie taki rzadki model - Seat Ibiza '01.
        PZDR
        • nelu Re: Carman, Kwik-Fit, Norauto... 05.03.02, 10:42
          Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> Dzieki za odpowiedzi-niestety porównania w AS nie czytałem a w necie go nie ma-
          > moze ktoś wrzucilby wnioski koncowe?
          > Mam jeszcze pytanie o dostępność części w tych sieciach -jakbym chcial zrobic
          > np. przeglad po 30 tys. - oprocz klocków i oleju, wymeinic bedzie trzeba pewnie
          >
          > filtr oleju, powietrza etc. Czy mają takie rzeczy do konkretnych marek? Mam
          > znowu nie taki rzadki model - Seat Ibiza '01.
          > PZDR

Z tego co wiem to mają wszystkie typowe części (filtry, klocki itp.) do typowych
          samochodów. Najlepiej przed wizytą zadzwoń i upewnij sie.
          Pozdr
    • Gość: zet Re: Carman, Kwik-Fit, Norauto... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.02, 09:36
      Byłem w Kwik-Fit'cie na warszawskim Bródnie. Zmieniałem opony. Najpierw
      umówiłem się telefonicznie na określoną godzinę, przyjechałem, zrobili szybko i
      dość tanio i przy okazji pogadałem sobie z mechanikiem nt samochodu. Bardzo
      przyjemnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka